Здравей Гост

помощ за хорарен въпрос

• 12 Отговора
  • 2975 Прегледи
помощ за хорарен въпрос
« -: Март 17, 2009, 04:35:18 pm »
Здравейте , искам да помоля тези които разбират по вече  да ми помогнат в разтълкуването на този въпрос зададен на 17 март 2009 в 15:19:46  в  гр. Казанлък, а самият въпрос е как  ще раегира даден човек на мое деиствие?/ в смисъл ако направя това което съм намислила./ Направих с  програмата хорарна карта и доколкото съм чела основно трябва да се разгледат  пети , седми и единадесети дом. Така в седми дом се намират Марс и Нептун и те ще отговарят  за този за който питам.
В 11 дом няма планети .
Плутон е в  пети дом. Луната е в 4 дом. Ако правилно разсъждавам от значение трябва да е квадратурата на Слънцето с  Плутон , което говори за агресивност.Тригон на Луна с  Венера/любезност/ Секстил на Марс с Плутон /обновление/ .Ще се радвам на помощ от ваша страна за да разбера по добре какво и  как трябва да се тълкува и отговора на въпроса.

*

Skarlet

Re: помощ за хорарен въпрос
« Отговор #1 -: Март 17, 2009, 06:34:03 pm »
За мен въпросът е зададен неясно и неправилно,затова и не давам гаранции за правилен отговор..На него можеш само ти да си отговориш,защото знаеш какво искаш да направиш или кажеш.Но...не ти го препоръчвам,заради тауквадрата на Луна-Меркурий-Сатурн.Луната винаги съуправлява въпроса,Венера е ретроградна и може да влошиш отношенията.К'ъв дявол ти човърка в мозъка да правиш нещо?Контролирай емоциите и приказките,за да не съжаляваш.Това е моят съвет.Пък ти постъпи както искаш.На Слънцето му предстои смяна на знака и квадрат с Плутон.Слънцето управлява питащия-теб,а Плутон-4 дом-домът на края на нещата.На Луната й предстои квадратура с Уран-управител на 7 дом-той яко ще се ядоса и обиди.Предполагам,че ти сама за себе си си го назовала по име,но за нас въпросът е неясен.

« Отговор #2 -: Март 18, 2009, 08:59:03 am »
Благодаря Skarlet, наистина не съм задала въпроса правилно, но незнам как е правилно да се пита за подобно нещо , ще съм благодарна ако ми кажете.Имах намерение да говоря с  прятеля ми за да се сдобрим , но исках да  го направя на друга дата .Тогава как е правилно да се пита ? може би подобен въпрос не може да се зададе , защото незнам в колко часа и кога точно ще се свържа с  него.Занапред  ще се опитам да задавам по точни въпроси , а не анализиращи. Отново Благодаря за отговора ти. Радвам се , че помагате на новите участници , колкото и глуповато да ви се струват въпросите и отговорите им.

« Отговор #3 -: Март 18, 2009, 12:05:41 pm »
Може би е по правилно според моята натална карта на раждане , да задам период за прогноза за деня в който искам да направя желаното и да видя подходящите часове и дали въоще деня е подходящ за това . Права ли съм?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4 -: Март 18, 2009, 12:07:23 pm »
Благодаря Skarlet, наистина не съм задала въпроса правилно, но незнам как е правилно да се пита за подобно нещо , ще съм благодарна ако ми кажете.Имах намерение да говоря с  прятеля ми за да се сдобрим , но исках да  го направя на друга дата .Тогава как е правилно да се пита ? може би подобен въпрос не може да се зададе , защото незнам в колко часа и кога точно ще се свържа с  него.Занапред  ще се опитам да задавам по точни въпроси , а не анализиращи. Отново Благодаря за отговора ти. Радвам се , че помагате на новите участници , колкото и глуповато да ви се струват въпросите и отговорите им.

Ами вероятно, "Ще се сдобря ли с приятеля ми" щеше да е точен въпрос. Защото това е, което всъщност питате, нали? "Правилно" според мен е, да се пита така, че отговорът в общия случай да се свежда лесно до да или не.

ПС. Миналата седмица не питахте ли пак нещо такова на два пъти, струва ми се, че Портокалка Ви отговаряше. Това не е укор, сигурна съм, че въпросът много Ви вълнува, но друга основна препоръка, както при И-дзин е, да не задаваме един и същ въпрос много често, защото първия път отговорът не ни е харесал. Обикновено хорарната карта пази информацията за такова хитруване и "не ще да става" радикална.  :)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #5 -: Март 18, 2009, 12:30:39 pm »
Diyana , миналата седмица питах , но тогава не бяха въпросите такива/подобни бяха / , а и нямаше отговор , защото луната беше без курс единия път  , а другия път Асцендентът попада в последните три градуса на знака  и не позволява разглеждане според хорарната астрология. Макар това да означава  че въпросът ми е късно поставен или отговорът му вече ми е известен .Въпроса беше  ще бъдем ли приятели отново с човека Х. - е не ми е известен отговора щом питам , а дали е късно поставен незнам , защото смятам да направя нещо по въпроса .   

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6 -: Март 18, 2009, 01:00:42 pm »
Diyana , миналата седмица питах , но тогава не бяха въпросите такива/подобни бяха / , а и нямаше отговор , защото луната беше без курс единия път  , а другия път Асцендентът попада в последните три градуса на знака  и не позволява разглеждане според хорарната астрология.

Ами не мога да Ви постна тук източника, но имам спомен, че ако веднъж сте построили една хорарна карта, по какъвто и да е въпрос, приемате отговора, дори той да е, че картата не може да се тълкува, не е радикална или луната е без курс. И такъв отговор е отговор. И не е препоръчително в следващите два-три месеца да питате същото, защото този отговор не Ви харесва. Това е хитруване, което според древните няма как да Ви донесе нещо добро. Сега, дори на този поставен въпрос Скарлет Ви отговори. От това, което съм чела, оставам с впечатление, че си я бива в хорарите. Но, понеже отговорът отново не Ви харесва, се хващате за сламката, че картата не е хубава, защото въпросът е "неправилно зададен". В противен случай, за Ваше успокоение, може да изчакате добро разположение на звездите, и тогава да питате пак същото. По друг начин.

Кому е от полза това. Ако искате да направите нещо, направете го. Не си търсете алиби. Но, това което хорарите Ви до тук вероятно Ви казват е, че изходът може и да не е, какъвто се надявате. И какво от това. Може пък целта на цялата работа с хорарите е да изпита Вашата решимост и увереност в готовността си да спасите връзката или да ви доведе до етапа, в който ще приемете, че тя е окончателно изчерпана и да погледнете напред.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #7 -: Март 18, 2009, 02:05:48 pm »
Предполгам си права , може би си търся извинение , защото не ми харесват отговорите.
Така или иначе каквото съм намислила , ще го направя и ще видим какво ще излезе.
Мерси и на теб че се включи.

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Март 18, 2009, 05:18:34 pm »
Съветвам те да не правиш опити на ретро Венера за сдобряване или изясняване на отношенията.По-добре изчакай да стане директна след 18 април.Още повече,че картата показва,че това което си замислила,няма да има положителен ефект.Пък ти прави каквото намериш за добре.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #9 -: Март 18, 2009, 05:27:22 pm »
Аз няма да давам съвети,иначе Скарлет е права,че определени цели по ретро фази на планети особено свързани с техните области,се постигат трудно ,не се постигат или се видоизменят.Обаче-всяка енергия е подходяща за нещо и си има своя смисъл-ако не се търси конкретен резултат,един такъв ретро период е точно добър за доизясняване, изглаждане или окончателно разрешаване на тези моменти които са заплетени и натоварени от миналото,стигнали са до точка на вакуум и не се мърда ни напред,ни назад-често транзитните влияния работят сами и неслучайно извикват хора от миналото ни,по един или друг начин да се "разплатим" и доизясним,като често това се усеща и от двете страни.
Целта не е да се върне миналото такова каквото е било,а да се разчисти ,хармонизира и да му се даде нужната светлина.А това само с умуване и липса на взаимодействие не става. ;)

« Отговор #10 -: Март 18, 2009, 06:38:49 pm »
Страшни сте много Ви благодаря за съветите , запазвам правото пак  да питам и да се уча! :-[

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Март 18, 2009, 06:46:50 pm »
Явно момичето си е решително, макар и с риск да си "строши главата". Ако тя е решила да действа, ще действа, каквото и да и кажем, за да се опитаме да я предпазим. Все едно виждам себе си в ученическите си години. Или слушам дъщеря си като ми казва: "Остави ме, аз сама да се уверя в това, което ми казваш!" Някои кармични обстоятелства, просто "крещят" за проработка и, ако тя сега не направи нищо, кармичната ситуация ще се повтаря отново и отново, докато роденият не си "научи урока". Все пак карма в превод означава "действие".

*

123

« Отговор #12 -: Март 19, 2009, 01:04:07 pm »
Аз няма да давам съвети,иначе Скарлет е права,че определени цели по ретро фази на планети особено свързани с техните области,се постигат трудно ,не се постигат или се видоизменят.Обаче-всяка енергия е подходяща за нещо и си има своя смисъл-ако не се търси конкретен резултат,един такъв ретро период е точно добър за доизясняване, изглаждане или окончателно разрешаване на тези моменти които са заплетени и натоварени от миналото,стигнали са до точка на вакуум и не се мърда ни напред,ни назад-често транзитните влияния работят сами и неслучайно извикват хора от миналото ни,по един или друг начин да се "разплатим" и доизясним,като често това се усеща и от двете страни.
Целта не е да се върне миналото такова каквото е било,а да се разчисти ,хармонизира и да му се даде нужната светлина.А това само с умуване и липса на взаимодействие не става. ;)

Нещата не са ли малко по-различни, ако Венерата е ретро по рожден хороскоп?