Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101493 Прегледи
Символични дирекции
« -: Март 17, 2009, 08:14:44 pm »
Попаднах на един линк за символичните дирекции и реших да го споделя с вас.Информацията която може да се прочете е доста изчерпателна и добре обяснена.Мисля,че ще е доста полезен за всички,които искат да научат повече за този прогностичен метод и как точно да го използват.А тези от вас,които са запознати с дирекциите и ги използват,могат да споделят нещо от личният си опит :) ;)http://www.beinsadouno.com/downloads/astro_symbol_directions.doc
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Символични дирекции
« Отговор #1 -: Март 17, 2009, 08:59:33 pm »
много ми хареса,добро попадение и полезно четиво!мерси!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Март 19, 2009, 10:52:24 am »
цитирам нещо от линка по- горе , което ми направи впечатление

" Нехармоничен натален аспект
Дирекционният аспект е хармоничен – ситуацията може да започне благоприятно. Именно в такива ситуации възниква възможност да се осъзнае и да се промени действието на наталния аспект, доколкото този аспект омекотява и хармонизира действието на нехармоничния натален аспект. Как ще завърши ситуацията и ще бъде ли края добър или лош, много зависи от действията на самия рожденик. При пасивна или грешна позиция хармонично започналата ситуация може да завърши със сериозна криза."

вие какво мислите, какво е имал  предвид автора ?
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Март 19, 2009, 11:34:22 am »
цитирам нещо от линка по- горе , което ми направи впечатление

" Нехармоничен натален аспект
Дирекционният аспект е хармоничен – ситуацията може да започне благоприятно. Именно в такива ситуации възниква възможност да се осъзнае и да се промени действието на наталния аспект, доколкото този аспект омекотява и хармонизира действието на нехармоничния натален аспект. Как ще завърши ситуацията и ще бъде ли края добър или лош, много зависи от действията на самия рожденик. При пасивна или грешна позиция хармонично започналата ситуация може да завърши със сериозна криза."

вие какво мислите, какво е имал  предвид автора ?

ами така си е - точно както е цитирано там. аспектите подлежат на преработка и ако ги преработваш правилно /в смисъл правилният начин за личното ти развитие напред/ от нехармоничен, аспекта се превръща в хармоничен, поради простата причина, че работи в твоя полза. ако ти е трудно да го преработваш и той при една дирекция става хармоничен, това означава че в този случай ще ти е по-лесна преработката. или пък в другия вариант когато започнеш преработка в правилният вариант, а в последствие сбъркаш, то хармоничният аспект от дирекцията веднага те плясва отзад с нехармоничният от натала  :P 
или с други думи казано с дирекциите небето ни дава шанс да станем по-добри, от нас си зависи в каква посока ще поемем и от тази посока зависи дали съдбата ще ти плясне шамар или ще те целуне  ;)

уф дано си ме разбрала, че днес говоря като стар дядо философ - та чак аз не мога се разбера  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #4 -: Март 19, 2009, 09:45:03 pm »
е разбрах те де, тенкс  :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Re:Символични дирекции
« Отговор #5 -: Януари 19, 2010, 11:17:55 am »
   Исках да кача една табличка, ама нещо не мога да се справя. Направих си я, защото има интересни попадения, но не мога да определя - връзката с домовете, как трябва да определя действуващата формула. Та исках някой да ми помогне. Като литература използвах, посоченото в линка в началото на темата.

Първо някой да ми каже, как се качва например екселска таблица.

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Януари 19, 2010, 11:36:19 am »
Качи екселския файл, някъде из интернет и дай линк.

« Отговор #7 -: Януари 19, 2010, 11:45:19 am »
Соларна дирекция              Натал съвпади                                Прогресия съвпади                       Домове

Асц /2нат.д./ /ингрес в Лъв/   ІІІ н.дом /Лъв-Слънце в 7/          Луна /упр.на 2д, а в 9д - натал/   
ДСЦ /ингрес във водолей/   Меркурий /упр.на Асц, 4 и в 7-натал/                                                              
VІІІ /водолей/                          Луна /упр.на 2д, а в 9нд/                Слънце /упр.3, а е в 7/   
МС/овен/                          Хирон /11 н.д. – упр.Нептун/      
Плутон /скорпион/               VІ н.дом /Скорпион-Плутон в 5 нд/   
Уран /скорпион/               Венера / упр.5, 12, а е в 6 нд/      
Нептун /козирог/               VІІІ нд /Козирог – Сатурн в 12нд/      
Слънце /водолей/               Луна /2 градуса/      
Хирон /телец/                          Сатурн /упр. 8,9,10 – а е в 12нд/      
СЛВ /овен/                          Хирон /11 н.д. – упр.Нептун/      

« Последна редакция: Януари 19, 2010, 12:00:36 pm от daisyline »

« Отговор #8 -: Януари 19, 2010, 11:52:53 am »
   Ам докато да прочета препоръката ти Асол, вече съм си играла тук да ги подреждам, ама пак изглеждат разпиляно.  Някой ако е по-навътре с този материал може да предложи как да навържа домовете.

Отворих тази тема, защото е интересна и при абсолютни точни попадения на симв.дирекция с връх на дом също може да се правят ректфикации.

« Отговор #9 -: Януари 19, 2010, 11:59:53 am »
   Значи за ректификация използвам смърт на родител - към тази дата символичната дирекция на Сатурн е в точен съвпад с АСЦ, а СД Марс с десцедента. А симв.дирекц. ИС в съвпад с натален Плутон - а това е абсолютно сигурен признак за загуба в семейството.

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Януари 23, 2010, 07:07:09 pm »
В астрото коя е опцията за символични дирекции?

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Януари 23, 2010, 07:48:55 pm »
   Значи за ректификация използвам смърт на родител - към тази дата символичната дирекция на Сатурн е в точен съвпад с АСЦ, а СД Марс с десцедента. А симв.дирекц. ИС в съвпад с натален Плутон - а това е абсолютно сигурен признак за загуба в семейството.

на 14.11.2007  почина баща ми.
СД марс е на точен квадрат от НАТ. АСЦ/ДСЦ.
прогресивния сатурн е на точен квадрат от слънцето ми.
дир.плуто е на точен секстил от к2 и тригон от к8.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 23, 2010, 07:55:02 pm »
Интересно, на същата дата почина и майка ми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #13 -: Януари 23, 2010, 07:55:50 pm »
На ръка ли ги смятате :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 23, 2010, 07:58:09 pm »
Има опция за Solar Arc Direction в astro.com - дирекция на слънчевата дъга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 23, 2010, 08:00:11 pm »
Интересно, на същата дата почина и майка ми...

знам лили :( и знам ,че първия човек на който ти се обади бях аз. :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 23, 2010, 08:07:39 pm »
На ръка ли ги смятате :unsure:

и на ръка не е трудно ,тъй като става дума за градус равно на година.

а така също и разликата в градусите е много видна.
например:
в натала имам аспект венера/слънце-45гр. това означава ,че на 45 год. предстой събитие свързано с двете планети. мястото и темата се определят от дома ,когато слънцето направи съвпад с планетата.
по същото време имам и луна/юпитер на 45гр.
т.е. има събитие ,което ще се случи на тази възраст. застъпено е от 2-те светила ,който ще направят съвпад със венера и юпитер.
просто като пример.... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 23, 2010, 08:13:33 pm »
Сатурнова, юпитерова и уранова опозиция си карала тогава и после кажи, че циклите не работят.
И възлите тъкмо бяха преминали през нат. Сатурн, а той ти е сигнификатор на бащата според мен, тъй като се намира близо до ИЦ и има мажорен аспект със Слънцето.
Работи техниката транзити + дирекции, мама му стара! В деня на смъртта на баща ти транз. Марс е стационарно-ретрограден и е в опозиция с дирекционния ти АС, същевременно дир. Марс удря оста АС/ДС, прогр. Луна е в съвпад с нат. Меркурий и в квадрат с транз. Сатурн.  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Януари 23, 2010, 08:44:37 pm »
Сатурнова, юпитерова и уранова опозиция си карала тогава и после кажи, че циклите не работят.
И възлите тъкмо бяха преминали през нат. Сатурн, а той ти е сигнификатор на бащата според мен, тъй като се намира близо до ИЦ и има мажорен аспект със Слънцето.
Работи техниката транзити + дирекции, мама му стара! В деня на смъртта на баща ти транз. Марс е стационарно-ретрограден и е в опозиция с дирекционния ти АС, същевременно дир. Марс удря оста АС/ДС, прогр. Луна е в съвпад с нат. Меркурий и в квадрат с транз. Сатурн.  :o

виждаш ли? :blink: лили!
всичко работи....,просто трябва да се проследява.
аз знаеш ли какво разбирам особенно сега с тия курсове по мунданнн.
никой не ти дава даром нищо-просто те карат да мислиш и дда се блъскаш.подсказват ти лекичко ,ама до изводите стигаш сам.
чак ме е яд.плащам ,за да ми кажат , а те не казват само подсказват.
сега разбирам ,защо са тоолкова ревнини някой професионални астролози и защо крият....
всеки транзит в/у дирекционна планета,куспида или важна точка,в/у прогресивна планета,куспида или важна точка ,в/у натал работиии и то сериозно.много инфо дават ,ама и много работа е. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Януари 23, 2010, 08:52:13 pm »
сега разбирам ,защо са тоолкова ревнини някой професионални астролози и защо крият....

Вярно е това, пазят си хляба насъщен. Курсът не ти гарантира нищо, много неща умишлено се премълчават, подхвърлят се само трохички. Оттам нататък се оправяш сам. Може би наистина този форум е един от малкото, където всяко мнение или прогноза се обосновават с изброяване на използваните астрологични техники, аспекти и други връзки. В други форуми съм виждала само да се дава отговор без обосновка, а като питаш как е стигнал астрологът до това заключение, следва мълчание или отговор от сорта "имам си мои запазени техники". Тайна майна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.