Не искам да всявам смут,ама нали съм Тома Неверни,та ми минава през ума,че едно инсценирано отвличане срещу откуп за милиони,си е страхотно пране на пари.Или аз гледам много филми? 
И това го има-но инсценирано или истинско,събитието е "отвличане срещу откуп"

Иначе ТВ не гледам особено,така че добре,че Скарлет си споделя впечатленията.
Аз и за това постоянно изтъквах Венера в двата натала-там работата с парите не е чиста.В смисъл не отричам ,че някой от тях може да е бил отвлечен наистина,но и в двата случая става въпрос за бизнесмени с изявени трудни Венерини аспекти-за това и предположих,че тези които ги отвличат са всъщност техни познати или хора с които взаимно имат някакви финансови обвързвания-налице има борба на интереси.Разбира се възможно е и да са обект на прицел само заради това което са натрупали като средства,но не мисля че туко така случайно са ги избрали точно тях.
Специално във 2рият случай на Кирчо (това име винаги като го чуя и ме избива смях

)-в транзитите нещата са някак си плавни.Принципно в астрологията ако транзитна планета аспектира с какъвто и да е аспект планета с която има връзка в натала-водещо е действието по наталният аспект ,а не на транзитният който е само почукването.Кирчо има
натален куинконс Плутон/Слънце-има за задача да изглажда постоянно личната си роля и участие в колективни и групови процеси,особено ако и са свързани с "подземният свят".Транзитният аспект дава както
възможност (секстил) да си
изглажда (куинконс)позицията (Слънце),да се адаптира към нови или критични условия (куинконс),
така и съзнателен взаимообмен с отсрещната страна-това е функцията на секстила.Отделно от това секстила е в знаци ИН,което може да означава,че той сам е търсил тази възможност и че не му е паднала отгоре (ако беше в ЯН знаци).Тук вече нещата стават сериозно съмнителни

Иначе независимо ,че секстила е положителен аспект,водещ е наталният куинконс който изисква поправяне на грешки,адаптация и преразглеждане на личното положение в групата (Слънце куинконс Плутон).После транзитният
тригон на Сатурн към Венера- идеално време хармонично да си структурира връзки/пари,да се издължи (Сатурн) по пътя на най-малкото съпротивление (тригон).Тригона дава леснота,но в натала са в квадрат-и този аспект му дава бързо справяне с критични и напрегнати отношения в бизнеса и покрай парите,нуждата отново да се върне към наталният квадрат и каквото е наработил по него.
За материална насоченост на основните събития в живота му през този период говори и това,че прогресивното Слънце съвпада с ЮЛВ в Телец-трябвало е да си разчисти положението преди да продължи напред и да излезе извън хватката на това което е натрупал като карма по този възел.
Дирекцията Нептун квадрат Слънце дава всякакъв вид неяснота по отношение на истинското му положение.
Натално човека има акцент върху Риби+Меркурий-може и да е от хлъзгавите Рибки

Разбира се това са само възможности,но транзитите правят впечатление.
А че не е задължително отвлечените да бъдат тероризирани е ясно-въпрос на политика на тези които похищават и причините за това могат да са всякакви.За някои това е просто бизнес,за други може и да не е така.