Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 136 Отговора
  • 24641 Прегледи
*

Nebesna

Re:ретрограден меркурий
« Отговор #40 -: Май 09, 2009, 05:22:37 pm »
Ти от толкуз ногу карти, дето си ги въртя, накрая оплете конците. Тури му пепел.

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Май 09, 2009, 05:22:56 pm »
Конфликти лично с мен е нямало.Даже/да не чуе дявола/мисля,че съм в доста добра позиция.Имаме проблеми като цяло във фирмата и за това се притеснявам.С този съвпад после да не се случат неприятни събития,ако остана...Там е въпроса. :-\

Тези твои "раздвоения в работата", както ги наричаш, идват вероятно от наталния съвпад на Сатурн/Марс на Асцендента. Сатурн ти съуправлява 6-ти дом, а Марс - 10-ти/11-ти. В момента транзитната нодална ос преминава през този съвпад и задвижва оста Асц-десц с тенденция да се премести по оста 6/12-ти дом.

Тр. ЮЛВ прави съвпад с наталните Марс/Сатурн. Съвпадът още не е точен, но ти интуитивно си го почувствала.  Транзитната нодална ос показва как успяваме да се впишем в общия космически план "тук и сега" и формира  нашата адаптивност към промените - как изпулзваме ресурсите на планетата ни. (докато наталните лунни възли показват нашите кармични задачи). Интересното при транзитите на нодалната ос е, че тя се движи обратно на планетите. Когато нодалната ос срещне някоя планета, ни кара да поспрем и да преосмислим принципите на действие на съответната планета в натала. Това е вид равносметка. При среща на ЮЛВ с планета, използването на ресурсите на тази планета и възможностите за изява е затруднено, може да има известни задръжки. При среща на СЛВ с планета се отварят много възможности и използването на планетните ресурси е улеснено.

Какъв е резултата от обратното движение на възлите, спрямо натала? Ще дам пример в твоя случай: На етапа Северният възел транзитира в 6-ти дом (западното полукълбо), а ЮЛВ ти засяга лични планети в източната полусфера. Когато една планета транзитира през съвпада Сатурн/Марс на твоя Асц., тя среща първо Сатурн и предизвиква консерватизма и традиционализма ти, а после среща Марс - предизвиква те към действие. Т.е. при теб действията би трябвало да са предварително подложени на твърда преценка. Когато нодалната ос премине през този съвпад, тя предизвиква първо Марс (импулсивността ти), а след това Сатурн - съществува вероятност действията да изпреварят твърдия разум. Не че това е лошо по принцип, но може да е непривично за теб. А и с тр ЮЛВ тук...не знам какво да  те посъветвам. Не съм наблюдавала толкова обстойно транзитите на възлите, а и има твърде малко информация по въпроса. Зная само, че когато СЛВ транзитира в западната полусфера, ще трябва доста да се съобразяваме с другите, ставаме малко по-зависими. Инициативата не се подкрепя толкова.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #42 -: Май 09, 2009, 05:29:01 pm »
Малее,на мен вчера кво ми се случи.. :-[  ;D
Стар приятел,с когото си бяхме загубили дирите,преди няколко дни ми писал на мейла,че ще е в Пловдив  на 8-ми и да му оставя номер за връзка.Аз номер оставих ,ама хич и не погледнах,че съм объркала едната цифра..Чакам аз цял ден-ни вест,ни кост..
Тая сутрин,като си гледам пощата,съм се смяла от сърце..Милия,попаднал на някакъв ревнив съпруг,и то на адашка,та не било разправии,не било чудо.. ;D ;D ;D
Отделно,влязох в един сайт за анимирани тапети и новата преинсталация отиде по дяволите..  >:(Аваст-а нещо изпорти работата и май пак ще се бъркам в джоба.. :-\

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Май 09, 2009, 05:34:00 pm »
На първото се смях от сърце.  ;D ;D ;D А за второто - искрено съжалявам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #44 -: Май 09, 2009, 05:38:39 pm »
Благодаря ви,Скарлет,Небесна! :-*

Ще послушам съветите ви!Аз самата усещам,че е по-добре да си стоя на задницата,а не да влизам в ролята на търсачка на силни усещания,че мога и да си изпатя накрая.
Въпреки,че в повечето случаи съм печелела от това,когато си навиря рогите! ;DДоста мисля преди това...
Сега моментът,поне за мен е друг... :-\

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #45 -: Май 09, 2009, 05:54:43 pm »
Мерси.. :-[
Имам още едно такова знаменателно объркване на номера ,с него почна и сегашната ми връзка.. :P
Сега,като проверих в астрото,и тогава Мерка е бил ретро.. ::)

*

Skarlet

« Отговор #46 -: Май 09, 2009, 06:21:59 pm »
Mia 21,за да се види дали ще има смяна на работата,требе душко и солара да се види.Аз само фитили пускам,ама така само по транзити не може.Требе да е акцентиран 6 или 10 домове-я от планетка там,я я соларен МЦ или асц. да са в 6 или 10 дом.Но пак е много общо казано,щото в 6 дом е и здравето.А и нещо друго се сетих,докато рязах спака  ;D - знаеш,че трябва да се види солара според координатите и часовия пояс към БГ и града,в който живееш.То си е играчка.Защото тогава може да има промяна на куспиди и домове.

*

Skarlet

« Отговор #47 -: Май 09, 2009, 06:24:01 pm »
Малее,на мен вчера кво ми се случи.. :-[  ;D
Стар приятел,с когото си бяхме загубили дирите,преди няколко дни ми писал на мейла,че ще е в Пловдив  на 8-ми и да му оставя номер за връзка.Аз номер оставих ,ама хич и не погледнах,че съм объркала едната цифра..Чакам аз цял ден-ни вест,ни кост..
Тая сутрин,като си гледам пощата,съм се смяла от сърце..Милия,попаднал на някакъв ревнив съпруг,и то на адашка,та не било разправии,не било чудо.. ;D ;D ;D

Е това вече ме застреля тотално.  :o Горкият съпруг! И жалко за пропадналата среща.Но тя пак ще стане,но ревнивия съпруг????
И горката ти адашка!!! Мале,мале,.....

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #48 -: Май 09, 2009, 06:34:45 pm »
 :)И при мен имаше проблеми с компютър. То той си започна още на 29.04,2009г., с големи мъки  успях да стартирам и да си преместя всичко от диск "С" в диск "Д" и да го подготвя за преинсталация. Закрепи се положението, поработи няколко дена и на 7-ми окончателно отказа да стартира.  И какво мислите че се оказа- не бил за преинсталация, ами имало някакъв вирус в диск  "Д"  :-[, който не можел да се махне.  Ще видим като го донесе техника в Понеделник как ще се развият събитията.  Общо взето, засега, ретро Меркурий изисква от мен да имам повече резервни варианти в плановете и повечко запас от време,.... и търпение.

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Май 09, 2009, 07:02:45 pm »
Mia 21,за да се види дали ще има смяна на работата,требе душко и солара да се види.Аз само фитили пускам,ама така само по транзити не може.Требе да е акцентиран 6 или 10 домове-я от планетка там,я я соларен МЦ или асц. да са в 6 или 10 дом.Но пак е много общо казано,щото в 6 дом е и здравето.А и нещо друго се сетих,докато рязах спака  ;D - знаеш,че трябва да се види солара според координатите и часовия пояс към БГ и града,в който живееш.То си е играчка.Защото тогава може да има промяна на куспиди и домове.

Ха, Скарлет, добре, че ме подсети. Абе умното си е умно, бееее! Момичето е с местонахождение - Бургас.

Направих релокация на картата и завъртях солара за 2009 г., че наближава рождения и ден. Тя без малко има възвръщане на осите.  А Уран е в 10-ти соларен/натален в съвпад с наталната МЦ.

Ей го на, Солара. То се е видяло, че по ретро Мерк объркваме темите, ама поне да сме полезни някому.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Май 09, 2009, 07:08:18 pm »
Скарлет, помагай, че аз не съм толкова силна в соларите.
Виждам и Марс в точен съвпад с локус фортуна в 10-ти дом. А Уран прави тригон с натален Сатурн, която е добра аспектация. Има още 3 планети в 10-ти дом, а и този Марс на трон по знак и по дом прави съвпад с Локус фортуна, ама и квадрат със Сатурн.
« Последна редакция: Май 09, 2009, 07:13:22 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #51 -: Май 09, 2009, 08:05:36 pm »
Тази карта дето си я качила,я глеам кат китаец-пишеща машина.  ;D Ти за коя година си качила тоз солар? Аз направих картата в астро ком-а. Тъй като тя е родена на 21 май,значи требе да се види солара първо за 2008/2009-та. Аз не знам тя в този период има ли започване на ново място или някаква друга промяна на работата,защото в тази карта соларния МЦ е в 6 дом и в него има Луна в Стрелец- в 10 соларен.Ако тя не е сменявала и променяла работата,значи може да стане.И соларния 10 дом е в 6,а и Уран вече е транзитирал през тази релокирана карта в 10 дом.Соларния Юпитер прави тригон към наталния,а соларната Луна-тригон към наталния и соларния Марс.Нека се включи и Мия,да каже какво е ставало тази година,така ще разберем дали сме на прав път да продължим.А след рождения й ден се включва новия солар за 2009/2010,където има Юпитер и Нептун в 10 соларен дом и квадратурата на сол.Юпитер е разходяща към наталния.Соларният МЦ е в 9 дом,а възлите също са в 9-ти. Тя учи ли нещо,смята да пътува ли зад граница??? Управителят на соларния МЦ-Уран е в 11 дом и е в секстил към Меркурий/упр. на лерокираната карта.А пък соларния асц. е в 12 дом.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Май 09, 2009, 08:21:16 pm »
Анджак, де! Нали от 21 май започва новата и соларна година 2009/2010г., а старият солар вече изтича. Тя се притеснява, че фирмата, в която в момента работи претърпява проблеми и вече се е явявала на интервю в друга фирма, поискала е по-голяма заплата и сега я викат пак на второ интервю, ама се колебае дали да напусне.

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Май 09, 2009, 08:24:58 pm »
Тази карта дето си я качила,я глеам кат китаец-пишеща машина. 

Скарлет, аз направих едновременно и релокация за Бургас. Да не би оттам да идва разминаването с твоя солар, бе Душко. Иначе го правих в Зет 7 Гео.

ПП. Почва Ясновидци. Сега ви оставям.

*

aiia

« Отговор #54 -: Май 09, 2009, 08:27:39 pm »
УУУ аман с тез ретроградности.  ;D
Все някой планета се мандахерца, няма спокойствие на земята.
До вчера венера беше, днес меркурий, другия месец нептун , юпитер и хирон. Сатурна от 5 месеца ретро. Абе изобщо луди ставаме тука на земята.
В частност по темата, на мен меркурий ми е важен, управител на асц и сл. знак, но уви, аз нямам оплаквания. Транзитира ми в момента в 9 дом. Все в порядки. :-*

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Май 09, 2009, 08:44:51 pm »
Аман, аман, няма спокойствие. А пък при мен Мерка управлява хем три дома едновременно, щото имам и интерсептации, да му се не види макар.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #56 -: Май 09, 2009, 10:29:58 pm »
В новия солар на Миа има индикации за промени в работата, но не знам дали се касае за настоящата или нова работа.
Соларния Уран на МС прави секстил с наталните Слънце, Меркурий и Венера, а соларния съвпад на Юпитер, Нептун и Хирон - квадрат с изброените натални планети. Юпитер и Нептун в случая са важни, понеже управляват наталните 6-ти и 10-ти дом /пак се въртим около работа  :)/.
Тъй като става дума за солар, най-важни са Слънцето и Асц. Слънцето попада в соларния 11-ти дом - в предтоящата година обществените контакти, всякакъв вид групи придобиват особено значение.
Луната, като управител на Асц., намираме в 10-ти дом, в апликиращ съвпад с Локус Фортуна и Марс.
Смятам, че акцентите в новия Солар са работа/професионална реализация и обществени ангажименти.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #57 -: Май 09, 2009, 10:38:08 pm »
Това май трябваше да го напишем в съседната тема - "Соларен хороскоп"  :D

И да се върнем на "Ретрограден Меркурий"  :)
Вчера имах една среща, която по принцип е рутинна, но този път протече по-различно. Странното е, че я сънувах преди няколко дни, а това не е нещо, което ме вълнува и си се чудех какво ли ще се случва.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Skarlet

« Отговор #58 -: Май 09, 2009, 11:03:34 pm »
Скарлет, аз направих едновременно и релокация за Бургас. Да не би оттам да идва разминаването с твоя солар, бе Душко. Иначе го правих в Зет 7 Гео.

Имам процедурно питане- ти с каква часова разлика направи релокацията? Рожденият й час е 8. А според информацията,която намерих,трабва да се прибави 1 час- т.е. GMT +3 часа. Или греша?

*

Skarlet

« Отговор #59 -: Май 09, 2009, 11:24:53 pm »
Сега пък в ЗЕТ 8 ,където съм направила наталната й карта пише GMT +4 часа. Някой няма ли да каже каква е часовата разлика с Коми,че тоя ретро мерк съвсем ме обърка.Май и гладът ми помага.  ;D