Когато преди няколко години Сатурн ми правеше квадратури към стелиума в 6 дом, започна страшно да ме боли венеца около един умъртвен зъб. В продължение на година-две умирах от болки почти всяка вечер, а зъболекарите казваха, че нямам джоб там. Като че ли на нервна почва се засилваше болката.
По-късно, след като ми поставиха по-качествена пломба, болките намаляха, но не изчезнаха съвсем. И понеже реших да му правя коронка, се наложи да извадя мъдреца зад този зъб. Мъдрецът беше враснат изцяло под венеца, без никаква част да се подава навън. Оказа се огромен, с ужасно дълбоки корени, който през цялото време ми е бутал съседния зъб (въпросния с болките) и вероятно го е притискал до венеца...
Майка ми, на която в момента Сатурн й е в съвпад с Луната, вече 3-4 месеца се оплаква от силни болки в единия крак и нищо не й помага въпреки леченията и диагнозите на няколко лекари.
Все пак си мисля, че до голяма степен при този вид болежки има значение и психическото и емоционалното състояние на човека. И нали Сатурн има лошо влияние върху самочувствието при тежките си транзити...
Ето на мен след седмици пак ще ми направи точен съвпад със Слънцето, но за радост поне здравословното ми състояние си остана стабилно засега. Хем в 6 дом се развива тази сцена в 3 действия. Дано така да продължи, де, макар че трупнах доста килца от началото на този транзит, странна работа... А уж Сатурн правел хората слаби и съсухрени.