Здравей Гост

транзитите на уран и сатурн и щастието

• 143 Отговора
  • 27392 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: транзитите на уран и сатурн и щастието
« Отговор #20 -: Март 31, 2009, 02:31:48 pm »
венера на дсц , ми намеква :),че тук ще има нови любови.

Защо да са нови, като е ретро? Може да си останат същите...
Ретроградна планета в съвпад с ДС в солар сама по себе си не е показател за голям избор измежду нови възможности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Март 31, 2009, 02:38:10 pm »
Марая само не разбрах кой и за какво ти каза,че тази калинка има силна година? В смисъл Зъболекара ли ?  :-\

Виж сега.Не знам какъв е случая,но лично аз често използвам изказването силна година или силен период, не за успешен,колкото за натоварен свързан с много изменения и важни решения,ключови възможности и т.н. Обикновено аз като чуя силна година ,разбирам точно много силни влияния засягащи важни точки .Ако някой иска да каже успешен период или че човека ще е щастлив и спокоен не виждам смисъл да не го каже така. ??? 

Хайде доизясни,но по спокойно,че като си в емоцията сега и трудно ти следя мисълта  :) И отделно си увери,че си разбрала правилно другия.Пък вече човека може да е сгрешил в изразните си средства  :-\
синухе,ти винаги четеш всичко....,този път си пропуснал няколко постове специално в темата :-[,
"каквото и да правиш годината му е определено от силните  в личен аспект , за разликата от твоята." при тебе  всичко е каръшко,при него хороскопа му ЦЪФТИ ОТ ПОЛОЖИТЕЛНИ ИСТОРИЙ" сега ,разбираш ли ме? :'( :D :D,щото или аз съм много смотана или ей така напразно съм вложила толкова години в астрологията? :-[ :-[ :-[ аз ,която посвети толкова време в това , не разбирам и не мога да разбера ,че уран само за мен е бил непредсказуем и провокативен ,само за мен ли е запалил и разрушил мостовете , сатурн само на мен ли е наложил ограниченията си и ми е дал най-тежките уроци.този инкасатор само към моето слънце ли е лош?
те ,тва е синухе ,ябълката на раздора......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Март 31, 2009, 02:43:00 pm »
венера на дсц , ми намеква :),че тук ще има нови любови.

Защо да са нови, като е ретро? Може да си останат същите...
Ретроградна планета в съвпад с ДС в солар сама по себе си не е показател за голям избор измежду нови възможности.
лили,вадя си изводите от силния 5-ти соларен дом.акцента му ме кара да мисля , че той ще продължи да се размножава ;D ;D ;D , а ретровенерката може да даде забавяния или стара връзка може да бъде възобновена.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Март 31, 2009, 02:50:13 pm »
Така е права си,четох много набързо и между редовете  :-[

Но честно да ти кажа като тръгнеш да си изразяваш мисълта следва един поток и изреченията ми се смесват чисто визуално им липсва подреденост ,преливат от една в друга тема ,от емоция към мисъл,лошо няма разбира се,това ти е стила просто на мен ми идва леко хаотичен  :)

Така от едно изказване не виждам смисъл да правим трагедии за цялата астрология или за твоите знания. Ти като си сигурна в тях,няма какво да те разубеди,всеки мисли различно,макар астрологията да е една.Аз преди ти казах,че опозицията Сатурн/Уран няма да е от най-положителните изживявания за съпруга ти имайки предвид какво му засяга и ситуацията в живота му,няма къде и как да избяга,нищо че е хлъзгава Рибка- на ония горе не може да се крие до безкрай,нито от окончателният сблъсък със себе си все някога  ;) 8)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Март 31, 2009, 03:06:09 pm »
;D , а ретровенерката може да даде забавяния или стара връзка може да бъде възобновена.

Що, сегашната му половинка не го ли устройва вече?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Март 31, 2009, 03:09:34 pm »
синухе,би следвало да си наясно , че един ретро меркурий е по-сложен за изразяване и разбиране ;D , това,че не си ме разбрал е твой проблем ,значи не си прочел всичко.аз не правя трагедия от това , а това , че се усеща в постовете ми емоция е повече от хубаво-там където има емоция има и живот,нали така?много ми харесва ,че имаш изразеното качество на миротворец и учител-можеш го!ние с док се уточнихме.просто тази карта е найстина интересна и затова ми се ще да се поразчопли из основи....
човек не само трябва да бъде сигурен в знанията си , той следва да ги прилага в правилната посока.аз приемам астрологията от гледна точка на това ,че ако не мога да избегна удара ,поне бих могла да го омекотя..въпрос на гледна точка!практично ми кажи :) и повече не ме мъчи ;D , виждаш ли как е цъфнал уран с електрически блясък в/у не дотам силното слънце?виждаш ли как луната губи блясъка си и се гърчи в прегръдките на тази непосилна за нея електрическа енергия и с/у тях едно огледало от което онзи непредсказуем пакостник се усмихва?/опозицията му/. а дядо ти сатурн от другата страна ти казва:-и аз съм тук , този урок е твоето изпитание... ;D ;D ;D
пак ще изтърпя критика , ама твойта ми харесва защото винаги е КОНСТРУКТИВНА. :) :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Март 31, 2009, 03:14:16 pm »
;D , а ретровенерката може да даде забавяния или стара връзка може да бъде възобновена.

Що, сегашната му половинка не го ли устройва вече?
според мен , само с четкане на его....не може да се случи.а така също тук не става въпрос за достатъчност , а за липса на реализация.така мисля , може и да греша.но в синастричната им карта има точна квадратура на неговата луна с нейните луна,сатурн ,венера,меркурий. ???
транзитите на уран и сатурн засягат при нея стелиум в близнаци. ако ти е интересно виж я: г. мин.софия.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 05:44:36 am от Марая »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Март 31, 2009, 03:15:05 pm »
Не забравяй все пак, че в натала светилата са в опозиция със същия този Уран, че и Плутон! Сега по транзит същата планетна връзка се повтаря.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 31, 2009, 03:25:40 pm »
Не забравяй все пак, че в натала светилата са в опозиция със същия този Уран, че и Плутон! Сега по транзит същата планетна връзка се повтаря.
и какъв е извода от това? :D ако в натала тези планети имаха плавни и леки аспекти ,това нямаше да е толкова фрапантно.но тези тежкари в натала са му обявили война и сега е време за битка.така го приемам образно казано. на всичкото отгоре са в/у светилата , а съвпада на светилата в натала не го приемам за най-добрата констелация.това е вечната борба м/у слънцето и луната ,никога не се срещат ,а вечно се гонят. :) но и двете са изключително важни.и друго си мисля , ако не бяха засегнати светилата нямаше да е толкова страшно.....

*

Синухе

• 4978
« Отговор #29 -: Март 31, 2009, 03:55:13 pm »
Лили е права- планетни връзки ,които повтарят натални са най-силни като въздействие.Дори често се среща и следното астрологично явление-някои натални аспекти се сформират за първи път като събития именно при такъв транзит и/или по време на такъв се извеждат на съзнателно равнище тези принципи в съзнанието за интеграция.

На него Уран му е много труден за интегриране като част от него самия ,защото освен че е в опозиция на Слънце,Луна,Хирон, Уран и управлява другите заради 7 дом.Така отхвърлянето е двойно- и заради опозицията и заради 7 дом.Интересното е,че той може да възприеме индивидуалността и непривичното и всички Уранови качества на родителите си- Уран е в съвпад с УПР на 4 дом Плутон,секстил с Нептун господаря на светилата (пак родители) и 8 дом.Покрай 8 дом той открива свободата за която иначе сам не е способен,обаче чрез друг и нестандартна връзка. Така се свързват при него секстила на Уран/Плутон и Нептун.Заради участието на Плутон УПР на 4ти дом е склонен да закотвя и чрез връзките да повтаря или продължава рода физически(деца) или като психика.Но и Уран и Плутон ще му носят загуби и трансформации както с роднини ,така и с децата.Юпитер УПР на 5ти дом допълнително е свързан аспектно с всички за това се засилва;както и по отношение на любовния живот.Отделно има доста натоварен Марс още от минали животи-ретро и на трон в съвпад с ЮЛВ,сексуалните му изяви и вероятно "мафиотски" са доста вкоренени и изкривени.Засилва се и от УПР на ЮЛВ Плутон в аспект със светилата- само че чрез опозицията привлича кармично това което той преди е правил,другите сега да му го връщат.

Урановия транзит идва за да му даде свобода-или за да го научи да я дава.На границата между 7/8 дом е ясно къде ще му е основният урок.За него персонално това е идеално време да се сблъска със себе си и да осъзнае своите отхвърлени или проектирани страни от мъжкото му творческо АЗ.Сатурн ще го притиска от към вече създадени положения на криза (кармичното влияние) и няма да има как вече да се прави на шут и ще търси разплащане. Както и си мисля,а и вероятно и ти-един развод едва ли ще го накара да се осъзнае и да използва потенциала на сегашните аспекти,макар че такива транзити са класика,за мен е по-важно човек да еволюира.Според мен има тенденция сред разрушаване на брака,да се разруши и интимната му връзка-преминаването на Уран от 7ми в 8ми дом, но това е вече друга тема,но според мен е възможно.Поведението му в един период може да стане доста несигурно и хаотично,да не усеща сигурност и смисъл в много от досега вкопчените от него посоки и хора. Обаче ако е пасивен и не много съзнателен тип,тогава всички тези аспекти по принципа на наталната опозиция ще се изпълнят като независими действия на хора които се бунтуват срещу него (Уран) или искат да го накажат (Плутон).

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Март 31, 2009, 04:07:07 pm »
Марая аз нямам против емоциите,само да са подредено изразени и да не пречат на астрологичните мисли,просто само леко си оправи текста като се изразяваш и така по-плавно ще възприемат от теб излъчената информация,когато я структурираш материално имам предвид. :)

И като заговори за критика- от теб чух (сега не ми се вадят цитати),че Уран и Слънцето никога не могат да се спогодят или нещо такова ,в смисъл не могат да се свържат.Сега ще ти кажа защо това не е така- всички знаци и планети работят по двойки,като полярност.Слънцето и Уран са една такава полярна двойка,след като управляват Лъв-Водолей- двете взаимно се уравновесяват,допълват и надграждат.На прост език казано- Висшият Разум когато се съедини със сърцето,Аза се получава необходимата божественост на съзнателно и практично равнище, уравновесява се личният и безличният аспект; лично за мен Уран е един от символите на Висшият Аз и свързан със Слънцето- Земният Аз се получава пак същото.На всеки духовна задача му е да обедини човешкото с божественото , индивидуалното с колективното  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Март 31, 2009, 04:14:17 pm »
дали мисля правилно ще кажеш ти!слушай ме.....
принципно , той има луна на куспидата на 8-ми , тук е венера ,тук е сатурн ,има бол ретро планети.добре,че светилата нямат такава фаза,иначе и те сигурно щяха да са ретро.той има ужасно силна интуиция ,но за съжаление не я отправи в правилната посока.той сее карма в този живот ,досега не е жънал.силното его от лъва ,както и позицията на уран и плутон го конфронтират с това слънце и луна в риби по най-лошия начин.ако той беше потъпкал егото ,и беше започнал работа по слв в 9-ти и телец ,може би нещата щяха да са други.
връзката му с тази жена е друга.там не ми се коментира ,защото смятам ,че тя му дава точно това от което той се нуждае.все пак в неговата карта няма грам въздух , при нея липсва земя.тази връзка е към своя край. в това съм сигурна.аз съм тази ,която я е поддържала и подхранвала.
уран в съвпад с плутон в първи дом ,като единия е почти на к2 в опозиция на светилата при настоящия транзит ще донесат такава промяна ,при това очаквам това да се случи през декември 2009.всичкото това ,ще бъде осъзнато на по-късен етап ,едва след опозицията на сатурн към собствената му позиция.
за прогностика аз винаги използвам уран ,не знам ,може и да не споделяте мойто мнение,но мисля ,че уран дава отчетливи и конкретни събития при транзитите си.дори си мисля за здравето му.
връзката е изкривена и към съзнанието и към социума и към вселената.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 31, 2009, 04:23:10 pm »
И като заговори за критика- от теб чух (сега не ми се вадят цитати),че Уран и Слънцето никога не могат да се спогодят или нещо такова ,в смисъл не могат да се свържат.Сега ще ти кажа защо това не е така- всички знаци и планети работят по двойки,като полярност.Слънцето и Уран са една такава полярна двойка,след като управляват Лъв-Водолей- двете взаимно се уравновесяват,допълват и надграждат.На прост език казано- Висшият Разум когато се съедини със сърцето,Аза се получава необходимата божественост на съзнателно и практично равнище, уравновесява се личният и безличният аспект; лично за мен Уран е един от символите на Висшият Аз и свързан със Слънцето- Земният Аз се получава пак същото.На всеки духовна задача му е да обедини човешкото с божественото , индивидуалното с колективното  :)

съгласна съм , но това касае само хората дръзнали да докоснат божественото.осъзнали се като микрон от космическата енергия , и ПОИСКАЛИ да достигнат висшия разум.
уран дава много , но и много взема.ако разбереш неговите принципи си на прав път , а ако ли не....... :'( :'( :'( не ми се мисли.
уран те изкачва нагоре , борейки се със ненужното , старото , за да ти даде прозрението и вярата.
според мен тук в знака на рибите ,той точно ясно и категорично поставя новите правила ,за да се достигне до онази чиста и истинска вселенска любов и разбиране.
дано ме разбираш! :)

п.п. а новия ти аватар толкова много ме кефи , прилича ми на уранова енергия ;D :P ,
аз обичам уран и съм му много задължена ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Март 31, 2009, 04:26:02 pm »
Виж ти го познаваш и си имала време да му гледаш хороскопа сума ти време и да знаеш как какво проявява,но все пак да не забравяме,че като има емоции и може да не сме много обективни във всичко ;)

Не мисля ,че не жъне карма.Няма такъв момент при никой ! :o Особено пък с тази позиция на Марс- виж ми по предния пост ,там съм писал малко за една от възможностите на тази позиция.Иначе нямаше да се замесва в съмнителни и мътни положения и то с опасности за живота или сигурността му-ако беше само Нептуновото влияние добре- заблудки,тайни и загадки  ;D, но с този Скорпион натоварен и силния Плутон-просто там са други филмите  ;)

« Отговор #34 -: Март 31, 2009, 04:34:48 pm »
Апропо ,Марая не ,че има какво да крия или нещо друго ,но обясних съвсем човешки,че не съм гледал картата на мъжът ти . Колкото до това ,че ти стана ясно за въпросната грешка ,но продължи с ръсенето на бележки от периода преди да разбера ,че съм гледал друга карта, нямам какво да кажа ,освен че съм изумен . И да те питам, между другото ,етично ли е да ползваш личната кореспонденция ?

Лично ти ,изгуби моето уважение като човек.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #35 -: Март 31, 2009, 04:43:26 pm »
Слънцето и Уран са една такава полярна двойка,след като управляват Лъв-Водолей- двете взаимно се уравновесяват,допълват и надграждат.На прост език казано- Висшият Разум когато се съедини със сърцето,Аза се получава необходимата божественост на съзнателно и практично равнище, уравновесява се личният и безличният аспект; лично за мен Уран е един от символите на Висшият Аз и свързан със Слънцето- Земният Аз се получава пак същото.На всеки духовна задача му е да обедини човешкото с божественото , индивидуалното с колективното  :)

Е, какви хубави думи за Уран и отношенията му с лична планета. Имах нужда точно в момента.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Март 31, 2009, 04:48:05 pm »
Радвам се-макар и простичко изразено  :)

Така е,да не звучи като хвалба ,но и аз като Тесла си имам секстилче на Слънце с Уран и знам какво означава и покрай себе си по-добре го схващам  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Март 31, 2009, 05:32:57 pm »
тази връзка е към своя край. в това съм сигурна.аз съм тази ,която я е поддържала и подхранвала.

Maraj, честно казано се затруднявам да те разбера...
В крайна сметка ти развод ли искаш или да дойде краят на тяхната връзка?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Март 31, 2009, 05:35:26 pm »
и какъв е извода от това?

Изводът е, че ако не се беше съмнявала, нямаше да задаваш тия въпроси тук.
При все това, че от години се занимаваш с астрология и твърдиш, че всичко ти е ясно, защо се допитваш до всички ни тогава?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Март 31, 2009, 05:39:31 pm »
Апропо ,Марая не ,че има какво да крия или нещо друго ,но обясних съвсем човешки,че не съм гледал картата на мъжът ти . Колкото до това ,че ти стана ясно за въпросната грешка ,но продължи с ръсенето на бележки от периода преди да разбера ,че съм гледал друга карта, нямам какво да кажа ,освен че съм изумен . И да те питам, между другото ,етично ли е да ползваш личната кореспонденция ?

Лично ти ,изгуби моето уважение като човек.

BTW , не съм направила личната коренспонденция достояние на форума. не преиначавай нещата.но ако се върнеш и я прочетеш ,ще видиш ,че въобще не е така ,както го представяш.ти казваш,че си въртял картите и беше много категоричен. а аз си мислех ,че си човек ,които преди да хвърли каквото и било в пространството , ще се увери дали е прав.ти ме провокира и това е начина на моята реакция.
аз пък ще продължа да те уважавам ,за разлика от теб ,защото не смятам , че това да споделиш мнението си , и с други е грешно или неправилно.просто рибешкото проговори ,  :) ,но не в онази форма ,която винаги съм търсила в рибите-християнската любов и разбиране.