Здравей Гост

Форумът

• 79 Отговора
  • 12682 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Форумът
« -: Март 26, 2009, 09:48:02 am »
Нека всеки спокойно да си каже очакванията и желанията за форумното пространство. И защо е тук.

Аз:
Вчера си разгледах книгите (цифров и хартиен формат) имам над 50 книги от признати светила като Птолемей, Ръдиър, Гудман, Айоро, Фелов, Лео, Лили, Подводни, Станчев, А. Бейли, Е. Кришнамачария..... дори си намерих на Кеплер трактата за "Considerations on the fundamental of astrology" :) обаче явно за мен информацията в тях не стига и имам нужда от ДИАЛОГ с други астролози. Понякога такива идиотски забележки ме досещат за нещо...

Ако говорим само теоритично, ще станем като училищата, учат те на неща, които вече нямат значение, защото ситуацията реалната се е променила...а и теоритично всичко може да се докаже...нали идеята е да видим кое ДЕЙСТВА. И как могат да се "изживеят" аспектите... и това е лично....и за всеки естествено е драматично....защото именно е лично.... Тук съм чела такива откровения...това не се вижда на филм и не се чете в книга...това си е живота като божествено творение и то интерактивно.

Аз не мисля, че форумът има нужда от "норми-закони", а просто да се съобщи на всички потребители в отделна тема, че тук обсъждаме сериозни казуси, не дали Овен, може да ходи с Везни... или нещо подобно....поне да се замислят какви въпроси задават. А понякога може и мн. интересни въпроси да зададат.

Всяка тема може да стане интересна, зависи как я развием, не мисля, че трябва да се определят "подходящи" и "неподходящи" теми. Не вярвам в централното "управление" един да казва, кое е важно и защо....всеки е различени всеки сам преценява кое му е важно. Това така ясно се вижда във всеки натал - всеки е уникален. След като вселената уважава всеки индивид, защо ние не се уважаваме... най - вече защото не уважаваме себе си и искаме да се докажем, направим на "учени" не защото ние знаем, а унижавайки другия, за да изпъкнем, чрез сравнението.

МОЛЯ, когато някой изказва мнение, да не дава оценка на чуждото мнение тип "правилно/неправилно" - няма такова понятие във ВСЕЛЕНАТА, а ди си каже собственото. Аз лично съм потърпевша точно от такива нападки. Пак казвам всеки е различен и вижда различни неща/чел е различни книги/живее различен живот. И нека вски сам си прецени кое е правилно, кое не. Тук не говоря за конструктивна критика или различно мнение, а за личностно ниво на израстването.
« Последна редакция: Март 26, 2009, 09:56:28 am от Jd_K »

*

Emma

• *
  • 321
Re: Форумът
« Отговор #1 -: Март 26, 2009, 03:22:44 pm »
Аз не съм астролог. А любопитен потребител. Тук ме води любопитството и нуждата от опознаване на мен самата и заобикалящия ме свят. Понякога се случват неща, които трудно мога да обясня логично, защото са алогични спрямо всичко, което ми се е случвало, принципите ми, възгледите ми. Тогава открих, че астрологията може много да ми помогне да надникна в себе си и събитията, които съм изживяла, както и да хвърля бегъл поглед в околните, за да си обясня тяхното поведение и поглед върху живота.  ;D
Интересувам се повече от духовното/душата на човек и по какъв начин се изразява в материалния свят.  ;D Хубаво ми е да правя душевна дисекция на околните и астрологията навярно е пореден метод за това начинание.  :-[
Нямам никакви книги, почти никакви познания, но ми е хубаво да ви чета, а ако и разбирам написаното, тогава ми е още по-щастливо.  ;D
Много е завладяваща астрологията. Цяла нощ не съм спала, защото изчетох всички астро речници на термините в астрологията, както и по-основните неща.  :-[
То сигурно и заради това сънувах тази нощ, че Нептун(неговия знак) чука на вратата ми, а в зад него Плутон се опитва да нахлуе в дома ми.  ;D :-[
Нямам представа дали се вписвам в обстановката, защото със сигурност не съм астролог, но ми е много интересно тук и обичам да чета темите.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #2 -: Март 26, 2009, 04:04:55 pm »
След като си тук, значи трябва да си тук.

Обаче за душевната дисекция ... има го и това :) но е доброволна :) и от двете страни.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #3 -: Март 26, 2009, 11:00:24 pm »
Аз пък съм тук и заради астрологията и заради хората, това което споделят и това, което аз споделям с тях. Въпреки, че посещавам и други форуми и пиша в тях /Примерно на тема Маркетинг/, този започва да ми става любимия, то се вижда и по мненията, които  съм изписал за нула време...... :o  Занимавам се с астрология от 10 години, абсолютно сам съм се учил, но на приливи и отливи, сега съм на прилива...:) А и обичам да контактувам с хората, да обменям мисли, като научавам много полезни неща за тези около мен, психологията им, но същевременно и давам нещо от себе си. А, че астрологията Emma е много завладяваща - така е , любов от пръв поглед /като риболова, или ставаш рибар от първия път или няма да я бъде работата :) /

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #4 -: Март 27, 2009, 12:50:52 am »
Пускам първите 10 Тезиси на Кеплер, с пълна библиографска справка... :) за да не каже някой, пак че си измислям...
не е много законно...

Видимо е, че и преди 400 години хората са имали същите проблеми, но е страхотна храна за душата на всеки астролог текста. Някой може да види от къде му хрумват някой идеи на Айнщайн...за светлината и проявлението и :) примерно :)

Това като поздрав за Лили и да не се отчайва... не може всеки да мисли в дълбочината, в която мисли Кеплер...защото никой не ни учи да мислим така, в у-ще Кеплер не съм чела...глупости съм чела...."образователни".... добре, че беше Алгол, та малко съм се поспасила :)  :)

“За по-сигурните основи на астрологията”
Йохан Кеплер

FUNDAMENTIS. ASTROLOGIAE CERTIORIBUS
NOVA
DISSERTATIUNCULA AD COSMOTHEORIAM
SPECTANS

cum prognosi physica anni ineuntis a nato Christo 1602
Ad philosophos scripta
a

M. JOANNE KEPLERO
Mathematico
Vim coeli reserate viri: venit agnita ad usus:
Ignotae videas commoda nulla rei.
Sit labor in damno: faciet victoria lucrum:
Naturae ingenio vim reserate viri.

Republished by Canopus Publications
Box 774
Kingston, Tasmania 7051
Australia

This Publication has been reproduced from the original text in the interest of preserving and disseminating old Astrological texts.

Тезис 1
По принцип се счита за задължение на математиците да пишат годишните Прогнози. Затова аз бидейки решен да предоставя задоволителна прогностика за идващата година 1602 от рождението на Христос спасителя, ще огранича прогностика, която ще бъде интересна за публиката, и приемайки, че това е задължение на всеки философ, аз ще започна с това, което може да пъде предсказано с най-голяма сигурност; богата реколта от прогностика се задава за тази година, тъй като броят на авторите се увеличава с всеки изминал ден, поради все по-големият публичен интерес.

Тезис 2
В тези брошурки, някой неща ще бъдат казани, които времето ще докаже, но много неща ще бъдат опровергани от времето като напразни и безполезни; и както се случва по принцип с хората първите ще бъдат оставени на природата, а вторите изцяло на спомените.

Тезис 3
Истина е , че каквато е силата на първопричината, такава е силата на резултата. В своите прогностики, астролозите,които предават писалките си на ентусиазма, който ги понася, допускат първопричини, които са от части физически от части политически и в по-голямата си част недостатъчни, често плод на въображението им, празни и грешни, без никаква стойност. Ако те понякога казват истината, това трябва да се отдадена късмета им, защото често тези предсказания идват поради някой по-висши и окултни инстинкти.

Тезис 4
Някой физически първопричини са признати от всички; други само от много малка бройка хора; истина, е че много неща си съществуват естествено, поради причини досега неизвестни на никой човек. И от първопричините, които са ни известни има някой, чийто вид и природа ние по принцип разбираме и други, чийто вид или непряка първопричина се разбират само от много малко хора или от никой.   

Тезис 5
Най-главната, причиняваща последствия и сигурна първопричина, известнана всички люде е приближаването и отдалечаването на Слънцето. Приближаването води до Зимнто слънцестоене -21 Декември, малко преди 18 ч. и лятното Слънцестоене  на 21 Юни в 22:30 ч. В първия момент ще се случи студа на зимата, а във втория момент жегата на лятото.

Тезис 6
Природата на тази първопричина може да бъде подразбрана от следното: В Прага, Бохемия, ширината от Полюса е  50º 5' 45".Но наклона на еклиптиката през този век е 23º 31' 30",както бе открито от този образец на съвършенство за астрономите - Tycho Brahe, който наскоро загубихме. Така Слънцето, което за нас е създател на топлината, не свети повече от 7 ч и 49 мин. над хоризонта през зимата и таканагрява нашия въздух за кратък период от време и след това скривайки се под хоризонта, за двойно по-дълго време и повече, то спира да топли. От друга страна през лятото Слънцето остава за 16 ч и 22 мин. над хоризонта и топли, спирането на този процес трае период на половината на топленето.

Тезис 7
Въздухът както и водата и земята (до колкото е стихия) приема, докато е постоянно затоплян, и се връща в естественото си състояние и става студен. Известното изказване на Аристотел твърдящо, че в основата си въздухът е топъл е грешно.

Тезис 8
Каквото и да участва в материята, щом участва в нея е студено по своята същност. И всичко, което е има топлина в потентно състояние, има тази топлина, заради животелната сила, или присъдена или породена.

Тезис 9
Друга и по-важна причина, защо Слънцето затопля повече, когато е високо, отколкото когато е ниско, е защото когато е ниско то захваща хоризонта косо и слабо, докато когато е високо, то захваща хоризонта по-силно под правилен ъгъл. Никой до ден днешен не е успял да обясни защо нематериални слънчеви лъчи се държат по същие начин като плътните, материални тела, когато  си взаимодействат.

Тезис 10
Като следствие, когато Слънцето през лятото застава 4 пъти по-високо, отколкото през Зимата в Прага, от това и от тезис 9 следва, че през най-краткия ден няма повече от 1/8 от количеството топлина, която се предава на природните стихии по време на най-дългия летен ден.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 01:00:32 am от Jd_K »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #5 -: Март 27, 2009, 12:07:58 pm »
Утре ще стане 1година, откакто писах за пръв път тук.Тогава започна засиления ми интерес към Астрологията.Започнах да се интересувам, тъй като бях в задънена улица, опитвах се да разбера защо се провали връзката ми .Не пиша много често, защото нямам все още задълбочените знания но ми е интересно какво се случва тук и чета редовно. :)

« Отговор #6 -: Март 27, 2009, 12:49:55 pm »
 ;D ;D ;DМай при доста от нас,първите срещи с астрологията са били в кризисен момент от живота (най-често при провал на връзката с партньора).Всеки търси спасение и успокоение за душата си,опитва се да намери отговори на въпросите си и да види грешките,които е допуснал,с цел да не ги повтаря.И наистина,астрологията може да ти даде отговор на всичко,стига да се научим да я разбираме правилно и най-вече да усвояваме правилните енергии,които ни дават планетите :).И аз съм от начинаещите,но ще се науча :P.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Jd_K

• *
  • 435
Re:Форумът
« Отговор #7 -: Април 07, 2009, 05:20:21 pm »
Аз пак вдигам темата, защото Марая ме помоли... и защото явно има нужда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 07, 2009, 06:53:27 pm »
Май трябваше тук да си говорим за авторитети, но вече наспамих в другите теми.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Април 07, 2009, 07:00:58 pm »
Май трябваше тук да си говорим за авторитети, но вече наспамих в другите теми.  ;D

Не знам защо приемам това " заяждане " между по-млади и по-опитни
за съвсем естествен природен процес  ;D
Струва ми се , че всеки минава през тези етапи, според това, къде се
намира в момента и изминава целия път изкачвайки вички стъпала
( като често забравя от къде е минал )

така, че продължавайте - това е естествения ход на живота  :P  :)   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #10 -: Април 07, 2009, 07:01:20 pm »
Аз съм си написала мнението. За мен в този форум няма авторитети. Авторитет би ми бил Подводни,примерно, ако пише тук....но аз не вярвам в авторитетите. Проверявам ги. В този форум има хора, чието мнение ценя... и други, чието мнение не ценя, но не го коментирам.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #11 -: Април 07, 2009, 07:02:37 pm »

100% си права, ама все мен ме критикуват, защото другите млади не искат да говорят. И се изморявам. Добре, че е Марая от време на време да си полафим. То бива, бива естествен ход ама...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 07, 2009, 07:05:15 pm »
Тъкмо щях да ви предложа да се прехвъли дискусията тук, ако има нещо за доизясняване, за да не нагнетяваме излишно атмосферата в съседната тема, при Раците.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #13 -: Април 07, 2009, 07:08:48 pm »
Що за "земетръс" е настанал тук.  ;D
Остава да направим една карта на форума и да му пуснем транзитите за днес, за да видим и обсъдим къде са проблемите и на кое се дължи.  ;D
Скарлет, Гърция се е преместила тук, за там имаше някакви притеснения за днес, нали? Може да съм в грешка.  :-[

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #14 -: Април 07, 2009, 07:12:16 pm »

100% си права, ама все мен ме критикуват, защото другите млади не искат да говорят. И се изморявам. Добре, че е Марая от време на време да си полафим. То бива, бива естествен ход ама...

значи . че ти имаш повече нужда от предизвикателства, за да напредваш- къде ти е Марса ?

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #15 -: Април 07, 2009, 07:13:22 pm »
О аз няма повече да пиша, защото нямам време и желание. В парв текст си казвам, че нови потребители, с които явно само аз и някой други говорим питат какво става. И в прав текст казвам, че Небесна нещо ме е подбрала. Имаше и още една девойка, с която спорех, но докато Небесна наистина ми харесва като излъчване и мислене и се опитвах, опитвах да я омилостива, другата личност, изобщо не ме интересуваше...но това си е вярно проблем на цивилизацията - различните поколения, ако не сме просветлени, тогава знаем, че сме едно общо съзнание... се боричкаме. Аз не се боричкам, но ако твърдят, че "греша" се защитавам. Нали това е форум, да си говорим. Иначе нямаше да съм тук.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #16 -: Април 07, 2009, 07:15:59 pm »
Moonlady, аз имам такава карма, не е до Марс, имам пряка връзка с колективното подсъзнание явно; все съм отговорник на групата си, поколението, :), аз си напредвам и без агресия. Марсчо ми е в Риби на К4.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #17 -: Април 07, 2009, 07:26:51 pm »
Moonlady, аз имам такава карма, не е до Марс, имам пряка връзка с колективното подсъзнание явно; все съм отговорник на групата си, поколението, :), аз си напредвам и без агресия. Марсчо ми е в Риби на К4.

Може би е от Лъвската Луна - тя си обича лидерството, а липсата на въздух
може да дава и свръх компенсация и не подценявай рибешкия Марс - винаги достига целта   ::) :-\
( малко са наопаки нещата Луната огнена, а Марса воден )  ;)

П.С. А това за пряката връзка с колективното подсъзнание на коя
констелация го приписваш ( че ми стана интересно )  8)
« Последна редакция: Април 07, 2009, 07:32:21 pm от Moonlady »

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Април 07, 2009, 07:31:03 pm »
Що за "земетръс" е настанал тук.  ;D
Остава да направим една карта на форума и да му пуснем транзитите за днес, за да видим и обсъдим къде са проблемите и на кое се дължи.  ;D
Скарлет, Гърция се е преместила тук, за там имаше някакви притеснения за днес, нали? Може да съм в грешка.  :-[

Хихихихи...тя,където Гърция,там и България,а ние сме част от нея.Чак ме напуши смях от всичко. ;D Я да вземем да си направим някоя весела тема,че да го отработим по позитивен начин.

*

aiia

« Отговор #19 -: Април 07, 2009, 07:31:16 pm »
Ей, Джи ки , шоколадов бонбон. Стига се пали, бе. Ама като балканче на баир си. Докачлива си наистина. Виж , това не е конференция тука, нито клуб с членски карти. Никой не плаща членски внос тука. Всеки си пише каквото си иска, стига да не се налага мнение. Ти казваш едно, аз казвам друго, трети казва трето и така, всеки има мнение.
Мен също са се опитвали да ме засегнат, ама аз говедо не се засягам.  ;D Дебелокожо ли съм, не знам. Но не влагам емоции тука...