Здравей Гост

Символични дирекции

• 477 Отговора
  • 101620 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Символични дирекции
« Отговор #100 -: Януари 24, 2010, 05:35:56 pm »
защо ти е астрологията ,ако не я прилагаш ,ако не помагаш на себе си и на близките ти и на тези ,които търсят помощ?! :blink:

А сигурна ли си, че астрологията е панацея за всичко? Защото все си мисля, че в живота има събития, които макар и да могат да бъдат предвидени с помощта на астрологията, не могат да бъдат предотвратени. Да, разбира се, ефектът на някои от тях може да бъде смекчен, но има събития, през които просто трябва да преминем и там отсрочка няма. И при цялото си желание да помогнеш на близките си или на човека, потърсил съвет, понякога не успяваш, макар и да си направил всичко възможно, което е било по силите ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #101 -: Януари 24, 2010, 05:41:40 pm »

Има различни фактори, които влияят.
Субективният фактор не е за поценяване.

Освен субективния, има ли друг?
Питам, защото съм задавала няколко пъти този въпрос, с не много ясен за мен отговор и то само един :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #102 -: Януари 24, 2010, 05:43:59 pm »
защо ти е астрологията ,ако не я прилагаш ,ако не помагаш на себе си и на близките ти и на тези ,които търсят помощ?! :blink:

А сигурна ли си, че астрологията е панацея за всичко? Защото все си мисля, че в живота има събития, които макар и да могат да бъдат предвидени с помощта на астрологията, не могат да бъдат предотвратени. Да, разбира се, ефектът на някои от тях може да бъде смекчен, но има събития, през които просто трябва да преминем и там отсрочка няма.

сигурна съм.... :( ,за съжаление късно го разбирам :( :( :(
всеки тежък аспект в картата е предхождащ лек такъв и обратното.това е времето на избора на индивида.
това съ възможностите,които не умеем да използваме по ред причини.
един труден аспект може да даде по-големи възможности от лекия.нещата са предопределени ,преди точната конюкция или твърдия аспект ,защото сме пропуснали възможността на секстила или тригона.
няма да визирам минорните аспекти,които приемам,че за повечето хора,работят на вътрешно ниво/малко хора боравят с техните енергий в ежедневието/ ,но само да вметна ,че преди всеки твърд аспект има такъв миноренн и тук според мен е ключа от бараката.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #103 -: Януари 24, 2010, 05:45:24 pm »
Защото все си мисля, че в живота има събития, които макар и да могат да бъдат предвидени с помощта на астрологията, не могат да бъдат предотвратени. И при цялото си желание да помогнеш на близките си или на човека, потърсил съвет, понякога не успяваш, макар и да си направил всичко възможно, което е било по силите ти.

Оф, това понякога ме хвърля в отчаяние, въпреки голямата ми любов към астрологията.  :-X :-\
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Януари 24, 2010, 05:48:24 pm »
Другият фактор, за който често се споменава, е тъй нареченото "ниво" на интеграция на планети, аспекти и др. връзки в хороскопа.
Ако "нивото" на питащия се подцени или надцени от астролога, грешка в интерпретацията в кърпа му е вързана. Въпреки това в живота на всеки от нас, независимо от нивото на проработка, има поне по няколко неизбежни събития, които не могат да се предотвратят. Просто се случва и това е, независимо от нивото, на което си. Твоят избор е в начина на възприятие на случилото се.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #105 -: Януари 24, 2010, 05:50:25 pm »
Ето това ми е много чудно /понеже и без това оплескахме темата/ как ще определи един човек нивото ти на проявление на планетите, като вероятността да сгреши е много-много голяма?!
Ако може в картата да го види, да, но какво ще види и дали ще види .... 

*

abroad

« Отговор #106 -: Януари 24, 2010, 05:54:18 pm »
Ами един от начините, доколкото ми е известно, астрологът да проследява развитието ти от самото ти раждане, поне така правели индийците  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #107 -: Януари 24, 2010, 05:55:12 pm »
Другият фактор, за който често се споменава, е тъй нареченото "ниво" на интеграция на планети, аспекти и др. връзки в хороскопа.
Ако "нивото" на питащия се подцени или надцени от астролога, грешка в интерпретацията в кърпа му е вързана. Въпреки това в живота на всеки от нас, независимо от нивото на проработка, има поне по няколко неизбежни събития, които не могат да се предотвратят. Просто се случва и това е, независимо от нивото, на което си. Твоят избор е в начина на възприятие на случилото се.

аз съм на мнение ,че по време на консултация един добър асстролог виждайки картата би могъл да разбере и нивото на питащия.
неизбежните събития са 2. раждането и смъртта.
всичко останало е посочено.
дори науката сама е посочила изхода.
вастрологията винаги има изход и алтернатива.тя не е ясновидство.тя е математика и геометрия. за съжаление обаче ,все още не сме достигнали до това ниво.нито питащите,нито астролозите :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #108 -: Януари 24, 2010, 05:55:39 pm »
Ихха, ми аброад що не каза по-рано, а чака над 30 години.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Януари 24, 2010, 05:56:10 pm »
Не можеш да предотвратиш собствената си смърт, но можеш да промениш отношението си към нея.
Смъртта все още остава да бъде едно неизбежно събитие, което спохожда всеки от нас, независимо от нивото на просветление. Духът, както казват, е вечен, но тялото си не можеш да запазиш, след като се е амортизирало вече, а душата се чувства готова да го напусне, за да си продължи пътя напред в еволюцията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #110 -: Януари 24, 2010, 05:57:51 pm »

аз съм на мнение ,че по време на консултация един добър асстролог виждайки картата би могъл да разбере и нивото на питащия.

Трудно ми е да повярвам в това. Не всички се отварят при първоначален контакт. А и не само това са причините според мен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Януари 24, 2010, 05:59:16 pm »
Не можеш да предотвратиш собствената си смърт, но можеш да промениш отношението си към нея.
Смъртта все още остава да бъде едно неизбежно събитие, което спохожда всеки от нас, независимо от нивото на просветление. Духът, както казват, е вечен, но тялото си не можеш да запазиш, след като се е амортизирало вече, а душата се чувства готова да го напусне, за да си продължи пътя напред в еволюцията.

това казах лили.
две са неизбежните събития раждането и смъртта.
избора и за двете е наш.

*

abroad

« Отговор #112 -: Януари 24, 2010, 06:00:09 pm »
Ихха, ми аброад що не каза по-рано, а чака над 30 години.  :P

Меркурий ми е в Козирог - баааавно и много трудно разбира, ама както се казва по-добре късно, отколкото никога :P ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #113 -: Януари 24, 2010, 06:02:28 pm »
Може да е бавно, но щом е Козирог поне е качествено.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Януари 24, 2010, 06:03:11 pm »

Далеч не винаги е така, дотук не съм срещала такъв астролог.
А ако нивото на питащия е по-високо от нивото на астролога?
Един пример, ако щете.  :blink:
Бившият ми бе набеден от една практикуваща колежка за астролог, само защото има три лични планети в 12 дом и четири планети в Стрелец, като Луната е в съвпад с Юпитер и Уран! Както и за това, че има много пари, само защото има три лични планети в Телец и Юпитер на трон!  Също така, че има характерната венерина усмивка, защото е с Венера в 1 дом, а истината е, че външността по-скоро е марсово-юпитерова - Слънце в широк съвпад с Марс и силно застъпен Стрелец. :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #115 -: Януари 24, 2010, 06:04:45 pm »
 ;D ;D ;D Именно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Януари 24, 2010, 06:09:10 pm »
Дотук забелязвам, че мнозина астролози бързат да скочат в прогностиката, преди да са достигнали необходимото ниво в наталната астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #117 -: Януари 24, 2010, 06:14:30 pm »
Дотук забелязвам, че мнозина астролози бързат да скочат в прогностиката, преди да са достигнали необходимото ниво в наталната астрология.

Да!  ;D Това ми е любимото! Или "искам сама да си правя хорари. Има ли програма в нета?"  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Януари 24, 2010, 06:16:50 pm »
Шегуваш ли се или наистина са ти задавали такъв въпрос?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #119 -: Януари 24, 2010, 06:17:46 pm »
Дирекционни върху прогресивни не мисля че работят - моите впечатления са такива. Иначе след дъжд качулка можем  да извадим от 100 кладенеца вода, за да обясним нещо. Не всеки аспект от типа натал - дирекция по принцип работи на събитийно ниво, но има които го правят. Затова и е трудно да се каже нещо със сигурност - несериозно е да се дават категорични мнения. Ако беше така, астролозите щяха да са най-богатите хора в света.  :blink: