Здравей Гост

ЕРИС

• 74 Отговора
  • 14820 Прегледи
*

veshti4ka

ЕРИС
« -: Март 27, 2009, 10:17:51 am »
Приятели, отварям нова тема за нова планета  ;D  Ерис или богинята на хаоса - използвате ли я и какво мислите по въпроса???

Десетата планета - Ерис
Тя е по-голямо джудже даже от Плутон, открита през 1930 г. Новината бе съобщена на пресата на 29 юли 2005 г. Планетата е открита от Майкъл Браун (Калифорнийски технологичен институт), Чад Трухийо (Обсерватория Джемини) и Дейвид Рабиновиц (Йелския университет) при обзорни изследвания с помощта на телескопа Самюъл Ошин на Паломарската обсерватория. Астрономите обявиха, че Ерис си има и луна.Тя се казва Дисномия.
Ерис се намира на 14,5 милиарда километра от Земята, в район от пространството известен като пояс на Кипер. Има удължена елипсовидна орбита и една година на Ерис се равнява на 560 земни. Възможно е, на Ерис да съществува тънка атмосфера, а температурата на повърхността е минус 250С. Ерис има луна, Дисномия, а масата му е с 27% по-голяма от тази на Плутон. Тази нова планета за момента е най-големият известен обект на Куйперовия пояс - рояк от ледени тела отвъд орбитата на Нептун, разпростиращи се до около 50 астрономически единици. Всъщност, до скоро такъв бе Плутон. В момента Ерис се намира на около 97 астрономически единици от Слънцето, разстояние което е три пъти по-голямо от средното разстояние, на което се намира Плутон. Обектът е по-далеч и от Седна, която се считаше доскоро за най-отдалечения известен обект в Слънчевата система. Астероидът Седна макар да не бе счетен за планета при откриването си, предизвика сензация в света на астрономията през 2004 г. Учените твърдят, че „новата” планета е с диаметър 2 398 км. и е по-голям от този на Плутон (2300 км), но е 4 пъти по-малък от диаметъра на Земята (12 000 км).

Орбитата на планетата е с голям наклон - 44 градуса, което обяснява и сравнително късното й откриване. Времето, за което обикаля по силно ексцентричната си орбита около Слънцето е 557 години. Размерите й тепърва предстои да се уточняват. По оценки на блясъка й тя явно е доста по-голяма от Плутон. Направени са вече и опити с помощта на Космическия телескоп Спицър, който работи в инфрачервената област, да се заснеме обекта за да се установи общото количество топлина, което достига от него до нас, тъй като това е най-добрият начин за определяне на размерите на толкова отдалечени тела, които на снимки излизат като точки. За съжаление техническа трудност е провалила тези опити. Едно става ясно днес - че съществуват вероятно и други ледени тела с размери от калибъра на Плутон, които обаче са толкова отдалечени от нашата звезда, че е доста трудно да бъдат открити. С други думи, Плутон не е нещо уникално като явление в Слънчевата ни система.
Откритието на новата планета не е изненада за астролозите, то се очакваше от дълги години, но това не е планетата Прозерпина въведена от руският астролог Павел Глоба, положението на която се изчислява от някои астрологични програми. За тази планета най-точна информация дава известният български астролог Николай Дойнов. В своята книга “Звездният мир – астрологията”, той нарича тази планета ХАНО. Според Николай Дойнов това е дванадесетата, последна планета от Слънчевата система. Той приема, че съществува и планета съвсем близо до Слънцето, която нарича Вулкан, която все още не е открита от астрономите. Също така смята, че на мястото на астероидния пояс между Марс и Юпитер е съществувала друга планета - Фаетон - която е била разрушена при гигантски космически катаклизъм.

в моята карта Ерис попада в 1 дом в овен - отявлен анархист съм  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

Re: ЕРИС
« Отговор #1 -: Март 27, 2009, 02:13:04 pm »
Що е планета според Резолюция № 5 на Международния астрономически съюз от август 2006 г:

Съвременните наблюдения промениха нашето разбиране за Слънчевата система и класификацията на обектите в нея. В частност това се касае за понятието планета.
МАС предлага да се приеме решение, че планета е:
Небсно тяло, което
-   има достатъчно маса, за да може да е в хидростатично равновесие и да има почти кълбовидна форма;
-   да се върти около звезда и да не е нито звезда, нито спътник на друга планета;
-   ние разделяме 8-те класически планети, открити до 1900 г., движещи се по почти кръгови орбити около Слънцето близо до еклиптиката от останалите планетоподобни обекти, които са по-малки от Меркурий. Церера, която отговаря на горните две условия, ще я причислим към планетите-джуджета, за да се различава от класическите планети и да влезе в новите определения на обектите;
-   съгласно даденото определение за планета, Плутон и новооткритите транснептунови обекти също са планети-джуджета, но с доста висок ексцентрицитет на орбитите си и орбитални периоди повече от 200 години. Затова ги отделяме в нов подклас транснептуновци, наречени плутоновци;
-   всички непланетарни обекти, Церера /астероид/ и плутоновците са планети-джуджета и спадат към малките тела от Слънчевата система.

;D ;D ;D

На генералната асамблея на 24 август 2006 г. МАС приема окончателно  проектът, според който броят на планетите е окончателен и  ограничен до 8-те големи класически планети.
За новооткритите обекти като Седна, Квавар и др., както за Ерида /Ерис/, Плутон-Харон и Церера се въвежда понятието планета-джудже и те вече спадат към малките тела от Слънчевата систева, а статута на големите астероиди като Веста, Палада ще се реши, след като окончателно се определят размерите им и ако те влязат в критерия за планета-джудже, също като Церера ще заемат мястото си сред тези членове на малките тела.

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Март 27, 2009, 02:26:59 pm »
чета, гледам, мисля и стигнах до един извод: след като транснептуновите са планети-джуджета, но част от тях присъстват в астрологията от години, то значи, че всичките такива тела си имат влияние. не може да се приеме, че Плутон и Церера заемат подобаващо място в наталните карти, а останалите от този тип ги няма... не е справедливо някак си  :P   пък и излиза, че масата на Ерис е с 27% по-голяма от Плутон, значи би следвало влиянието все пак да се усеща по един или друг начин...

На български език Ерис е Ерида.  Тя не получила покана за сватбата на Пелей и Фетида. В разгара на пиршенството хвърлила насред масата ябълка с надпис “за най-прекрасната”. За нея се скарали Хера, Атина и Афродита. Това станало причина всяка от богините да настройва земните си любимци едни срещу други. Така започнала Троянската война. Оттук идва изразът “ябълката на раздора”.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 02:35:16 pm от veshti4ka »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Март 27, 2009, 07:59:27 pm »
Ето къде била виновницата за хаоса, само че нещо много далече се е разположила, та човек не може да я докопа, като оплете конците на някого .  ::)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Март 27, 2009, 10:12:31 pm »
чета, гледам, мисля и стигнах до един извод: след като транснептуновите са планети-джуджета, но част от тях присъстват в астрологията от години, то значи, че всичките такива тела си имат влияние.
  Еврикааааа!!!!  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Март 27, 2009, 10:43:46 pm »
бъзикай се ти душо златна, ама до сега кой ги използваше а  :P  много са малко хората които си работят с астероиди и други такива непризнати планети  ;D :P 8)

п.с. току що изгледах филмчето за Синдбад и Ерис - супер е  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Март 27, 2009, 10:47:56 pm от veshti4ka »

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Март 27, 2009, 10:53:08 pm »
бъзикай се ти душо златна, ама до сега кой ги използваше а  :P  много са малко хората които си работят с астероиди и други такива непризнати планети  ;D :P 8)

п.с. току що изгледах филмчето за Синдбад и Ерис - супер е  ;D ;D ;D ;D ;D

Нъл знаеш,че умрем да се бъзикам и да се смеем.  ;D Смехът ще спаси света.Аз обичам да гледам "Ну,погоди!" и "Попай-моряка".
А колкото до астероидите и всичко де що се намира горе,го ползвам.Празно нЕма.Всичко влияе.А най си обичам неподвижните звездички.Те са ми любимите. ;D

« Отговор #7 -: Март 28, 2009, 11:37:35 pm »
И какво?Я,разкажете още нещо за Ерис.Тя ли ни обърква плановете и внася смут в живота? :D :D :D
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Milkyway

• 3770
Re:ЕРИС
« Отговор #8 -: Ноември 25, 2009, 08:15:55 pm »
Вчера,Марая бе продължила темата за примарните дирекции,но никой не обърна внимание.
Аз открих програма за изчислението й.
В тази програма открих,че присъства и планетата или астероида Ерис.
При мен попада в 10 дом овен.
Имате ли повече познания за нея и как влияе в натала и транзити.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Ноември 25, 2009, 08:29:13 pm »
Вчера,Марая бе продължила темата за примарните дирекции,но никой не обърна внимание.
Аз открих програма за изчислението й.
В тази програма открих,че присъства и планетата или астероида Ерис.
При мен попада в 10 дом овен.
Имате ли повече познания за нея и как влияе в натала и транзити.

охооо :), я кажи откъде я изнамери тая програмка.дай малко и насам... :) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

« Отговор #10 -: Ноември 25, 2009, 09:21:57 pm »
Това ли е т.нар. планета Нибиру, за която толкова се говори, че през 2012-а щяла  да се доближи максимално близо до Земята и щяла да бъде причина за смяна на посоката на въртене на Земята (за което се казва, че се е случвало няколко пъти вече)?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2009, 12:15:51 am »
сега и това чудо ще го мисля ???,имам го на 10гр. овен.прави ми точен секстил с прогресивната венера ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Ноември 26, 2009, 05:36:28 am »
Това ли е т.нар. планета Нибиру, за която толкова се говори, че през 2012-а щяла  да се доближи максимално близо до Земята и щяла да бъде причина за смяна на посоката на въртене на Земята (за което се казва, че се е случвало няколко пъти вече)?

не не е това  ;)  Нибиру има орбитален период 3600 години около нашето Слънце, а тази има 557 години. и забрави, че Нибиру ще мине през 2012. последно четох че Нибиру за последен път е минала край нас в деня на раждането на Исус т.е. година 0.  самата планета Нибиру е родната на анунаките, а прехода през 2012 става тогава, защото Нибиру ще е далеч и няма да се намесват  ;D ;D ;D  тааа такива неща ...

Марая нидей рева, на мен ми е на 3 градуса от К2 и затуй там винаги е пълен хаос  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Veselin

« Отговор #13 -: Ноември 26, 2009, 12:01:43 pm »
Нибиру има орбитален период 3600 години около нашето Слънце, а тази има 557 години. и забрави, че Нибиру ще мине през 2012. последно четох че Нибиру за последен път е минала край нас в деня на раждането на Исус т.е. година 0.  самата планета Нибиру е родната на анунаките, а прехода през 2012 става тогава, защото Нибиру ще е далеч и няма да се намесват  ;D ;D ;D  тааа такива неща ...
Да не би Нибиру да е била Витлеемската звезда?  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Ноември 26, 2009, 12:03:27 pm »
Нибиру има орбитален период 3600 години около нашето Слънце, а тази има 557 години. и забрави, че Нибиру ще мине през 2012. последно четох че Нибиру за последен път е минала край нас в деня на раждането на Исус т.е. година 0.  самата планета Нибиру е родната на анунаките, а прехода през 2012 става тогава, защото Нибиру ще е далеч и няма да се намесват  ;D ;D ;D  тааа такива неща ...
Да не би Нибиру да е била Витлеемската звезда?  ::)

абе има и такива намеци тук и там  ;)  ама аз откъде да знам. то едва ли някъде из древните писания има пълно потвърждение на това. аз го четох в една книга за Атлантида  ;D ;D ;D

*

Veselin

« Отговор #15 -: Ноември 26, 2009, 12:05:28 pm »
Знаех си.  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #16 -: Ноември 26, 2009, 12:09:37 pm »
Знаех си.  ;D

нищо не знаеш ти... само можеш да предполагаш  ;)

*

Helo

« Отговор #17 -: Ноември 26, 2009, 12:11:10 pm »

Марая нидей рева, на мен ми е на 3 градуса от К2 и затуй там винаги е пълен хаос  ;D ;D ;D ;D ;D

На мен Нибиру ми е в 7-ми дом в съвпад със Слънцето.  Абе знаех си аз, че има нещо извънземно в мен и ето, че било заради съвпада на Нибиру с моето Слънце.  ??? А, ако ви изглеждам като дошла от друга планета, то е защото Нибиру ми е в 7-ми дом.  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Ноември 26, 2009, 12:16:40 pm »

На мен Нибиру ми е в 7-ми дом в съвпад със Слънцето.  Абе знаех си аз, че има нещо извънземно в мен и ето, че било заради съвпада на Нибиру с моето Слънце.  ??? А, ако ви изглеждам като дошла от друга планета, то е защото Нибиру ми е в 7-ми дом.  ;)

Хело, дан си се натряскала още по обед бре  :o  в тая тема обсъждаме Ерис и къде се намира Ерис в картата - кво Нибиру та е патило  :o :o :o

па ако ти е съвпад със Слънцето значи си анунаки... бррррррр змийски поглед  :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Ноември 26, 2009, 12:24:56 pm »

На мен Нибиру ми е в 7-ми дом в съвпад със Слънцето.  Абе знаех си аз, че има нещо извънземно в мен и ето, че било заради съвпада на Нибиру с моето Слънце.  ??? А, ако ви изглеждам като дошла от друга планета, то е защото Нибиру ми е в 7-ми дом.  ;)

По-скоро би станала Нибурианска снаха.......
Виж ,ако е в 4 дом е друго...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!