Здравей Гост

Трудните деца

• 36 Отговора
  • 5768 Прегледи
Трудните деца
« -: Април 07, 2009, 10:56:07 pm »
  Какво в картата намеква за трудности
при взаимоотношенията с децата и могат
ли те да бъдат преодоляни с помощта на астрологията?
Вие как мислите?

Сега гледам една карта на едно такова дете и не вярвам на очите си :два стелиума в козирог и водолей,само Юпитер и Плутон не участват в тях.
Няма опозиции,няма квадратури,един точен 150 гр.аспект и само тригони и един секстил.

Re:Трудните деца
« Отговор #1 -: Април 07, 2009, 10:58:21 pm »
Вие как мислите?

Сега гледам една карта на едно такова дете и не вярвам на очите си :два стелиума в козирог и водолей,само Юпитер и Плутон не участват в тях.
Няма опозиции,няма квадратури,един точен 150 гр.аспект и само тригони и един секстил.
Какво да разбираме под трудно дете ? :-\

« Отговор #2 -: Април 07, 2009, 10:58:52 pm »
E ми, представи си как това дете си налага своето! В кой дом се развива действието?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #3 -: Април 07, 2009, 11:01:04 pm »
Деца с които трудно можеш да намериш общ език,такива,който сякаш живеят в собствен свят и не искат да приемат родителите си като авторитет.
По-скоро говоря за възрастта на пубертета и малко след нея.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #4 -: Април 07, 2009, 11:01:34 pm »
Дайте наистина обяснение на трудно дете.

Едно умно, пълно с енергия дете, което се контролира трудно, трудно дете ли е?

Аз нямам деца, да кажат майките във Форума.

« Отговор #5 -: Април 07, 2009, 11:01:52 pm »
E ми, представи си как това дете си налага своето! В кой дом се развива действието?
Ма ,то това е характерно за всички деца  ??? . Това с налагането е типично за възрастта им . Откриват нови опитности ,дори в налагането ;D

« Отговор #6 -: Април 07, 2009, 11:03:10 pm »
Когато нещата излизат извън контрол .....

« Отговор #7 -: Април 07, 2009, 11:05:51 pm »
Когато нещата излизат извън контрол .....
Каква щуротия е сътворило въпросното дете ,че се класифицира като извън контрол.

Аз поне не зная някой ,който да не е вършил бели ,които родителите да не определят извън контрол.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #8 -: Април 07, 2009, 11:07:04 pm »
Брат ми има стелиум точно в Козирог и Водолей не е от това, упорит е, но не е трудно дете, но родителите ми трудно понасят самостоятелността му... за мен при такива стелиуми децата са си мъдри и самостоятелни от малки и трябва да им се дава свобода, иначе става лошото (брат ми се изнесе на 17, майка ми и до сега не може да го преживее)...но аз с него никога не съм имала проблем, винаги разбира, от малък винаги всичко разбираше.

Обясни "излизат извън контрол"
1. Не слуша
2. Наркотици
3. Депресии

« Отговор #9 -: Април 07, 2009, 11:09:04 pm »

Каква щуротия е сътворило въпросното дете ,че се класифицира като извън контрол.

Аз поне не зная някой ,който да не е вършил бели ,които родителите да не определят извън контрол.
[/quote]
Нищо конкретно,по-скоро низ от грешни стъпки,които могат да бъдат фатални,родителите не намират пътя

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Април 07, 2009, 11:10:51 pm »
Едно умно, пълно с енергия дете, което се контролира трудно, трудно дете ли е?

Нямам деца.
Но според мен както има трудни деца, има и не по-малко трудни родители.
В повечето случаи приблемът е двустранен, макар че се срещат тук-там изключения...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Април 07, 2009, 11:13:01 pm »
 Бих желала да си поговорим по принцип какво в хороскопа показва такива тенденции,а не в конкретния  случай.Той беше повод да пусна темата и да чуя и вашите мнения по -въпроса за взаимоотношенията между деца-родители

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #12 -: Април 07, 2009, 11:14:46 pm »
Лина ти погледна ли и картите на родителите....
а в неговата карта как са Луната и Слънцето. Много често, родителите може и да са по-проблемни. Пусни ако искаш картата. :)
Аз си имам теория за семейните отношение и проблеми, които се пренасят и на астрологично ниво. Модели на поведение....може и през 3 поколения да ги има.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #13 -: Април 07, 2009, 11:17:48 pm »
Около мен при жена - тежки аспекти Луна-Венера дават проблеми с майката, мъж Слънце-Плутон...
аз наистина имам страхотни приятели и всички са били достатъчно мъдри да не си провалят живота, за да правят напук на родителите си и не знам какво е проблемно дете. Има проблемна комуникация между родители-деца.

« Отговор #14 -: Април 07, 2009, 11:19:07 pm »
Да ,видях и картата на родителите,определено модела се повтаря
Майката има ранена Луна,бащата Слънце,а при детето и двете светила са ранени  .
Все пак си блъскам главата какво да ги посъветвам
Относно картата,не мога да ги пусна без тяхно разрешение

« Отговор #15 -: Април 07, 2009, 11:19:48 pm »
Вие как мислите?

В кой дом е Сатурна и в кой знак в картата на детето?

« Отговор #16 -: Април 07, 2009, 11:22:11 pm »
Във Водолей в 10 дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Април 07, 2009, 11:23:07 pm »
Когато анализираме хороскопа на "трудното" дете, задължително се разглеждат картите на родителите (настойници, осиновители и т.н.). Съпоставя се картата на детето с картата на всеки родител поотделно, както и с партньорската карта на двойката. В повечето случаи детето идва да балансира някаква "липса" (символично) и е много важно да се види на кой етап от живота на родителите то идва, което важи с особена сила за семейства с по две и повече деца. "Трудно" може да се окаже едно нежелано/неочаквано дете, както и дете, което се използва от майката (в повечето случаи) или от бащата като "средство", също и дете, което се зачева "случайно" по време на криза в отношенията, но двойката решава да запази бебето...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Април 07, 2009, 11:29:49 pm »
Във Водолей в 10 дом
Мислех да напиша нещо ,но се отказвам ,защото Лили е права за комплексното разглеждане на картите на всеки един от тях .

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #19 -: Април 07, 2009, 11:31:21 pm »
Ох, милото с две ранени светила. Кажи им истината, че не е само до детето, леко им я кажи да не ги обидиш. Но кажи,че явно има семейна карма. Но им кажи, че всичко осъзнато може да се преодолее... особено със Стелиум с Козирог и Водолей... тук Волята ще мн силна. Аз с такова дете бих се разбирала чудесно, жалко че не мога да си поговоря с него за малко...мен децата винаги толкова са ме харесвали и аз много ги ценя, явно се усещаме. Ако все пак много са го закъсали да не го пращат на психолог, в БГ няма добри психолози, ако изобщо има...
Ох толкова е лесно всъщност само трябва да си променят отношението към него. Ако то усети, че го ценят като пълноценна личност... особено с Водолей и Козирог - кажи им какво е важно за него, за да го разберат по-добре.