Здравей Гост

разглеждане на хорарен въпрос

• 9 Отговора
  • 2102 Прегледи
разглеждане на хорарен въпрос
« -: Април 15, 2009, 03:08:07 pm »
Здравейте, отново ще се допитам до вас по повод хорарен въпрос .Зададен на 15 април 2009 в Казанлък  в 12:52 часа.
 Този път  въпроса ми беше ще има ли някакъв вид контакт меду мен  и човека Х , като мога да кажа че е обвързан с друга жена , така че  трябва да се разгледа 5 дом. / любовници/ Аз съм представена от  Слънцето .Ако гледам 5 дом , то той е представен от  Юпитер. Има сектил на Слънце и Юпитер./Добър аспект , говори за  постигане на цели , за планиране и реален поглед върху желаното , както и търпение, като дава стимул да се  поучим от опита си.  На пръв поглед  се зарадвах на картата , защото има и тригон между Слънцето и Луната ,това което ме притесни е че в Зет  , са посочени като  “ разходящи” , това оказва ли някакво влияние ? Венера като планета свързана с  любовни въпроси прави доста аспекти .Съединение на Венера с Марс ,с Уран също в осми дом , дома на трансоформацията и  секса.Означава ли това , че взаимно се привличаме? :-[
 Незнам дали съм права но според мен предстои преминаване на Плутон , в 5 дом .Това ще окаже ли някакво влияние? Когато четох за хорари , попаднах на това , че може от  планетите в домовете да се вади някакво заключение за човека .Тоест мога ли по Луната и Плутон евентуално , да погледна някакви характеристики за човека от когото се интересувам? Например , че е емоционален /луната / .
Ще очаквам вашата помощ и коментари  с нетърпение.Според  мен като отговор на въпроса по скоро мога да очаквам кантакт между нас  , но очаквам вашето по компепентно мнение. ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:разглеждане на хорарен въпрос
« Отговор #1 -: Април 15, 2009, 03:44:31 pm »
Първо въпроса не е поставен коректно
" някакъв вид контакт " какво ознчава ?
да си ударите по един шамар ?.... извинявам се ,
но ми стана много смешно   ;D

Питащия се предствлява освен от Слънцето ( АСЦ - Лъв)
и винаги от Луната като ко-сигнификатор.

точния въпрос е:
" ще има ли някакъв вид контакт меду мен  и човека Х "

Сега сериозно :
Тебе те интересува лИбовна връзка, а не някаква.... ;)
(ако гледаш 5-дом там има интерсептиран знак Стрелец )
Асц е в първите градуси на знака, както и Луната е в първите
гр. на знака, предстои и съвпад с Плутон,
много неща ще се променят предстоят и много аспекти
и е рано още да се каже, защото хорарната астрология има
ограничения във времето.

« Последна редакция: Април 15, 2009, 03:56:16 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

« Отговор #2 -: Април 15, 2009, 04:16:16 pm »
Благодаря ти Moonlady ,  по отношение на въпроса имах впредвид под "някакъв"  дали ще е среща , или телефонен  разговор, но в общия случай контакт./ Шамари - кой знае ?  и това е кантакт нали?
 аз  съм описала 8 дом , а всъщност е девети , незнам защо съм се объркала.
Това с  луната и първите градуси не го бях чела , предполагам неозначава , че картата е нерадикална. Не се интерпретира хорарна карта, в която асцендентът е от 0 до 3 градуса в знака.
 при мен асцендентът  е 3и 35 градуса - :-[ 

« Отговор #3 -: Април 15, 2009, 04:52:50 pm »
Когато Луната е в първата декада на знака, означава, че въпросът е рано зададен. Не му е времето за категоричен отговор.Или още няма на какво да се отговаря- като протичане на енергия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 15, 2009, 04:53:46 pm »
Moonlady е права, Луната е косигнификатор на кверента, т.е. в случая lunichka е представена от Слънцето, Луната (като косигнификатор) и Кету в първи дом.
Луната показва какво ще направи (или няма да направи) самата питаща в перспектива. Луна в знака си на заточение загатва, че питащата в момента не е (или не се чувства) в особено изгодна ситуация. За същото загатва и Кету в съвпад с Асцендента - объркване, неяснота, несигурност, липса на инициатива.
Да, много са апликативните аспекти, но е трудно да се каже какво предстои или не предстои.
Не знам какви са ви отношенията, но тук виждам замесен 6 дом. По отношение на мъжа, за който се пита, Луната също управлява 6ти (производен) дом.
Венера - сигнификатор на връзките като цяло - е все още ретроградна, в последния (критичен) градус на знака. Но съвсем скоро тя ще стане стационарно-директна, след което се връща в знака Овен. Може да се предположи, че отношенията ще търпят промяна. Да, среща (разговор) може и да има... Трудно ми е да кажа при какви обстоятелства, но е възможно да бъде на публично място или по служебна линия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Април 15, 2009, 04:59:59 pm »
 Lillie, много си права в разсъжденията си , че не съм в изгодна ситуация , нещата стоят  така , човека  за когот питам  на този етап не иска да има някаква връзка с  мен , каза , че мога да го потърся след години.
 какво имаш  впредвид  със  замесен  6 дом?
 Има и един голям тригон - сатурн - лилит-/ който е в 6 дом / и меркурий
« Последна редакция: Април 16, 2009, 08:50:29 am от lunichka »

*

porto_kalka

« Отговор #6 -: Април 15, 2009, 05:48:18 pm »
Според някои астролози това се отнася до всяка една планета, попадаща в първите 3 градуса на знака, която има отношение към въпроса. Т.е. не само за Луната. Но Луната винаги има отношение към въпроса, защото представлява кверента, така че това правило важи и е важно да се обърне внимание.

« Отговор #7 -: Април 15, 2009, 06:07:40 pm »
Цитат
на този етап не иска д аима някаква връзка с  мен , каза , че мога да го потърся след години.

Ами ето ти отговора- рано е да ти се отговори с "да" или "не". А твоят въпрос е ще има ли връзка. След години ...ще разбереш.Сега не е моментът.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 15, 2009, 09:33:45 pm »
Има и един голям тригон - сатурн - лилит-/ който е в 6 дом / и меркурий

В Хорарната астрология нещата не са като в наталната, Лилит не се включва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Април 16, 2009, 08:52:04 am »
Благодаря !