Здравей Гост

Най-"същностната" зодия

• 55 Отговора
  • 10130 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Най-"същностната" зодия
« -: Март 11, 2009, 04:44:57 pm »
   С Небесна започнахме една тема за кармата (отново:)) и се стигна до там кои зодии всъщност преживяват по-тежко нещата. Много е изписано, изказано по въпроса, но пак ще помоля за лични наблюдения...коя според вас е зодията или наличие на астро "конфигурации" в даден хороскоп, за да даде наистина задълбочен характер и човек, който може да стигне до същността на нещата (не се движи по повърхността). Защото според мен това са хора, които наистина дълбоко си изживяват кармата (осмислят обективните събития).

моите наблюдения - Скорпион и Козирог, до някаква степен и Рак, ако Луната не е много силно и добре поставена, защото Луната си дава любов към материалните наслади и осигурява такива при добра позиция.

*

veshti4ka

Re: Най-"същностната" зодия
« Отговор #1 -: Март 11, 2009, 05:00:58 pm »
ихааа супер тема  ::)
ще се включа по-късно, защото току що сина ми прати 13 и 14 епизод на "Легенда за търсача" и ще си плакна очите  ;D ;D ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #2 -: Март 11, 2009, 05:17:29 pm »
:)
Качвам картите на Карл Юнг и Фройд, според мен и двамата са невероятни като прозрения. А Юнг половината си анализи пише на база заниманията си с астрология :)

Юнг

Фройд

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Март 11, 2009, 07:05:02 pm »
Козирог и скорпион са естествено най-стойностните хора!
А от тях пък най-стойностните са козирог с асцендент скорпион.  ::)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #4 -: Март 11, 2009, 08:12:45 pm »

EEE сега вече целият форум ще реши, че Козирозите тук се събираме, за да си правим комплименти :). Аз нямах предвид "стойностни", а същностни.:):) И гледам силен 6 дом, май дава преосмисляне съществено на кармата или поне мислене за нея.

Kaily ти Козирог с асцендент Скорпион ли си?

Водолей, също считам, че ако поиска има страхотни заложби... Дарвин примерно. И това гледам, че и на Фройд и на Юн,г Водолеят е силен - асц и съвпад Сл. Обаче и Сатурн е силен - в 1 дом, Юнг и при Фройд в 8 дом (мундален Скорпион, който е асц.)
« Последна редакция: Март 11, 2009, 08:23:17 pm от Jd_K »

*

123

« Отговор #5 -: Март 11, 2009, 08:59:52 pm »
Козирог съм, с Луна в Рак, и въобще не е нещо с което да се гордея ;D, "слава богу" с асц Стрелец
но едва ли това е достатъчно, за да се впиша в рамката на тези, дето дълбаят, докато не загубят ума си, имам и силен уран....но

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Март 11, 2009, 10:27:00 pm »
хъмм хората които дълбаят за да стигнат до нещата ... ами според мен трябва да имат силни Сатурн, Меркурий, Уран и Плутон ... и пак стигнахме до козирог и скорпион   ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Март 11, 2009, 10:47:43 pm от veshti4ka »

*

123

« Отговор #7 -: Март 11, 2009, 10:36:28 pm »
лоша работа, питаш ли ме как живея сама със себе си ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Март 11, 2009, 10:46:11 pm »
маце хич и не те питам - сина ми теле с Ас скорпион и Плутон в скорпи на Ас-то, а дъщерята дева с Ас водолей и Плутон в скорпи на Мс-то, аз съм риби с Ас водолей и Уран в 8 дом - аз със нас си не мога да живея бре  ;D ;D ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #9 -: Март 11, 2009, 11:16:35 pm »
И аз имам такива проблеми :):) животът с мен си е наниз от кризи, невероятни събития, сподове, върхове.....дълбини.... няма ден почивка, ама Уран в 1Д, съвпад Екв Асц... затова си харесвам Сатурн на асц., че малко ги балансира нещата...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Март 11, 2009, 11:35:10 pm »
Па аз си живея прекрасно с мен си.  ::) :P
И даже съм си още интересна.  ;D

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Март 12, 2009, 09:21:57 am »
Па аз си живея прекрасно с мен си.  ::) :P
И даже съм си още интересна.  ;D

То е от ЕГН-то, Kaily.  ;D И аз съм така,то се постига с годините.Но някои така и не достигат до хармония със себе си никога. Няма най-същностни,най-стойностни зодии,а хора израснали стойностни.

*

lolitta

« Отговор #12 -: Март 12, 2009, 11:42:48 am »

или скорпион с асцедент лъв  ;D

*

sovata

« Отговор #13 -: Март 12, 2009, 12:56:00 pm »
Много ми е интересна личността на Фройд- може ли някой да пише какво намира в неговата карта - нещо което го прави толкова специален? А какво мислите за Скорпион/Скорпион? Познавам 2 жени  с тази позиция слънце/АСЦ, които според мен имат доста сложен живот и тежки кармични уроци.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #14 -: Март 12, 2009, 08:17:25 pm »
Много ми е интересна личността на Фройд- може ли някой да пише какво намира в неговата карта - нещо което го прави толкова специален? А какво мислите за Скорпион/Скорпион? Познавам 2 жени  с тази позиция слънце/АСЦ, които според мен имат доста сложен живот и тежки кармични уроци.

За жени двоен Скорпион и аз съм съгласна, тежки събития - смърт на близки млади хора, проблеми с мъжете, при изключително излъчване, семейни драми....

Мен и Фройд и Юнг са ме удивлявали какви прозрения имат, просто невероятни са ми и двамата. Аз наблюдавам силен 6доми при двамата.Фройд с асц Скорпион и Телец няма как да хвърчи в облаците. И Плутон на К7, опозиция точна с асц. Марс в 11 дом упр Венера, а тя в Овен, явно и това дава определен интерес къмвзаимоотношенията между хората.

*

veshti4ka

« Отговор #15 -: Март 12, 2009, 09:02:53 pm »
абе за мен Фройд е бил пълно куку  ;D  не можеш да дефинираш целият живот на един човек през призмата на секса - това може да го направи само скорпион  ;D  /дупе да ми е яко като порасне синчето  ;D /... Юнг го уважавам и ценя, но от Фройд ме хващат дяволите понякога - Уран в съвпад със Слънце - да имал е нестандартни идеи за времето си, но понякога се е уливал яко ...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #16 -: Март 12, 2009, 10:10:24 pm »
Аз съм чела есета на Фройд и мисля, че е много точен като анализ. Говори за секс, но не толкова много, за времето си е бил скандален и после вече новите психоаналитици го изопачават. Но аз не мисля, че той прекалява със сексуалната тематика, просто западния свят по онова време е имал такива абсурдни разбирания за секса и жените....като цяло.:)
Смел е бил,Уранчо тук явно си е повлиял :)

*

sovata

« Отговор #17 -: Март 13, 2009, 11:42:35 am »
Аз съм чела есета на Фройд и мисля, че е много точен като анализ. Говори за секс, но не толкова много, за времето си е бил скандален и после вече новите психоаналитици го изопачават. Но аз не мисля, че той прекалява със сексуалната тематика, просто западния свят по онова време е имал такива абсурдни разбирания за секса и жените....като цяло.:)
Смел е бил,Уранчо тук явно си е повлиял :)

Абсолютно съм съгласна! Действително се изисква огромна смелост  да говориш по този начин за секса и не само да коментираш неговите проявления, но и да го обвържеш по такъв категоричен начин с цялостното човешко поведение! Както е казал самият Фройд:

"Наивното самолюбие на човечеството е претърпяло до сега 2 големи оскърбления от страна на науката. Първото, когато узна, че нашата Земя не е център на Вселената, а нищожна частица от една невъобразима система от светове. Ние го свързваме с името на Коперник....Второто, когато биологията ликвидира заблудата за някакво предимство на човека при творението, доказвайки му неговия произход от животинския свят ( Дарвин)....Ала третото и най-чувствително оскърбление човешката мания за величие ще претърпи от днешната психологическа наука, която доказва на нашето "АЗ', че не е господар дори в собствения си дом, а трябва да се задоволява с оскъдни сведения за онова, което несъзанателно се извършва в душата му"

Велик е!

« Последна редакция: Март 13, 2009, 12:33:30 pm от sovata »

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Март 13, 2009, 01:29:47 pm »
Сова, прекалено е детинско да се вярва, че човек е произлязъл от маймуната  ;D ;D ;D   преди години ме изгониха от часа по биология, когато заявих пред даскалката, че ако Дарвин смята себе си за маймуна, то аз не произлизам от неговото семейство  :P  - никога не съм била съгласна с това, а сега вече след толкова години и дебелата си глава залагам за това  :-[
Фройд е имал много силни моменти, но има и много провали. той изключва доста странични фактори и плющи всичко на тема секс - е сори, но и с това не съм съгласна  :P  винаги съм обичала психоанализата, но има неща които не могат да се дефинират с темата на секса  ;D  за секс само може да говори човек, който в действителност е бил сексуално незадоволен, а до колкото съм чела за Фройд не е цъфтял в това отношение - особено скорпион оставен на сухо - ми правилно - ще откачи  ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #19 -: Март 13, 2009, 02:26:01 pm »
Вещичке, току що изказа, това съм го заявявала категорично без капка съмнение и за Дарвин и за Фройд, а и самите руски учени, доказаха че теорията на Дарвин е кръгла нула.

Теорите на Фройд не изчерпват всеобхватно човешкото съзнание, ние не сме толкова атавастични и първични , и низши, е поне не всички  :P, че фундамента на теориите му да се крепи на ЛИБИДОТО.