Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101628 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Символични дирекции
« Отговор #440 -: Юни 04, 2013, 08:37:15 pm »
Че защо смърт? 8 дом е 2 от 7 дом - това за парите на партньора. 2 дом е 8 от 7 дом и не би ли трябвало него да се гледа за смърт на партньор?  :-\

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #441 -: Юни 04, 2013, 08:44:34 pm »
по принцип осми дом е и на секса но и смьртта и споделените финанси (наследствата) , не ми се е слу4вало до сега три едно временни дирекции , Плутон при това замесен а и Плутон е естествения управител на 8 ми дом

*

Veselin

• 2737
« Отговор #442 -: Юни 04, 2013, 08:50:38 pm »
Обаче при теб тоя дир. Сатурн на К7 хич не ми харесва.  :-X Не знам как да го тълкувам, дано по-знаещите да се произнесат.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #443 -: Юни 04, 2013, 09:05:53 pm »
Искам да ви питам, кои символични дирекции да гледам за любовна връзка? При мен почти всички планета са в едната половина на картата и като гледам, дори и след години няма да имам никаква дирекция между венера, плутон и пр., които по принцип отговарят за любовта.  :( Как мислите?

И освен това, при дирекционните аспекти играят ли роля и минорните като полусекстил, куинконкс, или са важни само съвпадите, квадратурите, опозициите, тригоните и секстилите?

*

Grace

• 2257
« Отговор #444 -: Юни 04, 2013, 09:13:22 pm »
Искам да ви питам, кои символични дирекции да гледам за любовна връзка? При мен почти всички планета са в едната половина на картата и като гледам, дори и след години няма да имам никаква дирекция между венера, плутон и пр., които по принцип отговарят за любовта.  :( Как мислите?

И освен това, при дирекционните аспекти играят ли роля и минорните като полусекстил, куинконкс, или са важни само съвпадите, квадратурите, опозициите, тригоните и секстилите?

Ето ме, идвам да видя дали мога да ти помогна  ;D

Първо, при дирекции гледаш само аспекти на 45 градуса и съвпад.
Второ, много е трудно да се отговори еднозначно на въпроса ти. Зависи от картата, иначе основните сигнификатори за мъжете са Венера и Луна, знаеш. 

*

Veselin

• 2737
« Отговор #445 -: Юни 04, 2013, 09:15:31 pm »
Благодаря ти много, Grace!  :58:
Не знаех, че се гледат само 45 градуса и съвпад. Полуквадратът по принцип не беше ли лош аспект?

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #446 -: Юни 04, 2013, 09:16:50 pm »

Защо само тези аспекти ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Grace

• 2257
« Отговор #447 -: Юни 04, 2013, 09:18:18 pm »
При дирекциите няма добри и лоши аспекти. Вида на аспекта няма значение. Гледа се по-скоро как са поставени планетите в картата и евентуално каква връзка имат помежду си в натала. Това определя посоката в която се тълкува дирекцията. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #448 -: Юни 04, 2013, 09:19:24 pm »

Защо само тези аспекти ?

Защото се предполага, че твърдите аспекти са тези, които работят и дават събитийност.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #449 -: Юни 04, 2013, 09:19:47 pm »
А важно ли е при дирекциите в натала кои планети кои домове управляват? Понеже при мен Меркурий ми е У5, а Слънцето У7, но доколкото знам двете планети нямат отношение към любовта.

*

Grace

• 2257
« Отговор #450 -: Юни 04, 2013, 09:22:05 pm »
А важно ли е при дирекциите в натала кои планети кои домове управляват? Понеже при мен Меркурий ми е У5, а Слънцето У7, но доколкото знам двете планети нямат отношение към любовта.

Да, но не е задължително конкретното проявление да е по управление. Нали знаеш, нещата са многозначни.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #451 -: Юни 04, 2013, 09:22:31 pm »
мога да ви каже 4е и квадрата 90 си работи и то доста добре .... при мен си имаше реално сабитие дирекционна венера квадрат юпитер

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #452 -: Юни 04, 2013, 09:23:12 pm »

Защо само тези аспекти ?

Защото се предполага, че твърдите аспекти са тези, които работят и дават събитийност.

Не мога да се съглася  ;) . Тригони също работят до колкото съм забелязал.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Veselin

• 2737
« Отговор #453 -: Юни 04, 2013, 09:24:42 pm »
gogo07, при теб ми се струва, че дир. Уран на К8 може по-скоро да даде някакви промени във финансите на партньор, а дир. Сатурн на К7, знам ли, може да не значи раздяла. Някои казват, че Сатурн понякога дава човек, който има много сериозни намерения към теб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #454 -: Юни 04, 2013, 09:24:47 pm »
Според някои школи видът аспект също има значение, затова различните дирекционни аспекти имат различно тълкуване - съвпад, секстил/тригон, опозиция/квадратура.

Но е вярно, че трябва да се гледа статусът на планетите в радикса, как са поставени - по принцип и една спрямо друга.

Ако натално са в квадрат или опозиция, дирекционният тригон или сестил може и да не донесе благинки. Зависи и за какви планети става въпрос, с каква природа и характер.

Случва се и натални тригони, преминаващи в квадратура или опозиция по дирекция, да не проработят в изцяло положителна насока (миналата година имах възможност да се убедя в това).

Съвпадите действат според естествената природа и сигнификациите на планетите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #455 -: Юни 04, 2013, 09:28:52 pm »
Добре,аз имам в момента дирекционен плутон през 4ти опозиция нат венера 10ти.
Дали действа сторед вас? :-\
Плутон у5,венера у4-11.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #456 -: Юни 04, 2013, 09:31:57 pm »
това по скоро не е ли решение сварзано с дома и любовта не е заджително развод , но решение за или стабилност или развод поне според мен опозицията дава избор

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #457 -: Юни 04, 2013, 09:34:29 pm »
при мен венера и плутон са в куинконкс натално, но сега стават едновременно и тригон и опозиция ... какво може да е талкуванието ....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #458 -: Юни 04, 2013, 09:34:36 pm »
Може би :-\
Наистина съм раздирана вътрешно от колебания....това го усещам от известно време насам.Не че няма и неща които да ме карат да ги мисля.Обстоятелства и т.н
Но има и други фактори като тр сатурн през4ти,пр.луна през 4ти,тр сев възел -пак 4ти.....
Но просто се зачудих, как ли би могло да действа дир плутон опозиция венера.

*

Grace

• 2257
« Отговор #459 -: Юни 04, 2013, 09:39:39 pm »

Защо само тези аспекти ?

Не мога да се съглася  ;) . Тригони също работят до колкото съм забелязал.

Някои ползват и тригони и секстили, да. Аз не знам доколко надежно действат. Склонна съм да наблягам на твърдите аспекти, както при мидпоинтите. Космобиологията също работи само с твърдите аспекти. Там дори се слага знак за равенство между планетите, не се отчита изобщо вида на аспекта.