Здравей Гост

Смърт на родител

• 84 Отговора
  • 22204 Прегледи
*

Nebesna

Смърт на родител
« -: Април 16, 2009, 08:09:25 pm »
Срещата със смъртта е част от живота на всеки от нас. До колко това събитие може да бъде видяно в личните ни хороскопи? Прехвърлям темата тук, понеже изисква по-задълбочено разглеждане и с повече действителни примери.
Поставям тук моя хороскоп с транзитите в деня и приблизителния час, когато почина татко, а също така и неговата карта с транзитите за въпросния ден. Искам да вметна също така, че часът на раждане на баща ми не ми е известен. Почина в следствие на раково заболяване.

1. Моята карта с транзитите за деня. Часът на раждане е известен.

2. Картата на татко с транзитите за деня и приблизителния час на смъртта. Часът на раждане е неизвестен.

« Последна редакция: Април 16, 2009, 08:45:28 pm от Nebesna »

*

Nebesna

Re:Смърт на родител
« Отговор #1 -: Април 16, 2009, 09:03:15 pm »
1. В моята карта бащата е представен от Венера в Риби с диспозитор Нептун. Винаги гледам и диспозитора, понеже, ако той е ранен, това се отразява и на всичките планети в съответния зодиакален знак. На пръв поглед, Плутон прави точен съвпад с Нептун, който е управител на сигнификатора на бащата (Плутон се свързва с раковите заболявания).

2. Слънцето е втори сигнификатор на Бащата. Много често смърт на родител се случва при съвпад на тр. Сатурн с наталното Слънце. Откриваме и този аспект в моята карта.

3. Възлите показват посоката, в която се движат душите. Важен показател за загуба или заболяване на близък човек е СЛВ в 12-ти дом, както и позициониране на възлите по оста 6/12. В моята карта СЛВ в Стрелец откъм 12-ти дом прави сходяща квадратура с Венера - сигнификатора на бащата, което е на раздяла.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Април 16, 2009, 10:04:18 pm »
Алан ЛЕО
Сто афоризмов Клавдия Птолемея

http://astrologic.ru/library/leo100.htm

85. Все вопросы, касающиеся смерти, разрешаются с помощью тщательного рассмотрения знака, стоящего на куспиде восьмого дома, а также знаков, в наибольшей степени заполненных планетами.

« Отговор #3 -: Април 16, 2009, 10:35:17 pm »
Майка ми почина след дълго боледуване. Нищо в картата ми не показа момента на смъртта й. По-скоро имаше "сламки" в прогресиите, то те се отключиха от транзити месеци по-късно - прогресивна Луна съвпад на натален Плутон/управител на нат 4-ти дом/. Това се случи след като Сатурн /в моята карта/ минваше години наред съвпади на натален Сатурн, Луна, квадрат на Слънце, транзити през 10-ти дом, 12-ти дом и т.н. Тези транзити произвеждаха само поредната серия от сагата.

В нейния хороскоп транзитен Сатурн направи точно 2 градуса квадрат с Марса й в Скорпион и тя направи инфаркт...поредния. Преживя го и живя още половин година, които бяха като подарък, защото нито в моя, нито в нейния, нито в този на баща ми имаше индикация за момента на смъртта. Последния инфаркт стана на 2.07. Тя почина на 15.12.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #4 -: Април 17, 2009, 10:08:23 am »
татко почина при следните транзити в моята карта:

- транз. Плутон съвпад Слънце на IC
- транз. възли по оста 6/12 - тр.СЛВ В 12
- транз. Сатурн в 8 д. в МП Слънце / Марс , Марс упр. на 8
Слънце упр.12,
В солара Асц.Скорпи с изгряващ Плутон съвпад Мерка R/упр. на 10д/ и Слънце

« Последна редакция: Април 17, 2009, 09:31:59 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5 -: Април 17, 2009, 12:44:14 pm »
 Майка, почина също от раково заболяване в рамките на 5 месеца. и то точно на рождения си ден. Значи
съвпади :                                                                 квадрати:
натал                       транзит                                   натал:                         транзит
Слънце                      Слънце                                  Меркурий                     Сатурн /градус на убиеца/ 
Меркурий                   Меркурий                              Венера                         Сатурн
Венера                       Меркурий                              Луна    квадрат и 1/2     Жребий на смъртта                     
Нептун                       Юпитер                                 Уран                             Уран
Селена-звезда "Суалокин"- Нептун                            Слънце                         Нептун
Нептун                       Селена
Меркурий                   СЛВ /в разрушителен градус/
Венера                       СЛВ
Лилит                        ЮЛВ
Хирон                        Жребий на смъртта
Уран                          Жребий на смъртта
Луна                          Хирон

сентагон: Нат.Луна с тр. ЮЛВ, сентагон нат.Уран  -тр.Марс; нонагон : Нат.Уран с тр.Сатурн; септил :нат.Слънце с транзитна Луна /градус на насилствената смърт/, септил : нат.Луна с транз.Луна.....И много много тригони....

П.П. Това са аспектите на наталната карта на майка ми. А и асцедента в транзитната карта е в съвпад със звездата "Порцион", Лилит в първи дом, Сатурн в ХІІ. Всъщност мисълта ми беше, че по някакъв начин Господ се смили над майка ми и я избави от по-тежки мъки, защото ден преди да почине /мир на духа й/ изпадна в кома, а до този момент беше мобилна. Морфин се наложи само веднъж да използваме... :'(
« Последна редакция: Април 17, 2009, 01:10:51 pm от daisy696 »

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Април 17, 2009, 06:54:06 pm »
Моята майка почина от инфаркт при квадратура на транзитен към натален Плутон,съвпад на транзитен Сатурн с наталната ми Луна и при опозиция на транзитния Уран към наталния.Освен всичко това,имах и съвпад на транзитните към наталните Лунни възли.В солара за годината също си имаше Уран в 4 дом,по прогресии имаше съвпад на транзитен Марс с прогресивен Марс.
« Последна редакция: Април 24, 2009, 06:54:45 pm от Скарлет »

« Отговор #7 -: Април 17, 2009, 11:06:25 pm »
 Откакто се занимававм с астрология не съм преставала да се чудя защо и какво в карата ми показва ранната загуба на баща ми и можеше ли да бъде предотвратено?Шока ,ужаса,сълзите ,сънищата и за капак след година майка ми и сестра ми напуснаха семейния дом неочаквано,драматично............ :(
Отговора: всичко си беше показано в транзитите,но все пак смятам,че за подобна загуба трябва да има индикации заложени в натала
При смъртта на татко Тр.Сатурн и Нептун правят съвпад с ИЦ
и квадратура с Луната ,
малко по -късно транзита на Уран внесе неочаквани промени в семейството ми, непоносими рани в душата ми,които нося и до днес............

« Отговор #8 -: Април 22, 2009, 12:59:34 pm »
За продължителността на живота на родителите се съди по ;
Слънце/ Сатурн за баща  и Луна/ Венера за майката.
Има правила з определянето на продължителноста и ще гледам днес да напиша тези неща ,които си спомням , но познанията не са ми пълни ,а и не претендирам за точност и ако някой се сеща за точните дефиниции ,може да ги напише.
Положителен апект секстил и тригон между Слънце и Сатурн дават дълъг живот при  бащата . Когато Слънцето е с източно разположение и над хоризонта живота е дълъг . Ако Юпитер /Венера  раняват Слънцето или Сатурн с опозиция, квадртура  ,но сигнификаторите са в положителен аспект по между си ,се получава продължително боледуване . Когато Слънце Сатурн са в квадратура или опозиция ,но а подкрепени от положителни аспекти отново имаме слабост или болезнени в здравето на бащата . Ако Слънцето е под хоризонта и е с ъглово разположение , то продъжителността е намалена ..........
Ако Марс ранява Слънце или Сатурн или изгрява след Слънце това може да показва кратък живо при бащата .

За живота на майката ,разликата е ,че когато се намира под хоризонта  продължителността на живота се увеличава .  Отрицатлните аспекти на сатурн и Марс намаляват продължителността на живота.
Когато Луната е с източно разположение причините могат да са втрисания , а в западно тумори  ,ракови заболявания .

П.п ако се сетя още нещо ще доложа отново.

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Април 22, 2009, 02:33:20 pm »
Май не е точно правилото.Баща ми е на 81 години-вярно Слънцето ми е над хоризонта,но е в опозиция на Сатурн,а и Сатурн квадратира Луната.Луната обаче не прави квадрат със Слънцето,защото е с по-голям орбис-12 градуса.Луната ми е под хоризонта,в западната полусфера и прави тригон с Венера.Майка ми почина от сърдечен удар,а баща ми е здрав като зодиакалния си знак Телец/Бик/.  ;D Само дето вече ума му издава багажа и го хваща склерозата.Да е лежал 2-3 пъти в болница,заради язва на дванадесетопръстника и една лека бъбречна криза.
« Последна редакция: Април 24, 2009, 06:55:28 pm от Скарлет »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Април 22, 2009, 02:45:17 pm »
В такъв случай остава да споделиш имаш ли планети в 4 и 10 дом и отделно кои са техните управители и позиции и аспекти и също така да видим кой дом при теб по кой родител се съотнася(защото знаеш че зависи от картата)-така картинката ни ще е по-пълна и ще видим защо при теб е такова положението  ;)

« Отговор #11 -: Април 22, 2009, 04:09:59 pm »
Вместо да се напъвам да се сетя ,открих къде съм чел преди време тези неща

http://www.astrologyweekly.com/astrology-books/tetrabiblos/parents.php

« Отговор #12 -: Април 22, 2009, 05:05:06 pm »
http://s395.photobucket.com/albums/pp35/marygadje/?action=edit&current=E.jpg
Това е картата на снаха ми баща и почина тази година Сатурн и е кацнал върху наталния съвпад на уран-господар на 1-ви дом и плутон-господар на 10-ти дом(бащата) сатурн прави квадрат и с венерата-господар на 4-ти дом.Тя самата много стоически прие смърта може би,защото той беше болен от рак и бяха подготвени.
Докато дишаш...надявай се!

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Април 22, 2009, 07:33:22 pm »
Трябва да копираш линка под картата img....и него да пейстнеш тук,защото като кликна на линка,влизам в моята регистрация.   ;D И така не виждам твоята карта,а моите картинки във фотобукета.  ;D ;D

« Отговор #14 -: Април 23, 2009, 08:56:12 am »
http://i395.photobucket.com/albums/pp35/marygadje/E.jpg
дано този път да стана!аз първо я принтирам после сканирам и то става ....
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #15 -: Април 23, 2009, 10:19:52 am »
Съпругът ми е с тау квадрат
ъглово Слънце/ Сатурн  12 дом съвпад с Асц.
 в опозе Луна Телец 6 дом и в квадрат Марс Водолей 3д.

свекър ми почина миналата година от инсулт на 84 години,
без да е боледувал сериозно, да е бил на легло,
справяше се сам до края
свекърва ми почина на 77 години, пак от инсулт , много жизнена и
работлива жена, която никога не е боледувала сериозно, боледуваше
на крак, Бог да ги прости и двамата  :'(

още едно изключение от тези правила
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Април 23, 2009, 01:23:41 pm »
При смъртта на свекъра ми, транзитите в картата на съпруга ми са били:
Точен съвпад на тр. Сатурн с нат. Юпитер във 2 дом, като Юпитер управлява 8 дом, а Сатурн 10д в натала.
Тр. Сатурн е бил в опозиция и на тр. Путон в 8 дом. В натала Плутон управлява 7дом.
В натала светилата са в 12 дом, като там са и Сатурн и Меркурий и други.
По него време беше на 36-37 години (а свекърът ми на 63г), така че незнам дали се приема за ранна загуба на родител.

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Април 23, 2009, 06:27:10 pm »
В такъв случай остава да споделиш имаш ли планети в 4 и 10 дом и отделно кои са техните управители и позиции и аспекти и също така да видим кой дом при теб по кой родител се съотнася(защото знаеш че зависи от картата)-така картинката ни ще е по-пълна и ще видим защо при теб е такова положението  ;)

МЦ ми е в Рак,а управителя-Луната е в Овен в 6 дом.Не е маловажно и това,че Сатурн е на трон по знак/упр. на 4 дом/.Веднага ти докладвам,че авторитета в моя живот е майка ми.Затова и 10 дом е силно акцентиран.Тя ме тикаше в ребрата да се движа.
« Последна редакция: Април 24, 2009, 06:56:36 pm от Скарлет »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #18 -: Април 23, 2009, 07:05:17 pm »
При повечето хора 10 дом е майката,а 4ти бащата-но може и да не е така ако картата го показва,за това трябваше да знаем преди да видим кой УПР какви аспекти към кой родител се съотнася.
Да,когато Сатурн управлява дома в който се намира и е на трон,няма как да не е по-стабилен-в смисъл за баща ти.
Макар че има опозиция със Слънце.
При вторият родител представен от Луната-тя се намира в 6 дом на болестите.Също така Венера в 10 отнасяща се към  майката,ако Овен ти е 6 дом-Везни 12 дом,означава че управителя на 12 дом е в 10-което пак не е добре за този родител(по отношение на по-ранна загуба или нещастия и заболявания).

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Април 23, 2009, 08:43:19 pm »
Върховете на 6 и 12 дом са в съответно в Риби и Дева.А загубата не може да се каже,че е ранна.Тя почина на 62 години,но беше внезапна и много ръзтърсваща за мен.Тя беше моя стълб.