Здравей Гост

Древни изображения на зодиака

• 12 Отговора
  • 3666 Прегледи
*

Helo

Древни изображения на зодиака
« -: Май 04, 2009, 11:22:58 am »
Интересуват ме такива древни изображения, особено, ако присъства и някакъв религиозен елемент. Забелязах, че има доста такива. Реших, че вие ще ги знаете.

Търся изображения подобни на тези:

Митра и зодиака около него. Митра, който се ражда от зодиак, оформен като яйце.

Това е от храмът на Дендера и вътре са зодиакалните знаци.

Това е от синагога.

Има и такова със Зевс, Афродита и Хермес по средата, а отстрани са нарисувани зодиакалните знаци.

Ако знаете за други такива древни изображения, ще се радвам да ми покажете картинки ии поне да ми кажете какво представляват, а аз ще ги открия.  :)  ::)  ;D

*

Lillie

• 30532
Re:Древни изображения на зодиака
« Отговор #1 -: Май 04, 2009, 04:02:39 pm »
Tibetan Kalachakra Mandala

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Май 04, 2009, 04:13:16 pm »
Mayan Zodiac

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3 -: Май 04, 2009, 05:10:27 pm »
Благодаря ти Лили! Аз не съм забелязвала досега в мандалата на Калачакра зодии.  ::)

Ако се сетиш за още нещо го сложи.  :P  :)  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Май 04, 2009, 05:22:20 pm »
Цитат
Astrology

The phrase "as it is outside, so it is within the body" is often found in the Kalachakra tantra to emphasize the similarities and correspondence between human beings and the cosmos; this concept is the basis for Kalachakra astrology, but also for more profound connections and interdependence as taught in the Kalachakra literature.

In Tibet, the Kalachakra astrological system is one of the main building blocks in the composition of Tibetan astrological calendars. The astrology in the Kalachakra is not unlike the Western system, in that it employs complicated (and surprisingly accurate) astronomical calculations to determine, for example, the exact location of the planets.

http://www.viewonbuddhism.org/astrology.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Май 04, 2009, 05:28:33 pm »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Май 04, 2009, 05:36:43 pm »

Древно-китайски зодиак  http://factsanddetails.com/china.php?itemid=98&catid=3&subcatid=14

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Май 05, 2009, 12:11:47 am »
Зодиакът от Дендера

Този барелеф е открит в храма Хатор в Дендера (Горен Египет). Възрастта му се оценява по различни мнения от 1 в. пр.н.е. до 568 г от н.е. В него се виждат следните фигури:

1 - Бика, 2 - Орион (Саху), 3 - Малката мечка като обредна брадвичка, 4 - Дракона, 5 - Сот (Сириус), следваща Орион върху главата на крава, 6 - Хор, държащ чакала Упуаут.

*

Helo

« Отговор #8 -: Май 07, 2009, 10:31:02 am »
Хайде, сложете още нещо, ако се сетите.  ;D

Аз ще ви покажа този зодиак, който е нарисуван около Христос. Нарисуван е в Рилския манастир.  ::)

*

Helo

« Отговор #9 -: Май 07, 2009, 11:28:55 am »
Прабългарският зодиак. На мен ми изглежда точно като китайския.  :-\

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #10 -: Май 08, 2009, 02:56:50 pm »
Ето още изображения

Келтска ритуален календар /с фазите на Луната/

Древнокитайски зодиак

Календар на друидите

Атрибут на ведическите астролози
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Май 14, 2009, 12:45:48 pm »
в момента чета "диалози с Гея" на Мъри Хоуп. има един пасаж, който е свързан със смяната на полюсите на Земята - това се е случвало и преди и сега отново предстои да се случи /писала в Мистиката за това/...
та това, което ми попадна е за зодиака на Дендера. ето го:

"Зодиакалните знаци от прочутият Зодиак от Дендера са разположени в спирала и символите лесно се разпознават. Знакът на Лъва обаче, е разположен в точката на пролетното равноденствие /където понастоящем се намира Телец/, което предполага, че едно по-задълбочено изследване на датите за прецесиите на равноденствията би могло да разкрие доста факти на тези, които търсят сведения за минали измествания на полюсите."

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Май 14, 2009, 08:08:18 pm »
Твърдата земна обвивка прилича на портокалова кора и е подвижна. Под нея има флуиди. За "хипотезата на портокаловата кора" сме учили по палео-екология. Установено е, че древните вкаменелости (фосили) крият в себе си много доказателства за екологични катастрофи, настъпили на земята преди милиони години. Много интересна наука. А ето тук на този линк можете да прочетете повече за промяната на магнитните полюси на земята. Посочени са книги и автори, които са писали по въпроса. http://www.wmyst.hit.bg/Science-Poles-main-s.htm