Здравей Гост

Липсата и подчертаването на елементите в наталната карта

• 259 Отговора
  • 40132 Прегледи
Спи по 2 часа на денонощието, ще изтърве нещо. Толкова огън в нея ...

Ооо, такава ли била работата  :D? Аз имам и по дом и по знаци доста огън и обикновено си лягам към 0,00 ч. Дори в почивните дни си навивам часовника да ме буди, за да не се успя до 11 ч. Имам чувството, че когато спя изпускам нещо много важно  ;D.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

Запознахме се с Марая и първото си впечатление определено мога да свържа с Асцендент Скорпион - вглъбено, сдържано и проницателно излъчване, някаква оловна тежест в погледа, което се промени веднага, щом подхванахме философската и научна тематика. Тогава сякаш "се оживи" и погледа и се обърна навън.

Аз мисля, че по една снимка не може да се определи асцендента, понеже снимката запечатва ситуационни впечатления за човека, който ще изглежда по един начин, когато е сниман в уединение, в процес на забавление или е позирал във фотото. По принцип асцендентът се проявава най-ярко при комуникация с непознати хора, през първите няколко минути от срещата с познати и при запознанство. Това е първото впечатление, което правим. Ако има и друг знак, включен в първи дом, той също не може да не се прояви. В този случай говорим за многопластова личност. 

*

Kali

• **
  • 1411
Aiia, апетитът идва с яденето, в смисъл като отидеш на 1-2 екскурзии после ти се иска още и още. Срещата с чужда култура обогатява за цял живот и не може да се сравни с хладилник с гаранционен срок 5 години. Балансът е важен, не отричам, но в живота има и други неща. На мен не ми е трудно да ги разбера Стрелците, понеже имам съвпад Слънце с Юпитер.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

aiia

Кали, ходила съм доста. Живяла съм в чужбина. Срещала съм се с хора от много националности. В чуждоезиковия курс, който посещавах имаше хора от цял свят. Говоря 4 езика, и в момента уча турски. Но пак опирам до практичността. Обръщам парите си в неща, които ще използвам.  8)

Следя развитието на темата и ми се наби в очите как всеки представител тук, със силно застъпен определен елемент,реагира, за да защити елемента си( себе си), " доказвайки " ни, че изводите не са верни, че той не е точно такъв. Реагираха въздушните, после земните. Аз като огнен знак аха да се ядосам и да реагирам на някои писаници тук, но понеже и водата ми е добре застъпена, взех, че се охладих и не реагирах.Само за водните нищо негативно не се спомена, което те да решат да не приемат. Холанда пък със своето споделяне, а и с поведението си, откакто чета форума, доказа на практика нещо,  което категорично отхвърля като твърдение за липсата на огън. Стана интересно. Ясно е , че всеки гледа на себе си отвътре и не винаги съзнава, че отвън изглежда друг, че външният свят го възприема според външно видимото за него, не може да надникне в мислите и душата му. Това занимание се оказа много полезно да се погледнем през очите на другите и да видим доколко сме в състояние обективно да преценим себе си. Доколко сме готови да приемаме чуждата истина за нещо, което смятаме за свое. Огнените не са първосигнални и елементарни, земните не са хладни и безчувствени, въздушните не са незадълбочени и променливи...Водата дави всичко.

*

Nebesna

Аз като огнен знак аха да се ядосам и да реагирам на някои писаници тук, но понеже и водата ми е добре застъпена, взех, че се охладих и не реагирах

ВОДАТА ГАСИ ОГЪНЯ. Ти  го доказа.
А не го разгаря, както някой тук се опита за твърди (понеже съдържала кислород). ;D ;D ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
...или с други думи веднъж завинаги всички поддръжници на твърдата астрология да разберат, че астрологията намеква, не натъртва. И затова нищо категорично не може да се каже.  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Следя развитието на темата и ми се наби в очите как всеки представител тук, със силно застъпен определен елемент,реагира, за да защити елемента си( себе си), " доказвайки " ни, че изводите не са верни, че той не е точно такъв. Реагираха въздушните, после земните. Аз като огнен знак аха да се ядосам и да реагирам на някои писаници тук, но понеже и водата ми е добре застъпена, взех, че се охладих и не реагирах.Само за водните нищо негативно не се спомена, което те да решат да не приемат. Холанда пък със своето споделяне, а и с поведението си, откакто чета форума, доказа на практика нещо,  което категорично отхвърля като твърдение за липсата на огън. Стана интересно. Ясно е , че всеки гледа на себе си отвътре и не винаги съзнава, че отвън изглежда друг, че външният свят го възприема според външно видимото за него, не може да надникне в мислите и душата му. Това занимание се оказа много полезно да се погледнем през очите на другите и да видим доколко сме в състояние обективно да преценим себе си. Доколко сме готови да приемаме чуждата истина за нещо, което смятаме за свое. Огнените не са първосигнални и елементарни, земните не са хладни и безчувствени, въздушните не са незадълбочени и променливи...Водата дави всичко.

ооо,споко ;D , утре идва и вашия ред ;D ;D,хич не се притиснявай! :P :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Цитат
А не го разгаря, както някой тук се опита за твърди
Аурора се изказа така относно гасенето на огъня. Аз не съм твърдяля подобно нещо! ::)

Аз като огнен знак аха да се ядосам и да реагирам на някои писаници тук, но понеже и водата ми е добре застъпена, взех, че се охладих и не реагирах

А не го разгаря, както някой тук се опита за твърди (понеже съдържала кислород). ;D ;D ;D ;D
Някай съм аз и не се опитвам да твърдя нищо! Не ми изопачавай думите. Просто споменах известен факт.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

Цитат
Кали се изказа така относно гасенето на огъня. Аз не съм твърдяля подобно нещо! ::)

не помня кой беше, не е насочено към теб.

*

Kali

• **
  • 1411
Цитат
Аурора се изказа така относно гасенето на огъня. Аз не съм твърдяля подобно нещо! ::)

Роси, обърка ме с някой.  ;D

Да и веднага се поправих, но Небесна вече беше цитирала. Извинявам се за прибързаното писане. ::)

*

aiia

Хехе, Понякога бая вода трябва да се потуши огъня... Огъня си обича въздуха  ;D

*

Kali

• **
  • 1411
Aiia, и аз като теб съм с много земя, най-добре ми е в средата, но за пътуването няма да се разберем  ;D. Не знаех, че си излизала, така като те слушам се сещам за 3 обяснения - наситила си се, останала си с лоши впечатления от местата, на които си била или това просто не те влече :).

*

Nebesna

Само за водните нищо негативно не се спомена, което те да решат да не приемат. Водата дави всичко.

С "водните" шега не бива. Това е много деликатен елемент. Имам 5 планети във водни знаци....Водата не може да се опише лесно, тя трябва да се почувства.

*

aiia

Кали, била съм там по любов. Приятелят ми беше чужденец.
Едно е да се ходи на екскурзии и да даваш луди пари за забележителности, гледки и пейзажи, друго беше моето.  :-*

Небесна, казваш че имаш вода. А как си с ''интуицията''? Казват че това са хора с много силно 6-то чувство, много финни души, като струна на цигулка сте. Така ли е? ::)
« Последна редакция: Април 02, 2009, 09:32:40 pm от aiia »

*

Nebesna

Интуицията е емоционална. Интуитивно предусещаме емоциите на другите.Емпатични, попиваме чуждите настроения, съпреживяваме. Бързо забелязваме разликата между думи и жестове. Царе сме в невербалното общуване, което може да бъде много натоварващо, понеже веднага усещаме и най-малкия фалш, позиране или манипулация.
« Последна редакция: Април 02, 2009, 09:40:05 pm от Nebesna »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Цитат на Кали

Асц. Лъв, Марс, а Юпитер и Нептун в Стрелец.

А ти какво разбираш под емоции и какво при чувства?

Първо емоции и чувства са две различни неща,за това си имат и отделни думи.Дълго е за обясняване ако сега за първи път го разбираш това,но чак се чудя че не си го забелязала- в астрологичната литература това присъства сравнително често.Чувствата са отношение което е трайно-като водата,не се създават веднага,искат време да се оформят,уталожат,може да се носят години или животи (като спомени) от душата;емоциите са реакция или поведение на повърхността,които възникват спонтанно или в реакция на дразнител и са кратковременни като огъня-човек чисто физически дори не може да бъде повече от няколко часа в една емоция (в смисъл изразена )-защото ще се изтощи от нея ,без значение дали е положителна или отрицателна.Чувствата се изявяват навътре и могат да остана скрити,емоциите не дори и да искаме да ги скрием- те са под елемент огън и показват състоянието на духа,неговите реакции към външния свят;чувствата-отношенията на душата към предмети и обекти.
В зодиака след всеки воден знак има огнен и това пак не е случайно  ::)  

Ако не ти харесва краткия ми отговор си намери тълковни речници или се обърни към психологията  ;)

Знаех си че твойта колежка има силен огън,особено и АСЦ е важен в случая,просто това което описа съответства на този елемент  :)

*

Kali

• **
  • 1411
Благодаря ти, Синухе, краткият ти отговор е достатъчно ясен. Разбирам какво си имал предвид, мисля, че съм влагала друг смисъл в същите думи.