Здравей Гост

СЕЛЕНА

• 75 Отговора
  • 24072 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
СЕЛЕНА
« -: Март 15, 2009, 09:35:09 pm »
Като начало да помоля за таблиците на Селена, защото явно няма как да е там, където досега съм мислила, че е.
Защото очевидно в другата тема всеки говори за съвпади и синастрии покрай Лилит и никой не казва според едното значение имам аспект, според другото хич нямам.

И ако за мен Лилит се свързва с тъмната още неосветена част от моята душа, то Селена трябва да се свърже с осветената и освободена вече част от психиката, от освободеното подсъзнание, което се превръща в свръхсъзнание или във връзка с божественото съзнание.

Ако луната е душата, то Лилит е "необработената" е "неотработена" нейна част, а Селена е проработената и част и живата връзка с божественото.

*

Nebesna

Re: СЕЛЕНА
« Отговор #1 -: Март 15, 2009, 10:05:29 pm »
Браво Кайли! ще се включа по-късно!

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Март 15, 2009, 10:12:20 pm »
докато Лилит изчиства мислите, чувствата и желанията, връща ги към първоначалните им характеристики, то Селена създава ядрата, зародишите на нови мисли, чувства и желания, които са чисти от кармични обвързаности. енергията на Селена е като чиста вода, сипана в различно чисти съдове - колкото е по-мръсен съдът, толкова повече се променя водата. но винаги новите мисли, чувства и желания, както и новата вода изчистват старите наслоения.

но пък от своя страна изчистването е свързано със страдание - не забравяйте и това...

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Март 16, 2009, 12:20:49 am »
СЕЛЕНА:
Наричат Селена „Ангел-хранител”, но практиката показва ,че тя трябва да се разглежда като ос повече отколкото като самостоятелна фиктивна точка. Оста СЕЛЕНА-НЕСИ.
Неси е опозиционната точка на Селена.

Позицията на Селена е свързана с вярата ни, с нашата уверенност, решителност и доверие в себе си и в другите. Селена е фиктивна точка , но тя действа наистина като точка на опора и подкрепа свисше, която няма никакво материално покрепление. Селена е вътрешното убеждение в истинността, правотата и безкомпромистното доверие. Силно изразена Селена в хороскопа представлява желанието на човека за връзка с Бога и прошката, и уверенноста в собственните сили, силна вяра и самобитна религия.

Неси е свързана с недоверието, скептицизма, пренебрежението, нерешителността, насмешката, колебанията във вярата. Неси извиква у човека нуждата за борба с неповратимостта на кармата и желанието да градиш съдбата си по свои проекти. Силна и неотработена Неси е класически пример в хороскопа на атеисти. Признак за правилна отработка ще са притежание на толерантност, прощаване, интеррелигиозни принципи, признание на съществуването на различни пътища към висшата истина.

Пълният цикъл на остта е 7 години. Силни години за Селена ще са всички, които са кратни на числото 7. Затова и за седмачетата се казва, че са под закрилата на светлата страна на Луната. Те имат силен „Ангел-хранител”. Този цикъл е свързан от една страна с цикъла на Сатурн, като последна 7-ма планета преди транс –сатурновите, което потвърждава съотвествието на тази ос с излизането от рамките на света и познатото материално. Така, че Селена е свързана с коренно отличаване на вярата, символизирана от Юпитер и Сатурн.

Когато наблюдаваме мажорни аспекти между осите на Северен - Южен възел , Лилит и Тома , Селена - Наси може да се каже, че индивида има строго закодирана програма на съществуване И ЛИЧЕН ИЗБОР НА ВЯРА В ТОВА СИ ПРЕРАЖДАНЕ.

« Последна редакция: Март 16, 2009, 01:27:49 am от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Март 16, 2009, 01:00:51 am »
Когато има силно изразена Селена в 1 дом тогава идивидът се осланя на личната си ВЯРА и такъв човек обикновено лесно печели доверие и подкрепа. Селена на Десцедента ще привлича партньори, които имат силна вяра в себе си, поради нуждата индивидът да бъде направляван в своите вярвания или острата необходимост да споделя своите вярвания с партньор.

Ако оста Селена - Неси е в съвпад на Асцедента и Десцедента, тогава Личността е проводник на глобани религиозни промени, това е носител на информация и религия СВИШЕ, разпространител на важни принципи, концепции и идеали в обществото.

Съвпад на Селена с Лилит - вечна борба между доброто и злото. Показва строга индивидуалност, откъсване от социалните структури и изграждане на самобитна вяра. При най-високата степен на проработка на този съвпад, индивидът приема дуализма като собствена философия и престава да абсолютизира крайностите и да осъжда.

Цикълът на бялата Луна е кратен на числото седем - 7 години, 14 години и т.н. На 14 годишна възраст пред Жана Д`Арк са се разтворили небсата и тя вижда Ангели, които и разказват за нейната мисия.

63 годишна възраст е най-интересната възраст (7 х 9 = 63), когато става едновременно възвръщане на Бялата и Черната Луна в наталните им точки и едновременно поставят човека в позиция на кармичен избор и преосмисляне на собствения живот. Следващата такава възможност е на 126 г.

« Последна редакция: Март 16, 2009, 01:28:22 am от Nebesna »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Март 16, 2009, 01:42:25 am »
урааа!браво кайли :-*,да чеум и за селена ,че ми таковахте таковото с тея точки.мязам на счетоводител,нищо не мога да разбера къде е сега ,тая черна твар.
та за селената ,коя от всички и как да разберем.един източник казва с/у черната ,други казват ,че е на различно място.моля ви помогнете ми,къде и коя е ?и къде ми се намира в натала.картата ми я имате всички!ще бъда много признателна за това,както винаги м/у другото. :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Март 16, 2009, 10:59:03 am »
В astro.com има ли я Селена и под какво име е ? Някой знае ли, защото аз ползувам предимно този сайт и съм свикнала с него ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Март 16, 2009, 11:10:52 am »
ако не се лъжа в астрокома е 580 Selene   :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Март 16, 2009, 11:14:30 am »
Никой нищо не може да каже за Селената си, докато Небесна не ни намери таблиците и за Селена. Щото ако се отклонява с 52 градуса от уж оложението си, кой я знае къде е закифинчена.
Плюс минус 52 градуса и тя обиколила картата бе.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Март 16, 2009, 11:18:35 am »
Мерси много, намерих я. :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Март 16, 2009, 08:10:48 pm »
Здравейте, момичета и момчета!
Открих в един руски сайт средните ефемериди на Селена, Лилит и Прозерпина.
Изпращам ви ги http://schitov-boris.chat.ru/Book1_15.htm#%D0%AD%D1%84%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%8B%20%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D1%8B

В настройките на Зет 7 Гео има възможност за задаване на позициите на Селена - средната и истинската (едновременно). При мен се получава следното: Средната позиция на Селена е в съвпад със средната позиция на Лилит на 5 градуса в Овен, а истинската позиция на Селена е на 20,36 Риби. А Неси (точката на атеизма) е противоположно на Селена - на 20,36 Дева.

Работата е там, че учените все още спорят кой математически модел за използват за точното определяне на позицията на Селена. даже и средните позиции дават различни отклонения. така, че използвайте позицията на Селена много приблизително. Не се вживявайте много-много. Аз за себе си вече разбрах, че е в Риби и в 3-ти дом и това ми е достатъчно.
« Последна редакция: Март 16, 2009, 08:25:06 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Март 17, 2009, 01:42:59 am »
В момента истинското движение на Селена е през Риби - транзитна Селена в съвпад с транзитно Слънце на 27*Риби (точен съвпад). Моят Сатурн е тук. Освен това днес открих, че на 09.02.2009, точно на моя рожден ден съм преживяла възврат на Селена в рождената и позиция. Така, че тази година ми е под знака и "защитата" на Селена. Изпитанието на вярата ми е приключило. Оттук нататък започва нов цикъл в разгръщането на моите вярвания.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #12 -: Март 17, 2009, 01:54:13 am »
Цикъла на Селена определено го усещам,тази година ми съвпадна с рожденния ден също като при Небесна  :)

Само по това разбирам,че годината ми е ключова за нейната изява.Миналата година в Солара си имах точен съвпад на Слънце със Селена в 11 дом,като Слънцето имаше само един куинконс с ретро Марс в 4ти дом (имах да довършвам ангажименти и инициативи).Този съвпад се прояви много силно през същата година,още някъде 1-2 седмици след рожденния ми ден взаимоотношенията ми с една приятелска личност се заисилиха,изигра много силна роля на покровител през цялата година,всичко стана някак си изведнъж и неочаквано.Имаше огромна лекота,получих много подаръци от всякакъв вид-обяснявам си го със Селена,която дава кармична отплата.По натал имам Селена в Риби в 7 дом.В същия солар Венера в съвпад с МЦ  от към 9 дом (1 градус разлика),допълнително е показвала,че това ще е жена,с която пътувах толкова често и на толкова много места,колкото сигурно за много години сборно не ми се е случвало  :)

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Март 17, 2009, 03:06:41 am »
Селена е най-чистото място в хороскопа, свързано със светлата карма. Тя показва пътя на Светлината. Нарича се още Арта, Праведност, Истина, Благодат или Бяла Луна. Нейната позиция в хороскопа показва къде човек е заработил положителна карма – сборът от всички благородни постъпки. Ако в хороскопа е силно влиянието на Селена, то към човека прииждат сила, спокойствие и помощ за неговите добри дела, а от него изтича усещането за топлота, мир и светлина. Но Бялата Луна е финото изпитание. Тя ни проверява чрез даровете, одобрението и поддръжката, изпитва нашата гордост и честолюбие. Много е лесно, човек да се възгордее с това, което получава и да не използва даровете по предназначение.

Някои хора, които са издържали изпитанията по Лилит, не винаги издържат изпитанията на Селена.

На високо духовно ниво, човекът със силна Селена прави добро изключително безкористно, като подразбиращо се от само себе си, без да очаква нищо в замяна. Той в действителност въобще не си дава сметка, че прави добро или не го смята за кой-знае какво.

Когато по Бялата Луна се случват транзити на планети, нашата вяра в доброто и светлото начало е подложена на изпитание. Когато транзитната Селена аспектира персонални планети в хороскопа, тя ги облагородява. Това са най-светлите периоди в живота на човека, когато висшите сили му протягат ръка за помощ или го награждават заслужено за Службата му в името на Доброто и Светлината.

« Последна редакция: Март 17, 2009, 03:10:54 am от Nebesna »

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Март 17, 2009, 09:27:50 am »
ако правилно съм се ориентирала моята Селена на 0,00 градуса в овен в първи дом - значи и при мен се възвръща, но кога  :(  а пък Лилит ми е в 12 дом - брей ще кажеш, че нарочно са разпределени така  ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Март 17, 2009, 11:07:36 am »
Значи астро.ком дава Селена по транзит в 10 градус на Овен. Това е средното й положение, не истинското така ли? Извинявам се, ако нещо не съм схванала.
По тези данни на мен в налата ми е в Скорпион, но вероятно те не са правилни...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #16 -: Март 17, 2009, 12:47:42 pm »
И при мен има голямо разминаване.Според астрокома Селена ми е на 6*Риби,почти до К7,а според Зета е на 19*Стрелец,в 4д и съвпад с Нептун.Кое е по-достоверно и на кое да вярвам.Голяма каша настана :-X.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Март 17, 2009, 01:16:15 pm »
небесна е дала таблица на ефемеиди за селена. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #18 -: Март 17, 2009, 01:39:54 pm »
Да,разгледах таблицата,само,че там пък се получава съвсем различно положение.Според нея,Селена ми е на 22*Близнаци.Тотално се обърках. :(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Март 17, 2009, 05:40:00 pm »
Аз изобщо не можах да разбера къде ми е новата Селена, тотално се обърках за новата и старата Лилит, ама пък за сметка на това Тома ми се оказа съвпад със Слънце. Не че разбрах и за Тома съвсем де.
И изобщо пак стигнах до извода, че който трупа знание, трупа печал.  :'(

Такава нерва и карък на дребно ме гони в последно време, при вас как е? Е тук днес само 10 неща се обърнаха по 10 пъти с краката нагоре.  >:(