Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101750 Прегледи
*

gogo07

• *
  • 244
Re: Символични дирекции
« Отговор #460 -: Юни 04, 2013, 09:42:21 pm »
не искам да те плаша , не знам какви аспекти натално ти прави луната но на мен луна през 4 ти ми доиде доста тежко една реална преценка на мен самия на вси4ките ми недостатаци , плюс това ми разлуля целия живот за хубаво или лошо , много големи загуби даде при мене

*

Grace

• 2257
« Отговор #461 -: Юни 04, 2013, 09:47:32 pm »
при мен венера и плутон са в куинконкс натално, но сега стават едновременно и тригон и опозиция ... какво може да е талкуванието ....

парични въпроси или страстни чувства, свързани с дилема

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #462 -: Юни 04, 2013, 09:55:40 pm »
куинконкс по теория си адаптация , но на практика му е 4удно какво ще даде ....

*

Veselin

• 2737
« Отговор #463 -: Юни 18, 2013, 09:16:27 pm »
Ще може ли за пореден път да ви помоля за помощ?
Опитвам се да намеря кои дирекции показват когато за първи път ме назначиха на работа, но не откривам нищо.  :( Нали казват, че важните събития в живота на човек винаги са указани от дирекции, а тогава тъкмо бях завършил университета и си намерих работа по специалността, на трудов договор (преди това не бях работил), освен това за първи път имах собствени финанси. Откривате ли нещо по картата? Тя е от първия ми ден на работа, когато ми пуснаха и трудовия договор.
Иначе, за времето, когато загубих работата си, открих 3 дирекции, но за назначаването ми, поне аз не можах да открия нищо.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #464 -: Юни 18, 2013, 09:36:26 pm »
Единственото, което виждам е, дирекционна Венера съвпад с натален Сатурн, но съвпадът вече е бил разходящ. Започвам да си мисля, че дирекциите не са чак толкова надежден метод, колкото ги хвалят.  :unsure:

*

Grace

• 2257
« Отговор #465 -: Юни 18, 2013, 09:36:38 pm »
Ще може ли за пореден път да ви помоля за помощ?
Опитвам се да намеря кои дирекции показват когато за първи път ме назначиха на работа, но не откривам нищо.  :( Нали казват, че важните събития в живота на човек винаги са указани от дирекции, а тогава тъкмо бях завършил университета и си намерих работа по специалността, на трудов договор (преди това не бях работил), освен това за първи път имах собствени финанси. Откривате ли нещо по картата? Тя е от първия ми ден на работа, когато ми пуснаха и трудовия договор.
Иначе, за времето, когато загубих работата си, открих 3 дирекции, но за назначаването ми, поне аз не можах да открия нищо.

Имаш, към 1 ян 2009  :blink:

Венера = Сатурн
Марс=Меркурий
Нептун=МЦ
Нептун=Уран

*

Veselin

• 2737
« Отговор #466 -: Юни 18, 2013, 09:38:45 pm »

Венера = Сатурн
Марс=Меркурий
Нептун=МЦ
Нептун=Уран
Имаш предвид съвпади ли?

*

Grace

• 2257
« Отговор #467 -: Юни 18, 2013, 09:47:09 pm »
Не, имам предвид твърди аспекти. Вида им няма значение.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #468 -: Юни 18, 2013, 09:56:17 pm »
Благодаря ти, Grace! Сега ще погледна по-подробно.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #469 -: Юни 19, 2013, 08:07:52 am »

Венера = Сатурн
Марс=Меркурий
Нептун=МЦ
Нептун=Уран
Прегледах дирекциите. В повечето случаи става дума за аспект от 45 градуса. Чудно ми е обаче какво общо имат Марс и Нептун с назначаването на работа. Мислех, че трябва да се търсят дирекции най-вече между Юпитер, Венера, Сатурн и може би Уран.

*

Grace

• 2257
« Отговор #470 -: Юни 19, 2013, 09:27:52 am »
Веско, Марс е У2, тъй че има отношение.
За Нептун - може да не е свързан със започването на работа, не е казано, че всички дирекции за периода трябва да отразяват това събитие. Ти знаеш как си чувствал тогава и какво си преживявал, прецени. Може ли да е било също момент на несигурност, липса на увереност, че това е правилния път за професионално развитие или да си имал твърде далечни, нереалистични цели и т.н.?

*

satin_

« Отговор #471 -: Юни 19, 2013, 10:16:49 am »
Грейс, а опозициите отчиташ ли ги?

*

Grace

• 2257
« Отговор #472 -: Юни 19, 2013, 10:34:14 am »
Грейс, а опозициите отчиташ ли ги?

разбира се, всички твърди аспекти, кратни на 45* и съвпада.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #473 -: Юни 19, 2013, 12:10:48 pm »
Веско, Марс е У2, тъй че има отношение.
За Нептун - може да не е свързан със започването на работа, не е казано, че всички дирекции за периода трябва да отразяват това събитие. Ти знаеш как си чувствал тогава и какво си преживявал, прецени. Може ли да е било също момент на несигурност, липса на увереност, че това е правилния път за професионално развитие или да си имал твърде далечни, нереалистични цели и т.н.?
Тук имаш право, Grace! Наистина не бях сигурен, че точно това е правилния път, но тъй като професията ми беше доходна и исках да спася семейството си от мизерията, се съгласих да се занимавам с това. Освен това, известието, че са ме одобрили за въпросната работа ми дойде съвсем неочаквано за мен, тогава мислех, че няма да стане, та може това да е връзката на Уран в случая.

« Отговор #474 -: Октомври 09, 2013, 12:04:37 pm »
Отчитате ли дирекции на Лилит?Сега забелязах,че дир.Лилит е в сх. съвпад с нат.Слънце.Да очаквам ли събития от този аспект?

« Отговор #475 -: Януари 30, 2014, 10:21:33 am »
Благодаря Марая! ;)

Да, когато направи ингрес в Стрелец, дир.Асц ще аспектира куспидите на няколко от домовете в радикса, но поне през следващите няколко години няма да аспектира натални планети, орбиса ще е все още доста широк за са се усети. Може би смяната на самият знак ще се прояви по съотвтетните му присъщи качества.

За нищо!
Символичната дирекция няма паметта на прогресията. Тя изявява потенциала , маркира период и събитие и изчезва...Аз приемам 3 г...или 3 градуса...Апликация до 1гр. , конюкция - или точен аспект и сепарация /разходящ/...отново 1 гр. Това важи с особена сила за светилата и силно аспектираните планети в натала...

На мен също-в близките няколко месеца/1-2/ ми предстои-същия ингрес на дирекционен АЦ и ДЦ в Стрелец-Близнаци,при което ще се образува тригон - Дир.АЦ - Натал.Слънце...Слънцето ми по Плацидус е в 6дом,а по равнодомната система е в 7дом...Според вас-какво може да означава този аспект...?
Аз искам промяна на работното място-това е моя цел,но-ако разгледам позицията на Слънцето по равнодом.с-ма /то попада в 7 Нат.дом/...може ли да означава среща на мъж/партньор...?

Дир.АЦ ще направи и секстил с Натал.ИЦ, тригон към Натал.МЦ ... ДАЛИ НЕ "ВЕЩАЕ"-промяна в статуса/обвързване,или нещо свързано с кариера/нова сфера на дейност?

Помощ? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #476 -: Януари 30, 2014, 10:42:03 am »
Ако работиш с дирекции, гледай аспектите на дирекционните ъгли към натални планети, а на към АС/ДС и МС/ІС.

За промяна в статуса може да има дирекция със Слънцето, Луната, Юпитер или Сатурн, но трябва да се потвърждава и от дурги фактори.

Когато имах дир. ІС в съвпад с нат. Слънце, не се случи нищо, годината не беше особено значима.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #477 -: Януари 30, 2014, 03:48:59 pm »
По дирекции преди една година Дир.ИЦ съвпадна със СЛВ, и съответно Дир. МС с ЮЛВ.
Същият съвпад по прогресии ще бъде след около една година. Имам чувството, че тези съвпади действат във времето, като събития само постоянен договор за работа, иначе съвпадите са по оста 5-11.   
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК