Здравей Гост

Смърт на родител

• 84 Отговора
  • 22157 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Смърт на родител
« Отговор #20 -: Април 23, 2009, 09:15:49 pm »
При повечето хора 10 дом е майката,а 4ти бащата-но може и да не е така ако картата го показва,за това трябваше да знаем преди да видим кой УПР какви аспекти към кой родител се съотнася.

В западната астрология 4 дом се свързва с ранната семейна среда, т.е. атмосферата и обстоятелствата в дома и семейството на родения. Четвърти дом може и да не представя някой от родителите, а настойниците, осиновителите, попечителите, т.е. хората, от които роденият като малък е отгледан.

Във ведическата астрология 4 дом (едно от значенията му) и Луната се свързват с майката, а 9 дом и Слънцето с бащата.

Например, в моята карта Марс в Риби в точен съвпад с Имум Цели не представя бащата, а по-скоро майката (Слънце в Риби) и нейния темперамент, характер и съдба. Същият представя и човека, в чийто дом съм расла като малка (дядо по майчина линия, който е със Слънце в Овен; Марс в тригон с изгряващ Уран - инженерни умения, от малка съм учена на "мъжки" занимания). Понякога е много сложно да определиш сигнификаторите, но друг път астрологията е толкова буквална...  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Април 24, 2009, 12:06:51 am »
Понякога е много сложно да определиш сигнификаторите, но друг път астрологията е толкова буквална...  :-[

Да така е.Но обикновено са съотнесени към един от двата дома-4 и 10ти.При мен майка ми е по 10 дом-освен заради мястото на Луната там,но и в Меркуриев знак-тя е със Слънчев Меркуриев знак.Дори фазата на Луната вероятно и говори за ранното ми раждане . 4 дом в Стрелец прекрасно ми се свързва с рода  -особено баба ми (в ролята си на втора майка-с АСЦ и Луна в Стрелец) и прабаба ми (Стрелец- и от двете съм имал религиозно възпитание),като с първата и съм живял,а втората познавал и която беше гледачка/ясновидка .ИЦ в Стрелец се връзва и с двамата ми бащи- и двамата са пътували много в чужбина,като Нептун в 4ти е оказал силно влияние-биологичният ми баща не ми остава в ролята такъв заради ранен развод (когато съм бил на 1 година няма някъде),а вторият ми баща е Риби и е бил дълги години параходжия (Нептун в 4ти в Стрелец).Дядо ми по бащина (родствена) линия цял живот работи като пътува в чужбина (в транспорта),а другият ми дядо по майчина линия си е богаташ ,още на времето със собствена голяма фабрика.Отделно произхождам от болярски род по майчина линия.Дори се оказа,че имам известен  астролог в рода по майчина линия  ??? (явно ще да е от Уран в Гокленова зона до ИЦ) Това разбира се го научих далеч след астрологичната ми практика...
Понякога астрологията наистина е много буквална, не винаги разбира се  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 24, 2009, 12:22:01 am »
Интересното при мен е, че и Имум Цели, и Медиум Цели по-скоро имат връзка с майката, не толкова с бащата. Както казах, Марс на ИЦ изцяло отразява характера и темперамента й, докато Дева на МЦ има връзка с астрологичния архетип на майката - изгряващ Меркурий. С други думи, знакът на върха на 10 дом е външният й, проектиран навън образ, докато Марс в съвпад с надира отразява вътрешния образ и ролята, която е поела в семейството. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #23 -: Април 24, 2009, 12:27:58 am »
Хубаво си го забелязала това-за вътрешният и външният образ на майката.За твойта карта имам предвид-това го чувам за пръв път и сигурно рядко се среща такъв вид съответствие. ;)

Приемаме,че майка ти е водещият родител.А другият никъде ли не е показан в картата ти (дори и да не е в домовете на родителите в западната),управител на К4 и к10-аспекти и знаци,Слънцето ?  ::) Ще е наистина странно ако въобще няма поне нещо или дали това е възможно това да се става в случаи когато той не е играел важна роля или е липсвал въобще (ако е такъв случай) ? Защото аз имам Нептун в 4 дом и биоличният ми баща го е хванал липсата  ;D Ти си ИЦ в Риби и за това питам ...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #24 -: Април 24, 2009, 12:49:37 pm »
И аз съм с ИЦ в Риби, но татко винаги е бил до нас. Само за инфо.

Интересна тема подхванахте.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Април 24, 2009, 01:01:14 pm »
Е да,само ИЦ в Риби не е достатъчен фактор за липса,но все пак питам,защото не знам конкретно в случая  ;)

При мен за същото влияе не само Нептун в 4 дом,но и квадрата на Плутон със Слънце (което може да е форма на откъсване с бащата).Дори е със Слънчев знак Скорпион.Така биологичният ми баща е по Слънце,а този с който съм живял (логично) е по 4 дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 24, 2009, 01:05:14 pm »
При мен Луната е в знака, където е Слънцето на бащата, Марс е в знака на Слънцето на майката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Април 24, 2009, 01:21:31 pm »
При мен Луната е в знака, където е Слънцето на бащата, Марс е в знака на Слънцето на майката.

При мен Луната е в знака, където е Луната на майката, а Сатурн е в знака, където е Слънцето на майката, а Марс е в знака на Слънцето на бащата, както и Слънцето на сина ми, но при сестра ми Луната е в знака на Слънцето на майката, а Марс и Слънце, където е Слънцето на бащата.  :) до сега не съм се замисляла за това - интересно !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 24, 2009, 01:32:56 pm »

При това стълпотворение в Лъв и Слънце в партилен съвпад със Сатурн няма начин бащиният авторитет да не присъства в живота ти.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #29 -: Април 24, 2009, 02:38:33 pm »

При това стълпотворение в Лъв и Слънце в партилен съвпад със Сатурн няма начин бащиният авторитет да не присъства в живота ти.  :)

Да, точно така. Слънце/Сатурн ми е дал един строг, понякога дори суров и властен баща. Малко е потискащо, но с времето се научаваш да се справяш.   ::)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #30 -: Април 24, 2009, 05:14:56 pm »
И в моята карта преди време открих тази "буквалност" ,за която говори Лили.
Баща ми е зодия Скорпион и стелиум във Везни.Управител на 4-я ми дом е Меркурий,намира се в осми натален, в 4-ти е и Плутон,но е в интерсепт. Везни.Властен и строг човек е,до ден днешен имам страх от него.. ;D
Майка ми нещо ми се губи горе на МЦ-то в Риби,тя е Козирог,с Козирожки стелиум и може би това е съответствието..Не й знам часа на раждане,но все си мисля,че има силен Нептун-все депресии и притеснения я гонят..Определено нямаме силна връзка ,съзнателно или не,ми създаде много комплекси в детството,с които се боря и сега.
Брат ми чудесно се вписва в 3-я ми дом-Лъв/Дева-слънчевият му знак е Дева,има Лъвски стелиум.
Неговият трети пък е Водолей,демек-аз.
Тук определено не е мястото,но по кой дом са бабите по бащина линия?Моята беше всичко за мен дълги години..

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Април 24, 2009, 06:12:30 pm »

И при мен е доста интересно. Господарят на ИЦ е в 10-ти дом, а Луната и Слънцето са в съвпад (в натала).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Април 24, 2009, 08:07:56 pm »
Да, Мимс и за мен така с баба ми /майка на баща ми/. Много близка и до днес я сънувам.

Незнам дали не беше 9 дом, свързан с внуци и баби, дядовци. Който знае повече, ще каже.  :)

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Април 25, 2009, 12:03:59 pm »
Съвсем накратко:

1 дом
майката на баща ви (4-ти от 10-ти)
бащата на майка ви (10-ти от 4-ти)
вашите правнуци (5-ти от 9-ти)

7-ми дом
вашият партньор
майката на майка ви (4-ти от 4-ти)
бащата на баща ви (10-ти от 10-ти)

9-ти дом
вторият партньор
вашите внуци (5-ти от 5-ти)
приятелите на вашите приятели (11-ти от 11-ти)

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Април 25, 2009, 12:53:59 pm »

И при мен е доста интересно. Господарят на ИЦ е в 10-ти дом, а Луната и Слънцето са в съвпад (в натала).
И при мен Сатурн символизира майка ми (ако и баща ми да е козирог). Просто Тя е доминирала.
Господарят на МЦ- Марс е в 4дом- домът на рака (майка ми е със Слънце в рак), а Сатурн е в съвпад с МЦ в овен в 10дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Април 25, 2009, 01:00:39 pm »
И при мен Сатурн символизира майка ми (ако и баща ми да е козирог). Просто Тя е доминирала.

В една от немските школи по Астропсихология Сатурн се свързва с майката, особено когато нейното влияние е подчертано в живота на родения.

Сатурн - майката
Слънце - бащата
Луна - детето
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #36 -: Април 25, 2009, 07:01:58 pm »

В една от немските школи по Астропсихология Сатурн се свързва с майката, особено когато нейното влияние е подчертано в живота на родения.

Сатурн - майката
Слънце - бащата
Луна - детето

значи съм била права по отношение на сатурн!т.е , че може да бъде тълкуван и като майката! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Април 25, 2009, 08:01:08 pm »
В Кабала дори Сефирата към която Сатурн се свързва-Бина е първоначалната Майка-дарителката на формите  ;)

« Отговор #38 -: Май 04, 2009, 12:50:56 am »
Нерде Ямбол, нерде Стамбул...но да попитам, защото Lillie в една друга тема спомена, че квадрат на дир. Слънце с наталните MC/IC е сигнал за загуба на статус.

Та, аз се питах за моя хороскоп, понеже все не мога да натъманя 5-6 минути, може ли дирекционна Луна в квадрат с натални MC/IC  да сигнифицира загуба на родител - в моя случай майка ми. Такова положение с 2 градуса разлика има в хороскопа ми /според настоящия ми час на раждане/. Наталното IC е в скорпион. С "новия" натамънен час се връзва и едно друго събитие - закупуване на жилище, но пък се измества трето - започване на първа работа с 2 градуса - прогр Луна в съвпад на нат. МС в телец. Много добре заплатена, между другото.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Май 04, 2009, 01:14:44 am »
Та, аз се питах за моя хороскоп, понеже все не мога да натъманя 5-6 минути, може ли дирекционна Луна в квадрат с натални MC/IC  да сигнифицира загуба на родител - в моя случай майка ми. Такова положение с 2 градуса разлика има в хороскопа ми /според настоящия ми час на раждане/.

Принципно може.
Особено, ако Луната има трудни аспекти в радикса. А при теб, доколкото се сещам, се намираше в един знак със Сатурн и Южния възел.

Ето каква интерпретация се дава на дирекцията на Луната към меридиана, ако сключва неблагоприятен ъгъл:

- публичен скандал, непопулярност;
- неуспех сред жени (за политик може и сред електората, за шоумен - сред аудитория, тъй като Луната символизира масите);
- опасност за майката или съпругата или грижи, свързани с тях;
- семейни конфликти;
- промени, нестабилно положение в професията, несполуки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.