Аз имам квадратура на Нептун със светилата. Като малка имах много страховити сънища. Много често сънувах, че съм се отпуснала върху вълните на спокойно и тихо море, когато необяснима сила ме дърпа надолу и изведнъж потъвам...тогава се събуждам. Чак съм падала от леглото. Друг път сънувах, че съм умряла и се намирам в тесен ковчег заровена под земята, но с ясното съзнание, че животът горе продължава да си тече в естествения си ритъм, а аз страдам от усещането, че всичко това се случва без моето участие. Виждах градове и площади, места където никога няма да бъда. От тези кошмари развих страхова невроза и не исках да заспивам вечер. Баба ми и майка ми ме помъкнаха по врачки и баячки. Имаше една баба Купойка от Нови пазар, която лееше куршум. Тя каза, че съм била уплашена от змия. И действително, имахме си един смок - домашен любимец, който живееше под един варел на вилата, но аз съвсем го бях изключила от съзнанието си, когато притичах и смокът се смути от мойте стъпки, пропълзя и ме изплаши...Както и да е. Дълго време трябваше да нося една осветена тениска облечена наопаки под дрехите си, за да се "предпазвам". Но и възрастните са за порицание - нашите спокойно коментираха пред нас (децата) разни страховити истории за кръвопийци и отвлечени деца, които дръжали във варели с прясно мляко, а после им пиели кръвта. Това е много кошмарно влияние върху детската психика.
Друга проява на квадратурата между светилата и Нептун е "ескапизмът". Това е класическия аспект на бягство от грубата действителност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите. Когато съм психически претоварена, аз се спасявах, като потъвах във вълшебния свят на романтичните филми и приказките. Обаче никога не съм губила връзка с реалността, вероятно, заради точния тригон между Нептун и рождения Сатурн. Наричат го "аспекта на архитекта" - този, който превръща мечтите си в реалност. И Юпитер се присъединява като прави голям воден тригон, а той управлява Асцендента; Сатурн (дисциплина) и Юпитер (оптимизъм) вероятно ме спасяват от тотални замозаблуди. По-късно, когато транзитният Уран управител на светилата ми направи съвпад с тях, посегнах към астрологията. И сега тя е моето спасение. Водолей съм, но все пак рождения ми Уран е в Дева - "вярвам на това, което виждам". Астрологията е практична наука.
Моят съвет към хората, които имат негативни аспекти на Нептун към лични планети е да се пазят от всякакви психични влияния, особено когато са замесени Луна, Слънце и Меркурий.