Здравей Гост

Сатурнова дупка ?!

• 79 Отговора
  • 15135 Прегледи
*

Skarlet

Re: Сатурнова криза ?!
« Отговор #40 -: Април 05, 2009, 05:57:15 pm »
;D горчивите нещица дали не бяха по сатурн?

Тръпчивите, доколкото знам, са по Марс.
Харесвам кисело-тръпчивия вкус. Вишни, касис, горски плодове; вина с плътен, тръпчив послевкус; натурален шоколад.

аз говоря за горчивите ,не за тръпчивите.под тръпчив разбирам дренката!

Слънце- солен вкус
Луна-по-безсолен вкус
Меркурий-стипчив/тръпчив/-както искате го наречете
Венера-сладък
Марс-лют
Юпитер-кисел
Сатурн-горчив

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Сатурнова криза ?!
« Отговор #41 -: Април 05, 2009, 08:03:38 pm »
 :) и аз така си мислех.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #42 -: Април 05, 2009, 08:44:11 pm »
Когато преди няколко години Сатурн ми правеше квадратури към стелиума в 6 дом, започна страшно да ме боли венеца около един умъртвен зъб. В продължение на година-две умирах от болки почти всяка вечер, а зъболекарите казваха, че нямам джоб там. Като че ли на нервна почва се засилваше болката.
По-късно, след като ми поставиха по-качествена пломба, болките намаляха, но не изчезнаха съвсем. И понеже реших да му правя коронка, се наложи да извадя мъдреца зад този зъб. Мъдрецът беше враснат изцяло под венеца, без никаква част да се подава навън. Оказа се огромен, с ужасно дълбоки корени, който през цялото време ми е бутал съседния зъб (въпросния с болките) и вероятно го е притискал до венеца...
Майка ми, на която в момента Сатурн й е в съвпад с Луната, вече 3-4 месеца се оплаква от силни болки в единия крак и нищо не й помага въпреки леченията и диагнозите на няколко лекари.
Все пак си мисля, че до голяма степен при този вид болежки има значение и психическото и емоционалното състояние на човека. И нали Сатурн има лошо влияние върху самочувствието при тежките си транзити...
Ето на мен след седмици пак ще ми направи точен съвпад със Слънцето, но за радост поне здравословното ми състояние си остана стабилно засега. Хем в 6 дом се развива тази сцена в 3 действия. Дано така да продължи, де, макар че трупнах доста килца от началото на този транзит, странна работа... А уж Сатурн правел хората слаби и съсухрени.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Сатурнова криза ?!
« Отговор #43 -: Април 06, 2009, 05:42:19 pm »
Зъбите са много чувствителни и на стрес .,  стресовия хормон кортизол им влияе зле ..   :-\

Механизмът, с който шумът вдига кръвното налягане, не е известен. Учените допускат, че мозъкът реагира на шума като повишава нивата на хормона на стреса - кортизол.

Те ти комшии, те ти стрес, те ти зъби, къв Сатурн, кви пет лева.  ???

*

malina

« Отговор #44 -: Април 06, 2009, 08:55:13 pm »
След последните промени в  Закона за етажната собственост, с подкрепата на 75 % от гласовете на другите собственици в сградата, недобросъвестните съседи могат да бъдат изгонени!

Аз лично избягвам саморазправата със съседи в подобни случаи, тъй като не е особено конструктивно, но пък не пропускам възможността да им спра тока,  в буквалния смисъл де  ..     >:(  :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Април 06, 2009, 09:13:01 pm »
Поредната неработеща глупост.
Аз не мога да събера 50% желаещи да си боядисаме входа, та 75% за гонене на съседи, които не пречат на всички..
Същото като и глупостта домоуправителят да налага глоба. И оня като рече, че нема я плати и толкоз?

« Отговор #46 -: Април 06, 2009, 09:37:14 pm »
Горещо ви препоръчвам тапи за уши на 3M /три ем/ 0,50 лв от аптеката.
Само, за да ги заврете в ушите си трябва енергично да ги разтъркате длан в длан, защото само със стискане на пръсти не става. Това е материал, който си възвръща формата и изпълва ухото ви. Можете да ги използвате 3-4 пъти. Приятни сънища!  :)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 06, 2009, 10:06:33 pm »
Горещо ви препоръчвам тапи за уши на 3M /три ем/ 0,50 лв от аптеката.
Приятни сънища!  :)

Да, но има една малка подробност... Ще чуя ли будилника?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Април 06, 2009, 10:22:04 pm »
Е нощес бех с тапи и отгоре с възглавници. И пак ме събуждаха многократно, но поне благодарение на тапите можах и чат пат да спя.
А днес научих много интересни новини.
Една от които е, че отдавна има наредба на МЗ, според която в жилища през деня не трябва нивото на шум да надвишава 35 децибела, а нощем - 30.
От гугъля четох, че 30 децибела са равни на силен шепот.
Ако наистина са толкова, защо полицаите чуват много по-висок шум и въпреки това твърдят, че няма шум и нередности, някой има ли предположение?

« Отговор #49 -: Април 06, 2009, 10:27:55 pm »
Реда мисля, че е следния - да отидеш при кварталния /някъде имам брошура със снимката на моя  ;D/ да му се оплачеш, той да напише докладна в полицията и след това нещо друго... ;D

ТАпите на 3М уплътняват много добре. Будилник не се чува. Но пък се чудя се дали не се усещат вибрациите на сградата. Аз си усещам сърцето. ??? 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #50 -: Април 06, 2009, 10:32:39 pm »
Тая игра съм я играла, кварталният връща топката пак в полицията, щото требвало да чуят шума и да го удостоверят нощем.
А полицията препраща към общината, кварталния, свети петър и светия синод.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #51 -: Април 06, 2009, 11:15:52 pm »
Аз  от малка до пубертета все по зъболекари ходя.То не бяха шини то не беше чудо.Сега да чукна на дърво съм добре, но зъболекарката ми твърди,че няма значение сладкото.Според нея стреса играе главната роля.Според нея по-интровертните натури имали по-често проблеми със зъбите.Четох някъде,че горната челюст се упрвлява от Овена, а долната от Телеца. ???

*

Skarlet

« Отговор #52 -: Април 07, 2009, 03:35:57 pm »
Юпитер в какъв знак ти е Londa? И Стрелец ли всъщност ти е на куспидата на 6 дом или греша? И ако е Стрелец,какви аспекти има Юпитер и от кои планети?Извинявай за любитството,но ми стана интересно.Телеца управля иначе и долната челюст, но търся и нещо в Козирог или аспекти към управителя на 6 дом.

« Отговор #53 -: Април 07, 2009, 04:03:49 pm »
   Казват че Козирозите или имат цял живот проблем със зъбите или нямат. Аз съм от вторият тип. За което съм безкрайно благодарна. Ходя на зъболекар средно-аритметично веднъж на 5 години.  :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #54 -: Април 07, 2009, 05:21:34 pm »
   Казват че Козирозите или имат цял живот проблем със зъбите или нямат.

Тва просто не  е верно. Както и повеето от астросуеверията, дето се ширят навсякъде.

*

Skarlet

« Отговор #55 -: Април 07, 2009, 05:30:38 pm »
   Казват че Козирозите или имат цял живот проблем със зъбите или нямат.

Тва просто не  е верно. Както и повеето от астросуеверията, дето се ширят навсякъде.

Ей тая тъпотия е като оная с Раците. ;D По принцип Сатурн управлява костната система и зъбите.Но трябва да имаш или Козирог на куспидата на 6 дом с негативни аспекти към Сатурн или планета в в 6 дом в Козирог с негативни аспекти.Но това е пак най-общо казано.

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Април 07, 2009, 07:13:48 pm »
Аз  от малка до пубертета все по зъболекари ходя.То не бяха шини то не беше чудо.Сега да чукна на дърво съм добре, но зъболекарката ми твърди,че няма значение сладкото.Според нея стреса играе главната роля.Според нея по-интровертните натури имали по-често проблеми със зъбите.Четох някъде,че горната челюст се упрвлява от Овена, а долната от Телеца. ???

Транзитите на Сатурн към Луната създават предпоставки за интровертност. Сатурн иска от нас самовглъбяване, обръщане навътре към себе си. Тъй като Сатурн много често се отъждествява с "вътрешния ни глас", ние имаме нужда от тишина и уединение, за да можем да го чуем. Забелязала съм по себе си, че ставам много чувствителна към шума при транзитите на Сатурн към Слънцето и Луната ми (при мен светилата са в съвпад).

А моята дъщеричка има рожден съвпад Луна - Сатурн (и Уран) в 6-ти дом. По грижовно дете от нея по отношение на зъбите не познавам. Другите деца с ужас и по принуда ходят на зъболекар, а то постоянно си наблюдава зъбите и си планира посещенията.

Аз нямам Козирог в шести дом по рождение, нито аспект на Сатурн с господаря на 6-ти дом, но съм си правила ретроспекция и наблюдавам, че при съвпад или квадратура на транзитен Сатурн с Луна съм преживявала най-големи проблеми със зъбите - вадене на нерви, на мъдреци.

Просто споделям личен опит.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #57 -: Април 07, 2009, 10:46:22 pm »
Юпитер в какъв знак ти е Londa? И Стрелец ли всъщност ти е на куспидата на 6 дом или греша? И ако е Стрелец,какви аспекти има Юпитер и от кои планети?Извинявай за любитството,но ми стана интересно.Телеца управля иначе и долната челюст, но търся и нещо в Козирог или аспекти към управителя на 6 дом.
Нямам нищо против Скарлет! :)Юпитер ми е ретро и  е в Дева в съвпад с Марс/Лъв/и Северен Луннен възел /лъв/всичко това в 5 дом.Не не е Стрелец а Дева на куспидата на 6 дом.Сатурн ми е в Дева ретро в 5 дом.аспектите на Юпито са Слънце тригон Юпитер, Марс и Нептун/Стрелец, 8 дом/.Юпитер в квадратура с Уран ретро в /7 дом/ тригон Нептун.Иначе Сатурн прави квадратура с управителя на 6 дом-Венера .

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #58 -: Април 07, 2009, 10:52:39 pm »

Транзитите на Сатурн към Луната създават предпоставки за интровертност. Сатурн иска от нас самовглъбяване, обръщане навътре към себе си. Тъй като Сатурн много често се отъждествява с "вътрешния ни глас", ние имаме нужда от тишина и уединение, за да можем да го чуем. Забелязала съм по себе си, че ставам много чувствителна към шума при транзитите на Сатурн към Слънцето и Луната ми (при мен светилата са в съвпад).

А моята дъщеричка има рожден съвпад Луна - Сатурн (и Уран) в 6-ти дом. По грижовно дете от нея по отношение на зъбите не познавам. Другите деца с ужас и по принуда ходят на зъболекар, а то постоянно си наблюдава зъбите и си планира посещенията.

Аз нямам Козирог в шести дом по рождение, нито аспект на Сатурн с господаря на 6-ти дом, но съм си правила ретроспекция и наблюдавам, че при съвпад или квадратура на транзитен Сатурн с Луна съм преживявала най-големи проблеми със зъбите - вадене на нерви, на мъдреци.

Просто споделям личен опит.

Небесна, аз нямам такъв силен аспект като на дъщеричката ти , но все пак сесктил между Луна в Рак/3 дом/ и Сатурн в 5.Но в интерес на истината бях и съм много прилежна към зъбите си, въпреки проблемите.А и не съм била страхлива.Все ми даваха бонбончета за "послушното "детенце. :-[Но пък аз мисля,че при мен е наследство от майка ми.

*

Skarlet

« Отговор #59 -: Април 07, 2009, 10:55:06 pm »
Не не е Стрелец а Дева на куспидата на 6 дом.Иначе Сатурн прави квадратура с управителя на 6 дом-Венера .

Ако Дева е на върха на 6-я ти дом,тогава Меркурий е управител на дома.А пишеш,че Сатурн прави квадратура с управителя на 6 дом-Венера.Нещо има грешка.Я,виж пак.Ако Дева е на върха,виж Меркурий има ли предизвикателни аспекти със Сатурн.