Здравей Гост

Музиката на планетите

• 31 Отговора
  • 7577 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Музиката на планетите
« -: Април 03, 2009, 11:07:17 am »
Записите на Voyager, NASA на Юпитер и Сатурн в електро-магнитен вариант, обърнат в звук.

From an original CD: JUPITER NASA-VOYAGER SPACE SOUNDS (1990) BRAIN/MIND Research
Fascinating recording of Jupiter sounds (electromagnetic "voices") by NASA-Voyager. The complex interactions of charged electromagnetic particles from the solar wind , planetary magnetosphere etc. create vibration "soundscapes". It sounds very interesting, even scary.
Jupiter is mostly composed of hydrogen and helium. The entire planet is made of gas, with no solid surface under the atmosphere. The pressures and temperatures deep in Jupiter are so high that gases form a gradual transition into liquids which are gradually compressed into a metallic "plasma" in which the molecules have been stripped of their outer electrons. The winds of Jupiter are a thousand metres per second relative to the rotating interior. Jupiter's magnetic field is four thousand times stronger than Earth's, and is tipped by 11° degrees of axis spin. This causes the magnetic field to wobble, which has a profound effect on trapped electronically charged particles. This plasma of charged particles is accelerated beyond the magnetosphere of Jupiter to speeds of tens of thousands of kilometres per second. It is these magnetic particle vibrations which generate some of the sound you hear on this recording.

http://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs

http://www.youtube.com/watch?v=mFFGdTI9KeA&feature=related

*

Jd_K

• *
  • 435
Re: Музиката на планетите
« Отговор #1 -: Април 03, 2009, 11:09:10 am »
Мен лично от звука на Сатурн ме болят ушите и ми заглъхват и изпитвам непонятен ужас/студ в слънчевия сплит и от двете планети :)... обаче ми звучат,точно КОСМИЧЕСКИ (нечовешки).

Пишете, кой звук повече Ви харесва и коя планета Ви е по-силно поставена (коя вие си обичате повече)
:) Правя статистическо проучване, да видим НАСА лъже ли ни.
:)
« Последна редакция: Април 03, 2009, 11:41:21 am от Jd_K »

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #2 -: Април 03, 2009, 11:33:26 am »
На БГ

От оригиналния диск : Юпитер НАСА-Вояджър космически звуци (1990) проучвания върху Интелекта/Съзнанието.

Удивителен запис на звуците на Юпитер (електромагнитни „гласове”) направени от спътника на НАСА – Вояджър. Сложното взаимодействие на заредени електромагнитни частички, следствие на Слънчевия вятър и планетарната  магнитосфера и тн. създават трептения наречени "soundscapes" (с тях се занимава еко-акустиката). Този запис звучи много интересно дори плашещо.

Юпитер е изграден предимно от водород и хелий. Цялата планета е съставена от газ, без твърда повърхност, под атмосферната обвивка. Налягането и температурите дълбоко в Юпитер са толкова високи, че газовете се трансформират в течности, които постъпателно се сгъстяват  в „метална” плазма, при която електроните във външния слой на молекулите „липсват”. Ветровете на Юпитер развиват скорост от хиляди километри в секунда, което се дължи на вътрешните им ротационни взаимодействия. Магнитното поле на Юпитер е 4000 пъти по-силно от това на Земята и е наклонено на 11°- ос на въртене. Това предизвикава „поклащнето” на електромагнитното поле, което води до огромно въздействие върху записаните електромагнитни частички. Плазмата от заредените частички се ускорява над магнитосферата на Юпитер и достика скорост от десетки хиляди километра в секунда. Именно тези а магнитни частички предизвикват трептенията, произвеждащи някой от звуците, които се чуват на този запис.

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Април 03, 2009, 11:41:46 am »
на мен нета ми е толко бавен, че докато зареди за Сатурн ще брадясам  ;D

но чух звука на Юпитер. усещането беше невероятно - вътре в мен от коренната чакра се надигна една вълна на въодушевление, която стигна до сърдечна чакра и избухна на някъде  ;D ;D ;D

ахаааааааа и Сатурн ми зареди  ;D  амиии как до кажа - звукът на Сатурн е по свистящ и предполагам, че се получава от факта, че космическият вятър "сърфира" през пръстените му и определено звучи някак по божествено студено  ::)  но в случая си затворих очите и си представих планетата - навя ми просто страхопочитание  8)

но определено и двете музики звучат величествено и извънземно  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Април 03, 2009, 11:46:08 am »
ето и звука на Земята: http://www.youtube.com/watch?v=OoOg4US5f1s&feature=related

звучи като камбанен звън и звука ОМ  ;D  много е лек и нежен  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Април 03, 2009, 11:48:53 am »
На мен ми въздейства, по-скоро смути "звукът" на Сатурн.
Сатурн, като че ли беше самата Смърт.
Юпитер...като нещо познато ми "прозвуча".

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Април 03, 2009, 11:50:25 am »
Земята има пулс.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Април 03, 2009, 11:52:12 am »
На мен Сатурн ми е най-високо поставен-в 10дом и аспектира само Луната (тригон).

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Април 03, 2009, 11:52:45 am »
и любимия ми Нептун: http://www.youtube.com/watch?v=V5jpl5E2dHM&feature=related

звучи точно все едно си се потопил под вода и слушаш звука на морето  ;D ;D ;D  и много прилича на звука на Юпитер, но някак с по тежки вибрации  :P  

звука на Нептун ме изпълни до последната клетка  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Април 03, 2009, 11:55:10 am »
Земята има пулс.

дааааааа нали и аз го усетих като такова, но пък кое гарантира, че това не са звуците от предаватели, станции и тем подобни дето се мандахерцат по и над повърхността на планетата  ::)

и за статистиката:
Юпитер ми е на Ас
Нептун ми е на Мс
Сатурн ми е близо до Ис в съвпад с ЮЛВ

и всичките планети си ги обичам много  :P

бреййййййй не можах да намеря звука на Уран - сигурно мноо ще ми хареса  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Април 03, 2009, 12:09:34 pm от veshti4ka »

« Отговор #10 -: Април 03, 2009, 02:05:50 pm »
Юпитер ми звучи много величествено и мистично едновременно,Сатурн звучи доста злокобно и стряскащо,Нептун-да,както каза Вещичка,а Земята.........много монотонно и скучно ми беше някак.Най си ми хареса Юпи.Най-близо го почувствох до моите вибрации ;D ;D ;D

P.S: Джей Ди,Благодаря ти ;D.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

crazy_666_999

« Отговор #11 -: Април 03, 2009, 02:21:06 pm »
Сатурн доста ме излаши.Все едно слушах музика от някой филм на ужасите  ???

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Април 03, 2009, 02:50:13 pm »
а това е звука на космоса: http://www.youtube.com/watch?v=jUshhRJE_mE&feature=related

лично на мен ми прилича на нощна джунгла  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #13 -: Април 03, 2009, 03:14:58 pm »
На БГ

От оригиналния диск : Юпитер НАСА-Вояджър космически звуци (1990) проучвания върху Интелекта/Съзнанието.

Удивителен запис на звуците на Юпитер (електромагнитни „гласове”) направени от спътника на НАСА – Вояджър. Сложното взаимодействие на заредени електромагнитни частички, следствие на Слънчевия вятър и планетарната  магнитосфера и тн. създават трептения наречени "soundscapes" (с тях се занимава еко-акустиката). Този запис звучи много интересно дори плашещо.

Юпитер е изграден предимно от водород и хелий. Цялата планета е съставена от газ, без твърда повърхност, под атмосферната обвивка. Налягането и температурите дълбоко в Юпитер са толкова високи, че газовете се трансформират в течности, които постъпателно се сгъстяват  в „метална” плазма, при която електроните във външния слой на молекулите „липсват”. Ветровете на Юпитер развиват скорост от хиляди километри в секунда, което се дължи на вътрешните им ротационни взаимодействия. Магнитното поле на Юпитер е 4000 пъти по-силно от това на Земята и е наклонено на 11°- ос на въртене. Това предизвикава „поклащнето” на електромагнитното поле, което води до огромно въздействие върху записаните електромагнитни частички. Плазмата от заредените частички се ускорява над магнитосферата на Юпитер и достика скорост от десетки хиляди километра в секунда. Именно тези а магнитни частички предизвикват трептенията, произвеждащи някой от звуците, които се чуват на този запис.

благодаря ти за красивата тема!
сатурн създаде усещането за сила и постоянство , енергията ,която ме грабна.
нептун сякаш ме галеше,нашепваше ....
НО УСЕТИХ ПРИЗИВ ЗА БОЛКА В ЗЕМЯТА,ПУЛС И ЕНИГМА...
вега ми се стори много агресивна.
от юпитер изпитвах необясним страх.
нуптун и сатурн ми харесаха ,най-много....абе ,НЕ от всички усещах космически поздрав :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #14 -: Април 03, 2009, 04:21:44 pm »
O радвам се, че ви харесва :)

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #15 -: Април 03, 2009, 05:10:17 pm »
На мен Юпитер ми дойде малко хладно и не го усетих. Звучеше ми метално, студено, но все пак потапящо. Не успях да го изслушам изцяло.  :-[
Сатурн ми хареса, макар да звучеше малко злокобно и страшно, някак ми вливаше положителност и усещане за живот, за много живот - като жужене на кошер.  :-[
Нептун ми хареса, завладя ме в дълбочина.
Нептун и Сатурн са ми фаворити.
Аз отворих всички планети в различен прозорец и ги пуснах наведнъж да звучат и се получи като песен със смисъл. Това ми хареса още повече, имаше от всичко и се допълваха.  :-[

Не знам моите планети кои са силни и ми влияят най-много, нямам все още тези знания, за да определя. Имам парад на планетите в 8-ми дом, Везни. Там се намират Сатурн, Слънце, Плутон, Венера и Меркурий. АС ми е Водолей.  :-[ Ако Вещичка ми пази данните и й е направило впечатление, може да ме допълни и да ме дораздроби и дисектира, ако нещо й се стори странно и има нужното желание.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 03, 2009, 05:51:03 pm »
Записите на Voyager, NASA на Юпитер и Сатурн в електро-магнитен вариант, обърнат в звук.

Страхотни са и въобще не са зловещи. Но това са много интересни вибрации. Затворих очи и се опитах да визуализирам. Не след дълго видях две картини.

Юпитер: Намирам се в древен храм, може би още от атлантската епоха или някоя от по-късните... Извършва се богослужение. Прилича на пещера, всъщност не мога да кажа какво е... Изведнъж чувам шум на течаща вода, вероятно подземна река или планински поток, водопад... Усещам капчици вода по лицето си... Следва вълна от ослепително бяла светлина...

Сатурн: Имах чувството, че съм се озовала много близо до пръстените на Сатурн. Усетих силен поток от енергия, със завихряне. Енергията циркулираше, но движението й не бе по окръжност, а с по-странна орбита... Ексцентрична може би... Всъщност не, по-скоро лемниска (обърната осморка) - символът на безкрайността... Имах чувството, че съм докоснала "пръстените", усещането бе за непрекъснат енергиен поток от движещи се разумни частици. Изведнъж осъзнах, че тези "частици" са човешки души, а самото място е нещо като "сива зона", намираща се на границата между тук и отвъд. Души, вече напуснали този свят, но или неуспяли да се издигнат до  по-високите нива, или чакащи да се въплътят скоро... Всяка от тях вибрираше на различни честоти, но взети заедно бяха като един безкраен, необятен и дълбок океан, с който имах чувството, че за броени секунди (или минути?) съм се сляла изцяло... Не исках да се връщам, сякаш чувах гласовете им...

« Последна редакция: Април 03, 2009, 05:55:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Април 03, 2009, 06:27:06 pm »
На мен най-много ми допадна звука на Земята - има такт и ритмичност във вибрациите. Подейства ми много хармонично и уравновесяващо. Юпитер ме смути, а Сатурн ме изплаши доста. Нептун ми подейства като полъх на тих вятър.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Април 03, 2009, 06:35:32 pm »
Ето го звукът на Уран. Чист, изкристализирал, с висока честота на вибрациите.

http://www.legalsounds.com/download-mp3/nasa---voyager-recordings-2/space-sounds--uranus/album_36321

Като направих равносметка, установих, че Земята, Нептун и Уран ми допаднаха най-много.
Нептун, заради трите ми планети в Риби, вероятно.
Уран (имам Слънце и Луна във Водолей).
Земята (нали съм землянче ?!).

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Април 03, 2009, 07:02:00 pm »
аууууууууууу Уран е невероятен, страхотен и тайнствен  ;D ;D ;D

оххх всички ми харесват като звук и не мога да си избирам, но може би Юпитер, Нептун и Уран най вътрешно ми подействаха  ;D ;D ;D

интересно какъв ли е звукът на Плутон - дали е като от подземният свят извадена  ???