Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101615 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Символични дирекции
« Отговор #80 -: Януари 24, 2010, 04:39:55 pm »
Ама иди го кажи и докажи на астролозите бе, Марайче, далеч не всички мислят като теб!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #81 -: Януари 24, 2010, 04:42:21 pm »
Меркурий и Юпитер в първи дом е възможно най-добрата им позиция според Джйотиш. Разбира се, зависи и от знака, и от това дали планетите са приятели, врагове или неутрални една спрямо друга. Та за двойките Меркурий/Юпитер и Венера/Юпитер принципно пише, че не дружат особено помежду си, дори се приемат за врагове, но не може да се отрече, че горепосоченият съвпад дава силен афинитет към познание. И ако целта на Меркурий/Юпитер в първи дом е да го добива, развива и излъчва с присъствието си навсякъде, целта на Меркурий/Юпитер в 10 дом е да го раздава, дарява, преподава.  :blink:

ми моите са във водолей и двамата  :-[

ха така - начи ти ми ги преподаваш, а аз ги уча  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Януари 24, 2010, 04:44:17 pm »
Не бе, виж си навамшата просто. Тя отразява вътрешния ни свят и нашата дхарма, т.е. пътя, който сме избрали да следваме в този живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #83 -: Януари 24, 2010, 04:45:27 pm »
Не бе, виж си навамшата просто. Тя отразява вътрешния ни свят и нашата дхарма, т.е. пътя, който сме избрали да следваме в този живот.

тая дума не я разбирам  :41: :41: :41:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #84 -: Януари 24, 2010, 04:46:26 pm »
Тез дхарми-марми все за тях говорите, ще взема и аз да ги погледна, щото почва да ме гризе любопитството, а все викам има време. Ама като не си знам пътя за къде съм тръгнала, хехех.  ;D 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Януари 24, 2010, 04:47:13 pm »
Девети хармоник в астро.кома, но ще има разминавния с индийската заради прецесията и разликата в домификацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #86 -: Януари 24, 2010, 04:48:37 pm »
Ама иди го кажи и докажи на астролозите бе, Марайче, далеч не всички мислят като теб!

;D ;D ,лили ,най-малкото с това ще се занимавам. вадя си изводите и продължавам напред.
и на мен ми се смяхте за транзити и съвпади на дир.планети и прогресивни в яспект към натални,за транзити към тях .....и  какво?! ;) :blink: после плахичко звънкате по телефона и казвате:
-верно бе мама му стара ,работи има такова нещо.
не визирам само теб , а и други приятели.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #87 -: Януари 24, 2010, 04:49:06 pm »
Девети хармоник в астро.кома, но ще има разминавния с индийската заради прецесията и разликата в домификацията.

:91: :41: :33:  ма кви са тия хармоници беее - нищо не им рзбирам. те не бяха ли от уранианската астрология - за срам и позор на Урана ми изобщо не ги зная  :'( :'( :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Януари 24, 2010, 04:51:25 pm »
и на мен ми се смяхте за транзити и съвпади на дир.планети и прогресивни в яспект към натални,за транзити към тях .....и  какво?!

Не съм ти се смяла, за тази техника бях чела доста отдавна, още преди да се запознаем с теб... Това са тъй наречените "тригер" фактори в предиктивната астрология.
В нета е пъно с информация, само да можеш да четеш на чужд език.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #89 -: Януари 24, 2010, 04:51:37 pm »
"Искаш, не искаш - няма как. Всички тук сме смахнати. Аз, ти ...
- Вие пък откъде знаете, че аз съм смахната?!
- Трябва да си - отвърна Котаракът. - Иначе какво ще търсиш тук?!"

Из "Алиса в страната на чудесата".

;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #90 -: Януари 24, 2010, 04:54:07 pm »
и на мен ми се смяхте за транзити и съвпади на дир.планети и прогресивни в яспект към натални,за транзити към тях .....и  какво?!

Не съм ти се смяла, за тази техника бях чела доста отдавна, още преди да се запознаем с теб...

Мога да потвърдя, даже и тук наскоро съм го споделяла, че когато преди време ми хрумна налудничавата мисъл, че усещам влиянието на транзитен Сатурн върху прогресивна Луна, се допитах до теб дали е възможно... Помня, че зададох въпроса си във форума и го има в архива, сто на сто.  

« Отговор #91 -: Януари 24, 2010, 04:55:12 pm »
И да плете и да не плете транзитите върху дирекциите, сами по себе си методите са достатъчно информативни.
Ето, предлагам ви да налюдавате, например, затъмнения към соларни позиции да видим какво ще откриете там. Аз съм имала такива.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Януари 24, 2010, 04:58:44 pm »
Да, Сънрейн, най-голямата агония през изминалата вече година изживях, когато прогресивната Луна съвпадна с дирекционния Сатурн. Техниката си работи, няма спор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Януари 24, 2010, 05:01:50 pm »

Не съм ти се смяла, за тази техника бях чела доста отдавна, още преди да се запознаем с теб... Това са тъй наречените "тригер" фактори в предиктивната астрология.
В нета е пъно с информация, само да можеш да четеш на чужд език.

лили ,нямам време да се ровя и да ти извадя поста ,в който твърдиш ,че говоря за нови техники ;D ;D. беше поставено под съмнение ;D ;D ;D.
но моя плутон на мц  е свикнал да поема такива ситуаций.
не поставям под съмнение ничий знания и компетентност.чета чужди езици при това 3  на брой,
но за ровене в нета се иска време......
аз стигам до повечето неща сама ,защото имам квадрат на ммерка към сатурн в 3-ти дом. а сатурн тук освен травиалното изречение ограничение в образованието дава и задълбоченни и сериозни знания.стабилни най-вече  придобити с упорит труд. квадрата на мерка в съвпад с ЮЛВ /ЗНАНИЯ ОТ предишни инкарнаций/с този дядо :blink: ми дава възможността да проверявам информацията ,да я подлагам на съмнение ,да я изтисквам ако щеш докато не стигна до истината/стрелец/.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Януари 24, 2010, 05:09:48 pm »
А аз нямам време да прилагам и пробвам всички техники при все това, че имам адски много ежедневни ангажименти, нито пък работя астрология срещу заплащане. То ако решиш да експериметираш с всички познати и непознати техники, няма да ти стигне цял един живот. И със сигурност ще трябва да зарежеш всичко останало - професионални ангажименти, лични, тези в домакинството... Седна ли да гледам пункта Гама, AP, ейдж хармоници, мидпойнти и не знам какво си още, това означава, че моята работа някой друг трябва да я върши. Както казах, много голям ангажимент е астрологията, затова не се наемам да правя никому хороскопи. Има и морално-етична страна, която много често се подценява от астролозите. Предпочитам да не дам отговор, отколкото да объркам още повече питащия с отговора си, защото в крайна сметка за това се носи отговорност. А дотук, между другото, повечето астролози са ми познавали пост фактум, но рядко предварително, т.е. преди дадено нещо да се случи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Януари 24, 2010, 05:20:16 pm »
Та мисълта ми е, че с дотук изброените техники никоя от нас не открива топлата вода, техниките са измислени от друг. Друг обаче е въпросът, че за някои от използваните техники няма как да се знае, защото в астрологичните книги не е споменато за тях. Имам предвид книгите, достъпни за всички нас. Някои от техниките просто не са стигнали до нашето съвремие и предстои да бъдат преоткрити, други умишлено не се разгласяват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #96 -: Януари 24, 2010, 05:21:15 pm »
А дотук, между другото, повечето астролози са ми познавали пост фактум, но рядко предварително, т.е. преди дадено нещо да се случи.

Имаш ли обяснение защо се получава така..

*

abroad

« Отговор #97 -: Януари 24, 2010, 05:24:34 pm »
В навамша Слънце, Меркурий, Сатурн и Кету стоят в 10 ти дом, но в дашамамша дружинката не стои така добре, освен съвпада на Юпитер и Луна във 2 ри :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Януари 24, 2010, 05:25:42 pm »
Има и морално-етична страна, която много често се подценява от астролозите. Предпочитам да не дам отговор, отколкото да объркам още повече питащия с отговора си, защото в крайна сметка за това се носи отговорност. А дотук, между другото, повечето астролози са ми познавали пост фактум, но рядко предварително, т.е. преди дадено нещо да се случи.

абсолютно си права ,че има не само морална , а и етична страна.
отговрност можеш да носиш и тогава ,когато си знаел , а не си си направил труда да подскажеш ,или кажеш и да предупредиш поне или насочиш вниманието на човек към определен период от време или определена ситуация.това също е отговорност.
възможностите са винаги няколко в астрологията.
самата наука дава възможност за избор ,преди да настъпят определени аспекти.
ако някой преди години ,когато възникна интереса ми към науката ми беше казал ,че имам възможност да започна да се занимавам сериозно с това ,щях да променя и да премина през урановата опозиция по друг начин.
но със стискане на кълки деца не се раждат!
дупе се иска и смелост да бъдеш отговорен и към действията и към постъпките си.
защо ти е астрологията ,ако не я прилагаш ,ако не помагаш на себе си и на близките ти и на тези ,които търсят помощ?! :blink:
за да философстваме и да си мерим пишките?! :(
не, разбира се ,че не. поне за мен е така.

иии ,ако помниш лятото имаше един период за който ти обърнах внимание.ти сподели ,че това ти го е казал и друг човек.
ми тази възможност я имаше и имаш все още. но решението е в теб!
звездите ни дават възможност ,но дали ще се възползваме от нея или не зависи от волята ни и желанието ни.
като го гледам юпи запътил се към иц-то ти в риби и марс там......,ми е ясно ,че може и да дойде време за друго решение! :wub:
нищо лично ,въпрос на мнение.
за разлика от теб и синухе/и двамата сте ми приятели/ аз не си падам по академичния изказ , предпочитам простите нещица ,но стигащи до хората и съзнанието им.
така,че вярвам си ме разбрала правилно.
:wink2: :kissd:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Януари 24, 2010, 05:28:39 pm »
А дотук, между другото, повечето астролози са ми познавали пост фактум, но рядко предварително, т.е. преди дадено нещо да се случи.

Имаш ли обяснение защо се получава така..

Има различни фактори, които влияят.
Субективният фактор не е за поценяване. Ако астрологът, към който се обръщаш за мнение, ти е по някакъв начин близък и ти симпатизира, има по-голяма вероятност да сгреши в прогнозата си или да не иска да види очевидното.
Неколкократно съм споменавала тук, че пост фактум астрологична обосновка винаги се намира, далеч по-трудно и отговорно е да се познае предварително с представяне на съответната аргументация. Дори при ректификация някои астролози следват обратния ред, тъй да кажем, т.е. вместо да се ръководят от споменати n дати и събития, те ги дирят и се допитват до клиента, по този начин точността на часа на раждане и респ. на направената ректификация се потвърждава или отхвърля.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.