Здравей Гост

10-ти дом

• 10 Отговора
  • 3657 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
10-ти дом
« -: Април 18, 2009, 09:03:19 pm »
От много време ми се щеше да пусна такава тема,даже Небесна ме изпревари с темата за 4-ти,после се "възроди" и тази за 12-ти..
Намирате ли връзка между знака на 10-я ви дом,управителя му и положението му в натала и професията ви?

*

Nebesna

Re:10-ти дом
« Отговор #1 -: Април 18, 2009, 09:34:05 pm »
Аз намирам връзка, но предлагам да разширим темата не само до знака на върха на 10-ти дом, а и до планетите в дома и техните аспекти. Аз имам Везни на върха на 10-ти и Марс тук, който прави квадратура с Юпитер в 7-ми дом. Везни на МЦ, както и Юпитер се свързват с юридическата професия или с контрола по прилагането на законите. Аз работя в контролна институция и работата ми е свързана с правомощия. Ще допълня още, че Юпитер управлява Асцендента.

« Отговор #2 -: Април 18, 2009, 09:53:44 pm »
Виждам 10 дом повече като цели и идеали, към чието постигане се стремим. За самия вид на професията по- показателни са ми 2-ри и 6-ти дом.

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Април 18, 2009, 09:55:32 pm »
Естествено е да има връзка.Аз имам МЦ в Рак и Луна в 6 дом-27 години работих в здравеопазването.Но с МЦ в Рак дава и промени в професията.Имам и Слънце,Венера и Меркурий на МЦ-Слънце и Меркурий в 9,а Венера в 10 в Рак.Имам и Уран в 10 дом в Лъв.С Риби на върха на 6 дом винаги съм работила на места едновременно,за да си допълвам прекрасната заплата от болницата.До преди 2 години бях на ръководни длъжности и на двете места,като едната беше ръководна длъжност в организация.Сега спрягам глагола мотам се и най-после сама съм си началник-ставам когато си искам,работя когато си искам.Затова и не вдигам глава от работа. ;D И по закона на Мърфи пак се случи така,че съм в "организация"/така да го нарека/. Пустия 10 дом върти,суче,все ме тика в обществени дейности-асц. Везни. ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Април 18, 2009, 10:53:22 pm »
10 -ят дом е причината за професионалната ми неудовлетвореност. На куспида е овен, а и Сатурн е там в съвпад с МЦ. Занимавам се с търговия, а Сатурн иска по-сериозна дейност.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Април 18, 2009, 11:11:01 pm »
Виждам 10 дом повече като цели и идеали, към чието постигане се стремим. За самия вид на професията по- показателни са ми 2-ри и 6-ти дом.

А може би ти виждаш 10-ти дом така в своята карта? Иначе личните цели и идеали са по 11-ти дом.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #6 -: Април 19, 2009, 12:04:25 am »
Това е моя препъни камък.Не мога да си намеря призванието.Опитвала съм много неща, но изпитвам неудовлетворение от досегашните си работи..Навремето рисувах, но нищо не  направих,за да се развия в тази насока, защото ми се виждаше несериозно /МЦ Козирог/.Сатурн ми е в 5 дом в Дева в квадратура с Венера в Близнаци ми/2 дом/.Винаги съм искала да намеря работата, от която ще се чувствам полезна и удовлетворена...
Ех, защо нямам и аз Слънчо в 10 дом :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Април 19, 2009, 12:45:36 am »
 >:( , Аз какво да кажа??!!точен съвпад на уран и плутон с МЦ :o , след всяко горе следва долу , след всяко долу следва горе , но на още по-високо стъпало.при мен с дребни работи нищо не става....не бяха кораби не бяха чудеса :)сега фотоволтайци и вредни емисий. и да допълня тия двамата участват заедно с МЦ  в голям космически тригон с марс в козирог-2ри дом и луна в телец6-ти дом....а плутон е упр. на асц ;) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8 -: Април 19, 2009, 01:08:39 am »
Моят десети е в Риби,без планета в него..Определено ми липсват грандомански амбиции за кариера и издигане на всяка цена..Винаги са ме привличали хуманитарни и творчески професии , по възможност-без шеф на главата.. ;D
Нептуна ми е в шести и явно това е предопределило работата ми в оздравително училище..
Брат ми има Лъв на МЦ ,Луна,Венера и Сатурн в съвпад с него,отделно Слънце и Мерк в 10-ти..Тоя човек умора няма,изредил е 100 професии-от берач на маслини до собствен бизнес,има нюх за печелене на пари и стремеж да е най-добрият,успява с каквото се хване и не се страхува от промени и рискови ситуации..Благородно му завиждам,щото аз от сума време съм се закотвила на едно място,имала съм много изгодни предложения за друг тип работа,но навикът си казва думата..

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #9 -: Април 19, 2009, 09:33:59 am »
Тук и аз мога да се включа  :)

10ти дом Козирог без планети ,Сатурн на К5 откъм четвърти в съвпад с Марс,2ри Телец,6 ти Лъв с интерсептирана Дева и Везни с Плутон накрая на К6.

Определено си падам по сметките и цифрите,такъв тип работа ми харесва и съм силна. Амбиции имам ,но не "болни" и на всяка цена ,по-скоро искам да ме ценят.

Друга сфера ,в която си мисля ,че ако имах възможност щеше да ми допадне е сферата на услугите свързани с женската красота.По едно време изкарах курсове,но ми се обадиха за друга работа.Но в тази област смятам,че щях да имам проблем с отношенията,защото съм по-резервирана и не съм "артист",а е необходимо в известна степен,доста щях да плача докато претръпна .

Друго ,което ми е интересно ,но не мога да си го обясня ,защо все ми върви на сезонна работа ,дори да е свързана пак със сметки ,нещо с постоянните работи не ми върви досега  ::)

п.п. Честит празник ! Слънчев и усмихнат ден на всички !
« Последна редакция: Април 19, 2009, 09:59:29 am от *Lina* »

*

mamma_mia

« Отговор #10 -: Април 19, 2009, 09:47:01 am »
Христос Возкресе! :)
При мен също е странно положението.
Имам овен на върха на 10 дом,марс в 10 ти.
Преди години имах големи амбиции и мечти,някъде около 20тата ми година.Но тогава прогресивното ми слънце също е било в овен.След като влезе в телец,всякаква амбиция и напористост се изпариха.Станах още по-инертна.
Ето по натал имам данни за борба в кариерата,мъжки качества....но при мен на практика нищо подобно.
Амбициите ми касаеха шоу бизнеса,пеене.Но многото спънки ме обезвериха :(
Сега вече съм един посредствен чиновник,ако мога така да го назова.
От друга страна имам съвпад на марс с луна и луна със сатурн.
Имам и чудесно разположение на венера в 10ти-телец....но ето, че на практика не се получи нищо от мечтите ми.