Здравей Гост

нивата на космическо просветление-еволюцията на индивида

• 263 Отговора
  • 44520 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Първо можеш да започнеш с какво е за теб подсърнание, за да го избистрим този въпрос, защото духовността е връзка със свръхсъзнанието, което нивото над колективното съзнание по Юнг наречено, което е взаимообвързано със подсъзнанието, Фройд се намесва с термините си тук. Това го казвам, за да разбера ти какъв смисъл влагаш в понятията, защото се убедих, за съжаление,че повечето хора тукползват термини,чието значение не разбират и от тамдоста от астрологичните импрогнози не са точни, те говорят за неща и ползват думи, които не разбират. Това не е лична нападка, амоят начин за справяне с некомпетентни личности (има разликамежду личност и индивид, социологията надълго и нашироко се занимава с това...), защото не можеш да отречеш, че тук има доста такива "незрели" личности...

*

Lillie

• 30532
Абе не знам, само на мен ли ми изглежда така?
Дотук чувам само "аз имам/мога/зная". Нима сме тук да се сравняваме един с друг? Джей Ди, нищо лично, но теб като те чета имам чувството, че оценката ти за присъстващите тук е доста по-ниска от тази за теб самата.

Ето тук виждам още един опит да се дава някому оценка чрез сравняване със себе си:
Цитат
...защото се убедих, за съжаление,че повечето хора тук ползват термини, чието значение не разбират и от там доста от астрологичните им прогнози не са точни, те говорят за неща и ползват думи, които не разбират. Това не е лична нападка, а моят начин за справяне с некомпетентни личности.

Некомпетентни?
О, да, как можах да подценя влиянието на Луна в Лъв и силен Сатурн (предварително се извинявам, че коментирам този фрагмент от картата ти).
Джей Ди, с най-добри чувства го казвам, но преди да заклеймим чуждото "невежество" е добре да погледнем дълбоко в подсъзнанието си и да се опитаме да бъдем честни спрямо себе си.

Цитат
Това сериозен въпрос ли е? Уточни, кое не ти е ясно... защото аз имам задълбочени познания, но не знам на какво ниво са твоите познания и твоя начин на мислене...

Не подлагам на съмнение и критика твоите познания и твоя начин на мислене, просто цитирам неща, които са повече от очевидни.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

чувството, което си изпитала насища целия форум...защото е пълно с женска злоба и както Марая казва...станали сме като крякащи кокошки...

Аз не мога да кажа нищо подобно за форума.  ???   Прекалено съм чувствителна към отрицателни емоции и ако това което казваш беше вярно, не бих останала тук повече от ден! В друга тема споделих, че форума ми допада изключително много и усещам, че вибрациите му са много високи и всъщност това е което ме привлича и задържа тук. За съжаление не мога да кажа същото за тази тема ., а парадоксалното е че е свързана с просветление и еволюция .. 

*

Jd_K

• *
  • 435
Лили след като Инти дава оценка на моите познания, тя го е казала, не си го измислям аз, аз съвсем културно се опитвам да си говоря с нея, тя ми задава въпрос, аз също, за да знам от къде да почна. Аз досега не съм си говорила с нея, в нито една тема, от къде да знам тя до каква степен е запозната с астрологията? Тук хората са на различно ниво.
А ти сега защо се включваш в чужд разговор? Моля би ли се обосновала и се включваш коментирайки ме, а не говорейки за зададения астрологичен въпрос?

*

Lillie

• 30532
А ти сега защо се включваш в чужд разговор? Моля би ли се обосновала и се включваш коментирайки ме, а не говорейки за зададения астрологичен въпрос?

Джей Ди, това не е "чужд разговор", а публична дискусия. Не забравяй, че се намираш във форум.
Ако държеше разговорът ти с някой от потребителите да си остане само "твой", щеше да го водиш на лични бележки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435

Джей Ди, това не е "чужд разговор", а публична дискусия. Не забравяй, че се намираш във форум.
Ако държеше разговорът ти с някой от потребителите да си остане само "твой", щеше да го водиш на лични бележки.

Това е астрологичен форум, включваш се, ако коментираш по зададения въпрос, не е ли така? А ти се включваш, за да коментираш мен....

*

Skarlet

Еееее,пак ли се започва старата песен на нов глас?  >:( Защо да не ти отговаря Лили/или който и да било/,Jd_K ,след като това е форум и всеки пише мнението си?Пишете си на лични бележки,като искате никой да не апострофира и да не се меси в разговора ви.И защо за теб е толкова важна оценката на другите?Или по-точно,защо непрекъснато го афишираш?На всеки би му било приятно да му дадат добра оценка за знанията,но не  демонстративно.Още повече,че тук не сме на изпит.Дори и да сгреши някой,друг ще го поправи.В това няма нищо срамно.

*

Lillie

• 30532
Моля би ли се обосновала и се включваш коментирайки ме, а не говорейки за зададения астрологичен въпрос?

Защо да се обосновавам?
Разполагаш с достатъчно знания (надявам се и опит) да го разбереш без чужда помощ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
Еееее,пак ли се започва старата песен на нов глас?  >:( Защо да не ти отговаря Лили/или който и да било/,Jd_K ,след като това е форум и всеки пише мнението си?Пишете си на лични бележки,като искате никой да не апострофира и да не се меси в разговора ви.И защо за теб е толкова важна оценката на другите?Или по-точно,защо непрекъснато го афишираш?На всеки би му било приятно да му дадат добра оценка за знанията,но не  демонстративно.Още повече,че тук не сме на изпит.Дори и да сгреши някой,друг ще го поправи.В това няма нищо срамно.

Скарлет тя неми отговаря, ето това е проблемът, тя мекоментира, наистина ли не го виждаш?

*

Lillie

• 30532
Това е астрологичен форум, включваш се, ако коментираш по зададения въпрос, не е ли така? А ти се включваш, за да коментираш мен....

Дотук личността ти не съм подлагала на обсъждане, не виждам и такава необходимост. Не ми се връзва и с манталитета.
Да, точно така, права си! Това е астрологичен форум! Забравихте ли? А не място за изясняване на отношения между юзърите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
Аз ще изчакамИнти да се включи,за да си продължим темата и така....

*

Lillie

• 30532
Скарлет тя неми отговаря, ето това е проблемът, тя мекоментира, наистина ли не го виждаш?

Аз те цитирам, мила, не те коментирам. Правиш ли разлика?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

Първо можеш да започнеш с какво е за теб подсърнание....Това не е лична нападка, амоят начин за справяне с некомпетентни личности (има разликамежду личност и индивид, социологията надълго и нашироко се занимава с това...), защото не можеш да отречеш, че тук има доста такива "незрели" личности...

Jd_K,моля те,нека не започваме отново тези изяснявания и безполезно хабене на енергия.Нямам негативно отшение нито към теб,нито към друг потребител тук.Но с непрекъсната демонстрация на "знания" и тикането им в носа на другите се получава:"Ето виждате ли колко знам?Останалите са невежи". Не така,мила!!! С лошо не бива,защото това ще рикушира върху теб с пълна сила.По-горе съм пуснала цитата ти за подсъзнанието и социологията.Аз съм учила и психология,но не го демонстрирам.Откога изучаването на подсъзнанието и изобщо психологичните въпроси са предмет на социологията? Социологията се занимава с проучвания и изследвания.Или неясно си се изразила,та съм останала с това впечатление.

*

Инти

• 2068
Jd_K , Lillie  е права в случая , че всеки има абсолютно свободното право да се включва в дискусията.

Тя направи обективен срез на изказванията ти, обосновавайки се и фактолигически като те цитира. Тенденцията при теб е да се критикува , в някои случаи  градивно, в някои просто излизаш извън рамките на колегиалност и сътрудничество, тук вече липсва градивност, именно възоснова на твои изказвания, категорично дистанцирайки се от личностни нападки и коментари Лили те апострофира.

Както забелязваш не е само моя обективна преценка това, забелязва се и от другите членове на форума.

За въпросите ти към мен ще се обоснова по-обстойно довечера, защото в момента съм на работа, но и там се забеляза как отиде в съвсем друга посока от написаното от мен.

Не е имало неяснота за мен лично от това което съм цитирала като твои постове, трябваше да проследиш добре на кое наблягам.

*

Jd_K

• *
  • 435
Спокойно девойки, за мен този форум бе един социален експеримент. Интересно ми бе защо някой хора звучат толкова "миличко" и "духовничко", но всъщност все лоши неща им се случват в живота. Последните два дни показват, че заключенията, които имам за "вселената" и неща, които съм чела са си верни на 100%. Злобата води до тежък живот. Мулдашев и руските учени го обясняват с турсионните полета и излъчването и не ми се иска да мисля за такива неща повече. Аз нямам време да участвам повече тук, а и желание, защото сте крайно нападателни и не обективни... на бялото казвате черно... а и вече ангажиментите ми не го позволяват. Да сте живи и здрави и обещавам, че като напиша книга някой ден ще ви включа, защото сте интересен обект за наблюдение.
Специални Чоата за Марая и за Вещичка, Синухе и Док и имаше и други хора, които ценя много, но с тях станах по-близка :)

*

Skarlet

Jd_K ,съжалявам,че виждаш нещата като злоба към теб.това не е вярно.Не си отивай,защото ще ни липсваш.Никой не те напада лично.Просто трябва да направиш опит да се свържеш с общността.Демонстративното и надменно поведение на никого не е донесло нищо добро,най-вече за самия него.И "лошите неща" се случват с всеки,никой не е застрахован.Всеки си има своя съдба.Надявам се,че един духовно израснал и интелигентен човек като теб не пожелава "лошите неща" на ближния си всеки път,когато остане неразбран.И нападателността поражда нападателност.Това го запомни от "леля си". Всяко действие поражда обратно противодействие.Не си отивай!  :-\

*

malina

Е-е-е, жалко че се включих толкова късно в този форум ., за мен щеше да бъде чест да бъда употребена в един социален експеримент ..  ;D 

А относно 'лошите' неща, които се случват в живота, имам една любима притча и искам да я споделя с вас:

В едно село живеел много беден старец, но даже кралете му завиждали, защото имал прекрасен бял кон. Кралете му предлагали невиждани суми за коня, но старецът винаги казвал, че конят за него не е кон, а личност и не може да го продаде....Веднъж старецът видял, че конят го няма и всички жители на селото му казали:
-Ти си един нещастен стар глупак, ние винаги сме знаели, че конят ще избяга в един момент. Да беше го продал и сега щеше да имаш купища пари.
-Не отивайте толкова далеч-отговорил старецът-просто кажете, че конят го няма на мястото му. Това е фактът. Дали това е нещастие или благословия, кой знае, това вече е разсъждение. А кой знае какво ще последва.
Хората се смеели на стареца, те знаели, че той не е съвсем в ума си.
Но след 15 дена конят се върнал и довел със себе си още 10 също толкова красиви коня.
-Старецът беше прав-започнали да говорят хората, това наистина не е било нещастие, а благословия.
-Не отивайте толкова далеч-пак отговорил старецът-фактът е, че конят се върна и доведе още 10 коня със себе си. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Това е просто фрагмент. Вие прочетохте само една дума в изречението, как може по нея да съдите за цялата книга.
Този път хората не обсъждали, но в себе си решили, че старецът не е прав-11 прекрасни коня, нима това не е благодат.
След една седмица синът на стареца, който започнал да обяздва конете, паднал и си счупил и двата крака.
Хората отново започнали да говорят:
-Прав беше старецът. Това не беше благословия, а нещастие.
-Вие сте пълни с разсъждения. От къде знаете това благословия ли е или нещастие. Кажете просто, че синът ми си счупи краката. Това са фактите. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Животът ни се дава на парченца, повече не ни е дадено да знаем.
След няколко седмици страната започнала война и всички момчета от селото били взети войници. Цялото село плачело, защото знаело, че повечето от тях няма да се върнат. Синът обаче останал при баща си, защото бил инвалид. Хората отново отишли при бащата и казали:
-Ти пак беше прав, старче. Твоят син със сигурност ще остане жив, а за нашите не знаем. Твоето беше благословия.
Старецът отвърнал:
-Вие продължавате да съдите. Факт е само, че моят син е останал в къщи. Само абсолютът знае дали това е благословия или нещастие...
Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност пътешествието никога не свършва, завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път...'

А от българските мъдрости най-любима ми е: 'Пази Боже сляпо да прогледа!'

*

Skarlet

Много мъдра притча!!!   :)

*

Lillie

• 30532
Тук не си права, Джей Ди.
Не само злобата води до тежък живот. Тежкият живот е избор на Душата още преди да се роди. Наречи го изкупление, ако щеш, или просто начин да опознаем по-добре себе си и възможностите си във всяка една ситуация и при всякакви обстоятелства.
Съжалявам, че експериментът ти се е провалил. Или ако не е приключил с очакван резултат. Всъщност, подхождайки с определена нагласа, не получаваме нищо по-различно от очакванията си. Това е една закономерност от човешката психология, в която казваш, че си веща, наред с редица други науки... Така че ти собственоръчно сътвори собствената си реалност в този форум. Освен да ти кажа още веднъж "съжалявам", не се сещам за друго, извини ме за тази лаконичност.
Надявам се това да ти даде достатъчно материал за размисъл. А поле за социални експерименти винаги ще имаш, стига да пожелаеш - форуми има много и тове далеч не е единственият астрологичен форум у нас. Желая ти много успехи в търсенето на себе си. Много поздрави на Sani Dev . Подарявам ти една мантра. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ееей, притчата е много хубава. Писах някъде по-горе, че познанията не са равнозначни на духовно извисяване. Някои неща просто трябва да се изстрадат, освен че трябва да се разберат, те трябва и да се осъзнаят. Приемам себе си за осъзнат индивид и не ми е трудно да призная че се лутам някъде между ІІ и ІІІ космическо ниво. Признавам се за егоистка, трудно ми е да давам. Особено на просяци. А съм изпитала милосърдието на съвсем чужди, непознати хора. За това минавайки покрай просяци, просто мислено им пожелавам да получат, това което желаят.
    И разбирам стремежа на всеки един човек да се покаже в по-горна позиция - независимо къде....нали заради този стремеж да надхвърлим себе си се развиваме еволюционно.