Здравей Гост

"връзките"- подходящите социални контакти

• 18 Отговора
  • 4534 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Много ми е наложително :)
скоро се замислих, че и най-добрия да си в нещо, без "връзки" не може, просто няма как, винаги ще си останеш неизвестен и обратното, добри ли са ти "връзките" и посредствен да си ... ще се оправиш. Идеята е "връзки", които осигуряват социално благополучие (над средно ниво).

Кажете моля, според вас кое определя това да имате "връзки", в смисъл да попадате на точните хора в точния момент, наследствените "връзки", изградените "връзки" и тн.

Силна Венера в хороскоп съм забелязала, че дава добра среда, а изгряващ Юпитер - наследствени много силни "връзки".

*

Jd_K

• *
  • 435
Re: "връзките"- подходящите социални контакти
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 11:36:21 am »
ето две карти на хора, около мен, които наистина имат връзки за завиждане (родени така)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #2 -: Март 24, 2009, 12:16:04 pm »
За връзките/ комуникациите отговаря въздушния триплицитет,
както и домовете 3/7/11
а и в двете карти има подчертан въздушен елемент,
в първата :
АСЦ - Близнаци + Юпитер/Раху на АСЦ
МЦ  - Водолей
Марс - Везни ( макар и в заточение е много дипломатичен )
Слънце на К3
Сатурн на К11

във втората карта също :
АСЦ - Везни + Юпитер/ Сатурн
Марс/Меркурий - Близнаци
Раху/Венера на К11
Уран на К3

Какво да се прави, като им е " писано ", макар, че в първата карта се чудя, дали Уран/Сатурновата опозиция ( транзитна )не е внесла промени във връзките  ( а и не само )  ;)   ???
Естествени минерали и амулети

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #3 -: Март 24, 2009, 12:32:10 pm »
само ще добавя, че и двете личности не са комуникативни...

« Отговор #4 -: Март 24, 2009, 01:40:22 pm »
Аз съм с Юпитер и Венера на АСЦ ,сестра ми е с Венера и Меркурий на АСЦ ,зетя е с Плутон ,но от тримата наи-добре определено е той  ;D
Създава си връзките от въздуха. Преди наколко месеца от три фирми се боричкаха да го вземат на работа и всеки гледаше да му предложи по-изгодно заплащане и условия за да го присламчат.
В интерес на истината на нас връзките не ни липсват ,но от тях полза никаква ,защото ползването им носи много повече отговорности и съобразяване .

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Март 24, 2009, 02:29:00 pm »
само ще добавя, че и двете личности не са комуникативни...
.......................................................
Идеята е "връзки", които осигуряват социално благополучие (над средно ниво).

не мисля, че има противоречие, напротив изясняват картината,
която се връзва преди всичко с ценностната система, - общувам само с хора,
от които имам интерес - защото има други, на които и
през ум не им минава да търсят " връзки ", както е написал доктора:

" В интерес на истината на нас връзките не ни липсват ,но от тях полза никаква ,
защото ползването им носи много повече отговорности и съобразяване . "

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Март 24, 2009, 06:18:07 pm »
за протекцийте отговаря 11-ти дом доколкото съм запозната.мисля , че има отговорност и меркурий ,като планета на комуникацийте.силният плутон също коренспондира с връзките и връзкарите. :)внезапните връзки се създават по плутон.добре аспектиран той носи индикация за висшестояща подкрепа от другите  :)
« Последна редакция: Март 24, 2009, 06:55:42 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Март 24, 2009, 07:44:55 pm »
Познавам една жена, която буквално "колекционира" връзки и контакти, но повече от служител на бюро информация в ХЕИ не се е издигнала. Ако имате нужда от някой, който да ви "удари едно рамо" по пътя на бюрокрацията, тя веднага ще ви посочи точния "вътрешен" човек в точното учреждение в града, или човека, който познава точния човек. ;D

Но аз мисля, че въпросът има не две, а три лица:

1. От едната страна са хората, които наследяват "връзки", поради своя произход. Те не се трудят, за да завързват контакти, а използват контактите от средата на своите родители и близки.  За това не се иска особен талант, обаче важно значение има произхода. Мисля, че в първия хороскоп има такива показатели. Слънцето - господаря на 4-ти дом (произхода) е в комуникативния 3-ти дом.

2. Вторият случай е когато човек не се старае особено да завързва контакти, но другите сами идват при него. В първия хороскоп, господарят на 7-ми дом е в 1-ви дом - партньорите ще идват при въпросната личност.

3. Третият случай е, когато роденият сам проявява инициатива при завързването на контактите и той е активната страна. Във вторият хороскоп има такива показания - Венера - господарка на Асцендента е във въздушния 11-ти дом (в съвпад с куспидата). Венера е в секстил с Юпитер - управител на интерсептирания Стрелец в 3-ти дом (домът на комуникацията), а човекът ще е говорител/изразител на волята на своето близко обкръжение - Юпитер в съвпад с Асцендента.

Друг е въпроса дали ще бъдат използвани придобитите контакти по практичен начин (в работата, в кариерното развитие, за решаването на лични проблеми или просто за по-интересно прекарване на времето).

В моя хороскоп аз съм тази, която търси контактите - господарят на Асцендента - Юпитер е в 7-ми дом (в Рак) под управление на Луната, която е в практичния 2-ри дом- връзките ще бъдат използвани за натрупване на лични ценности и придобивки. Имам 3 планети във въздушни знаци, но в практични домове (светилата във Водоле във 2-ри дом и Марс във Везни в 10-ти). и голям воден тригон, разположен в домове на комуникацията (3-ти, 7-ми и 11-ти).

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #8 -: Март 24, 2009, 10:52:09 pm »

2. Вторият случай е когато човек не се старае особено да завързва контакти, но другите сами идват при него. В първия хороскоп, господарят на 7-ми дом е в 1-ви дом - партньорите ще идват при въпросната личност.

Точно - и не само бизнес партньорите идват сами при него, ами и интимните. Той само си стои и чака....Добре, ами съвпад на упр на асц и десц, предполагали че, ще действа личността като транслатор - хем ще има връзки, хем ще дава...
« Последна редакция: Март 24, 2009, 11:07:13 pm от Jd_K »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Март 24, 2009, 11:26:32 pm »
Разбирането е сливане. Няма желания-има притегляне. Волята – това е притегляне на целта. Всичко необходимо е възможно и достатъчно. и т.н....това, което той прави, е да притегля целта.
Това е много стар окултен трик и всъщност така работи реалността.
Не трябва да ходиш никъде, ако си в определено състояние на съзнанието, нещата сами идват при теб.
Мисля, че това няма как да е зададено в хоризонталното ниво на хороскопа, т.е. картата. Зависи от вертикалните проработки.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #10 -: Март 24, 2009, 11:36:52 pm »
Мисля, че това няма как да е зададено в хоризонталното ниво на хороскопа, т.е. картата. Зависи от вертикалните проработки.

това го обясни, моля по-подробно :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #11 -: Март 24, 2009, 11:41:01 pm »
Ми има нива на проработка на планетите.
Ако излезем от астрологията, това е натрупване на духовност, на вътрешна сила, не знам как може да се покаже това нещо в наталния хороскоп.
Да привличаш събитията...на изток има една приказка, че ако стоиш достатъчно дълго на брега на една река, рано или късно ще видиш трупа на врага си да минава покрай теб.
Е намери астро съответствието на тая приказка, какво трябва да има тоя човек в натала си?

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #12 -: Март 24, 2009, 11:48:24 pm »
разбрах те, мерси...чудех се дали нямаш предвид активиране на надир-зенит в такъв смисъл...но разбрах.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Март 25, 2009, 12:44:21 am »

Точно - и не само бизнес партньорите идват сами при него, ами и интимните. Той само си стои и чака....Добре, ами съвпад на упр на асц и десц, предполагали че, ще действа личността като транслатор - хем ще има връзки, хем ще дава...

Ако съвпадът е в източната полусфера - партньорите ще идват при тази личност, но колкото и парадоксално да звучи- личността ще контролира положението и ще изглежда така, сякаш другите имат нужда от нея.

- в 10-ти дом - заради общественото положение;
- в 11-ти дом - като лидер на малка група;
- в 12-ти дом - като духовен водач или просто, за да помълчат заедно;
- в 1-ви дом - заради самото му присъствие или физическото привличане;
- във 2-ри дом- заради личните му качества и ресурси;
- в 3-ти дом - заради самото общуване, пътуванията, или просто за компания. 

Ако съвпадът е в западната полусфера - инициативата за контактите ще бъде на личността, но човекът ще бъде зависим от другите и ще изглежда така, сякаш е в "техните ръце".
- в 4-ти дом - заради домашния комфорт- отношения от типа "не мога да живея сам";
- в 5-ти дом - заради забавленията, приключенията, децата - "не мога да се забавлявам сам", "партньорът ме вдъхновява";
- в 6-ти дом - "имам нужда от помощник в работата"; отлична позиция за работа в екип.
- в 7-ми дом - "имам нужда от законен партньор, на когото да се доверявам";
- в 8-ми дом - заради секса и парите, но и заради споделянето на общи ресурси;
- в 9-ти дом - по юридически или философски съображения, но и заради далечните пътувания.

Преди всичко обаче трябва да се отчете природата на знака, в който се намира съвпада и силата на планетите в него. Един детрониран Марс във Везни в съвпад със Сатурн, който е в екзалтация, ще действа различно от Марс на трон в Овен в съвпад със Сатурн, в падение в Овен. От силата на планетите и техните аспекти, ще зависи какъв ще бъде изхода от общуването и дали ще бъде успешно или не.

При негативни аспекти към съвпада в източната полусфера, сценарият може да бъде от типа: постоянно се оплаква от инвазията на другите в неговото лично простраство, може да му се струва, че крадат от личното му време и не е в състояние да оправдае очакванията на другите.

При негативни аспекти към съвпада в западната полусфера, може да нахлува в личното пространство на другите, да бъде възприеман като агресор или да се чувства като такъв. Другите не са в състояние да оправдаят неговите очаквания.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: "връзките"- подходящите социални контак
« Отговор #14 -: Март 25, 2009, 12:54:30 am »
" Ако излезем от астрологията, това е натрупване на духовност,
на вътрешна сила, не знам как може да се покаже това нещо в наталния хороскоп "
----------------------------------------------------------------
ами не може да се излезе от астрологията като се гледа
натална карта, а какво е нивото може да се види само с
ведическата астрология и по-трудно със западната
( но както казваш това се отнася за "духовни"  хора )

относно първата карта АСЦ е толкова силно ранен от
тежките планети, че рано или късно ще има негативни
последствия , а хората, които привлича са такива като него/нея
( аз например не бих искала да го/я познавам с тази Венера в Лъв
и Луна в Овен !)  :o
« Последна редакция: Март 25, 2009, 01:39:44 am от Moonlady »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #15 -: Март 25, 2009, 08:13:22 am »
За Moonlady - не ти трябва... сериозно... аз по-самовлюбена личност, която ти правилно "откри" за бъдещите лоши последствия, не познавам. И най - интересното е, че той винаги е убеден, че е прав, жесток е (наказателен) и съм виждала хороскопите и на двете му деца и там положението е страшно, особено в хороскопа на дъщеря му. Той трупа карма и пари... а децата ще плащат.
И двете имат упр на 2 дом в 12 дом (разпад на финансите + още няколко аспекта, говорещи за това и квадрат на Луна със Слънце и Слънце в 12 дом ...)
И си е рак по Слънце, цупи се като жена, на настроения е, неорганизиран, егоцентричен, и манталитет на малко дете - "света се върти само около неговите желания"...
Обаче с упр асц в Лъв и Венера Лъв се облича мн.добре. Само това му отчитам като плюс... :)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #16 -: Март 25, 2009, 11:38:24 am »
И двете имат упр на 2 дом в 12 дом (разпад на финансите + още няколко аспекта, говорещи за това и квадрат на Луна със Слънце и Слънце в 12 дом ...)

Без да съм гледала картите - това по-ми прилича на
живот и работа в чужбина   :P ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #17 -: Март 25, 2009, 03:26:44 pm »
не вярвам ... няма да ги пуснат... те тук са царе, защо им е да ходят да се блъскат на чуждо място...
според мен ще са с много личностни кризи, при щерката видимо от сега :)

*

Stella

• 7765
Re:"връзките"- подходящите социални контакти
« Отговор #18 -: Март 01, 2011, 10:29:04 pm »
Я, каква интересна тема изрових.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥