Здравей Гост

Свински грип и китайска астрология

• 66 Отговора
  • 10048 Прегледи
*

Skarlet

Re:Свински грип и китайска астрология
« Отговор #40 -: Май 14, 2009, 06:07:05 pm »
И не само. Това е метод за намаляване на нарастващото население на планетата без война.

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Май 14, 2009, 06:39:59 pm »
Доколкото разбрах, в статията се преполага, че вирусът е "излязъл" от лабораториите, заради човешка немърливост, т.е. неспазване на системата за безопасност. Къде ли си третират отпадъците? И има ли кой да следи за това?

"Ако вирусът (за разработването на тази ваксина) не е бил унищожен, това може да обясни съвсем добре нещата, но това е само една от няколко възможности", заяви австралийският учен."

*

Skarlet

« Отговор #42 -: Май 14, 2009, 08:09:45 pm »
Да бе, "излязъл" е сам вируса. Има краченца.  ;D Не вярвам на такива случайности,защото Лещански щяха да го съдят за прогнозата, а тези заслужават бесилка. Вече има и починали хора.Ако този вирус се разпространи /а това изобщо не е изключено/, ще измрат маса хора. И после??? Извинявай,че не ти го заботох по-навътре.  :P  :-[

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Май 14, 2009, 08:21:40 pm »
Да бе, "излязъл" е сам вируса. Има краченца. 

Напускайки лабораторията, един вирус става неуправляем. Няма никаква гаранция, че ако го пуснат в Мексико ще си остане там и няма да се върне в тяхната страна и да им "подпали къщата". 

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Май 14, 2009, 08:24:22 pm »
И не само. Това е метод за намаляване на нарастващото население на планетата без война.

Дългогодишните наблюдения върху демографските показатели сочат, че след войни и епидемии следва рязък скок на раждаемостта. След войни се раждат повече момчета, а след сушави години - момичета. за епидемиите не е установена зависимост, свързана с пола.

*

Инти

• 2068
« Отговор #45 -: Май 14, 2009, 08:36:42 pm »
Нали фармацевтичните корпорации трябва да си продават скъпите "чудотворни" ваксини.  ;D

Именно.

По този повод преди 10 години четох една много хубава книжка казва се "Конниците на Апокалипсиса". Не помня автора, но сюжета е единтентичен с реалните събития.

Жертвите на вируса са вече 6000 в общо 44 и  интересно заразените в Европа, повечето са били в САЩ и са се върнали заразени оттам.

Препоръчвам да гледате филма "Esoteric Agenda", много добре е описана световната конспирация в лицето на американските президенти и тези които реално стоят зад тях.

« Отговор #46 -: Май 14, 2009, 08:45:07 pm »
Причината да се отприщват подобни вируси е, че се лабораториите разработват ВИРУСИ, за да могат да разработят съответната ваксина за тях. Искуствено ги подлагат на мутации. И ако някой оплеска нещата.....вижда се какво става. Свинският грип, ако наистина има нещо общо със свинете, вероятно е свързан с експерименти с хора, защото прасетата генетично са близки до нас. Другото,което ми направи впечатление, че има само 1 смъртен случай извън Мексико на този вирус. Поне така чух в новините, но всеки случай за останалия свят извън Мексико проблема е контролируем.  Другаде хората се разболяват, но не умират. Това ми напомня конкистадорите, които избиват в латинска Америка милиони иниданци с грип и шарка. Просто тези хора там нямат естествена защита от такава напаст.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Май 14, 2009, 09:04:35 pm »
За разбиращите английски, ето едно интересно интервю с молекулярен вирусолог.
http://blogs.sciencemag.org/scienceinsider/2009/04/exclusive-cdc-h.html#more

Разпространение на грипния вирус - карта на случаите (СЗО, 13 Май, 2009) http://www.who.int/csr/don/h1n1_20090513_0600.jpg

данни за разпространението и смъртността http://www.who.int/csr/don/2009_05_13/ru/index.html

Указания на СЗО във връзка с пандемията от грип А(H1N1): http://www.who.int/csr/disease/swineflu/ru/index.html

« Последна редакция: Май 14, 2009, 09:19:29 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #48 -: Май 14, 2009, 09:35:59 pm »
Ето едно интересно астрологично предположение за изкуствено създаване на вируса.
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread460080/pg1

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Май 14, 2009, 11:24:54 pm »
Открих нещо твърде интересно. В мунданната карта на Мексико, наталния Плутон в Рак е в точна опозиция на транзитния Плутон в Козирог, а транзитният попада в 6-ти мунданен дом, който е свързан с общественото здраве.

Ето източника: http://www.thereluctantastrologer.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/mexico.gif

*

Skarlet

« Отговор #50 -: Май 16, 2009, 01:57:49 pm »
Свинският грип стигна до Турция: http://world.actualno.com/news_239660.html 

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Юни 11, 2009, 09:50:18 pm »
Световната здравна организация обяви пандемия от най-високата 6-та степен, заради свинския грип: 11 юни 2009г.

http://www.who.int/mediacentre/news/statements/2009/h1n1_pandemic_phase6_20090611/ru/index.html

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Октомври 29, 2009, 01:09:15 am »
май наистина е пандемия >:(, много съм притиснена , сина ми е от няколко дни с висока температуа....писва ми...... едното като направи флаутиленция ...............петото се изпуска направо :'( :'(,то хем смешно ,хем жалко...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #53 -: Октомври 29, 2009, 10:36:19 am »
Цялото ми семейство, включително  двете ми деца бяхме болни. В класа на сима ми в момента от 28 деца са останали само 10 здрави. :o
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #54 -: Октомври 29, 2009, 10:46:11 am »
Абе задължително ли трябва да има висока температура?
Щото аз държа другите симптоми от седмица, ма температура или нямам, или най-много до 37,1

*

Diyana

• 2705
« Отговор #55 -: Октомври 29, 2009, 12:49:49 pm »
Абе задължително ли трябва да има висока температура?
Щото аз държа другите симптоми от седмица, ма температура или нямам, или най-много до 37,1

Д-р Атанас Мангъров, детски инфекционист: Започва с 40° температура, 3 дни не пада от нищо

- Д-р Мангъров, има ли особености в протичането на свинския грип при децата?

- Не, всички боледуват еднакво. Досега грипът върви леко и доброкачествено. Хората се плашат и идват в Инфекциозна болница - София, заради много високата температура, с която започва инфекцията: между 38 и 40 градуса. В първите 2-3 дни тя не пада от нищо, но после се нормализира.

- Какво трябва да се прави за нея?

- Най-важното е родителите да не се опитват да я свалят на всяка цена, защото има голям риск от предозиране на лекарствата против температура. Вече сме имали деца, на които са давани конски дози препарати, съдържащи парацетамол и ибупрофен, и това не е добре за организма. Трябва да се знае, че в началото на грипа, каквото и да се дава за намаляване на температурата, няма голям ефект. Разбира се, поведението зависи основно от това как се чувства болното дете. Температура 40 градуса е много неприятно нещо, но ако състоянието е поносимо, може и да не се правят опити за сваляне. Това е защитна реакция на организма при вирусни инфекции, не само при свинския грип. Нищо фатално няма да стане, ако тази температура не може да бъде свалена 2-3 дни.

- По какво друго се отличава новият грип?

- Заедно с температурата се появява и много неприятна суха, дразнеща кашлица. И двете не са страшни, просто са част от грипната инфекция. Силната кашлица не означава, че детето вече има пневмония. Тя се дължи на силното дразнене на лигавицата на трахеята, причинено от вируса. Заболяването минава за 7 до 10 дни.

- Кога трябва да се внимава за усложнения?

- Към края. Могат да се появят бактериални усложнения като пневмония, отит, ангини. Досега сме прегледали и лекували около 200 деца, усложненията са по-скоро редки. Не сме имали нито едно дете с тежко протичане.

- Какво е лечението?

- Както при всеки грип. Човек трябва да остане у дома, да си облече пижамата и да приеме, че за около седмица е болен. Да поема сокове, чай, супи. Едва ли е нужно на всеки да се дава тамифлу безплатно, може би само в тежките случаи.

- Мнозина се ядосват, че тестът за свински грип не е достъпен. Трябва ли да се изследваме?

- При положение че светът обяви пандемия, има ли смисъл от масови тестове? Видно е, че боледуват много хора. Досега сме пуснали около 150 проби на деца, всички са положителни. Човек получава едно листче, нищо повече не представлява тестът. Освен това методиката полимеразно-верижна реакция е скъпа, струва поне 50 евро.

Съжалявам, че е голям постът, линкът към статията отваряше цяла страница глупости, за да се стигне до този текст.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 12:54:45 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #56 -: Октомври 29, 2009, 12:50:04 pm »
Така като четох, май сме го изкарали всички в офиса, а постфактум - и в къщи. Един средно тежък случай - с остър бронхит. В общи линии - грип като грип.  Само се шашка народът и си убива черния дроб с тамифлута и реленци. Ако си решил така или иначе да си причиняваш такива поразии на дробчето, поне да е посредством няколко каси хубаво червено вино. Равносилни са на едно-две от така наречените "противовирусни" хапчета.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #57 -: Октомври 29, 2009, 01:46:25 pm »
Профилактика при свинския грип
 ::)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #58 -: Октомври 29, 2009, 02:12:13 pm »
Температура 40 градуса е много неприятно нещо, но ако състоянието е поносимо, може и да не се правят опити за сваляне. Това е защитна реакция на организма при вирусни инфекции, не само при свинския грип. Нищо фатално няма да стане, ако тази температура не може да бъде свалена 2-3 дни.

Това вече не мога да го повярвам,още повече казано от лекар.Температура от 40 градуса не била нищо фатално.Дано да го е казал само за да успокои народа,иначе е направо невероятно.Точно заради такава температура като бебе едва са ме спасили,стигнало се е доста далече,минутки са ме разделяли от смъртта.На моменти се чудя въобще какви ги пишат. :-X

*

Diyana

• 2705
« Отговор #59 -: Октомври 29, 2009, 02:40:03 pm »
Това вече не мога да го повярвам,още повече казано от лекар.Температура от 40 градуса не била нищо фатално.Дано да го е казал само за да успокои народа,иначе е направо невероятно.Точно заради такава температура като бебе едва са ме спасили,стигнало се е доста далече,минутки са ме разделяли от смъртта.На моменти се чудя въобще какви ги пишат. :-X
Топла пилешка супа бори грипа по-добре, но на разтревожения родител му се види безотговорно, ако не дава и някое хапче към нея.  :) От личен опит го казвам. Човекът е обяснил по-надолу в текста, че трябва да се следи състоянието на детето - ако не е много отпаднало, ако все пак му се играе, ако има апетит и т.н. - абе всяка майка си знае детето и усеща, кога е НАИСТИНА много зле. Тогава беж към инфекциозното, а иначе от тъпкането с детски сиропчета и свещички няма голяма полза. Този доктор ми е казвал, че за да подейства например детското нурофенче на сина ми, не трябва да му давам половин лъжичка, а половин шишенце!?! Просто дозировката на листовката е според някакви средностатистически предположения колко тежи и т.н. дете на определена възраст, а не е за твоето точно дете. А пораженията върху черния дроб на детето от такова дозиране на око никой не ги е описал в листовките.

Високата температура означава, че организмът много остро се мобилизира да се справи с вируса. И именно тя убива вирусите. Ако подтискаш този защитен механизъм с лекарства, вирусът завзема все повече територии и "битката" се проточва. Ако тялото ти не реагира с висока температура на нашествието, вероятно ти е поотслабена имунната система, и точно тогава може болестта да се проточи.

Иначе лекарства срещу вирусите няма, това не са бактерии да ги отстреляш с антибиотика. Просто се вземат препарати, билки и т.н. бабини лекове, които облекчават симптомите и чакаш тялото ти да се справи с нашественика. Важното е да се довериш на детето си или на собствения си организъм, а не да му разконцентрираш силите, като го блъскаш допълнително с ваксини, токсини, и прочие фармацевтични чудеса, че да не знае с кое да се захване по-напред!