Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85376 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #260 -: Септември 03, 2009, 10:30:29 pm »
Малииии,уж темата беше с образователна цел пък я какъв сблъсък се получи-Иван и Андрей могат само да се учат от нас ;D ;D :PЯ да се съсредоточим върху темата,без излишни емоции и мнения За и Против жените-домакини :)Дали е героизъм или мързел,няма значение в момента.Идеята е да разберем защо е така.То тук май няма домакини във форума,няма инфо от първа ръка.Но все имаме по някоя такава позната за анализ :-[Ами дайте да анализираме :D

Освен утре,ако я видя тази съседка да я попитам за рожденните данни. ;D

*

Nebesna

« Отговор #261 -: Септември 03, 2009, 10:48:26 pm »
Какво значение има бе хора! Всеки както си чувства призванието, така. Нямаме право да съдим никого. Който иска да се посвети на семейството, нека се посвети. Който може да съчетава семейство и кариера - заслужава медал.

Аз съм имала късмета, че "свекървещицата" ми беше свястна жена и ми помагаше за детето, та да мога аз да си гледам кариерата. Мило и драго даваше да помага и да се грижи за внучката си. Ама аз не позволявах да се меси навсякъде и от време на време прехвърчаха искри. И знаете ли защо? Защото не ми даваше почти нищо да правя, аз исках да се чувствам полезна. Прибирам се от лекции, тя изпрала, изгладила, детето ми подсушено. Кърмя и бягам пак на лекции. Тази жена си е жертвала спокойствието и личния живот за мен и детето ми повече, отколкото собствената ми майка. Тя казваше: "Докато мога и до като съм жива, ще помагам!"

А с моя 4-ти дом в Овен какво да кажа? Овен - знакът на новото начало в дома на края? Как ще го разтълкувате това?

Предлагам да преминем към втората част на темата - 4-ти дом при прогнози.
Нека да започнем с това - какъв ще е краят на живота, според знака на върха на 4-ти дом, планетите в него, мястото на неговия управител и аспектите му? Вие сте на ход.
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 11:08:25 pm от Небесна »

*

veshti4ka

« Отговор #262 -: Септември 03, 2009, 10:59:32 pm »
Нека да започнем с това - какъв ще е краят на живота, според знака на върха на 4-ти дом, планетите в него, мястото на неговия управител и аспектите му? Вие сте на ход.

хмхмхххх....
К4 в близнаци, Мерк съвпад с Юпи на Ас = евентуален край по собствена вина или удължен /разширен/ край
Мерк и Юпи тригон към Уран /упр. на Ас/ в 8 дом = край по собствена вина или безсмъртие /трансформация/
Мерк и Юпи тригон към Сатурн в 4 дом - стационарен = безвремие на края
Сатурн тригон към Уран = безсмъртие

мииииииииииииии аз нема да мръ  ;D ;D ;D  ще ставам безсмъртна  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #263 -: Септември 03, 2009, 11:05:12 pm »

хмхмхххх....
К4 в близнаци, Мерк съвпад с Юпи на Ас = евентуален край по собствена вина или удължен /разширен/ край
Мерк и Юпи тригон към Уран /упр. на Ас/ в 8 дом = край по собствена вина или безсмъртие /трансформация/
Мерк и Юпи тригон към Сатурн в 4 дом - стационарен = безвремие на края
Сатурн тригон към Уран = безсмъртие

мииииииииииииии аз нема да мръ  ;D ;D ;D  ще ставам безсмъртна  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Вещичке, не знаех, че има аспекти, които показват безсмъртие! ;D ;D ;D

Просветли ни и нас и кажи ще ставам ли и аз безсмъртна.  ;) ;D

С Плутон на асцендента и Слънце в 8-ми дом - вечната трансформация в този живот, мисля, че имам шанс.  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #264 -: Септември 03, 2009, 11:06:38 pm »
ааааааааааааааааа който търси намирааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #265 -: Септември 03, 2009, 11:16:31 pm »
доколкото се сещам Уран в 8 дом дава такива трансформации, а при мен е управител на Ас-то и сключва голям въздушен тригон кажи речи с всичко в картата ми  ;D

уфффф цялата съм мокра  ;D  току що окъпах дъщеря ми на чешмата, че днес вече е рожденичка и навършва 14 години  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #266 -: Септември 03, 2009, 11:18:23 pm »
Честита ти рожденичка! Да е много щастлива и много да те радва!

*

veshti4ka

« Отговор #267 -: Септември 03, 2009, 11:20:32 pm »
Честита ти рожденичка! Да е много щастлива и много да те радва!

благодаря ти много  :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #268 -: Септември 03, 2009, 11:24:33 pm »
Поддържам последното мнение на Vision,просто не сме длъжни на нищо,освен ако сами не се вкараме във "филма".За всеки е важно да живее живот съответстващ на съзнанието и нуждите му  :)

А за домошарство- гледайте задължително Рак и 4ти дом.Може да се разглежда и 12 дом,защото често човек намира усамотение в дома си.Аз съм с Венера и Нептун в 4ти и много си обичам да си стоя в нас,обичам комфорта който мога да си създам в домашни условия.И естествено Луната,но нея най-накрая,защото тя е по скоро душата като място на обитаване на съзнанието ,отколкото като дома като място на обитаване на тялото .

Едното не пречи на другото. Човек може да постигне нещо повече в кариерата си и пак да е домошар. Уюта и стабилността, което създават едни хармонични отношения в семейството и дома, благоприятстват развитието в кариерата. Под домошар разбирам човек, на който предпочитанията му клонят повече към по-задушевните събирания с приятели примерно , а по-малко да е сред големи компании всяка вечер . Човек, обичащ повече уюта на собствения си дом и по-малко авантюристично настроен.

Ами нещо сходно е с мен  ;)

Много хубаво,обаче създай друга тема-края на живота и смъртта не е точно фънг шуя на 4ти дом !  :)
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 11:29:47 pm от Синухе »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #269 -: Септември 03, 2009, 11:35:13 pm »
уфффф цялата съм мокра  ;D  току що окъпах дъщеря ми на чешмата, че днес вече е рожденичка и навършва 14 години  ;D ;D ;D

Така лииии?Честита ти рожденничка,Вещичке!Да ти е жива и здрава!!!
И ние тази вечер си имаме рожденничка,която ще навърши 6.Тя отдавна вече си спинка спокойно в очакване на утрешния ден. ;)
Сладкиши! :-* :-* :-*

*

veshti4ka

« Отговор #270 -: Септември 04, 2009, 07:49:15 am »

Така лииии?Честита ти рожденничка,Вещичке!Да ти е жива и здрава!!!
И ние тази вечер си имаме рожденничка,която ще навърши 6.Тя отдавна вече си спинка спокойно в очакване на утрешния ден. ;)
Сладкиши! :-* :-* :-*

благодаря ти Миа  ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #271 -: Септември 04, 2009, 08:39:14 am »
Вещичка,честит празник на дъщеричката ти ,да е жива и здрава !

Да се изкажа за себе си като човек с Рак в 4 дом и доста планети в Телец/ 2 дом / ,наистина обичам семейния уют ,да ми е чисто ,подредено ,семейството ми да се храни с домашна храна е много важно .Преди време бях казала ,че от както се помня все на сезонна работа в туризма ми върви ,а тази година осъзнах и ,че това ме прави щастлива и ,че на постоянна работа ,да нямам време за дома няма да се чувствам комофортно.Само домакинство не ме удовлетворява ,но и да нямам време за поддържане на дома и себе си ще ме изнерви.За няколко месеца, както е в туризма мога да се адаптирам към по-натоварени  условия на работа. Идеално бих се чувствала в един семеен бизнес  :)

Да не ме вземете за някоя задръстена домакиня  ;)Луната във Водолей в квадрат с Венера в Телец мисля ,че ми дава достатъчно свободолюбие .Не одобрявам никак патриархалния модел ,в който жените нямат собсвено мнение и пространство :D Иначе нямам нищо против мъжа да носи парички и аз да му ги харча  ;) ,но трябва да си имам и лично мои .
« Последна редакция: Септември 04, 2009, 09:15:01 am от *Lina* »

*

Uran

• 6041
« Отговор #272 -: Септември 04, 2009, 06:55:12 pm »
Едното не пречи на другото. Човек може да постигне нещо повече в кариерата си и пак да е домошар. Уюта и стабилността, което създават едни хармонични отношения в семейството и дома, благоприятстват развитието в кариерата. Под домошар разбирам човек, на който предпочитанията му клонят повече към по-задушевните събирания с приятели примерно , а по-малко да е сред големи компании всяка вечер . Човек, обичащ повече уюта на собствения си дом и по-малко авантюристично настроен.
Според мен 4 дом не е толкова свързан с жена-домакия (абе хора, няма такава професия), защото отсреща е домът на кариерата .
Аз по-бих свързала това с 5 дом именно, защото алибито за това да не разботиш са -децата.

*

Uran

• 6041
« Отговор #273 -: Септември 04, 2009, 07:01:43 pm »
Малииии,уж темата беше с образователна цел пък я какъв сблъсък се получи-Иван и Андрей могат само да се учат от нас ;D ;D :PЯ да се съсредоточим върху темата,без излишни емоции и мнения За и Против жените-домакини :)Дали е героизъм или мързел,няма значение в момента.Идеята е да разберем защо е така.То тук май няма домакини във форума,няма инфо от първа ръка.Но все имаме по някоя такава позната за анализ :-[Ами дайте да анализираме :D
Извинявам се за офтопика, но имам представителна извадка и от работещи, с кариера майки и от другите така да се каже отдадени на семейството  ;);D.
С по-големи претенции , изисквания и очаквания към съпрузите си са тези, които НЕ работят. Те са и тези, които по-трудно проявяват разбиране към служебната ангажираност на половинките си и истерясват на тема качество на живот.

*

missKapriz

« Отговор #274 -: Септември 04, 2009, 07:41:43 pm »
Уран,а би ли споделила какво в картите им показва,че предпочитат да си седят у дома,зависими и мърморещи и недоволни от живота или пък доволни,но У ДОМА

*

Uran

• 6041
« Отговор #275 -: Септември 04, 2009, 07:51:17 pm »
Уран,а би ли споделила какво в картите им показва,че предпочитат да си седят у дома,зависими и мърморещи и недоволни от живота или пък доволни,но У ДОМА
Не им знам часовете на раждане.
Под предствителна извадка разбирам, че познавам почти равен брой и от едните и от другите.

« Отговор #276 -: Септември 04, 2009, 08:03:13 pm »
Според мен 4 дом не е толкова свързан с жена-домакия (абе хора, няма такава професия), защото отсреща е домът на кариерата .
Аз по-бих свързала това с 5 дом именно, защото алибито за това да не разботиш са -децата.

Абсолютно съм съгласна с това! Или Управителят на 5-ти в 4-ти -имам такъв пример.

Искам за пример само да ви припомня филмът "Войната на семейство Роуз" - съпругата не работеше, но така се беше амбицирала да напради дом според мечтите й, че когато след 20 години успя и вече нямаше какво да прави, го съсипа, пак от амбиция.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #277 -: Септември 04, 2009, 08:23:52 pm »
К4 ми е близнаци, но има 3 градуса от рак в него и Луната е на 0,42* в рак в 4 дом. К5 е в рак и К6 е в рак  ;D ;D ;D

обичам да работя, това което ми харесва. обичам да съм около децата си и да ги отглеждам. но въпреки всичко си обичам свободата и да правя това, което искам. обичам да имам дом и да се грижа и за него - в смисъл да го изграждам и да го творя с цветове, мебели и красоти. не ме търсете за чистене и гладене  :-X :-X :-X  но пък обожавам да готвя за домочадието  ;D ;D ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #278 -: Септември 05, 2009, 11:48:06 am »
Temata vse pak ne e za i protiv domakinjata  :), a za doma i otnosenieto ni kam doma spored 4 dom.Moze da  ne rabotis i pak da ne si domakinja i obratnoto.

Planetite v 4 dom bi trjabvalo da pod4ertavat otnosenieto .

Moeto dete ima Uran na k4 v Ribi - e mi predimno razxvarlja i ru6i ,vav vsi4ko e dzasta-prastas i pravi kakvoto si e naumil ,ima i drugi faktori razbira se -Mars ,Pluton...

A pak Lunata mu e v Deva v 10 dom - da se nadjavam ,4e v karierata pone njama da e takav nepostojanen  i razrusitelen ;)

Izvinjavam se za maimunizata   :-[

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #279 -: Септември 05, 2009, 08:46:00 pm »
Цял живот съм работила и ме даже ме хващат нервите, ако по някаква причина се застоя в къщи. На третия ден вече ми писва .( 4 ти дом в Лъв , а вътре Луна  , но в Дева). Отсреща в 10 ти дом - няма никой. Иначе уюта  в къщи много го обичам  и въпреки, че децата разхвърлят, вървя след тях и прибирам чинно всичко.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак