Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44622 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Съгласна, аз имам приятели набор 91 и 90 и също съм забелязала, че обработват инфо-то много по-бързо от мен.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Съгласна, аз имам приятели набор 91 и 90 и също съм забелязала, че обработват инфо-то много по-бързо от мен.

повечето от тях тренират аекидо ,а мойта щерка конг-фу!те говореха за това не като спорт , а като изкуство и като сила на духа-ДА!-ДУХА,това им бяха думите!ДЕЦА НА 9ГОД.! :) :) :)
горда съм с това ,което съм създала! :)
но няма да ВИ занимавам повече с МЕНЕ СИ.
да поговорим ,кой и за какво използва астрологията!,моля ви! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435

повечето от тях тренират аекидо ,а мойта щерка конг-фу!те говореха за това не като спорт , а като изкуство и като сила на духа-ДА!-ДУХА,това им бяха думите!ДЕЦА НА 9ГОД.! :) :) :)

Аз пуснах такава тема - Форумът и дори цитирах първите 10 тезиса на Кеплер. ;) като един виден астролог-математик :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Аз пуснах такава тема - Форумът и дори цитирах първите 10 тезиса на Кеплер. ;) като един виден астролог-математик :)

джей,много уважавам кеплеровия аспект! избутай напред темата ,нека да поговорим1полезно е....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Приложна астрология. На какво ни учат различните зодиакални знаци.

http://www.astro-vega.com/signs

Няма как да се разбере само от наталната карта на кое духовно ниво се намира даден човек, ако няма пряк контакт със същия....а и много финна настройка на усещанията, както и интуиция. Смея да твърдя, базирайки се на личния си опит, че начетеноста, високото интелектуално развитие не означава духовно издигане. 

*

malina

..  докато преглеждах темата изпитах много неприятно и тежко чувство ..   :(

*

Lillie

• 30532
..  докато преглеждах темата изпитах много неприятно и тежко чувство ..   :(

Защо?
Защото всеки дава оценка за еволюционното ниво на отсрещния през призмата на своето собствено? Няма да се учудя колко малко от пишещите тук за нива и еволюция си дават сметка, т.е. могат да бъдат достатъчно обективни, на какво ниво се намират те самите. Това се отнася за всеки от нас без изключение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

Защо? ..

не знам защо., просто чувство ..    :-\

*

Jd_K

• *
  • 435
чувството, което си изпитала насища целия форум...защото е пълно с женска злоба и както Марая казва...станали сме като крякащи кокошки...

ако сега 10 човека се включат да ме оборят... значи съм оцелила в десятката.

*

Lillie

• 30532
Сега пък се сетих, че съм объркала темите и съм повдигнала въпроса за "нивата на просветление" в темата за Раците.  ;D
Ако се опитаме да видим този недолюбван от всички (?) знак в светлината на Езотеричната астрология, следва да се вземе под внимание, че се свързва в извора на Душата и с Космическата утроба. От гледна точка на астропсихологията родените с акцентиран Рак са душата на семейството, те са въплъщение на родовата памет, стремежа към запазване на живота. Докато понятията "егоизъм" и "егоцентризъм" са плод на човешкото съзнание и, не на последно място, начин на живот, светоусещане. Защото нито егоизмът, нито егоцентризмът per se не съществуват в живите клетки, в противен случай биха се самоунищожили!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

Споко, Лили.Я,вижте пък аз какво намерих:
Цитат
На 11 юли (Петровден-Рак) 1864 година около 12 ч. по обед в село Хадърча (сега Николаевка

http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=105

Без коментар!!! Заедно с Васил Левски,Петър Дънов за мен е олицетворение на духовност и посветеност.

*

Nebesna

О да, той ми е съгражданин, от Варненско, с което се гордея.

*

Nebesna

Дънов и Левски ги остави те не са МЕРИЛО за качествата на зодия Рак.

*

sunrain

• 6710
От впечатленията си през годините съм на мнение за хората, родени на 11 ... те носят по-особена харизма и са наистина такива личности, каквито се коментират тук в темата.
То просто незнам как го обясня или да ги нарека. Коя съм аз, че да ги оценявам?! Все пак дано да познавате такива и ще ме разберете какво имам предвид.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Jd_K

• *
  • 435
От впечатленията си през годините съм на мнение за хората, родени на 11 ... те носят по-особена харизма и са наистина такива личности, каквито се коментират тук в темата.
То просто незнам как го обясня или да ги нарека. Коя съм аз, че да ги оценявам?! Все пак дано да познавате такива и ще ме разберете какво имам предвид.  :)

11 и 22 са царските числа и Кабала се занимава подробно с тях :) и аз имам подобни наблюдения.

А Дънов и Левски са извън категориите, а Ботев е Козирог :) и България и Индия са Козирози :)

*

Skarlet

Дънов и Левски ги остави те не са МЕРИЛО за качествата на зодия Рак.

Естествено!!! Не може да се говори за всички знаци по принцип,само по едното Слънце.Това се опитвам вече цял ден да влея в нечии мозъци.Празни приказки от рода какъв бил еди кой си от някоя си зодия е смешно за хора,които се занимават сериозно с астрология.Радвам се,че най-после някой ме разбра и то правилно. ;)  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Копирам си поста от другата тема,защото едни и същи дискусии се водят почти навсякъде...

Абе вие къде "забравихте",че носим целият зодиак в себе си?  Готин Както и всички планети...

Нека не забравяме,че и всяка душа е индивидуална-няма повторение,колкото и да се повтарят знаци и аспекти...
А хороскопа само показва изходна точка и набелязан път и в голяма степен извървян-да,но не и самата душа.Поради съвсем простата причина,че тя не е създадена тук или в която и да е слънчева система,а е излъчена от Сърцето на Божественото.Пътя на материализация и одухотворяване е по-скоро отразен в картата,а не съдържанието на това което извървява този път.

А,че всяка душа се намира на различни етапи от развитието си -е вярно.А че има и такива ,които деградират-също.

Аз,Джей Ди я разбирам какво иска да каже-за двойката Козирог/Рак,но чисто езотерически,не прехвърлям тези задачи и области върху Слънчевият знак.В рамките на един живот една душа може да мине езотерически целият зодиак-всеки си има задача за разрешаване,енергия за осъзнаване,а ние ги носим всичките. Усмивчица

*

Инти

• 2068
чувството, което си изпитала насища целия форум...защото е пълно с женска злоба и както Марая казва...станали сме като крякащи кокошки...

Аз никаква женска злоба не виждам във форума, много от пишещите тук са на достатъчно високо интелектуално, духовно и чисто хуманно ниво , за да не внасят какъвто и да било негативизъм, нито пък се стремят да се самоизтъкват, ако има спорове и разминавания във възгледите, аз смятам това за нещо нормално при наличие на толкова контрастно присъствие от личности на едно място, живеем в дуален свят  ПРАВИЛНО/НЕПРАВИЛНО винаги ще има, защото истината в човешките очи е субективна, но колкото по-нагоре се изкачваме по духовнота стълбица толкова истината става все по обективна, това е вече е МЪДРОСТ,  тъй като се превръщаме в канал за изява на божествените закони, а те нямат две лица, ИСТИНАТА винаги ще бъде само една.Имам усещането че си търсиш опоненти, не поради някакъв друг мотив, освен да се докажеш пред самата себе си, т.е. да провокираш да излязат наяве знанията ти и по-този начин да си свериш часовника, а Козирога и Скорпиона ти помагат в напористото устояване на тези възгледи.

Имаш достъчно широк спектър от познания както астрологични, психологични и езотерични, което е факт, но изказването ти по-долу как да го разбираме :

„ Плутон на трон в 12 дом, упр асц. и Нептун в съвпад с Мерк управител МЦ и Сатурн изгряващ. Всички най-хубави аспекти за духовно развитие и връзка с подсъзнанието  да се похваля”

Духовното израствене не е присъщо за еди кои аспект на еди коя си планета, била тя на трон или не, всяка една карта сама по себе си е път нагоре, и в този ред на мисли, ако чрез астрологията осъзнаваме заложеното в нас, правим една голяма крачка напред, защото навлизайки в дебрите на нашето истинско Аз, опознато и чрез астрологичните инструменти, ние вече израстваме, това не е само привилегия на висшите планети, целия многоспектърен хороскоп е точно отражение на нас, просто се изисква съзнателно и целенасочено отработване на тези енергии за да може да последния като отражение на индивидуалността да функционира синхронно спрямо вселената, в частност зодика и планетите.

*

Jd_K

• *
  • 435

„ Плутон на трон в 12 дом, упр асц. и Нептун в съвпад с Мерк управител МЦ и Сатурн изгряващ. Всички най-хубави аспекти за духовно развитие и връзка с подсъзнанието  да се похваля”

Това сериозен въпрос ли е? Уточни, кое не ти е ясно... защото аз имам задълбочени познания, но не знам на какво ниво са твоите познания и твоя начин на мислене и при положение, че искаш да водим диалог, интересно ти е нещо написано от мен, аз искам да преценя от къде да започна да обяснявам.