Здравей Гост

Как ви се отрази Сатурновото възвръщане на 29,5 години?

• 60 Отговора
  • 12156 Прегледи
*

Helo

Иска ми се тези от вас, които вече са минали тази възраст да споделят как им се е отразил този период и дали е имало някакви съществени промени в техният живот, мислене, душевност.  ;D

От какво ненужно сте се отървали през този период? Или някои от вас са продължили със стар товар?

*

Nebesna

Чудесна тема. Не си бях задавала този въпрос. Ей, сега ще си припомня и ще пиша.

*

aiia

Аз съм точно на толкоз на 29 и половина, септември 1979 съм родена. Поработих тука няколко години насам, усилен труд. И от една година си седя, не ми се бачка.
Скука и мързел от известно време. Спя до когато си искам, метлосвам по цял ден, харча пари. Тъпотия.  :D Никви отговорности нямам. А казват, че сатурн бил страшен. Глупости, много е готин даже.  :P :-*

*

Uran

• 6041
За мен беше много хубав момент. Ако имаше "криза" то тя се изрази в необходимостта от избор. Кариера или дете. Избрах детe, но тогава и Юпитер настъпи 8-ия ми дом.

*

veshti4ka

хъммммм ся като ти напиша да не се изплашиш  ;)

точно тогава, по-точно месец след точното ми сатурново възвръщане почина татко. едва тогава осъзнах какво е означавал за мен и до ден днешен не спирам да си мисля за него  :( . с него имахме много силна кармична връзка - негов СЛВ в съвпад с моя Плутон /но не само това/... по същото време претърпях операция от апандисит... малко след това започна бавно и сигурно да се пропуква лустрото на брака ми и аз започнах да проглеждам отвъд идеалите си... 3 години след това окончателно сложих край на фарса на брака си. после 1 година търсих себе си и какво точно искам от живота... преживявах катарзис след катарзис докато намеря себе си...

сега вече съм спокоен представител на женския род, който знае какво иска и накъде върви  ;D ;D ;D  знам, че всичко което се е случило просто е трябвало да стане и съм благодарна за всичко /с изключение на факта, че татко вече го няма/... но срещу Сатурн трудно можеш да риташ... пък и тогава хабер си нямах от нито от езотерика, нито от астрология...

*

Skarlet

При мен също нямаше сътресения,защото Сатурн ми прави повече добри аспекти.Беше прекрасен период изпълнен с много емоции,както винаги.  ;D

*

Nebesna

Явно аз не съм типичния случай на тежък период. Отдавам го на рождения тригон между Юпитер (в Рак) и Сатурн (в Риби). Юпитер ми управлява асцендента. Затова и не преживявам Сатурновото възвръщане като "тежък" период от живота. Тригонът между Юпитер и Сатурн е познат като "аспекта на благосклонната съдба" и вещае късмет както в Сатурновите, така и в Юпитеровите дела. По това време бях задочна студентка - 2 курс - балансирах успешно между следването, работата и ролята си на съпруга и майка на второкласничка. 

*

veshti4ka

Явно аз не съм типичния случай на тежък период. Отдавам го на рождения тригон между Юпитер (в Рак) и Сатурн (в Риби). Юпитер ми управлява асцендента. Затова и не преживявам Сатурновото възвръщане като "тежък" период от живота. Тригонът между Юпитер и Сатурн е познат като "аспекта на благосклонната съдба" и вещае късмет както в Сатурновите, така и в Юпитеровите дела. По това време бях задочна студентка - 2 курс - балансирах успешно между следването, работата и ролята си на съпруга и майка на второкласничка. 

Небесна, аз също имам рожден тригон на Сатурн с Юпитер, но това не ми спаси задника от ексцесии  ;)  по скоро огромен пренаселен въздушен тригон Юпитер съвпад с Мерк съвпад с Ас в тригон към Сатурн в съвпад с Луна в тригон с Уран в съвпад с Прозерпина в тригон към първите три  ;)  и всички във въздушни знаци....

*

Nebesna

Небесна, аз също имам рожден тригон на Сатурн с Юпитер, но това не ми спаси задника от ексцесии  ;)  по скоро огромен пренаселен въздушен тригон Юпитер съвпад с Мерк съвпад с Ас в тригон към Сатурн в съвпад с Луна в тригон с Уран в съвпад с Прозерпина в тригон към първите три  ;)  и всички във въздушни знаци....

При мен е голям воден тригон - Сатурн тригон Юпитер тригон Нептун.
А за смърт на бащата, вероятно има значение и домификацията и други фактори извън Сатурн, които да са показателни за това (да не е бил Сатурн "виновника".

На мен в момента ми е прекрасен период. Господарят на Асцендента - Юпитер е в съвпад със Слънце и Луна, но майка се разболя от рак...Ей така, просто личното щастие да не е пълно.

*

veshti4ka

При мен е голям воден тригон - Сатурн тригон Юпитер тригон Нептун.
А за смърт на бащата, вероятно има значение и домификацията и други фактори извън Сатурн, които да са показателни за това (да не е бил Сатурн "виновника".

На мен в момента ми е прекрасен период. Господарят на Асцендента - Юпитер е в съвпад със Слънце и Луна, но майка се разболя от рак...Ей така, просто личното щастие да не е пълно.

хъммм никога не съм си гледала картата си за тогава - не желая да си го причинявам, но според мен Нептун е виновника, защото татко се отрови с гъби... а освен това Нептун ми управлява и Слънцето, та нещата са се посурнали явно, но просто не искам да се връщам назад - миналото си е минало, а ние живеем в настоящето...  ;D

На мен това възвръщане ми донесе  задълбочаване на познанията, свързани с темите за живота и смъртта, Сат. ми е в 8 дом в квадрат на Нептун в 5д. Беше период на усилена умствена дейност, прозрения, осмисляне на вродени страхове.Определено нещо се случи в дълбоките нива на подсъзнанието и излезе наяве. Не нося тежки спомени от този период, по- скоро ми е донесъл нещо много сериозно, нещо като подарък, защото тогава получих отговори на отдавна задавани въпроси. Очерта се и бъдещият път, по който ще вървя. Знам, че Сат. носи ограничения, но при мен донесе задълбочаване- винаги добре съм понасяла Сатурновите транзити и са ми дали много повече, отколкото Юпитеровите например.

*

Lillie

• 30532
И при мен сатурновото завръщане не беше тежък период, по-скоро градивен. Но същевременно рутинен, нищо забележително не се случи тогава. С изключение на това, че се преместихме в ново, по-просторно жилище, в което живея и сега. Спомням си, че цялото ми лято покрай сатрурновото завръщане мина в рутинна работа и ремонти вкъщи покрай местенето. И постоянно ми се спеше, дори като вървях по улиците през деня...
По-интересен бе транзитът му през последните градуси на Лъв в квадрат към наталния ми Юпитер в 7 дом, непосредствено преди ингреса му в Дева (където имам МС). Определям го като повратна точка в живота ми, най-вече в професионален план, след което доста неща в живота ми се промениха. Затворих не страница, а цяла глава от живота си. Минах на друго професионално поприще, което няма нищо общо с двете ми специалности, и намерих призванието си най-сетне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Това за спането е вярно, но аз все пак бях бременна. :)

Аз в моменат изживявам такъв период,но за спане въобще и не мога да си помисля-работа,работа и това единствено-но пък Сатурн ми е в 6 дом и управлява 12,може би трябва да направя някакви трансформации именно в тази област,но времето ще покаже. Според вас когато Сатурн тръгне директен дали е по вероятно да започнат именно тогава такива промени,защото в момента имам чувството че буксувам на едно място-и то без особени резултати и удовлетворение.

*

Nebesna

Ох..,мен не ме питайте...Много тежко го преживях.Имам рожден квадрат на Сатурн с Уран.Сатурн на асцендента-Уран в 5-ти.Разделих се с много близък за мен човек,след три годишна връзка.Беше внезапно,усетих го направо като смърт,жив го оплаках. :o

Съжалявам Миа, че ти се е наложило да преживееш това.

*

Emma

• *
  • 321
Човек може страх да го хване като чете тази тема и това му предстои в близките години, особено ако в картата му Сатурн е в стелуим с други прекрасници в 8-ми дом.  :-[
Освен на гибел, другаде накъде да избие Сатурновото възвръщане... :-[
Всъщност, за себе си съм почти убедена, че нищо материално не ми е ценно, както и всякакви любови, връзки, загуби на работа и подобни неща няма да ме сломят. Просто ще ми е кофти да загубя и малкото ми останали близки, а то просто нищо друго не ми е ценно и не знам какво толкова може да ми вземе Сатурн, че да се усетя в криза.  :-[

*

Nebesna

Вярваш ми,Небесна,нали... :)

Определено ти вярвам. Аз имам опозиция на Сатурн и Уран, но в други домове. Зная какво е от една страна Сатурн да гради, а от друга Уран да руши основите. Сатурн пази миналото, а Уран се протяга към неизвестното бъдеще, което е вълнущо, но и малко страшничко. И тъкмо си си изградил някакви основа или сигурност -  Уран ти "сервира" най-неочакваното. 

Аз имам натален разпадащ се съвпад на Сатурн с Луна в Рак и разпадащ квадрат на Луна с Плутон. Няма как да отделя влиянието само на Сатурн без да коментирам Луната и Плутона. Ако е имало период, в който да съм била ама в истиска депресия това е бил този. Искаше ми се да се хвърля от някъде. Имах чувството, че ще ми се пръсне сърцето от напрежение. Не случайно тогава пулса ми беше 90 в покой. Една сутрин се събудих с пулс 120. За щастие не припаднах.
« Последна редакция: Септември 15, 2010, 07:56:09 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
При мен преминаването на Сатурн през Рак беше доста по-тежко и неприятно от последвалото го завръщане в Лъв...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Аз в момента го преживявам и с подробности го описах в една друга тема,така че сега няма да се повтарям.Само ще кажа,че за мен това е най-трудния,тежък и мъчителен период в живота ми.И тъй като Сатурн ми е изгряващ и управлява 5-ти дом,точно там ме удари(то ,това винаги си е било болното ми място).Единственото хубаво нещо,ако може така да се нарече,защото не произлиза от хубавото,което ми се случи е,че свалих 10кг за 1,5 месец,за сметка на нервите,които сега се опитвам да лекувам :'( :'( :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец