Здравей Гост

Любими аватари, предпочитани картинки - опит за анализ

• 61 Отговора
  • 13312 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Инспирирана от темата за еволюционните нива, пускам друга нейна модификация, в олекотена версия. Нека поговорим за естетичните предпочитания на всеки от нас и какво определя избора му на любими цветови композиции, нюанси, както и афинитета към конкретна тематика и мотиви.

Нека като за начало вдигнем воала от аватарите - кой с какъв се представя и защо. Доколкото забелязвам, някои от съфорумците предпочитат периодично да ги освежават и да се представят с нов, по-различен образ.

Започвам анализа от мен самата, а ако някой има желание, да заповяда да продължи...

Избрах този аватар отдавна и някак си ми се "лепна", затова не бързам да го сменям с друг. Не че не съм експериментирала и с други, но все към този се връщам...
Една от причините е, че може би харесвам феи, елфове и горски създания.
Любимият ми цвят е пурпурно, харесвам и всички вариации на люляковия. Съчетанието между пурпурно/лилаво и черно и най-разнообразните им отсенки ми допада особено силно. От по-ярките цветове харесвам оранжево. Всичко кичозно и крещящо ме дразни.
Понякога се замислям да не би елфчето от аватара да изглежда някому надменно заради по-специфичния му ракурс. На пръв поглед може да се стори, че сякаш гледа отвисоко, но всъщност гледа с полузатворени очи. И тук правя асоциация с тъй нареченото вътрешно виждане... След по-внимателно вглеждане се забелязват и котешки зеници...
Единствената прилика дотук е, че аватарът донякъде има подобни на моите черти, но не това бе причината да го избера. Впоследствие ми казаха, че има известна прилика.
Изглежда някак си загадъчно и ефирно, но с тези котешки очи нищо не убягва от погледа му... Изглежда сякаш изваяно, застинало, спокойно съзерцава действителността ...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

А тези, които нямат и не предпочитат аватари, картинки или подписи... ??? ::)

*

jinom

• **
  • 1753

Тогава ще се разисква никнейма.  8)

А ми, аз обичам да цъкам по настройките  ??? Смятам, че аватара донякъде трябва да забавлява и съфорумците, защото ако ги ослепява, няма как да се забвляват  :P Този, с бляскавите устни реших, че е подходящ за огнената ретроградна Венера, която прави тригон към наталната ми в Стрелец. Обикновено харесвам аватари в синьо, но не винаги има подходящи мотиви.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Jd_K

• *
  • 435

Отказът от картинка също е избор и също си има обяснение. :) Дай твоето... особено придружено с ник-нейм от цифри и то поредно избрани първите 3. Значи не е дата рожденна, аз бих казала, че не е важно число за теб, а просто не си знаела какво да сложиш или по-точно не си искала да се афишираш, не се чувстваш добре общувайки в такъв цифров формат, примерно не участваш и в други форуми, нямаш си запазени никове и тн.

*

123

Тогава ще се разисква никнейма.  8)

И той е твърде безличен, няма букви, ако можех сигурно щях да си сложа само няколко точки ;D

п.п. Стилът ти ми е някакси познат...или се бъркам :-\

*

123

Отказът от картинка също е избор и също си има обяснение. :) Дай твоето... особено придружено с ник-нейм от цифри и то поредно избрани първите 3. Значи не е дата рожденна, аз бих казала, че не е важно число за теб, а просто не си знаела какво да сложиш или по-точно не си искала да се афишираш, не се чувстваш добре общувайки в такъв цифров формат, примерно не участваш и в други форуми, нямаш си запазени никове и тн.

Би ми било интересно, наистина, да прочета мнение за обяснението :)

*

Nebesna

Ето какво казва Учителят Дънов за числата 123

1 Единицата е Бог. Основа на всички числа. Тя представлява ума и още бащата. Изразява сила, творчество, воля, независимост, щедрост, енергия. Единицата не с за всекиго. Тя е строго число. 1 пробужда съзнанието и порива за работа. Тя е начало, път, по който идват божествените благословения. Числото едно е динамично. То е семето, което се посажда, човекът в движение. Творчески принцип. Мерило на нещата, извор от който си излязъл. Едното създава нещата.
Божествената правда. Божественото начало у нас.
1 не означава количество. Най-силното и най твърдото число. Символ на щастието.
Човекът на единицата е много прям, открит, не се влияе. При едно човек е неотстъпчив.
Едно е най-тежкото и най-бързото число. Така бързо се движи, че е едновременно във всичките центрове на вселената.
Единицата е създала останалите числа, както точката е създала правата линия.и всички тела. Силата е в 1. Живо число.
Едно е пролет.

Числото 2 освобождава.
В него има винаги безпорядък. Показва движение и подтик към напредък. Път. Числото две е свързано с егоизма на човека, пораждащ спорове, скандали, фатално число.
При две човек отстъпва. Число, което помага. Пътят, по който си тръгнал. Астрологически е на Луната. Фатално и скандално число. Нажежено желязо - не го пипай. Възможностите за движение са в 2.
Числото 2 е да умеете да оценявате, а това не е лесна работа. Закон за Любовта. В 2 е законът на смекчаването.
2 показва движението на човешкия живот отзад напред, към очовечаване;
Две е приложение на любовта. Най-трудно число е то. За него Бог не се е произнесъл. Докато Господ не се произнесе и работата на числото 2 е незавършена. Числото 2 е незавършен процес.
Числото на красивите, мъчни и прогресивни процеси, незавършен процес. Всички спорове се дължат на числото 2.
2 - От един висш свят се влиза в един низш свят. То е число против човешката личност. Личността е осъдена на смърт при двойката.
Ако имаш числото 2, винаги го умножавай. Числото 2 е лято.

3 Три е положително число, резултат. Носи радост, оптимизъм, талант, добър вкус, хармония и равновесие.
Числото три символизира детето, любовта, мъдростта и истината. Това е числото 3. Носи благослов. То е спасително. Числото три символизира триъгълника. То е неутрално число. Три е завършен процес. Число на примиряване. Посока, към която трябва да се движиш.
Числото три е изкупление. Човек е страдал и чрез смирение е заплатил всичко. То е третото лице на Божественото, мястото, до което си дошъл, най-близката станция Три е закон на равновесие. 3 е по-мощно число от 6. С три се върши повече работа, отколкото с шест.
3 е хубаво число, късметлия - Любовта, Вярата, Надеждата. Меко число.
Три е есен.

1 - ум, 2 - сърце, 3 - воля
В трудни моменти, в мигове на изпитания изговаряйте числото 123.

Харесвам аватари с пушачи.
На мен цигарата ми е залепена за устата ,в подписа съм наблегнал на любимия си филм и защото обичам нещо да мърда все гледам да раздвижвам нещата .
От цветовете си падам по синьото ,виолетово . Най-много ме дразни ярко червеното .

*

Jd_K

• *
  • 435
На мен цигарата ми е залепена за устата ,в подписа съм наблегнал на любимия си филм и защото обичам нещо да мърда все гледам да раздвижвам нещата .
От цветовете си падам по синьото ,виолетово . Най-много ме дразни ярко червеното .

Абсолютно няма да правя фройдистки анализ на цигарата :) и на ползването и от мъж - Овен :)
това е майтап, аз много ти харесвах аватара с Джони Деп и сегашния е хубав. Интересно не слагаш във фас лица, винаги извън полето на обектива, не обичаш червено, явно не обичаш и агресивни, безвкусни, брутални и буквални неща (жени, изкуство и т.н.). Трябва да те привлекат с нещо по-тайно, не да е първо-сигнално.

*

Londa

• **
  • 561
Обикновено слагам снимки с котки, защото  са ми любими.Аз в момента нямам котка, но ми се иска.Харесва ми да  ги слагам, защото намирам котката за символ на тайнственост и мистичност, своенравни са като мен.Сложих си снимката в момента , за да се опознаем.После пак ще си сложа писаните.. :)

*

123

Би ми било интересно, наистина

Кое?

Коригирах се по-горе. А иначе, имам имам слабост към числата, които имат силно проявление, както в ежедневието ми, така и при по-необичайни ситуации, но нямам обяснение защо. Може би от любов към математиката :)

Абсолютно няма да правя фройдистки анализ на цигарата :) и на ползването и от мъж - Овен :)
;D Дай инфо какво е измислил по въпроса чичко Фройд  ;D .Определено не съм чел описания от него за навиците и зодиите ;D

*

Jd_K

• *
  • 435

;D Дай инфо какво е измислил по въпроса чичко Фройд  ;D .Определено не съм чел описания от него за навиците и зодиите ;D

Не той за зодиите (слава богу) не е писал. Иначе сега щеше да има астро-психиатрия :)
Но за цигарите - предмети, форма, подсъзнателно внушение доста е писал. Нямам линк от библиотеки съм взимала да му чета нещата. Като цяло доказва, че няма нищо случайно подсъзнанието изразява нещо със всеки жест. Цигарата=пура=цилиндър - издължен предмет, мъжки, аналогия с потентност и внушава си чисто мъжки качества такъв аватар. Което е типично за един Овен, все пак Овните са войни :)

*

Jd_K

• *
  • 435

Би ми било интересно, наистина

Кое?

Коригирах се по-горе. А иначе, имам имам слабост към числата, които имат силно проявление, както в ежедневието ми, така и при по-необичайни ситуации, но нямам обяснение защо. Може би от любов към математиката :)

Ами според мен си скромна личност, точна, ясна, роботиш, когато трябва да се работи, абстрактно мислене, но най-вече предпочиташ да не влизаш навътре, да няма много личен контакт, затова предпочиташ абстракция пред конкретика (числа,пред ник,откойто всички могат да разберат многоза теб). Не си от жените ти пеперудка - много хвърчи, много емоции, много приказки (може аз да попадам тук :)) и не търсиш внимание на всяка цена. Търпиш критика и си направо срамежлива и си взимаш поука... но тихата вода е най-дълбока :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
аватара за мен е като дрехата понякога , но ако с дрехи обличаме телата си с аватара обличаме виртуалния си образ.
като цветове харесвам всички,смятам ,че без един от цветовете спектъра няма да е пълен.но най-много харесвам ИН И ЯН ;D-,черно и ляло.считам ,че дори в чернобелите фотуси има много повече изкуство отколкото в цветните.

;D ;D ;D , а сега искам да ВИ споделя ,една моя кратка история.вие си вадете изводите.
беше преди много години.изнасях кораб.на п-ще Балчик на кантара имаше-кантарджийка-туркиня.една сутрин докато пиехме кафе ,тя каза обърни си чашата.
-НИКОГА НЕ НОСИ ЖЪЛТО!-каза тя.
за  тези думи се сетих ,в деня,в който почина мъжа ми.приятели ,които се занимаваха с търговия ми подариха жълт халат.няколко часа след като облякох подаръка мъжа ми почина.
иииии,така години наред аз се пазех от този СЛЪНЧЕВ цвят като дявол от тамян.страхувах се....до миналата година.не го слагам ежедневно ,но сякаш се преборих ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

това е майтап, аз много ти харесвах аватара с Джони Деп и сегашния е хубав. Интересно не слагаш във фас лица, винаги извън полето на обектива, не обичаш червено, явно не обичаш и агресивни, безвкусни, брутални и буквални неща (жени, изкуство и т.н.). Трябва да те привлекат с нещо по-тайно, не да е първо-сигнално.
Като усетя ,че ме снимат не приличам на себе си . Преди години имаше един филм с Парцалев и като искаха да го снимат се вкаменяваше (при мен се получава същото ) . Сестра ми, ми прави снимките ,така ,че да не я виждам ,че ме снима и затова съм изтипосан така .

*

Nebesna

Преди години имаше един филм с Парцалев и като искаха да го снимат се вкаменяваше (при мен се получава същото ) . Сестра ми, ми прави снимките ,така ,че да не я виждам ,че ме снима и затова съм изтипосан така .

;D ;D ;D

*

Emma

• *
  • 321
Избрах моя аватар, защото ми носи различни усещания, когато съм в различни настроения. Едва ли ще го запазя дълго, защото подозирам как ще се пленя от друга картинка, която да кореспондира по-добре с моментното ми настроение.  :-[
Обичам червения цвят, защото го свързвам с темперамента на аржентинското танго, както и с многоцветността на Куба, с мистиката на Индия - това са моите усещания.
В тангото откривам много и силни емоции, многопластов танц и музика. Носи усещане за буйна любов, жажда да се слееш с другия(не на физическо ниво), нотки на тъга - то е сякаш един живот събран в танц - носи ароматите на пъстри дълбоки чувства.
Жената от аватара ми прилича на танцьорка на танго, която с финес и ненатрапчиво(без пошлост) показва жаждата си за танц, в очакване е някой или нещо да я впечатли, излъчва нежна еротика, която е по-скоро състояние на духа, а не физически изразена и очаква същото отношение да получи, за да е заинтригувана, за да сподели своя танц с човека, който я покани.
Има красиви очи.
Цветята не са в детайли, но не е и необходимо. Само цвета и рамките на цветчетата са достатъчни, за да оставят посланието си.
Понякога скритото, потайното е по-красиво от пълната голота. Някой би казал, че тя е гола и е прикрила гърдите си с ръка/рамо. А аз бих казала, че фината презрамка на червената й рокля не се вижда от повдигнатото рамо.  :-[
Въпрос на поглед и усещане.
Ако бях в индийското си настроение, щях да почувствам, че въпросната дама всеки миг ще обвие тялото си в красиво и многоцветно сари, което е една от най-чувствените и женски дрехи за мен и с радост бих си закупила и носила такива, колкото и да е откачено и странно(този Водолейски асцендент май все пак ми оказва влияние :-[), а цветчетата са хибискус, които неин любим мъж е откъснал за нея.  :-[