Здравей Гост

транзитите на уран и сатурн и щастието

• 143 Отговора
  • 27376 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re: транзитите на уран и сатурн и щастието
« Отговор #80 -: Април 01, 2009, 01:08:29 pm »
А и още нещо - това е силен мъж, който може да търпи до себе си силен партньор... И 1 и 7 дом са пълни. Помисли си добре, ти не си леко - мислена женичка :), за да се живее "лесно" с теб. А не ти трябва и човек с пълен 7 дом,без нищо в 1 - те малко са без характерни :)

Ти сама виждаш пълен му е 7 дом....има неща да си изживява в този живот по него. Не зависи от него само, такава му е кармата.

Не го жали, но си помисли добре искаш ли развод наистина.
Брей JD_K,  значи като нямам нищо в първи дом съм безхарактерна ,така ли? ???

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Април 01, 2009, 01:08:51 pm »
да те питам , ти чете ли поста към док? ;)

Разбира се. Снощи успях да изчета всичко.

и ,някъде да съм сбъркала в прогнозите или да съм прекалила заради емоцийте?това гаргара ли е?
с нещо да съм сбъркала?много държа да ми отговориш. :) ;)

п.п. и ако може да ми кажеш , защо според теб не те разбрах....,защото съм доволно глупава ;D или защото начина на изказ беше многозначен? ;D , или емоцията е в повече :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #82 -: Април 01, 2009, 01:10:18 pm »
Успокой се, хабиш енергия :) Скорпионът, знам как може да жили, лошото е че жили и себе си, това за Марая :)

Спокойно сега, естествено,че разбираш от астрология,но никой не "вижда/знае" всичко.

Най-бавно движещите се планети са Плутон, Уран и Нептун. В 21 век Плутон ще премине през 6 знака...сега е в Козирог, след около 15 год (средно говоря, закръглявам...идеята е важна) влиза във Водолей,следователно за 1 човешки живот преминава около 4-5 знака. ако приемем, че човек живее осъзнато 40-50 год, Плутон преминава през 3-4 знака. Естествено е хората, чийто стелиуми, Слънца, Луни, Венера, Марс, Меркурий или 1 дом са в тези знаци да изживея страхотни личностни кризи. Но всяка криза дава възможност за изключителен прогрес.
Нептун чак в 2026 влиза в Овен, дотогава ще си е години наред в Риби. Имали нужда да тиказвам какво ще се случи на Рибите, ако не са много духовни.Духовните ще получават просвещение, бездуховните ще затъват в хаус, алкохол, мании и всякакви психо-въздействащи събития и вещества.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #83 -: Април 01, 2009, 01:11:55 pm »
А и още нещо - това е силен мъж, който може да търпи до себе си силен партньор... И 1 и 7 дом са пълни. Помисли си добре, ти не си леко - мислена женичка :), за да се живее "лесно" с теб. А не ти трябва и човек с пълен 7 дом,без нищо в 1 - те малко са без характерни :)

Ти сама виждаш пълен му е 7 дом....има неща да си изживява в този живот по него. Не зависи от него само, такава му е кармата.

Не го жали, но си помисли добре искаш ли развод наистина.
Брей JD_K,  значи като нямам нищо в първи дом съм безхарактерна ,така ли? ???

Не точно, зависи от целия Натал, но не съм виждала човек с планети в 1 дом, който да е със слаба воля, нищо,чепримерно Марс е в падение в Ракили нещо подобно. Просто на хората с пълен 1 дом,все им се случват едни неща,дето все развиват воля и характер.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #84 -: Април 01, 2009, 01:16:20 pm »
Марая  не се карай с Лили, тя никога никой не напада, само от това можешда разбереш, че изобщо не спори с теб. :)

Всички разбираме, че темата за съпруга ти е като оголен нерв...всичко възприемаш свръх-лично, спокойно.. ние те подкрепяме, просто изказваме мнения... по добреот нас да ги чуеш, нали?

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Април 01, 2009, 01:17:43 pm »
Успокой се, хабиш енергия :) Скорпиона,знамкак може да жили, лошото е че жили и себе си.

разбира се ,че си права ,астропортрета е точен и правилен.с една забележка,когато рибешкото при мъжете е в повече става турлюгювеч.....,и ти като асц.скорпион си длъжен да поемеш всичко,вината за всички войни и беди ;D
аз само заради тежкарите правя прогностики и никога не греша когато става дума за чужди карти.
това е участта на скорпиона -готов е да изяде и себе си , :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #86 -: Април 01, 2009, 01:21:19 pm »
Марая  не се карай с Лили, тя никога никой не напада, само от това можешда разбереш, че изобщо не спори с теб. :)

Всички разбираме, че темата за съпруга ти е като оголен нерв...всичко възприемаш свръх-лично, спокойно.. ние те подкрепяме, просто изказваме мнения... по добреот нас да ги чуеш, нали?
никога не съм се карала с лили , и въобще нямам такова намерение.напротив,прекалено много я уважавам , за да си позволя подобно нещо...да не би да звучи скандален поста? :-\ питам я, тя с нейните навамши , намаши  и тем подобни  ши ;D , винаги е била много точна! за това и искам мнението!

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #87 -: Април 01, 2009, 01:29:22 pm »
:)
Знам, че не се караш, ама да си кажа.

По въпроса за липсата на Въздух в картата, малко ми е сложно. Аз самата нямам нито една планета във Въздушен знак.
Но това го знам от 7-8 год. и взимам мерки. Не познавам друг човек, с такава липса, за да си кажа наблюденията, защото не мисля, че мога да се наблюдавам обективно :) чак толкова добре.

1. Не мога да схващам бързо, всичко ми трябва време да го осмисля... но всичко се осмисля, на много дълбоко ниво,за съжаление това важи и за глупостите.
2. В днешно време по-лесно се "оправяш" ако имаш повече Въздух...
3. Много ми е трудно да говоря по теми, неангажиращи...при мен всичко е ангажиращо и "тежко"
4. При него Водата е в повече и сигурно наистина ти писва...не знам на какво ниво е като личност развит, но може и да е прекалено мрънкането и фобиите и не рационалните решения...без Въздух, елементарния анализ дори е труден. Аз имам Уран - упр на 3 дом в1 дом, на екв. асц. и товаме спасява. :)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #88 -: Април 01, 2009, 01:31:18 pm »
И при него Уран е в 1 доми в Опозиция на Слънце/Луна, всепак взаимо-действат светилата със Въздух...но явно не по най-правилния начин с тази опозиция.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Април 01, 2009, 01:41:01 pm »
и ,някъде да съм сбъркала в прогнозите или да съм прекалила заради емоцийте?това гаргара ли е?
с нещо да съм сбъркала?много държа да ми отговориш. :) ;)

Щом държиш да ти отговоря...

Наистина ли е толкова важно за теб да не си сбъркала в прогнозите? Особено, когато става въпрос за човек и отношения, спрямо които не си много безпристрастна?
Не съдя никого.
И една споделена емоция, независимо дали е радост, еуфория или отчаняние, болка, за мен не е нещо нередно, забранено, чуждо и непознато. Въпросът е къде му е мястото, а и в крайна сметка е желателно да бъдем умерени в делата и словата си...

Не става въпрос за прекаляване "заради емоции", както ти се изрази. В емоционалното ти състояние няма нищо, от което би трябвало да се срамуваш, да кажем... Каква позиция си избрала да заемеш спрямо бившия съпруг или някой друг също е въпрос на избор. Твой и ничий друг избор.
Но защо, бога ми, всичко това трябва да се бълва като от поточна линия в публичен форум? Разбирам, много добре те разбирам, не съм от камък все пак.
И понеже се спомена за етика - лична и професионална.
Не оправдавам Док за решението му да постне част от личните ви бележки тук, но не го и съдя. Неговите мотиви да го направи са си негови мотиви. Така, както и твоят мотив да се прави публична прогноза за предстоящия ти развод и по-нататъшния личен, социален и професионален живот на вече бившия ти съпруг (бащата на децата ти) си е твой мотив - независимо дали искаш да получиш потвърждение, че прогнозите ти са били точни, или очакваш потвърждение на някакви други твои очаквания, които, да кажем, ти се ще да не останат само в сферата на очакваното, евентуалното... За Бога, maraj, защо очакваш да чуеш от нас потвърждение, че на съпруга ти нищо добро не му предстои оттук нататък? Разбирам колко наранена се чувстваш в цялата ситуация, но това ли е начинът? Вижте му транзитите и кажете, моля ви, кажете ми, че Уран и Сатурн ще му натрият носа! Кажете, че няма лабаво!

Нищо лично, maraj.
Може би сега ти е трудно да ме разбереш, но искрено желая да ти помогна някак си. И прецених, че мога споделя това с теб, защото съм вън от ситуацията, а ти си вътре!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Април 01, 2009, 01:46:03 pm »
отчитам липсата на въздух , като много сериозен проблем за личността.това в никакъв случай не означава ,че човека отсреща е глупав. при наличието на толкова много вода , аз мисля , че мсяка мисъл минава през емоция , осъзнава се особенно дълбоко ,дори болезнено , но тя не е бърза мисъл....просто се иска време ,за да премине през обикновените човешки емоций ,за да бъде асимилирана.според мен много трудно се отсява реалността от илюзийте.и ако човек има хармонични аспекти към уран , при наличието на толкова много вода ще се получи оня канал до божественото,които ще работи безотказно.
в неговия случай именно опозето на светилата , към уран ,както и многото вода изкривяват представите за реалност и мисълта е подвластна на емоцията , която зависи от вътрешното усещане..... :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Април 01, 2009, 01:55:40 pm »
За Бога, maraj, защо очакваш да чуеш от нас потвърждение, че на съпруга ти нищо добро не му предстои оттук нататък? Разбирам колко наранена се чувстваш в цялата ситуация, но това ли е начинът? Вижте му транзитите и кажете, моля ви, кажете ми, че Уран и Сатурн ще му натрият носа! Кажете, че няма лабаво!

Нищо лично, maraj.
Може би сега ти е трудно да ме разбереш, но искрено желая да ти помогна някак си. И прецених, че мога споделя това с теб, защото съм вън от ситуацията, а ти си вътре!

очаквам да чуя истината!не го приемам като лично отношение , а като мнение , което уважавам.разбирам ти позицията , но вие не ме разбрахте.може би сложно се изразявам...въпроса беше:картата-която цъфти и картата,която увяхва....... :) :'( :'(
нищо лично....

« Отговор #92 -: Април 01, 2009, 02:14:34 pm »
Относно липсата на въздушен елемент- в никакъв случай това не се отразява на възприемането и бързата мисъл. Защото някой тук това споделя. Аз почти нямам въздух в картата си, но имам много огън и съм си много добре с възприемането , мисля и съобразявам по- бързо от някои Близнаци и т.н. По скоро липсата на въздух се отразява върху приспособимостта, настройката ни към хора и ситуации, емоционалното приемане или затъване в емоции.Въздушните са способни да "проникнат" във всяка ситуация, да се настроят към всякаква психика. Да говорят и се държат по начин,  който другия ще възприеме и ще му хареса. Те са идеалните "нагаждачи" в психологически смисъл. Марая сама си отговори какво пък означава преобладаваща вода.
   Друго нещо също ми направи впечатление в написаното тук- относно Плутон в 1 дом.Повярвайте ми, не е индикация за силна личност. Имам много примери за хора с такава позиция. Те не са силни ,а се налага да станат, да унищожат нещо не добро в себе си, да се трансформират и да преминат на друго ниво на самосъзнание, защото дълго са отказвали да го направят. На такива хора животът е изпълнен със безапелационни събития, изискващи промяна. Плутон направо яко ги сече чрез другите и ситуациите в живота им. Налага се, защото много често тези хора са "лигльовци"(по мое наблюдение).
   Така че хич не смятам, че "този мъж не е за изпускане". С тая тежка карта направо си го е заслужил да бъде "пуснат" и то отвисоко :P ;) :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #93 -: Април 01, 2009, 02:34:13 pm »

Друго нещо също ми направи впечатление в написаното тук- относно Плутон в 1 дом.Повярвайте ми, не е индикация за силна личност. Имам много примери за хора с такава позиция. Те не са силни ,а се налага да станат, да унищожат нещо не добро в себе си, да се трансформират и да преминат на друго ниво на самосъзнание, защото дълго са отказвали да го направят. На такива хора животът е изпълнен със безапелационни събития, изискващи промяна. Плутон направо яко ги сече чрез другите и ситуациите в живота им. Налага се, защото много често тези хора са "лигльовци"(по мое наблюдение).

Много добре го каза.За мен такива хора са загадка дори за себе си и минава много време преди те самите да се разберат и приемат.Винаги съм се чудил на изгряващ Плутон на трон в Скорпион-било от АСЦ Везни или Скорпион- няма го тежкото излъчване ,някои са милички даже и често по тихи от водата (е тук има съответствие), най-много да станат манипулативни личности,защото не обичат директният подход,трудно влизат в директен сблъсък и желанията си ги изразяват така завоалирано,че в крайна сметка се оказва,че околните просто им ги изпълняват все едно са техни тези импулси (силата на внушението и глухо показване на желанието чрез определено поведение) - къде е Марс в 1 дом- определено съм виждал Марсове в 1 дом били в Рак,Телец и т.н. които могат да те смажат, там някой спомена за Марса и съм също съгласен.Иначе силата на характера определено не е само по 1 дом (и само по домове) , да не кажа че тези със силен 2 дом имат много по-силен характер и не говоря само за себе си  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Април 01, 2009, 02:34:26 pm »
липсата на въздух в хороскопа е показател за обективизъм.умът не е от най-силните.тук се бърка реакция и мисъл.липсва перспектива,обективна визия за всяка ситуация и възможните и изходи.емоционалния подход към всички взаймоотношения без достатъчния трезв разсъдък е факт.липсва лекота в общуването....слабо развито социално чувство.ако има добър меркурий и уран може да се компенсира липсата на този елемент.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #95 -: Април 01, 2009, 02:49:25 pm »
липсата на въздух в хороскопа е показател за обективизъм

Сигурно си имала предвид показател за липсата?

Липсата на въздух както каза JD_K може да даде по-бавно осмисляне,нужда от повече изследвания преди да се приеме една идея,личност и т.н.Може да даде и консерватизъм.Само не разбрах защо задаваш въпрос на който знаеш отговора  ::) или желаеш да изкараме съпруга ти ограничен и не много аналитичен...Елементите погледнато чисто могат да покажат от какво енергийно се захранва личността- ако дадени елементи са слаби или липсват,това с което се свързват не дават стимул за тази личност и не са енергията в чиито досег те се зареждат,за това и може да се изключват от съзнанието като нужни за иницииране в живота.Силният въздух ще даде нужда от развиване на нови идеи,от предаването им,от много контакти и общуване,от свобода и пространство ,движение и промени и т.н.- като липсващ това няма да е приоритетно и дори ще е трудно от личността да го осъзнае в другите около него.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Април 01, 2009, 03:14:27 pm »
липсата на въздух в хороскопа е показател за обективизъм

Сигурно си имала предвид показател за липсата?
Само не разбрах защо задаваш въпрос на който знаеш отговора  ::) или желаеш да изкараме съпруга ти ограничен и не много аналитичен...

Силният въздух ще даде нужда от развиване на нови идеи,от предаването им,от много контакти и общуване,от свобода и пространство ,движение и промени и т.н.- като липсващ това няма да е приоритетно и дори ще е трудно от личността да го осъзнае в другите около него.

да , за липса на обективизъм.мисълта ми тече в момента по-бързо и е просто пропуск на думата.

защото искам да чуя и друго мнение,защо трябва задължително да се търси потвърждение. а  и още в началото помолих да се абстрахираме ,че това е картата на емоционално свързан с мен човек.

според мен подчертания въздушен елемент води и до нестабилност на характера.такива хора,често и с лекота сменят преценките си.на такива хора аз лично не разчитам.тук има много вътрешна нестабилност и страхове.аз не случайно тук из форума бях писала , че многото въздух ми говори за въздухарство.тук има и страх от емоционално обвързване докрай.тук умът работи непрестанно , но не е продуктивен.много психоматични състояния , като тревожност,немотивирани страхове са налице.
казвам това на база изследванията ,които съм правила в трите карти.при едната липсва въздух , при другата липсва земя.... :) това са сериозните ми наблюдения в/у липсата и претовареното присъствие на въздуха.направих си извода ,че мъжа ми там получава точно компенсацията на въздух , който пък при мацката е в изобилие......
искам не потвърждение , а търся и друго мнение....дано ме разбираш поне ти.... ;) :D

« Отговор #97 -: Април 01, 2009, 03:39:33 pm »
При съчетаването на противоположни елементи (вода- въздух в случая, или земя- въздух) съм забелязала, че първоначално се задейства компенсаторния принцип и личностите се чувстват привлечени от това, което им липсва. Но после картината се променя, прекаленото различие и наличието на квадратури в синастрията нагнетява напрежение във връзката и в крайна сметка това води до разрив. Само във физиката противоположностите се привличат. В духовния свят подобното привлича подобно.За тези, които мислят иначе, ще кажа, че това не е моя мисъл, а на Дънов.

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Април 01, 2009, 03:42:56 pm »
и съм повече от съгласна с думите на петър дънов! :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #99 -: Април 01, 2009, 04:02:29 pm »

според мен подчертания въздушен елемент води и до нестабилност на характера.такива хора,често и с лекота сменят преценките си.на такива хора аз лично не разчитам.тук има много вътрешна нестабилност и страхове.аз не случайно тук из форума бях писала , че многото въздух ми говори за въздухарство.тук има и страх от емоционално обвързване докрай.тук умът работи непрестанно , но не е продуктивен.много психоматични състояния , като тревожност,немотивирани страхове са налице.

???  Че от къде на къде нестабилност на характера  ??? Думата сменят с преценките си -ще я заменя с обогатяват бързо преценките си заради способността да извличат бързо допълнителна информация. Въздухът не е нестабилен, а често е неопределен.И не разбрах как емоции като страх и психосоматични състояние се отнасят към въздуха, след като са атрибути на водата?С повече от половината неща не мога да се съглася за въздуха,аз съм притежател на водещ елемент въздух,нищо че останалата част е земя.