Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101583 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Символични дирекции
« Отговор #160 -: Март 21, 2010, 11:00:38 pm »
мацкиии , имам едно въпросче.
в картата на един от партньорите има меркурий по сд на определен градус /прио жената/.
в картата на мъжа има луна в същия градус и знак.
наред с това и при двамата сд-слънце прави еднакъв аспект.
бихте ли ми казали при синастрия и при прогностика за връзката тези нещица отчитат ли се? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #161 -: Март 22, 2010, 12:30:49 pm »
    Не съм веща по въпроса, но ще се опитам да дам отговор според моите разбирания. По принцип символичните дирекции ми харесват, защото чрез тях можеш да проследиш до колко събитийността се е отразила в прогреса на индивида и можеш да гадаеш с точност + - година. Правиш сверка веднага и разбираш дали работи или не. Когато по символична дирекция  планета или върхове на домове правят съвпад с дадени транзити - имаш събитието.
   Значи от тук погледнато при синастрия няма как да го отчетеш, но отделно като свериш хороскопите, виждаш събитието, което по едната карта ще е едно, а по другата друго - тогава даваш информация за засегнатите области - и в крайна сметка стигаш до много точен извод, като се базираш на симв.дирекции по отделно и ето ти прогностика за връзката...

*

Марая

• 28287
« Отговор #162 -: Март 23, 2010, 10:28:04 am »
благодаря , дейзи :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #163 -: Април 17, 2010, 04:56:48 pm »
   В момента имам абсолютно точен съвпад на СД Хирон с натален Сатурн и СД СЛВ с натален Хирон - 0.00 и няква секунда. Хирон е в 11 дом, а Сатурн е в 12, но и управлява СЛВ, заедно с Уран /СД Уран е на някви минути от съвпада с наталната Венера/. Значи навързаните домове ми са - Х,ХІ и ХІІ. Според вас дали да очаквам включване на някакво събитие и какво може да бъде то?
   Знаете ли, че се замислям за това, какво влияние оказват на човек тези символични дирекции, особено когато даден индивид е на 40 години. Нали сте чували, че не е прието да се празнува 40 рожден ден. Да ви обърна вниманието към това, че в този момент, по символична дирекция всяка една натална планета ще е на 40 градуса от себе си....Да ви вкарам малко в размисъл. От доста време мисля над това, че не напразно числото 40 е свързано с разни суеверия...Вие как мислите ?

*

missKapriz

« Отговор #164 -: Април 17, 2010, 06:09:20 pm »
Цитат
Да ви обърна вниманието към това, че в този момент, по символична дирекция всяка една натална планета ще е на 40 градуса от себе си....Да ви вкарам малко в размисъл. От доста време мисля над това, че не напразно числото 40 е свързано с разни суеверия...Вие как мислите ?
Пък на 50 всяка СД планета е на 50 градуса от себе си ;D :PДейзииии,не е това символиката на 40 години,но каква е хич не знам-суеверие някакво си останало от преди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #165 -: Април 17, 2010, 09:24:22 pm »
Според будистите бардото на смъртта, т.е. когато душата на починалия се намира в безсъзнателно,
междинно състояние, е 49 дни. При християните ги броят 40.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #166 -: Юли 12, 2010, 12:22:27 pm »
Мацки , имам огромна молба към всички ви! :wub:
в лично творчество тъжен е пуснал доста статий и книжки ,но няколко файла не се отварят.
търся един в който беше сдъфкана информация за СД слънце в спект с натални планети....
ако някой го е свалил или има такава информация ви моля да ми подскажете къде да я намеря или да ми го прати....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #167 -: Юли 12, 2010, 12:35:28 pm »
в лично творчество тъжен е пуснал доста статий и книжки ,но няколко файла не се отварят.
търся един в който беше сдъфкана информация за СД слънце в спект с натални планети....
ако някой го е свалил или има такава информация ви моля да ми подскажете къде да я намеря или да ми го прати....
http://www.anesway.info/ank_dir.php
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #168 -: Юли 12, 2010, 01:19:36 pm »
http://www.anesway.info/ank_dir.php

мерси Слънчо :wub: ,ама не е това!
оная статийка беше по -различна....
и въобще не беше като таблица.... :(

отговор 41 от темата лично творчество-последния файл

Символични дирекции
  Сигнификатори и производни домове
  Планети и астрологични точки
  Аспекти

--------------------------------------------------------------------------------

Символични дирекции.doc (159 KB - свалено 43 пъти.)
 Сигнификатори и производни домове.doc (138 KB - свалено 45 пъти.)
 Планети и астрологични точки.doc (165 KB - свалено 43 пъти.)
 Аспекти.doc (103.5 KB - свалено 45 пъти.)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #169 -: Юли 12, 2010, 01:22:14 pm »
А на български ли беше?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140

*

Марая

• 28287
« Отговор #171 -: Юли 12, 2010, 01:31:37 pm »
А на български ли беше?

да!
и беше шаренко...с различни цветове бяха всички аспекти.
имаше интерпретация дори към асц/дсц.

*

Марая

• 28287

*

Феникс

« Отговор #173 -: Юли 12, 2010, 01:51:02 pm »
Имам част от книгата на М. Левин, Т. Митяева, В.Тищенко-Симнволични дирекции.
Много подробно е обяснена,ако я искаш ще ти я пратя.Поствам част от нея да се ориентираш дали ти върши работа

Цитат
Какво е това символични дирекции?
Дирекция в астрологията е прието да се нарича голяма група от методи за прогноза, сходни помежду си по техника на изчисление. Всичките дирекции са устроени по следния начин:
1)   астрологът избира някаква точка от наталната карта (планета, възел, връх на дом и т.н.) и започва да я движи – тази точка по-натам ще се нарича промисор;
2)   астрологът движи тази точка (промисор) по зодиака (понякога по екватора) с дължина на дъгата равна на възрастта на човека, за която се прави прогнозата;
3)   изчислявайки положението на промисора, което съответства на времето за прогноза, астрологът разглежда промисора спрямо наталната карта: определя в кой дом се намира промисора, изчислява неговите аспекти към наталните точки и т.н.
От всички дирекции, символичните дирекции са най-простия метод по техника на изчисление и един от най-надеждните. Затова този метод благодарение на неговата простота и обективност се счита за един от основните методи за прогнозиране.
Принципът на символичните дирекции е 10 = 1 година

по надолу се описва как се изчислява промисора,как се директират куспиди,таблици на Биндху и т.н

а къде точно Тъжен е постнал това,което търсиш

*

Марая

• 28287
« Отговор #174 -: Юли 12, 2010, 01:56:46 pm »
Имам част от книгата на М. Левин, Т. Митяева, В.Тищенко-Симнволични дирекции.
Много подробно е обяснена,ако я искаш ще ти я пратя.Поствам част от нея да се ориентираш дали ти върши работа

Цитат
Какво е това символични дирекции?
Дирекция в астрологията е прието да се нарича голяма група от методи за прогноза, сходни помежду си по техника на изчисление. Всичките дирекции са устроени по следния начин:
1)   астрологът избира някаква точка от наталната карта (планета, възел, връх на дом и т.н.) и започва да я движи – тази точка по-натам ще се нарича промисор;
2)   астрологът движи тази точка (промисор) по зодиака (понякога по екватора) с дължина на дъгата равна на възрастта на човека, за която се прави прогнозата;
3)   изчислявайки положението на промисора, което съответства на времето за прогноза, астрологът разглежда промисора спрямо наталната карта: определя в кой дом се намира промисора, изчислява неговите аспекти към наталните точки и т.н.
От всички дирекции, символичните дирекции са най-простия метод по техника на изчисление и един от най-надеждните. Затова този метод благодарение на неговата простота и обективност се счита за един от основните методи за прогнозиране.
Принципът на символичните дирекции е 10 = 1 година

по надолу се описва как се изчислява промисора,как се директират куспиди,таблици на Биндху и т.н

а къде точно Тъжен е постнал това,което търсиш

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3438.40.html

*

Феникс

« Отговор #175 -: Юли 12, 2010, 02:03:33 pm »
Имам и двата материала с име Символични дирекции,които е качил Тъжен-едното е таблици,но разбрах,че не то ти е нужно.Остава да е другия .Ако искаш кажи къде да го пратя

*

Марая

• 28287
« Отговор #176 -: Юли 12, 2010, 02:04:42 pm »
Имам и двата материала с име Символични дирекции,които е качил Тъжен-едното е таблици,но разбрах,че не то ти е нужно.Остава да е другия .Ако искаш кажи къде да го пратя

тук на лични можеш ли?

*

Феникс

« Отговор #177 -: Юли 12, 2010, 02:06:01 pm »
http://dox.abv.bg/files/listtree
Виж това ли е

*

Марая

• 28287
« Отговор #178 -: Юли 12, 2010, 02:10:08 pm »
Феникс ,дава ми несъществуващ файл! :(

*

Феникс

« Отговор #179 -: Юли 12, 2010, 02:14:36 pm »
не ти пуска линка както трябва и затова
файла от dox трябва да е с цифрички накрая
Правя кавото мога-няма нужда от рефери ;D
Я сега  http://dox.abv.bg/files/listtree
ако пак не става ще пиша на лични