Здравей Гост

Житейски периоди

• 9 Отговора
  • 4535 Прегледи
Житейски периоди
« -: Април 17, 2009, 12:51:36 am »
Здравейте, не забелязах подобна тема, колкото и да търсих, а ми е интересно и затова ще пусна нова такава.
Става въпрос за периодите в живота ни. В живота на всеки има определени години, когато животът ни коренно се променя. Забелязвам, че в моя живот големите промени са през 7 години, а по-малки промени имам на всеки три. Нещо като цикличност. Вие забелязали ли сте нещо подобно при вас?  :)

*

Helo

Re:Житейски периоди
« Отговор #1 -: Април 17, 2009, 12:12:00 pm »
Да! При мен на всеки шест месеца има промяна в живота. И аз самата се променям - мисленето ми се променя. На всеки шест месеца. Ето, точно сега например, минаха шест месеца от последната промяна в живота ми и хоп  ??? - нова промяна. Ама всяко зло за добро! Този път отново е за добро! :P  ::)  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 17, 2009, 01:05:17 pm »
Забелязвам, че в моя живот големите промени са през 7 години, а по-малки промени имам на всеки три. Нещо като цикличност. Вие забелязали ли сте нещо подобно при вас?  :)

Няма нищо странно от астрологична гледна точка.
Периодите от по 7 години са под влияние на Сатурн.
На всеки две години изживяваме по едно марсово завръщане, т.е. някъде към третата година идва опозицията на Марс към наталното му място (точката, в която се завръща).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Април 17, 2009, 02:11:48 pm »
7 години е също така периода за който Уран преминава през един знак-това също може да се вземе под влияние.
Човешкият организъм също следва 7 годишен цикъл на съзряване и възобновяване на клетките- растежа може да се сложи по Сатурн,а заменянето с нови на всеки 7 години по Уран.

Вероятно lucky_one при условие,че това при нея се повтаря има силно поставен Уран в картата си или по някакъв друг начин се свързва с този цикъл  ::)

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Април 26, 2009, 01:23:22 am »
Период на прецесията – равен на 72 години. За това време, звездното небе се „измества” с един градус наляво, а Слънцето изгрява в друго съзвездие. Периодът на прецесията съвпада със средната продължителност на човешкия живот. Затова и някои мистици наричат смъртта в тази възраст –„астрологически безупречна”. Обаче по-голямо значение се придава на 30 градусовото „изместване” на звездното небе. Този период е известен като Астрологическа ера или Световна епоха, която е приблизително равна на 2050 години. Нарича се с името на съзвездието, в което изгрява Слънцето в деня на пролетното равноденствие (21 март). В момента се намираме в Ерата на Водолея.

"Колелото на живота" и "Точката на живота". Астрологът Д. Радяр намира интересна взаимозвързка между 84 годишния цикъл на Уран и цялостното развитие на човека – Точката на Живота, в течение на човешкия живот преминава през всичките 12 знака от зодиака и се придвижва през един знак приблизително за 7 години. Скоростта на "Точката на Живота" е около 4.3 градуса в год.

Юпитериански цикъл - приблизително равен на 12 години. През това време се сменят модните и социалните тенденции в обществото. Най-добре изучен е от китайските астролози. Техните изследвания са известни на запад като Китайски зодиак. На всеки от дванадесетте юпитериански цикли съответства името на едно от 12-те животни. В индивидуалния хороскоп циклите на Юпитер се изразяват в промяна на житейската философия, религиозната нагласа и социалното поведение на индивида.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Април 26, 2009, 01:46:11 am »
Марсиански цикъл продължава 22 месеца или както е прието да се счита в практиката - около 2 години. Това е цикъла на пълното разрушаване на много материали от естествен произход, а също и идеалния изпитателен срок за практическото приложение на много идеи, планове и начинания. Както се казва: "Всяка илюзия се разрушава след 2 години".

Цикъл на Луната
Период на въртене на Луната около Земята - 27 дни, 7 ч и 43 мин. Всяка лунна фаза се разделя на 7 дни, откъдето са и различните емоционални състояния. Европейската астрологична традиция е по-ориентирана към т.нар. синодичен месец - периодът между 2 новолуния. Синодическият месец е равен на 29,53 денонощия и неговите фази могат да се наблюдават с невъоръжено око.

Цикъл на Сарос - период на прецесия на орбиталните лунни възли
Цикълът на Луната е много по-сложен и на неговото влияние са податливи още няколко възрасти, кратни на числото "9" - 9, 18, 27, 36 години и т.н. На 9 годишна възраст е перигеят на Лунната орбита, а на 18 години - апогей.
Цикълът на Сарос - възвръщането на Лунните възли в наталната им позиция се случва на 18 години и 10/11 дни (респ. на 36 години).

« Последна редакция: Април 26, 2009, 01:50:39 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Април 26, 2009, 02:03:39 am »
Цикли на тежките планети и някои фиктивни точки:

Юпитер
пълен цикъл - 12 години
на 3 години - 1/4 от цикъла (квадратура)
на 6 години - 1/2 от цикъла (опозиция)
на 9 години - 3/4 от цикъла (квадратура)
на 12, 24, 36, 48, 60 години - Юпитерово възвръщане.

Сатурн
Пълен цикъл - 29,5 години
на 7 години - 1/4 от цикъла (квадрат)
на 13-14 год.- 1/2 от цикъла (опозиция)
на 21 години - 3/4 от цикъла (квадрат)
на 29-30 год. - Сатурнов възврат

Уран
Пълен цикъл - 84 години
21 години - 1/4 от цикъла (квадрат)
42 години - 1/2 от цикъла (опозиция)

Нептун
Пълен цикъл - 165 години
41 години - 1/4 от цикъла (квадратура)
82-83 год.- 1/2 от цикъла (опозиция)

Плутон
62 години - 1/4 от цикъла (квадратура)

Бяла Луна (Селена)
Пълен цикъл - 7 години

Черна Луна (Лилит)

Пълен цикъл - 9 години

« Последна редакция: Април 27, 2009, 10:26:41 pm от Небесна »

*

malina

« Отговор #7 -: Април 26, 2009, 11:10:07 am »
Благодаря Небесна, много полезна и систематизирана информация ..

Аз стигам до извода, че на мен най-силно влияние ми е оказал Сатурн /при неговата опозиция, квадрат и възврат/. След тези периоди се промених коренно и все още изпитвам чувство на вина към приятелите си, които не можаха да се приспособят към новата ми същност., а и аз вече не ги чувствах толкова близки ..   :-[

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Април 27, 2009, 01:47:52 am »
Ще дам и още информация, но нека да се поосвободя малко, че в момента съм страшно заета и влизам за кратко във форума.

На мен най-отчетливо ми въздействат циклите на Луната, Сатурн и Уран.
Луната ми управлява господаря на Асцендента, а освен това съм родена при Новолуние. При всяко новолуние енергията ми е под кота нула, обикновено в този ден се затварям в къщи, старая да се изолирам възможно най-добре от социални контакти, правя си равносметка и релаксирам. Особено, ако новолунието се случва в квадрат или опозиция на моите светила (Лъв, Телец, Скорпион). Ако се случи в другите знаци не го преживявам толкова трудно.

Сатурн и Уран ми управляват светилата, които са във Водолей. Отдавна съм забелязала, че при мен настъпва някаква цикличност на всеки 2,5 години, когато Сатурн смени знака, през който транзитира.  Тогава обикновено си преосмислям връзките. Винаги съм се питала какво общо може да има Сатурн с връзките. При мен той се намира в 3-ти дом и прави голям тригон с Нептун в 11-ти и Юпитер в 7-ми (домове на връзките). Ако една връзка се е превърнала в рутина, аз обикновено я преразглеждам - или я приключвам, или я поставям на нови основи.

Уран го усетих истински, веднага щом навлезе в Риби (рожденият е в Дева) - кризата на Урановата опозиция. Въпреки това на всеки 7 години Уран сменя знака, през който траанзитира и аз съм податлива на този цикъл.

Другите цикли не мога да ги отдиференцирам така отчетливо. Някои от тях се застъпват. Например Сатурновата квадратура съвпадна с възвръщането на Лунните възли, което за мен беше много ползотворен период, макар, че точно в този период се разведох, но мога да кажа, че това ми подейства освобождаващо и намерих себе си. по това време Уран направи съвпад с Меркурий - господарят на 7-ми дом, а Сатурн транзитираше през 7-ми дом.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Април 27, 2009, 10:24:10 pm »
На 3 годишна възраст транзитният Юпитер прави квадрат към наталното си положение. Това предизвиква основополагащи изменения в мирозренческата философия и в социалното поведение.  В резултат детето тича в обратна посока, често тропа с крак и на всички забележки отговаря с „Не”. Пълно противоречие с обкръжаващия свят, непослушание, инат, капризи.

На 6-7 годишна възраст опозицията на Юпитер към рожденото му положение и квадратурата на Сатурн предизвикват изменения в социалната адаптация, личните убеждения и светоусещането. Малкият човек започва да чувства своята особеност и да я отстоява пред обкръщаващите. Влиянието на Юпитер и Сатурн на 7 год.възраст се съчетава и с влиянието на Бялата Луна – отговаряща за светлата страна на Душата и личността. На тази възраст Бялата луна се връща в рожденото си положение. Вгледайте се в децата си на тази възраст – те са по-разумни и по-добри по душа, отколкото са били до сега. Ако в този период не се постараем да закрепим светлите качества в техния характер, да им дадем нравствени основи, то по-късно може да се появят проблеми в поведението и в духовното направление на човека.

Кризата на 9 годишните е свързана с квадрата на Юпитер и с възврата на Черната луна, която поставя на изпитание тъмните и най-лошите свойства от характера на човека. Съществува вероятност за негативно влияние върху мирогледа на малкия човек. Ако до 7-годишна възраст не се поставят твърди основи в духовен план, то на 9 годишна възраст детето, сблъсквайки се с негативната страна на своята карма и изпитвайки от това шок, може да измени своята духовна същност в лоша посока. Разбира се, много зависи от аспектите в хороскопа, от индивидуалните астрологични показания, но общата тенденция е такава: първото сериозно изпитание/изкушение, които преживява малкия човек се случват на тази възраст.

Широко известна е кризата на подрастващите, която настъпва на 12-14 (15) годишна възраст.
Юпитер завършва пълния си кръг и застава на своето място – личната идеология се проявява по-отчетливо и ярко. Нараства вярата във вътрешните убеждения.Сатурн прави опозиция на рожденото си положение– външно нашите деца смятат, че са прави единствено те, а възрастните не са в състояние да ги разберат. Втори възврат на Бялата луна в нейната рождена позиция – духовните и нравствените аспекти на личността трябва да се закрепят на своите светли позиции и на децата трябва да им се помогне в това, чрез насърчение.

На 21 годишна възраст момчетата възмъжават, а момичетата започват да мислят за задомяване. Тяхната личност се нуждае от ново обособяване и пълна независимост от гнета на родителската опека. Децата създават свои семейства или заживяват самостоятелно и престават да възприемат родителите си като „последна инстанция”. На тази критична възраст имаме: 3/4 от цикъла на Сатурн (квадрат); 1/4 от цикъла Уран (квадрат) и трето възвръщане на Бялата луна в наталната и позиция. Личността на човека се преустройва, сблъсква се с нови, сериозни житейски изпитания, а жаждата за придобиване на независимост води до това, че птиченцата напускат гнездото. така, че не осъждайте децата в този период. силата, която ги тласка извън дома е мощната сила за реформация на личността в глобален мащаб. Светлата страна на Душата трябва да намери подкрепа.
« Последна редакция: Април 27, 2009, 10:59:26 pm от Небесна »