Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101800 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Символични дирекции
« Отговор #20 -: Януари 23, 2010, 09:04:20 pm »
На ръка ли ги смятате :unsure:

например:
в натала имам аспект венера/слънце-45гр. това означава ,че на 45 год. предстой събитие свързано с двете планети. мястото и темата се определят от дома ,когато слънцето направи съвпад с планетата.
по същото време имам и луна/юпитер на 45гр.
т.е. има събитие ,което ще се случи на тази възраст. застъпено е от 2-те светила ,който ще направят съвпад със венера и юпитер.
просто като пример.... ;)

Защо на 45 години - вярно градус-година, но по тази логика би трябвало секстилите между две планети, да се реализират на 60 години, а нонагоните на 20, ако се чака до съвпад ?!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Януари 23, 2010, 09:05:16 pm »
сега разбирам ,защо са тоолкова ревнини някой професионални астролози и защо крият....

Вярно е това, пазят си хляба насъщен. Курсът не ти гарантира нищо, много неща умишлено се премълчават, подхвърлят се само трохички. Оттам нататък се оправяш сам. Може би наистина този форум е един от малкото, където всяко мнение или прогноза се обосновават с изброяване на използваните астрологични техники, аспекти и други връзки. В други форуми съм виждала само да се дава отговор без обосновка, а като питаш как е стигнал астрологът до това заключение, следва мълчание или отговор от сорта "имам си мои запазени техники". Тайна майна.  :blink:

това със запазените техники ,го чухме като бяхме на Несебър за първи път.
после и при така приготвения от мен гъши дроб /под формата на подкуп ;D ;D ;D ;D- шегувам се/ ,пак нищо не ни казаха. помниш сигурна съм!
трохички,точно трохички и като изтрясках за смяната на министър ,тя се хвана за главата.
и знаеш ли какво ми каза?!-цитирам
"-не е възможно ,от един аспект да си правиш такива заключения!?
като стана обаче факт ми каза ,че явно тригона на хиронн към нептун бил много "услужлив" и ми посочи още 2 места от който мога да извадя тая информация.
[/b]ееее ,побеснях. на час плащам по 50лв. ,верно много е добра ,но защо мме апострофира , а после ми показа другото инфо..... бясна бях! :-X[/b]

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Януари 23, 2010, 09:06:56 pm »
Ох, тези професионални астролози с нищо не можеш да ги подкупиш, вЕрвай ми!  ;D Дори ако им дадеш да се пипне слона...  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Януари 23, 2010, 09:09:07 pm »
после и при така приготвения от мен гъши дроб...

Само с ядене не става!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Януари 23, 2010, 09:10:31 pm »
Ох, тези професионални астролози с нищо не можеш да ги подкупиш, вЕрвай ми!  ;D Дори ако им дадеш да се пипне слона...  ;D ;D ;D

да бе , те са мнго важни и някак си те гледат като плебей...,все едно не са били като теб-прохождащи в дебрите на астрологията... :blink: ;).
верно ти казвам -яд ме е понякога! :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Януари 23, 2010, 09:18:05 pm »
Цитат
Защо на 45 години - вярно градус-година, но по тази логика би трябвало секстилите между две планети, да се реализират на 60 години, а нонагоните на 20, ако се чака до съвпад ?!

Не се ли местят и двете планети??Или само една избираме за промисор :'(И как решаваме коя?
Сега гледах картата на позната,която загуби наскоро баща си-не виждам аспект  между СД Сатурн и Асц. Изобщо СД Сатурн няма аспект с никоя планета

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Януари 23, 2010, 09:23:05 pm »
Цитат

Не се ли местят и двете планети??Или само една избираме за промисор :'(И как решаваме коя?
Сега гледах картата на позната,която загуби наскоро баща си-не виждам аспект  между СД Сатурн и Асц. Изобщо СД Сатурн няма аспект с никоя планета

всяка планета може да бъде промисор.
избания промисор в този случай е слънцето и луната.....
започни първо с това ,после ще ти кажа някой други неща.... ;)
ако искаш качи картата на позната ти...,повече очи виждат по-добре ;)

*

missKapriz

« Отговор #27 -: Януари 23, 2010, 09:28:53 pm »
Транзитите са в деня на смъртта на баща и
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 09:54:01 pm от missKapriz »

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Януари 23, 2010, 09:32:59 pm »
би ли качила мискаприз картата със символични дирекций и прогресий...
бих искала да видя дали има засегната дир/прогр. планета.
моля те!

*

missKapriz

« Отговор #29 -: Януари 23, 2010, 09:40:07 pm »
няма проблем стига да ми кажш как да ги издокарам дирекциите-аз по-долу питах,но никой не ме осветли.
В астрото ли става,коя е опцията?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Януари 23, 2010, 09:48:59 pm »
Има точен квадрат между дир. Луна и нат. Марс, като Луната е промисор и удря Марс откъм 8 дом. Същевременно дир. МС е в квадрат към нат. Луна в 8 дом. Странно, на пръв поглед би трябвало да засегне майката или друга близка от женски пол, както и нея самата, а не толкова бащата...
А в хороскопа бащата е представен от съвпада на Слънцето с Юпитер и Нептун в Стрелец, към които Марс хвърля квадрат от Риби. В картата Слънцето /бащата/ е доста "натоварено" с аспекти - съвпад с Юпитер и Нептун, опозиция със Сатурн, квадрат с Марс... Сатурн стои доста високо в картата, най-вероятно бащата в един или друг смисъл е изместил майката, ролята му трябва да е било по-значима в живота на тази жена, бил й е нещо като пътеводна светлина... Другият вариант е да е нямала реалистична представа за него, има своеобразно "обоготворяване" на бащата, много е архетипна ролята му в живота на родената. Това е от гледна точка на астропсихологията, а ако тръгнем да анализираме хороскопа в дълбочина, могат да излязат доста по-различни моменти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Януари 23, 2010, 09:49:40 pm »
няма проблем стига да ми кажш как да ги издокарам дирекциите-аз по-долу питах,но никой не ме осветли.
В астрото ли става,коя е опцията?
в астрото става да!
natal , progressions, solar arc

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 23, 2010, 10:01:18 pm »
Обаче, ако не е родена по-рано, има интерсепция - Рак/Козирог, като Луната управлява заключения в 10 дом Рак. Може би неслучайно е била активирана по дирекция, а пък и има връзка с 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #33 -: Януари 23, 2010, 10:04:26 pm »

после и при така приготвения от мен гъши дроб /под формата на подкуп

Следващия път, когато купуваш гъши дроб слушай песните на тези гъски. Да ти е сладко!

http://ecoagent.blog.bg/drugi/2009/05/18/gyshi-drob-istinata.336474

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Януари 23, 2010, 10:13:17 pm »
първото ,което видях от транзитите е тр. сатурн опозе дсц съвпад асц.
второто плуго транзит иц ,сънпад нат.мерк.
дир.мц е на точна опозиция марс , а марс упр. 8-ми дом.
дир.слънче е в козирог и е на секстил от марс.
дори предполагам ,че баща и е бил болен две години преди смъртта си.
повече от сигурна съм ,че тя не е имала добри отношения с него , а по-скоро страх или респект.

*

missKapriz

« Отговор #35 -: Януари 23, 2010, 10:17:08 pm »
Той имаше рак,но го откриха малко преди да почине.Тя се отнасяше с него като с непослушно дете :)Мисля,че нямаше особен респект-той беше кротък човек,мек,

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Януари 23, 2010, 10:23:54 pm »
Следващия път, когато купуваш гъши дроб слушай песните на тези гъски. Да ти е сладко!

http://ecoagent.blog.bg/drugi/2009/05/18/gyshi-drob-istinata.336474

природата не търпи празни пространства.всяко живо същество плаче ,дори и картофа....,като дойде мига да се храним с прана ,ще слушам песните на светлината.
ябълкта е плод свързан с дървото ,то също диша и живее,домата ,цущката,краставицата...,и те се раждат и те дишат и тях слънце ги грее и вятър поддухва.....
такъв е живота-баланс и нищо и никога не е н повече и по-малко! ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Януари 23, 2010, 10:39:18 pm »
За пореден път се убеждавам, че Сатурн на АС или в първи дом в соларна карта е трудно положение, обикновено носи грижи. И при мен в тазгодишния солар имаше такова положение - Сатурн в 1ви соларен дом в квадрат към нат. Нептун, който ми управлява ИЦ в радикса. И все се чудех защо не се реализират нещата по пети дом, имаше силен акцент там. Но към края на годината майка ми почина, както знаете.
Та сега виждам, че в солара на жената, която коментираме, Сатурн е в съвпад със сол. АС, а Луната е в съвпад със сол. ИЦ, двете планети са в точен квадрат! Мунданната опозиция между Сатурн и Уран попада върху оста АС/ДС в солара, а соларна Луна я допълва до тау-квадрат. Освен това има Марс върху Слънце.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Януари 23, 2010, 10:44:23 pm »
За пореден път се убеждавам, че Сатурн на АС или в първи дом в соларна карта е трудно положение, обикновено носи грижи. И при мен в тазгодишния солар имаше такова положение - Сатурн в 1ви соларен дом в квадрат към нат. Нептун, който ми управлява ИЦ в радикса. И все се чудех защо не се реализират нещата по пети дом, имаше силен акцент там. Но към края на годината майка ми почина, както знаете.
Та сега виждам, че в солара на жената, която коментираме, Сатурн е в съвпад със сол. АС, а Луната е в съвпад със сол. ИЦ, двете планети са в точен квадрат! Мунданната опозиция между Сатурн и Уран попада върху оста АС/ДС в солара, а соларна Луна я допълва до тау-квадрат. Освен това има Марс върху Слънце.

това за сатурна е повече от сигурно, въобще където и да попада в картата ,асвен ограничения,забавяне,болка ,той е свързан с кармата.при това дрялата карма ,онази от която следва да се освобоодиме....
но винаги след тежките аспекти сатурн ни поднася стабилни резултати с които сякаш се опитва да компенсира болката и разочарованието които е донесъл.

*

missKapriz

« Отговор #39 -: Януари 23, 2010, 10:49:17 pm »
През тази година тя сключи и брак-по-точно подписа официално с мъжа от когото има дете и живеят заедно от няколко години.Друго интересно при нея е,че края на 2008 роди след инвитро-успешен първи опи.