Здравей Гост

Помощ за избор на професия

• 84 Отговора
  • 13432 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Re: Помощ за избор на професия
« Отговор #20 -: Март 16, 2009, 11:15:10 am »
Rossmary - включвай се от време на време да казваш, според теб как са нещата, защото това му е целта на форума, да си комуникираме, да обменяме идеи, да черпим вдъхновение един от друг, да видим чии анализи са практически приложими и защо. Защо някой интерпретира нещата по този, а не по онзи начин и дали е прав. И за да мислим сме тук естествено :)

Аз и преди съм го казвала - моята страст е Натала, все едно виждам целия живот на дадения човек и възможностите, които има...не обичам транзити и прогресии да правя, не че не са важни, но не сами толкова интересни :) вторична инфо дават :) според мен те по-могат да се контролират от натал, а в натала има всичко. Какво прави един човек щастлив, какво го депресира, какво трябва да изживее в сегашния си живот, за да е пълноценен живот... и как.
« Последна редакция: Март 16, 2009, 11:24:04 am от Jd_K »

Re: Помощ за избор на професия
« Отговор #21 -: Март 16, 2009, 11:43:03 am »
Здравейте! Аз се включвам, но напоследък доста работа ми се отваря и не мога да стоя толкова дълго пред компютъра, за което се извинявам.  :( Иначе и за мен наталът е по-интересен от прогресиите или транзитите. Би било добре всички да са запознати с вродените си качества, а и тези на другите, така може би щяхме да живеем в един малко по-толерантен свят. :)
Така, сега за лидерските качества. Познавам хора с доста планети в 1 дом или асцендент Овен и силно аспектиран Марс. Те не прекланят глава пред нищо и искат да бъдат винаги на върха (а и в повечето случаи са). Вярвам, че за да се постигне нещо, то трябва и да се желае. А аз не желая началническата позиция и никога не съм я желала. Може би ми се отдава да ръководя група хора, когато ми се наложи, но това се отразява здраво на нервите ми и избягвам подобни "постове". Контролирам нещата непряко и стратегически обмислено, вярно си е. Предпочитам заедно с шефовете да обсъждам нещо, но накрая те да поемат риска и да го извършат. Това съвсем не означава, че не искам признание за действията си, просто ще е добре моето име да е на второ място.
Колкото до външния вид - не се оплаквам, не се и радвам. Приемам се каквато съм си, а ако не бях толкова мързелива - с малко спорт и щях съвсем да се харесвам.  ::)

*

flexaa

• *
  • 130
Re:Помощ за избор на професия
« Отговор #22 -: Април 22, 2009, 11:13:18 pm »
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/68/l_99c606ae46854f2ca574d5da09d60418.gif
А някой може ли мен да ми препоръча професия ;) аз съм се насочил в правото де  :D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #23 -: Април 22, 2009, 11:56:04 pm »
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/68/l_99c606ae46854f2ca574d5da09d60418.gif
А някой може ли мен да ми препоръча професия ;) аз съм се насочил в правото де  :D

Добре си се насочил  ;) Слънце, Меркурий в 9-дом/Стрелец, учи чужди
езици , ще ти трябват - щото може и да не ти се учат
( интерсептиран 9-дом )
Естествени минерали и амулети

*

flexaa

• *
  • 130
« Отговор #24 -: Април 23, 2009, 03:44:14 am »
Уча английски и латински с голям интерес но помякога - "не мисе занимава", "мързи ме"  ;D :D ::)

« Отговор #25 -: Април 23, 2009, 02:59:15 pm »
    Първото нещо, което си помислих когато видях картата / Росмари/, е че ще работиш в офис, администратор и организатор. Както и че ще се налага да взимаш самостоятелни решения. Не съм силна в тълкуванията. Преди всичко изхождам от личен опит. Макар че при мен е обратно асцедента ми е Близнаци, а десцедента Стрелец, което ще рече лесна комуникация, лекота с чуждите езици, както и лесно приспособяване в чужбина. Честа смяна на професия. Сигурно ще се наложи да се занимаваш и с право, може и по косвен начин. При мен - най-дълго съм се задържала като секретарка на адвокат /Мир на духа му/.
   П.П.Молба към всички астро-тълкуватели - къде в моята карта се вижда, че съм се разминала с женитбата ? . Или още имам шанс?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #26 -: Април 23, 2009, 03:49:34 pm »
Все пак темата е за избор на професия  ::)   ;)

------------------------------------------
" Къде в моята карта се вижда, че съм се разминала с женитбата ?"
-------------------------------------------
най добре в съответната тема задай въпроса.

Като че ли предпочиташ повече свободата  ;)
Остта АСЦ/ДСЦ в мутабелни знаци, Луната във Водолей, Слънце в Козирог, Венера в 6-дом/ в Скорпи съвпад с Марс и 5-дом с Плутон и Уран вътре - май наблягаш на кариерата...

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #27 -: Април 24, 2009, 10:54:11 am »
Здравейте,
искам и аз да ви помоля за мнението ви за професионална насаока. Ето картата:

Завършил съм Компютърни Системи и Технологии, работя в офис на компютър по специалноста, но отдавна знам, че това не е точно за мен  :D Още от 2-ри курс в университета знаех, че съм си объркал специалността, даже и самия университет, но някак си обичам да завършвам започнатото  8) Та завърших го...работя го, ама нямам удовлетворение, напротив има едно огромно нежелание  ???
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Април 24, 2009, 11:05:47 am »
Нещо свързано с право-примерно юрист консулт в чужда компания. Работа, в която да има
повече комуникация с хора и пътувания-три планети в 9 дом и стрелец на асц.
Право и Чужденци.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Април 24, 2009, 11:08:10 am »
С Марс в съвпад с Уран на Асцендента в мажорен аспект към Слънце/Меркурий мисля, че не си сгрешил в избора на специалност. Но предполагам, че от време на време имаш нужда от промяна в посоката, която си избрал да следваш. Мутабелният кръст при тебе е много силно застъпен. А на Марс/Уран им дай екшън да става, рутината бързо ги отегчава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Април 24, 2009, 01:46:56 pm »
С ретро управител на МЦ в точен квадрат с Уран има голяма възможност за честа смяна на желана професия и призвание или за нервно напрежение при липса на промени,комуникация и развитие на ума в работата. Ретроградността на Меркурий може да ти създава вътрешни колебания в това как и къде се виждаш (МЦ) или направо неяснота,докато в един момент не ти изплува от вътре .

Освен описаните професии,в натала има данни и за други-Венера съвпада с МЦ и е управител на 6 дом ,отделно е в Дева-добре е за професии свързани с природолечение,медицинска козметика,всякакви области за поддържане на тялото (фитнес и т.н.).Тъй като и 3те ти планети в 9 дом имат някакво отношение към кариерата (положението на Слънцето се гледа като естествено място на личен блясък,особено при мъжа,Мерк упр МЦ,а Венера е в съвпад с МЦ) е наистина възможно или желателно професионалното ти развитие да е свързано с чужденци или в друга държава. Тези позиции са добри и за всякаква форма на учител,инструктор.Венера на МЦ и толкова силен 1 дом отделно може да са добри за професия на модел ,манекен (тъй като те гледам си висок и сравнително можеш да минеш и от към физически данни)-като най-добре е пак в друга страна.Дори самото Слънце е УПР на 9 дом.Иначе мястото и аспектите на Меркурий са много добри за редактор, критик-област която изисква вглеждане в детайли ,подреждане и поправка-независимо дали ще е с технически или интелектуални параметри.Упр на 2 дом Сатурн ти е добре поставен-с известни усилия ти се дава да печелиш,пари може да изкарваш не като призвание от области характерни за Скорпион-застраховане и т.н. или по Сатурн-строителство.
  С такъв пълен 1 дом обаче е най-добре професия в която можеш да действаш сам и да изпъкваш  (включително и от физически дадености,то и Марса е там,което е добре за мъж),но не и да поемаш отговорности за други хора.
СЛВ в Близнаци 7 дом изисква много контакти и комуникация,това може да се каже за целият ти подвижен кръст.

Ако имаш някакви идеи можеш да споделиш,ще видим има ли потенциал за тях в натала  ;)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #31 -: Април 24, 2009, 02:09:26 pm »
С тоя ретро Меркурий и неяснотата направо удари в десятката! Въртят ми се идеи разни, обаче за сега не виждам нищо от тях как може да стане реалност...
А евентуално някакъв вид бизнес със партньор? Или заради натоварения първи дом е по-добре сам да си се оправям?
А бизнес с роднина...брат?  ???

Благодаря на всички за отговорите :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Синухе

• 4978
« Отговор #32 -: Април 24, 2009, 02:50:41 pm »
Бизнес с партньор може и да става доколкото имаш СЛВ в 7 дом Близнаци ,а упр на 10 дом и на възела е един и същ -Меркурий.Обаче ретро Меркурий сам по себе си  и в квадрат точен с упр на 3 дом Уран,не е особено подходящо, както и в подвижни знаци (липса на стабилност).От друга страна точният квадрат между Меркурий и Уран упр на 10 и 3 дом може да показва че професионалната изява може да е свързана и с роднина,но заради квадрата и ретрото нещо ме притеснява .Хубаво си помисли  ;) 

А бизнеса какъв ще е или е тайна? Пак с информационни технологии или търговия(може и внос/износ) ,последното за теб е също добър бизнес .

По 1 дом имах предвид повече,че не е желателно да поемаш отговорности за групи или за много хора.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #33 -: Април 24, 2009, 02:56:48 pm »
Ами това с бизнеса не е толкова сериозно за сега, питах само информативно. Благодаря ти! :)
The Tea Party
Jeff Martin

« Отговор #34 -: Април 24, 2009, 04:31:49 pm »
Като че ли предпочиташ повече свободата  ;)
Остта АСЦ/ДСЦ в мутабелни знаци, Луната във Водолей, Слънце в Козирог, Венера в 6-дом/ в Скорпи съвпад с Марс и 5-дом с Плутон и Уран вътре - май наблягаш на кариерата...
[/quote]

Мога да кажа, много неща свързани с житейския ми опит, но къде и как се интерпретират в наталната карта не се наемам да тълкувам. Но всеки, който има подобни аспекти или конфигурации може да се опита да направи сравнение.
   Значи за 38 годишната си възраст, реално имам около 6 години стаж, от които 3 са майчинство, 10 години ми се губят. Не съм се спирала да работя, освен за кратко време. На пръв поглед върху наталната ми карта човек би помислил, че може и да има издигане в кариерата, но уви. Освен честа смяна на професии, съвсем различни една от друга. За кратко време лаборантка - по стечение на обстоятелствата, на полето - да бера чушки, домати, тютюн, секретарка, стенографка, преводачка, бродировачка, шивачка, рецепционистка в СПА-център, масажистка, управителка в СПА-център, чистачка и накрая пак секретарка. Но по принцип си оставам вечната секретарка. Кариера не съм направила и нямам подобни амбиции, а иначе заложби съм имала много, бих могла да бъда много добър хирург, химик, биолог.../в някой следващ живот може би/  :).

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #35 -: Април 24, 2009, 08:30:16 pm »
Към holanda :

Моят съвет е да запишеш един курс, да научиш Фотошоп
и компютърен дизайн - струва ми се, че това много ще ти подхожда  :)  Успех  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Април 25, 2009, 08:48:35 am »
Холанда,ако става въпрос само за избор между тези 2 професии-професионално заложи на дизайна, а рисуването си го остави като допълнителен инструмент,когато ти потрябва или като хоби.В натала ти упр на МЦ и на 5 дом са ти в земни знаци в тригон-Луна/Уран,ще имаш способност за оригинални решения в области свързани с подреждане ( Дева) и структуриране (Козирог) или от теб ще се изисква практичност.Това по се връзва с дизайна.Упр на АСЦ Венера във 2 дом е добре за лична изява свързана с изкуство(красота) и може да печелиш от такава изява. 6 дом в Риби може и да говори за работа изискваща творчески подход и въображение,адаптивност и пластичност.В картата ти липсва огън,5 и 1 дом не са застъпени (възела в 5 дом тепърва ще го разгръщаш като път и все пак не е планета за да ти дава физическа енергия)-това не е много добре за изобразително изкуство ,след време може да имаш проблем с вдъхновението и творческата енергия или като цяло да ти е трудно да изпъкнеш,да се наложиш в точно тази област.

И недей се шашка чак толкова,избора може да е важен,но в живота промените са нещо напълно възможно,независимо от планове и това как виждаме нещата.  ::)

А и Moonlady е права- Уран в аспект с управителя на МЦ и от 3 дом -наистина е добре да станеш на "ти" с техниката и това което може да ти потрябва в тази област ,желателно е допълнително да го засилиш  ;)

*

flexaa

• *
  • 130
« Отговор #37 -: Април 25, 2009, 11:09:55 am »
Очаквах да кажеш нещо и за мен  :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #38 -: Април 25, 2009, 01:18:39 pm »
Освен право и закони ,които вече спомена за теб има и данни за успешна работа в сферата на недвижимите имоти или строителство,социална сферата ти е много добре застъпена отделно,както и за политическа кариера или такава свързана с групи,организации или държавната структура като цяло.

Водещ е разбира се личният ти интерес и къде ще бъдат задоволени най-добре всичките ти нужди ,разбира се може да има и други области,но това изпъква на първо виждане  ;) Планетите в Скорпион дето ги имаш в секстил към Венерата (упр на 2 дом) предполагат влиятелни личности (имай предвид хора с възможности,не задължително с обществена насока) чрез които може да имаш допълнителни ползи или съвместни бизнес начинания ,вероятно в живота ти в определен етап или като цяло ще присъстват и такива.Картата ти няма добри показатели за тесни партньорства в сферата на бизнес или работа(неаспектиран с мажорни аспекти управител на 7 дом)-търси колектив,група ако някога има такава необходимост.

« Отговор #39 -: Април 25, 2009, 07:15:25 pm »
Здравейте,
искам и аз да ви помоля за мнението ви за професионална насаока. Ето картата:

Завършил съм Компютърни Системи и Технологии, работя в офис на компютър по специалноста, но отдавна знам, че това не е точно за мен  :D Още от 2-ри курс в университета знаех, че съм си объркал специалността, даже и самия университет, но някак си обичам да завършвам започнатото  8) Та завърших го...работя го, ама нямам удовлетворение, напротив има едно огромно нежелание  ???

Freebird - много ти отива никнейма!  :P

Жребий на професията - 7 градуса Скоприон в 11 дом. Жребий на дейността - 8-ми дом Лъв. При теб темата за Скорпиона е много подчертана. Ще стигнеш до бизнеса, но мисля, че е препоръчително да не правиш партьорства или най-малкото ще ти се иска ти да си водещата фигура в това съдружие.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.