Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44632 Прегледи
*

Nebesna

И затова не се въодушевявам толкова от идеята за децата индиго, които ще дойдат знаещи и просветлени от само себе си.  ;)

В явлението "индиго" е заложена идеята за групова еволюция, която надличностна. Това е т. нар. еволюция на масите или на тълпата, която според мен се управлява от големите планетни цикли или т.нар. "ЕРИ"...Но това е мое мнение, с което не ангажирам никого.

*

veshti4ka

Аурорче....

ох, ще ти изям котака - колкото пъти го мерна и ми иде да изпомачкам монитора  ;D ;D ;D ;D ;D  мнооо обичам да гушкам добитъците  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

децата индиго са друга бира  ;)  те са дошли от други измерения и се прераждат за сефте на Земята... аз тях изобщо не ги мисля, защото идват с определена мисия на тая планета и "оня отгоре" няма да ги закачи току тъй... но сега се сетих нещо, което явно съм забравила да спомена поради прословутата си завеяност... - много хора си мислят, че децата индиго са целите поколения, което е абсолютна глупост... всеизвестно е, че хората на тая планета се роят като скакалци и има естествен недостиг на стари духове за влизане в употреба /ако мога така малко просташки да се изразя  ;D ;D ;D /, та по тази причина страшно много нови /под нови разбирай новобранци/ духове влизат в обръщение барабар със индиговите духове. затова е напълно нормално от тези поколения масата да са новобранци в занаята на духовното съвършенство...

*

Nebesna

Има ли значение дали са млади или стари, Вещичка? Всички се подчинявамена едни и същи еволюционни закони. Да не би за тях законите да са различни?

*

veshti4ka

значението е там където свършва опитността  ;)

Цитат
Да съм казала, че един Рак не е готов да си жертва живота за близките, ако се чувства емоционално зависим от тях. Това не доказва, че не е егоист. Има милиони форми на егоизъм. А при Раците е забележителна любовта (обсебването) към хора, без които по някакъв начин не могат да живея.
Ами ясно  каза в цитирания от мен пост, че "не си виждала"-това е достатъчно обобщение. Значи ВСИЧКИ, които си виждала според теб са такива. В този контекст ти казах, че има какво още да срещаш като проявление.А ако си имала друго предвид, обмисляй внимателно словесния изказ.  Някой тук не чете и бърза с големите обобщения, ама кой ли?
Хората на 3-4 ниво не си правят труда да категоризират другите по този начин.
А относно картинките- кой ти каза аз какво разбирам, не съм си направила труда да го коментирам.Пак прибързани и погрешни изводи.

*

Jd_K

• *
  • 435
Цитат
Да съм казала, че един Рак не е готов да си жертва живота за близките, ако се чувства емоционално зависим от тях. Това не доказва, че не е егоист. Има милиони форми на егоизъм. А при Раците е забележителна любовта (обсебването) към хора, без които по някакъв начин не могат да живея.
Ами ясно  каза в цитирания от мен пост, че "не си виждала"-това е достатъчно обобщение. Значи ВСИЧКИ, които си виждала според теб са такива. В този контекст ти казах, че има какво още да срещаш като проявление.А ако си имала друго предвид, обмисляй внимателно словесния изказ.  Някой тук не чете и бърза с големите обобщения, ама кой ли?
Хората на 3-4 ниво не си правят труда да категоризират другите по този начин.
А относно картинките- кой ти каза аз какво разбирам, не съм си направила труда да го коментирам.Пак прибързани и погрешни изводи.

Rosinda  ти осъзнаваш ли какво си написала, я си прочети внимателно постовете и моите. Аз казвам, че грижата за някой, може да е продуктувана от егоизъм, защото при Раците се проявява това. Те са грижат само за неща, от които имат нужда. И с това обяснявам първия си пост... изобщо не отричам егоизмът им, а изяснявам проявите на егоизъм и потвърждавам егоизма им.
А за картинките в прав текст ми казваш "да не разчитам" много на тях. По-добре тогава не ми давай съвети без да съм ти искала, ако не искаш отговор.

Аурора аз мисля, че Индиговите деца не са "пророци" а просто хора, които обаче виждат нещата малко по-различно. Аз очаквам те да бъдат добри управници на сложни корпорации/процеси, които се случват в днешно време...нали ги наричат system buster, не да са втори Христос :) за да ги осени просветлението. Сигурно имат други качества от нас, но пак са хора...с разширено съзнание...но нада ли са на нивото на Сай Баба или други проявления на Христовото съзнание.
« Последна редакция: Април 06, 2009, 09:25:31 pm от Jd_K »

*

Nebesna

Джей-ди ти много ясно се изрази. Правиш обобщения и това е очевидно. Да се грижиш за близките си, без да се самоизтъкваш и без да очакваш нещо в замяна, не е проява на егоизъм, а на САМОЖЕРТВА.

*

Jd_K

• *
  • 435
Джей-ди ти много ясно се изрази. Правиш обобщения и това е очевидно. Да се грижиш за близките си, без да се самоизтъкваш и без да очакваш нещо в замяна, не е проява на егоизъм, а на САМОЖЕРТВА.

Има различни начини на грижа - кардиналният, властен знак Рак се грижи от егоистични подбуди... ти Небесна да не би да твърдиш,че другите зодии не се грижат за близките си?

Обсебването на Раците е проява на саможертва? Би ли ми обяснила в какво се изразява саможертва за теб?

Имам достатъчно наблюдения върху Раци... няма по-големи егоисти и егоцентрици от тях за мен... всичко средства ще ползват, ако искат нещо. Имах дори приятел Рак, който ми казваше "искам деца, за да ми осмислят живота"...
а той питал ли е децата си искат ли да му осмислят живота?

*

Jd_K

• *
  • 435
И Небесна астрологията и всяка наука борави с индукция и дедукция...т.е ОБОБЩЕНИЯТА влизат в теорията.
Мерси за поредното заяждане от твоя страна :)

Всички Овни са активни и тн.... знаеш надявам се, основните ОБОБЩИТЕЛНИ "теореми" на астрологията.

*

Nebesna

И Небесна астрологията и всяка наука борави с индукция и дедукция...т.е ОБОБЩЕНИЯТА влизат в теорията.

Всички Овни са активни и тн.... знаеш надявам се, основните ОБОБЩИТЕЛНИ "теореми" на астрологията.

Жалко, че го приемаш като заяждане, защото съвсем не е така. ЕГОТО и ЕГОИЗМЪТ са съотносими към всички индивиди, независимо от зодиакалния знак. Да не говорим, че единствено по зодията не може да се съди за ДУХОВНОТО НИВО на човека.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ако наречем егоизмът корист, ще сме по-точни.
Всеки подхожда с корист - независимо дали преследва материални цели или духовни.

*

Jd_K

• *
  • 435

Жалко, че го приемаш като заяждане, защото съвсем не е така. ЕГОТО и ЕГОИЗМЪТ са съотносими към всички индивиди, независимо от зодиакалния знак. Да не говорим, че единствено по зодията не може да се съди за ДУХОВНОТО НИВО на човека.

Аз ти написах, че цитирах основни ОБОБЩИТЕЛНИ характеристики на Слънчевия знак, само като пример,че не всички се раждат на едно ниво, дори само ако се съди по слънчевия знак. Пак се хващаш за детайли, вадиш изречения от контекст и тн. Отношението ти към мен...не ме интересува...аз ще си пиша в този форум докато искам и имам нужда... но е твой избор дали да го преодолееш или да продължиш... то омразата към другите е само вътре в теб (дори да е омраза в лек вариант). Само теб ще наранява... по-добре да си говорим залюбимата астрология и да се забавляваме заедно, отколкото да се конфронтираме за нещо извън астрологията. 

Една от основните характеристики на знака Рак е егоизъм и това бях написала и чеса инстинктивни... нищо ново за никой тук.
« Последна редакция: Април 06, 2009, 10:03:10 pm от Jd_K »

*

Nebesna

Нито те познавам, нито мразя когото и да било в този форум. За каква омраза говориш....Ама, че тежки думи. С какво съм те обидила? С това, че мисля различно и имам куража да ти го кажа.

*

Lillie

• 30532
Хайде, поредната тема за "лошите" Раци  :P. Да вземем да им посветим една отделна тема... или цял форум според вас е достатъчен?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Познават се много лесно хората като видиш какви картинки си избират :).

Хм, тук стана интересно... Би ли доразвила тази мисъл?

ПП. Не се заяждам, просто питам.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Хайде, поредната тема за "лошите" Раци  :P. Да вземем да им посветим една отделна тема... или цял форум според вас е достатъчен?  :-[

Аз предлагам да се посветят отделни теми на всяка една зодия...Все има някой ухапан, а от Рак, я от Скорпион.

*

Jd_K

• *
  • 435
Познават се много лесно хората като видиш какви картинки си избират :).

Хм, тук стана интересно... Би ли доразвила тази мисъл?

ПП. Не се заяждам, просто питам.  :)

Ако искаш на лично съобщение, за да не се спамва темата, и защото си е ценна инфо, не е за всички. Имам предвид,че този форум се чете от прекалено много хора.

*

Jd_K

• *
  • 435
Раците не са лоши, просто понякога много им личат "инстинктите", и има доста черни учители от тях. Скорпионът и Рибите действат къде, къде по - финно, тях не можем да ги хващаме толкова лесно. Как да се сърдиш на Овен, те не манипулират, ще се понавикат, понакар, понафучат и хоп всичко ще е наред, но Раците като ти засмучат енергийката. Затова според мен хората имат такова отношение към тях. Говоря за Слънчевите раци (Лунен Рак, асц Рак, силен Рак е друго) и то пак зависи от целия натал.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
И що ценното инфо да не е за всички?
Не знаеш ли, че тайната пази сама себе си?
Ти с кое самочувствие си решила да си и пазител и оттук за кое ниво всъщност се имаш и що гледаш отвисоко на нас, стадото?  :-[

*

Kali

• **
  • 1411
По въпроса с картинките наистина можем да поговорим и ще видите, че ще бъде интересно. Като начало който иска може да сподели какво точно харесва в определена картинка, защо я предпочита и т.н. Сигурна съм, че ще има големи изненади в мотивите, т.е. някой поства определена картинка, друг разсъждава и прави изводи и на финала се оказва, че участниците забелязват различни елементи   :). Това е добър начин да си сверим часовниците.

И още нещо - в съседна тема стана ясно, че всеки от нас носи богатство от опитности /и нива на проработка/ от много животи и може да изразява всяка една от тях. Да не би някои от участниците да изразяват винаги само най-висшите  ;D? /реторичен въпрос/
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.