Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101671 Прегледи
Re: Символични дирекции
« Отговор #360 -: Декември 13, 2011, 12:48:15 pm »
Ти имаш предвид транзитите. Пак може да срещнеш някой творец. Този път залагам на художник или фотограф. При дирекционен Нептун върху Венера изпитах любовно разочарование последвано от много романтична и отново нереална любов. :blink: Имаше и силен елемент на физическо привличане (транзитен Юпитер върху мидпоинта Венера/Марс).

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #361 -: Декември 13, 2011, 01:35:59 pm »
да, транзити.  ;D обаче сега като се замислих дирекционния Нептун ще съвпадне с Венера, точно когато транзитният с Марс. :)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #362 -: Декември 16, 2011, 04:00:44 pm »

О, и аз не издържах в такава уредена държава  :P, предполагам при мен Уран в 1 дом си казва думата.

Между другото и аз реших да изчакам Нептун да съвпадне с Венера преди да се оженя.  :P Когато Уранчо ми съвпадна с Венера преживях първата си сериозна връзка. Точно като по книгите се случи всичко - Венера в Риби (срещнах го в студио, докато мои приятели музиканти записваха албум), бяхме от различни социални среди, той с 10 години по-възрастен от мен, с "дългогодишна връзка" и тн. и тн.

Чакам Нептун да стигне до Венерка и знам, че ще се случи нещо ВАЖНО.  ;D
Я,и той е като теб с изгряващ Уран,явно комфорта не ви е от първостепенно значение,защото за изгряваща Луна като мен е на първо място..
Всъщност не съм сигурна ,че Нептун и Уран по време на транзит и прогресия носят нещо трайно,единия умозамъглява,другия умопобърква и след година-две се опомняш.. :wink2:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #363 -: Декември 16, 2011, 08:03:15 pm »
Май флоуер.... ;D, обикновено при аспект Уран/Нептун...труден казус или заплетен случай се разплитат много бързо....и неочаквано... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #364 -: Декември 18, 2011, 10:54:34 am »
Я,и той е като теб с изгряващ Уран,явно комфорта не ви е от първостепенно значение,защото за изгряваща Луна като мен е на първо място..
Всъщност не съм сигурна ,че Нептун и Уран по време на транзит и прогресия носят нещо трайно,единия умозамъглява,другия умопобърква и след година-две се опомняш.. :wink2:

Права си, че комфортът няма значение за мен, и тук и в чужбина все работех много и се претоварвах. Животът ми навън ми даде увереност и свобода на мисълта, но ме научи, че като чужденец нямам право на мнение, не съм там, за да мисля, а за да работя и това не ми хареса.   

Уран не търпи неорганизираната маса (управлявана от Луна - за мен БГ в момента е това). На мен лично ми бе най-трудно да се науча да съм сама и самостоятелна, да не разчитам на никой друг, да не задължавам никой да ми обръща внимание. Но се научих и точно това дава ми даде свободата на Уран.

*

Марая

• 28287
« Отговор #365 -: Декември 25, 2011, 08:14:49 pm »
СД Юпитер тригон Слънце....Някой с опит , ако чете...ще се радвам да сподели.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #366 -: Декември 25, 2011, 08:55:37 pm »
СД Юпитер тригон Слънце....Някой с опит , ако чете...ще се радвам да сподели.... ;D

Сбъдване на желание,свързано с пищно и/или нетипично пътуване до нестандартна дестинация,носеща партньорство,за лична изгода. ;) Това не е от опит... ;)...Предположение ,ако се отнася за твоя натал. ;)

Моя натал е.... ;D

Мерси.....

*

Grace

• 2257
« Отговор #367 -: Декември 25, 2011, 09:21:57 pm »
Марая, обърни внимание на датата 25 март 2012г  :blink:
но после не забравяй да споделиш тук във форума какво е събитието, ок?  ;)

« Отговор #368 -: Декември 25, 2011, 09:59:45 pm »
Дир.юпитер У6 и УМЦ съвпад нат.венера У5 и У12. Съвпада е в 7 дом.Покой дом да очаквам събитие?

*

Grace

• 2257
« Отговор #369 -: Декември 25, 2011, 10:09:44 pm »
по някой от изброените + класическите сигнификации на Юпитер и Венера. Съпостави дирекциите с транзити и прогресии, за да се ориентираш по-добре за какво събитие може да става въпрос.

« Отговор #370 -: Декември 25, 2011, 10:11:34 pm »
Извинявай за тъпия въпрос , но как да ги съпоставя?

*

Grace

• 2257
« Отговор #371 -: Декември 25, 2011, 10:19:21 pm »
 ;D просто виж транзити към натал за съответния период; после виж къде е прогресивната луна и дали задейства с мажорен аспект някоя дирекция, защото дирекциите обхващат дълъг период от време. обикновено транзита на прогресивната Луна отключва действието им. естествено трябва да обърнеш внимание най-вече на Юпитер и Венера;
виж и за транзити на тежки планети към съответната дирекция или към важни точки в хороскопа / ъгли, лични планети/

« Отговор #372 -: Декември 25, 2011, 10:24:27 pm »
благодаря :blink:

« Отговор #373 -: Декември 25, 2011, 10:29:30 pm »
дир Луна на К8 в полусекстил с СЛВ?нещо кармично може би :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #374 -: Декември 27, 2011, 01:04:15 pm »
дир Луна на К8 в полусекстил с СЛВ?нещо кармично може би :blink:

;D всичко е кармично. Както каза Грейс, виж и прогресивната Луна къде ти, какво се случва в прогресиите и транзитите, колко мажорни аспекта имаш, ПОЛУсекстил, със СЛВ САМО няма да даде фундаментални кармични събития.  ;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #375 -: Февруари 29, 2012, 11:58:44 am »
прегледах цялата тема ама не разбрах има ли значение когато дирекционна планета сменя знак? май не - по-скоро когато е на куспида на натален дом? и има ли значение съвпад на дирекционна бавна планета с друга бавна от наталната карта? или се гледат аспекти само с личните планети?

и какво ако неаспектирана венера в мъжка карта по дирекции получава много аспекти? съвпад с дир. марс, опозиция от дир. юпитер, дир. венера пък е в квадрат с натален уран, по времето когато тр. уран е в квадрат с наталната? а и пр. и дир. слънце в сходящ съвпад с нея?

*

Марая

• 28287
« Отговор #376 -: Февруари 29, 2012, 12:25:22 pm »
прегледах цялата тема ама не разбрах има ли значение когато дирекционна планета сменя знак? май не - по-скоро когато е на куспида на натален дом? и има ли значение съвпад на дирекционна бавна планета с друга бавна от наталната карта? или се гледат аспекти само с личните планети?

и какво ако неаспектирана венера в мъжка карта по дирекции получава много аспекти? съвпад с дир. марс, опозиция от дир. юпитер, дир. венера пък е в квадрат с натален уран, по времето когато тр. уран е в квадрат с наталната? а и пр. и дир. слънце в сходящ съвпад с нея?

Това е основното при предсказателните техники...Ингреса е от изключително значение.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #377 -: Февруари 29, 2012, 01:18:53 pm »
при мен през следващите 2-3 години ще сменят знак луната, венера и марс. малко след тях и слънцето ще ингресира в телец

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #378 -: Февруари 29, 2012, 05:39:52 pm »
Аз и тук да попитам: съвпад на дирекционна Луна с дирекционно Слънце с дирекционен Меркурий в Стрелец в 11 натален дом точно върху натален Нептун? Прикачам и картата. А соларната революция за тази година започна с новолуние, това за първи път в живота ми - всичкото накуп, прикачам и тази карта. В другата тема за женитба ме определиха, но на мен нещо ми е съмнително, предвид че дори връзка нямам, чак да се омъжа отново за оставащите девет месеца... Много е съмнително.  :-[

« Отговор #379 -: Февруари 29, 2012, 06:28:50 pm »
Слънце, Луна и Меркурий са прогресивни. Ако бяха дирекционни, съвпадът щеше да присъства и в наталната карта, тъй като в примарните дирекции всички планети се движат с еднаква скорост - тази на прогресивното Слънце.

Имаш прогресивно новолуние. Може да символизира начало на нов етап в областите по дома, в който попада. 11-ти натален плюс 9-ти прогресивен, плюс Луна и Слънце са управитеи на 7-ми натално. Наистина може да мирише на брак заради 7-мия и 9-ти дом (и в солара има намеци за това), но може и да става дума за пътуване в чужбина или започване на някакво обучение. Комбинацията с натален Нептун може да е препратка към финансови въпроси (Нептун е У2) или... Нептун в 11-ти дом - да не става дума за платонична любов, напр. Не знам, слаба съм идейно, сори. ;)