Здравей Гост

Близнаците /не зодията/

• 36 Отговора
  • 6905 Прегледи
Близнаците /не зодията/
« -: Април 25, 2009, 09:54:54 pm »
За съжаление не разполагам с хороскопи на близнаци /гледала съм такива/, за да ги поста тук за пример. Интересно ми е не толкова защо са различни като характери. ТОва мога да си го обясня.

По-скоро ме интересува как живота им предлага различна възможност за изява /в случая си мисля за Ивайла Бакалова и Божидара/ Имах колежка, на която брата-близнак преди около 3 години е почина. Просто...пътищата им тръгват /или свършват  :-\/ по коренно различен начин.  ??? Попадали ли сте на такива хороскопи? И да не сте, ми е интересно мнението ви по въпроса.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
Re:Близнаците /не зодията/
« Отговор #1 -: Април 25, 2009, 10:13:48 pm »
Доколкото забелязвам, сестри Бакалови са двуяйчни близначки. Има огромна разлика с еднояйчните, т.к. се раждат от две оплодени яйцеклетки, а еднояйчните - от една.

Цитат
Близнаци има, откак съществува човекът, само че те се раждат по-рядко. Както е известно, съществуват еднояйчни близнаци (ЕЯБ) - уникален случай на равностойна наследственост и генетична идентичност, и двуяйчни близнаци (ДЯБ), които генетично си приличат толкова, колкото и всички останали братя и сестри.

От биологична гледна точка ЕЯБ и ДЯБ се различават основно. Докато ЕЯБ са генетични двойници и разполагат с еднакъв наследствен потенциал, ДЯБ се различават генетично толкова, колкото и всички братя и сестри.
Как може да се обясни това? Какви биологични механизми лежат в основата на тези различия? Как се създават ЕЯБ и ДЯБ?

Как се зачеват двуяйчни близнаци:

Двуяйчните близнаци, както показва названието, произлизат от две яйцеклетки.
ДЯБ са обикновени братя и сестри, те произхождат от две различни майчини яйцеклетки, оплодени от две различни бащини полови клетки и следователно - от две различни зиготи.
Трябва да обърнем внимание върху още две особености при създаването на ДЯБ. Не е изключено ДЯБ генетично да са само полубратя или сестри. Това може да се случи, когато двете яйцеклетки се оплождат от полови клетки на различни полови партньори. Узряването на яйцеклетките може да стане в различни дни, както и половите сношения с двама различни мъже могат да се осъществят в съвсем кратък интервал.

А еднояйчни близнаци...

ЕЯБ се създават при съвършено други условия. Те произхождат от една оплодена яйцеклетка. Названието еднояйчни не е съвсем точно. Те са не само еднояйчни, но и едноспермови. Зародишът се разделя на две съвършено симетрични половини с абсолютна генетична идентичност. Те имат еднакъв наследствен потенциал, но се развиват като два самостоятелни индивида. Теоретично те си приличат повече от ''две капки вода''. А изключенията потвърждават правилото. Някои условия на развитието по време на бременността, което ще рече - някои негенетични фактори, могат да доведат до различия между ЕЯБ.
ЕЯБ имат винаги еднакъв пол, еднаква кръвна група и съвършено еднакви серумни фактори. Това е валидно и за много други наследствени физически белези, за цялата им анатомия и функциите на организмите.

http://www.bg-mamma.com/articles/full/38

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #2 -: Април 25, 2009, 10:14:22 pm »
И на мен ми е адски интересна тази тема.
Защото преди всичко те се явяват и астрални близнаци, което допуска сходни съдби, събития протичащи по едно и също време и т.н. А аз всички близнаци, които познавам са толкова различниииии ..
Дано се включат по темата знаещите астролози  :-* :D

*

Helo

« Отговор #3 -: Април 25, 2009, 11:58:51 pm »
Да, повечето сигурно са различни. Но, в историята има записани доста примери за това как близнаци, дори и такива, които са били разделени в деството си - например, ако са били в сиропиталище и след това са осиновени от различни родители, имат удивителни съвпадения в съдбата. Някои се женят на една и съща дата и дори раждат децата си на една и съща дата, без да подозират за съществуването на другия близнак - случайно.  ::)

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Април 26, 2009, 12:03:56 am »
Да, повечето сигурно са различни. Но, в историята има записани доста примери за това как близнаци, дори и такива, които са били разделени в деството си - например, ако са били в сиропиталище и след това са осиновени от различни родители, имат удивителни съвпадения в съдбата. Някои се женят на една и съща дата и дори раждат децата си на една и съща дата, без да подозират за съществуването на другия близнак - случайно.  ::)

Това се случва най-често с еднояйчните. Мои близки приятелки-съученички, които са еднояйчни близначки се омъжиха в един и същи ден, имат сходен професионален път и еднакви вкусове в облеклото.

*

Skarlet

« Отговор #5 -: Април 26, 2009, 12:04:55 am »
Аз имам данните на близначки,но трябва утре да се разровя.Дано ги намеря.Ще е интересно.Имам и на две малки момиченца,но за тях е още рано да се анализират.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Април 26, 2009, 12:25:15 am »
Тук съм сложил карта на близнаци http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1333.140.html  (последният пост).
Това е картата на по-големият брат,втората не съм я сложил-разликата е около 10 мин (1-2 градуса).Същественото, което се изменя (освен градусите на куспидите и техните значения в тези градуси) е Меркурий -в 1та карта е в съвпад с АСЦ от 1 дом,във 2та карта е от към 12 дом.Дори според една система за разглеждане на домовете,последният градус на дома е особено важен,защото носи зряла опитност по този дом представен от планетата,която попада там.Еднояйчни близнаци са.Общото е че и двамата са последователи на Кришна съзнание-разликата е в това ,че по-големият брат е станал първи ,след година-две другият.Имат съществени разлики в характера,което е нормално както и в нивото на съзнание -имайки предвид,че хороскопа дори и да беше точен до минутата не може да даде повтаряне на една и съща душа (и напълно еднакъв кармичен опит).Обаче пътят им е все още взаимно обвързан и почти идентичен (начина на живот в по-широко погледнатите граници е еднакъв).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Април 26, 2009, 01:21:18 pm »
А аз всички близнаци, които познавам са толкова различниииии ..

За детайлен анализ на картите на близнаци (особено еднояйчни) според мен най-приложими са Ураническата астрология (мидпойнти) и Джьотиш (варги или т.нар. хармонични карти).
Не виждам друг, по-адекватен начин да се открият същностните разлики в такива карти...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Април 26, 2009, 06:21:53 pm »
Една интересна статия. http://avtora.com/articles/statii/dai_mi_liceto_si_nazaem_wizh_nai-populyarnite_bliznaci_po_sweta_i_u_nas

А това пиши в края й - "Джъстин Тимбърлейк и Елвис Пресли също са имали близнаци. И двамата обаче са оцелели на бял свят само няколко минути."
Не знам дали е вярно  :-X
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Април 26, 2009, 10:31:38 pm »
тази тема винаги ми е била изключително интересна по отношение на астропсихологията , както и предсказателната такава.чудила съм се , двама в една минута почти родени , а различни и като характери и като съдби.... :Dи нямам обяснение. :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #10 -: Април 30, 2009, 01:07:49 pm »
Аз бих използвала Сабианският календар,при карти с близнаци.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #11 -: Април 30, 2009, 06:54:04 pm »
Аз си мисля за еднояйчните близнаци,особенно тези родени с минимална разлика,дали е възможно да притежават една и съща душа с повечко задачи и уроци за изпълнение и изучаване в този живот.И тъй като самата душа съзнава,че всичко това не е възможно да се изпълни само от един,то тя ги поделя между двамата близнаци.От тук идват и различните съдби,но въпреки всичко,те са неразривно свързани чрез подсъзнанието си,а нали то е връзката с миналото и там е закодирана цялата информация от миналите животи :-\.
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 30, 2009, 06:57:52 pm »
Ако еднояйчните близнаци са свързани от една инкарнирана душа, по тази логика би трябвало да напуснат този свят заедно, в един ден и час. А дали на практика е така?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Април 30, 2009, 07:13:02 pm »
Аз нямам наблюдения за края на живота им,но това си струва да се проучи.Мисля,че това за душата се случва само при еднояйчните близнаци.Факт,който ме навежда на тази мисъл е,че има много случаи,когато единият близнак претърпява някаква злополука,това се отразява и на другият.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 30, 2009, 07:28:17 pm »
Факт,който ме навежда на тази мисъл е,че има много случаи,когато единият близнак претърпява някаква злополука,това се отразява и на другият.

Това съм чувала, да.
Все пак еднояйчните близнаци са свързани на клетъчно ниво, от една оплодена яйцеклетка се раждат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Април 30, 2009, 07:51:39 pm »
[quote author=Lillie link=topic=3194.msg39405#msg39405 date=1241112497
Все пак еднояйчните близнаци са свързани на клетъчно ниво, от една оплодена яйцеклетка се раждат.

В този ред на мисли ще кажа,какво съм чела като обяснение за душата от Алена.Според нея,душата представлява съвкупност от белтъчинки,свързани във вериги,които се развиват във всяка инкарнация,посредством информацията,която се закодира в тях.Това ме накара да се замисля и припомня уроците по биология в училище.Доколкото си спомних така наречената ДНК съдържа в себе си цялата генетична информация за човек.А какво всъщност представлява ДНК?Това са множество белтъчини,които трептят на една и съща честота,като по този начин създават енергия,която ги свързва.Добре е Скарлет да се включи и да даде яснота,защото аз нямам мед.образование и може и да греша.Но ако не греша,не е ли това всъщност душата,която обяснява Алена.И ако е така,щом еднояйчните близнаци са свързани на клетъчно ниво,защо да не са свързани и чрез една душа? :-\ :-\ :-\
« Последна редакция: Май 01, 2009, 01:15:50 am от Kasiopea »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 30, 2009, 08:40:16 pm »
Струва ми се от езотерична гледна точка невъзможно двама различни индивиди, дори и да са еднояйчни близнаци, да имат една обща душа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Април 30, 2009, 08:44:10 pm »
Е,аз не опровергавам тезата,само споделям някои свои мисли.

*

aiia

« Отговор #18 -: Май 02, 2009, 03:39:49 am »
Що е астрален близнак? Много хора смятат, че двама души са астрални близнаци само, защото са родени в един и същ ден. Годината е различна, но какво ли значи някакваси година?!

АСТРАЛНИ БЛИЗНАЦИ са единствено хората, които са родени не само в един и същ ден, един и същ месец, една и съща година, но и в една и съща секунда. Последното е особено важно условие за съществуването на астрални близнаци.

Причината е във факта, че тогава планетите са не само с еднакво разположение на небосклона, а и домовете и асцедента са еднакви. За тези хора може да се каже, че са астрални близнаци, с еднаки характеристики, заложени от Слънчевия, изгряващия знак и аспектите между планетите, а също от житейските периоди, вибрациите на деня на раждане и Съдбовния път. Единственото различие между тях са имената им, които могат да влошат или подобрят останалите
вибрации. Те си приличат и на външен вид, имат заложени еднакви болести, но дали ще боледуват от тях зависи от все пак различната карма, натрупана в предишните им прераждания.

Биологичните близнаци - еднояйчни или двуяйчни - не са астрални близнаци, защото се раждат винаги с няколко минути разлика. При повечето от тях асцедентът също е еднакъв, както и житейските периоди, но те, дори и приличащите си като две капки вода, имат различни характери, определящи различна Съдба, различен път на развитие, различна карма, която всеки сам твори. Те притежават силно развита интуиция, която им помага да затъват в чувствата и проблемите на другата половинка, дори и когато са на голямо разстояние един от друг.

Астралните близнаци в повечето случаи не се познават. Не контактуват телепатично, но често чуваме от хората, които ни познават, че са видели някъде жена или мъж, който така ни прилича, че са го сбъркали с нас самите.

http://www.magicaura.com/article/291/

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Май 02, 2009, 05:45:24 pm »
Ако еднояйчните близнаци са свързани от една инкарнирана душа, по тази логика би трябвало да напуснат този свят заедно, в един ден и час. А дали на практика е така?

Лили, четох някъде, че една душа може да се инкарнира в двама човека едновременно и тези хора няма да имат еднакви съдби. само дето не мога да се сетя дали бяха случаите когато има да учи много уроци или пък беше достатъчно напреднала да се справи с живота и уроците на двамата едновременно  ??? ...