Здравей Гост

Свински грип и китайска астрология

• 66 Отговора
  • 10013 Прегледи
Свински грип и китайска астрология
« -: Април 28, 2009, 02:19:09 pm »
Здравейте,

можете да прочетете новата статия на Ани Пешева - "Свински грип и китайска астрология" тук:
http://anipesheva.blogspot.com/

*

Skarlet

Re:Свински грип и китайска астрология
« Отговор #1 -: Април 28, 2009, 05:58:13 pm »
Аз лично никога не коментирам нещо,което не разбирам.Имам предвид китайската,пък и индийската астрология.Иначе добре е написано.Традиционната западна астрология също има своите астрологични обяснения за различните вирусни заболявания.Знакът Дева и Сатурн там е една от предпоставките за въпросите свързани със заболяванията и здравето.Нептун отговаря освен за всичко друго в медицинската астрология и за вирусните инфекции,а съвпадът му с Юпитер предразполага към т.нар. разришяване и може да предизвика вирусни инфекции на по-големи групи хора.Сега и Слънцето в Телец ще квадратира съвпада на Юпитер и Нептун,та изобщо не ме учудва.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Април 28, 2009, 07:41:49 pm »
Свинският грип е инфекция, която се предава по въдушно-капков път, т.е. поразява дихателните пътища - тук знакът Близнаци играе важна роля. Освен това е антропозооноза - заболяване, което може да се предава от животно на човек, като животното не е задължително да боледува, а може да бъде само преносител на инфекцията. Интересно кой знак от зодиака може да се свърже с разпространението на зоонозите (аз поне не зная).

Иначе към казаното от Скарлет мога да добавя, че когато става дума за полово-преносими заболявания, важна роля играят Плутон и знака Скорпион. При пандемиите (масовите епидемии, които засягат цялото земно кълбо), какъвто е СПИН-ът например, планетата Плутон също играе основна роля.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Април 28, 2009, 07:49:51 pm »
Интересно кой знак от зодиака може да се свърже с разпространението на зоонозите (аз поне не зная).

Ако говорим за знаци само би следвало да е животински.Животни отглеждани за прехрана(независимо от вида им)-Телец,домашни любимци-Лъв.  ::)  За пренасяне на всякакви вируси и т.н. от животни може да се вземат като цяло животинските знаци т.е. +Овен,Рак,Скорпион,Козирог и Риби,освен Телеца и Лъва.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Април 29, 2009, 03:23:00 pm »
Интересно кой знак от зодиака може да се свърже с разпространението на зоонозите (аз поне не зная).

Ако говорим за знаци само би следвало да е животински.Животни отглеждани за прехрана(независимо от вида им)-Телец,домашни любимци-Лъв.  ::)  За пренасяне на всякакви вируси и т.н. от животни може да се вземат като цяло животинските знаци т.е. +Овен,Рак,Скорпион,Козирог и Риби,освен Телеца и Лъва.

И аз си помислих, че някой от животинските зодиакални знаци ще да е виновникът. Продължавайки тази мисъл, аз разсъждавам по следния начин: свинята е бозайник, а Риби, Рак и Скорпион не са. Значи можем да сведем "заподозрените" до 4 категории - Овен, Телец, Лъв и Козирог.

Освен със различни заболявания 6-ти дом и символизмът на Девата се свързват още с домашните животни (всякакъв вид добитък, отглеждан за храна и в помощ на човека), т.е. със селското стопанство.Но тук става дума за новопоявил се (мутирал) вирус, а както знаем мутациите са спонтанни (Уран). Аз търся някакъв съществен фактор в мундаден план: най-натоварен ми изглежда Козирога с Плутон в него. И Сатурн в Дева не е за пренебрегване (като диспозитор на Плутон). Малко след разпадането на мунданната опозиция Сатурн-Уран, транзитния Марс (температура, треска) прави съвпад с Уран в Риби и пренася енергия към Плутон в знака Козирог, преминавайки в Овен. (квадратура)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5 -: Април 29, 2009, 03:35:10 pm »
Иначе за свинята-като източник на прехрана най ми се вижда да попада под сферата на Телеца-селското стопанство.
И не разбрах този вирус какъв е,но ако е мутирал- мутациите са по Плутон.

За мунданни индикации и аз залагам на квадратурата Плутон/Марс в кардинални знаци-разрушителната енергия така е най-висока,кардиналните знаци също се свързват с инициирането и създаването,в случая се е пръкнал нов вирус или ако не е нов-бързо развиваща се епидемия (Марс/кардиналност).Плутон управлявава масата,мащабността.

Коя е точната дата на откриването на вируса или на епидемията ? (Интересно ми е да проследя Луната)

Едит: Не знам дали това има нещо общо,но китайската година е на Вола ,а той съответства на Козирог.

« Последна редакция: Април 29, 2009, 04:42:30 pm от Синухе »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #6 -: Април 29, 2009, 05:56:03 pm »
Всъщност се оказа,че грипа си има своя история  Източник http://tiabg.com/?c=n&id=1238 

Цитирам от статията:

"Нормално вирусите на свинския грип не засягат хората – всяка година има сведения само за 2-3 такива случая. Но от края на 2005 г. до началото на 2009 се наблюдава увеличение в пъти.

Част от учените са склонни да отдават тези резултати на повишените възможности на държавните структури да отчитат наличието на такива резултати. Друга част обаче са на мнение, че без съмнение е налице мутиране на вирусния щам, който предизвиква свинския грип. Последните събития доказват правотата на втората група – направените анализи показват промени в структурата на вируса - мутации, които очевидно го правят по-опасен за хората.

Ако на някой терминът свински грип му звучи познато, това съвсем не е случайно – има няколко документирани ситуации на масово разпространение. Последната от тях е през 1976 г., когато има повече от 200 заболели в САЩ (на едно единствено място – Форт Дикс, щат Ню Джърси) с един смъртен случай.

Изолираният тогава щам е H1N1, т.е. същият, който през 1918-1919 г. е причина за най-голямата, описана в историята пандемия от грип, обхванала света. Тогава няколко десетки милиона умират от болестта, наричана тогава “испанката” или “свински грип”. "

През 1918-19 е имало 2 тежки съвпада в животински знаци : Юпитер/Плутон в Рак  и  Юпитер/Нептун в Лъв.
И през двете години е имало опозиция Сатурн/Уран в знаците Лъв/Водолей (1918) и Дева/Риби (през 1919 година точно в 1 градус на Дева/Риби след което Уран се връща във Водолей).

През 1976 е имало отново мунданен тежък аспект между Сатурн и Уран -квадрат (Лъв/Скорпион).Повтаря се отново знака на Сатурн-Лъв.

Според тази статия увеличаването на заразата в пъти от същият вирус напоследък датира от края на 2005 година.
От средата на 2005 Сатурн отново влиза в ЛЪВ!.

Учудващо е наистина  8) ,че преминаването на Сатурн през Лъв (Дева) се повтаря в периодите на пик на вируса,както и аспектите между Сатурн/Уран.Вероятно те са в основата на нещата,щом във всички случаи са налице,а останалите мунданни позиции са просто допълващи  ;)

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Април 29, 2009, 06:10:27 pm »
Монтираха термокамери за симптоми на свински грип на летище "София".
http://www.econ.bg/news/article160531/montiraha_termokameri_za_simptomi_na_svinski_grip_na_letishte-sofiya

Това е един сайт специално посветен на проблема свински грип http://svinskigrip.start.bg/

Между другото, генетичният апарат на новият вирус е нещо средно между грипния вирус при свинете, птиците и хората, но най-силно е изразена неговата генетична родственост със свинския грипен вирус. Това обаче е коренно различен вирус и не е задължително свинете да боледуват от него. Наречен е "свински" по аналогия, понеже структурата му наподобява друг вирус, открит преди това при свинете.
« Последна редакция: Април 29, 2009, 06:20:10 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Април 29, 2009, 07:09:07 pm »
Американския щат Калифорния обявил извънредно положение, съобщиха от bTV. Нови случаи на свински грип в Европа. Ситуацията започна да става тревожна.

Опозицията Сатурн-Уран като се измести в Овен какво ли ще става? Направо не ми се мисли.... :o

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Април 29, 2009, 07:42:33 pm »
Ами...  :D

В края на юли началото на  август 2010 е интересно,че опозицията Сатурн/Уран отново ще е в критичен  първи градус ,както през 1919 г.Само че през 2010 по време на първата опозиция в Овен/Везни ще се включат и Марс съвпад Сатурн,Юпитер съвпад Уран и Луна в тау квадрат с връх Плутон в Козирог-мале цвете за мирисане от всякъде  :o

Чел съм каква ли не контактьорска информация и това там се сигнализира отдавна-че преди и около 2012 ще има нови вируси(мутирали или чисто нови),много хора ще се разболяват от трудно диагностицирани или лечими болести,че месото трябва задължително да се остави-заради това,че създава ниски вибрации в които всякакви вируси могат да се развъждат,а имунната система трябва да се завишава за да издържи на нахлуващите вселенски потоции от енергия с по-висш тип и съответно за да се усвоят се изисква подготовка на тялото.Някои са много крайни и направо си казват,че който не спазва необходимите мерки,лесно може да си отиде от този свят по време на прехода.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Април 29, 2009, 11:28:15 pm »
То това си е толкова сериозно, че ме побиват тръпки...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

crazy_666_999

« Отговор #11 -: Април 30, 2009, 01:38:38 am »
че месото трябва задължително да се остави-заради това,че създава ниски вибрации в които всякакви вируси могат да се развъждат,а имунната система трябва да се завишава за да издържи на нахлуващите вселенски потоции от енергия с по-висш тип и съответно за да се усвоят се изисква подготовка на тялото.Някои са много крайни и направо си казват,че който не спазва необходимите мерки,лесно може да си отиде от този свят по време на прехода.
Ами аз не ям месо,риба,яйца и тем подобни,обаче като нищо може да се разболея. >:(Въпроса не е дали ядеш месо,грипа си се разпространява между хората.Не зная за вас обаче мен сериозно почва да ме лови страх >:(Австрия е близко,а там също е открит случай. ???

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Април 30, 2009, 01:48:58 am »
Ами аз не ям месо,риба,яйца и тем подобни,обаче като нищо може да се разболея. >:(Въпроса не е дали ядеш месо,грипа си се разпространява между хората.Не зная за вас обаче мен сериозно почва да ме лови страх >:(Австрия е близко,а там също е открит случай. ???[/quote]

Най-опасни са епидемиите, които се предават по въздушно-капков път, понеже се разпространяват най-бързо.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #13 -: Април 30, 2009, 11:40:59 am »
Ами аз не ям месо,риба,яйца и тем подобни,обаче като нищо може да се разболея. >:(Въпроса не е дали ядеш месо,грипа си се разпространява между хората.Не зная за вас обаче мен сериозно почва да ме лови страх >:(Австрия е близко,а там също е открит случай. ???
[/quote]

От чисто физическа гледна точка можеш да се заразиш.От метафизична има малка вероятност-вирусите също си имат вибрационна честота (според някои изследвания дори са форма на разум) и ако твоята е завишена няма как да намери благоприятна среда в твоето тяло или с други думи в твоята енергийна система.В света съществува закона подобното привлича подобно.Никой никъде не се заразява случайно от каквото и да е-нямам предвид този или онзи вирус и дори в случаите в които става за болест,а не за зарази .Има много случаи в които в една заразена среда има хора които не се заразяват при постоянен контакт със заразени или с източника на заразата ;)

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Май 01, 2009, 12:09:42 am »
Това, за което говори Синухе е установено много отдавна, когато хората са се питали защо някои се разболяват от проказа, а други, дори при постоянен контакт, например лекари, които полагат грижи за болни хора, не се разболяват. Установено е, че предразположението към това заболяване се дължи на определен ген. Някои заболявания си имат генетична предиспозиция, но не винаги тя е определяща за честотата на дадено заболяване. При рака на дебелото черво например, водеща причина е начина на живот и по-специално хранителните навици - 80% от случаите и само 20% от случаите се дължат на генетична обремененост.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Май 01, 2009, 04:29:43 pm »
Все още се търси огнището на "свинския грип". Първият регистриран случай на свински грип в Мексико е от февруари 2009 г. Наблизо до фермата има езеро, в което вероятно се заустват отпадъчните води. Миризмата била ужасна.
 http://kanew.wordpress.com/

Погледнах мунданната карта за м. февруари. Уран и Сатурн са в точна опозиция помежду си, а Плутон е в съвпад с Лилит в Козирог.
« Последна редакция: Май 01, 2009, 04:38:11 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Май 01, 2009, 04:50:30 pm »
Въпроса е -дали това наистина е 1вият случай,защото може да има и нерегистрирани,а и отделно до колкото го пишеше в онази статия за която дадох линк-вируса се е активизирал още към края на 2005  :-\

И аз като Lillie се чудех дали не е изкуствено пуснат,но малко ме съмнява някой от 1918-19г да го използва (не че е невъзможно ако е групировка)и сега,но просто такова астрологично застъпване-Сатурн/Уран и в Лъв/Дева,по-скоро говори за естествен природен процес.Интересното е,че така погледнато-ако този вирус се е пръкнал тогава,неговия живот следва ритъма на този транзит под който е роден  ???

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Май 01, 2009, 05:19:11 pm »
Те убуу са застъпени Сатурн/Уран и Дева/Риби,ма и съвпада Юпитер/Нептун им помага за развитието и размножаването на вирусите.И си представи к'ви инфекции ще плъзнат при преминаването на Нептун в Риби.Ще ни съсипят от отрови/и на водата/ и вируси,да не говорим за водните инциденти.Абе,то е ясно,че ще се мревсе някога,ама няма ли някой да пусне една весела тема,че нещо мен ме нападат лоши мисли,пък за по-младите не знам? Навсякъде тия дни по форумите само негативизъм и дърляне/не тук/.Днес е прекрасен майски ден и е ден на трудещите се.Хай,честит ви празник!  ;D

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Май 01, 2009, 05:33:10 pm »
Не се връзвам на такива спекулации за изкуствено "пуснати" вируси в мирно време. Има вируси, които се съхраняват в специални лаборатории с цел да бъдат използвани по време на война като "биологично оръжие". Такъв например е токсинът от ботулиновият вирус. Щамове от вируси се съхраняват с цел да бъдат произведени ваксини, тъй като е известно, че в появата на вирусите има известна цикличност, съхраняват се и база данни за нуждите на прогностиката. Лично аз считам, че новите вируси са резултат от глобалните изменения в климата, разрушението на озоновия слой (увеличаване на дела на пряката слънчева радиация) и парниковия ефект.

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Май 01, 2009, 05:54:50 pm »
Не се връзвам на такива спекулации за изкуствено "пуснати" вируси в мирно време.

Че,те вирусите се пускат в мирно време,за да не се стига до войни.Така населението на Земята "естествено" намалява и няма да е нужно да се стига до световни военни действия.