Здравей Гост

Retrogradni planeti

• 72 Отговора
  • 13491 Прегледи
*

Guest_Lina

Retrogradni planeti
« -: Октомври 12, 2004, 12:12:58 pm »
От известно време се опитвам да разбера ретроградните планети, купих си и книга, посветена на тях. Но въпросът ми всъщност не е за ретроградните планети изобщо, а за един конкретен случай. Става въпрос за ретрограден Юпитер във втори дом. По принцип Юпитер във втори дом май се свързва с големи богатства, но когато е ретрограден, това променя ли въздействието му на 180 градуса т.е. противоположно. В книгите пише разни отнесени неща, които някак не ми дават отговор.

Заедно с това има и Хирон пак във втори дом. И за него търсих обяснения, но не намирам достатъчно.

Как бихте изтълкували подобен втори дом?

П.С. Този случай не е в моята карта. Аз си имам Нептун във втори дом с всичките му плюсове и минуси. :rolleyes:

И като съм започнала се сещам, че пак същият човек има ретроградна Венера в седми дом. По принцип бих си помислила, че 7-ми дом за Венера и 2-ри за Юпитер са много добро положение, особено от гледна точка на ценностите на съвременното общество - много пари, много любов. Но ми се струва, че ретроградното им движение някак променя нещата и не мога да си обясня как.

*

Guest

Retrogradni planeti
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2004, 06:59:41 pm »
Цитат
От известно време се опитвам да разбера ретроградните планети, купих си и книга, посветена на тях. Но въпросът ми всъщност не е за ретроградните планети изобщо, а за един конкретен случай. Става въпрос за ретрограден Юпитер във втори дом. По принцип Юпитер във втори дом май се свързва с големи богатства, но когато е ретрограден, това променя ли въздействието му на 180 градуса т.е. противоположно. В книгите пише разни отнесени неща, които някак не ми дават отговор.

Заедно с това има и Хирон пак във втори дом. И за него търсих обяснения, но не намирам достатъчно.

П.С. Този случай не е в моята карта. Аз си имам Нептун във втори дом с всичките му плюсове и минуси. :rolleyes:

И като съм започнала се сещам, че пак същият човек има ретроградна Венера в седми дом. По принцип бих си помислила, че 7-ми дом за Венера и 2-ри за Юпитер са много добро положение, особено от гледна точка на ценностите на съвременното общество - много пари, много любов. Но ми се струва, че ретроградното им движение някак променя нещата и не мога да си обясня как.
явно нещо се променя при ретроградните,моя е в 9-ти в овен но нито имам няколко висши образования ,нито съм пътувал много извън Бг. Пък може и да ми е в затворен дом,или щото е управител на 5-ти пък 5-ти не си пада много по учене или пътуване..не знам :blink:
в началото на сайта нямаше ли инфо за ретроградните?

*

Lina

• *
  • 118
Retrogradni planeti
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2004, 07:27:47 pm »
Да - мисля, че има информация за ретроградните планети. Отделно от това и друг път мисля, че е разискавана темата за ретроградните планети, и все пак някак нещо ми убягва осъзнаването им. Което само ги прави по-интересни за разбиране. :ph34r:  
Dare mighty things!

*

АН

Retrogradni planeti
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2004, 07:41:47 am »
ако трябва на кратко да кажа нещо за ретрограден Юпитер във втори дом, бих казала, че надценява потребностите си и носи карма на осъждане на другите, че имат повече от него :) - понякога тия задачи се решават още в детството и не се забелязват и проявяват в бъдеще - а понякога не се решават още в детството :ph34r:

но по принцип като разсъждаваме за ретроградността на планетите, следва да се придържаме към някои основни правила - значи помним си основните аналогии на планетата, знаем си, че при ретроградността имаме импулс на планетата насочен не към външния свят, а на вътре към емоционалността, инстинктите, интуицията и няма такава пряка връзка с обществените модели на поведение...- някак по-първично се проявяват - например ентусиазмът на Юпитер при ретроградност е доста по непосредствен, а понякога и предубеден - има специфика и при стационарност- почти междинно положение...

*

mysti

• *
  • 50
Retrogradni planeti
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2004, 03:15:00 pm »
По една случайност също имам ретрограден Юпитер във 2ри дом, и по още една случайност ми управлява 5ти дом ;) ,та реших да се включа с малко лични наблюдения. :)

При мен Юпитер почти не се е отразил по отношение на парите, а в много по-голяма степен на всички останали сфери на 2ри дом - притежания, но също енергиен потенциал, дарби, възможности.

Когато е ретрограден, естествено е да се прояви на вътрешно ниво, но не съм забелязала да се чуствам зле от това, че други имат повече от мен - не, в никакъв случай. Повече се е проявил в притеснение и даже малко неверие в собствените дарби и потенциали, дали съм способна за определени неща или не...Като управител на 5ти - често съм търсила подкрепа в свой ухажори ;) , които да утвърдят с мнение имам ли заложби или не.

Парите никога не са били съществена част от живота ми - разполагам с достатъчно, за да покрият нуждата ми от тях, останалото не ме е интересувало.

Ентусиазмът на ретрограден Юпитер се нуждае от енергия, привнесена отвън за да се задейства. Инак остава пасивен, интровертен, затворен.
  <_<  :)  

*

Lina

• *
  • 118
Retrogradni planeti
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2004, 04:40:42 pm »
Благодаря за мненията и интерпретациите,

Според моите наблюдения върху въпросният човек с Юпитер във втори дом, той наистина има усещането, че другите имат повече от него, но то не е в пораженски смисъл, а по скоро като стимул.

Другото, което ми прави впечатление е силното желание за забогатяване - и се чудех дали това не е някакво влияние на ретроградното движение. В случаят стремежът е точно към пари и забогатяване - докато аз например не искам да имам пари заради самите пари, а заради нещата, които мога да си купя с тях.

"Ентусиазмът на ретрограден Юпитер се нуждае от енергия, привнесена отвън за да се задейства. Инак остава пасивен, интровертен, затворен."
Какво имаш предвид с това? Това означава ли, че в съответната сфера хората с ретроградни планети нямат свои си вътрешни стимули?
« Последна редакция: Октомври 14, 2004, 04:41:13 pm от Lina »
Dare mighty things!

*

DD

Retrogradni planeti
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2004, 10:03:15 pm »
Цитат

Според моите наблюдения върху въпросният човек с Юпитер във втори дом, той наистина има усещането, че другите имат повече от него, но то не е в пораженски смисъл, а по скоро като стимул.

Другото, което ми прави впечатление е силното желание за забогатяване - и се чудех дали това не е някакво влияние на ретроградното движение. В случаят стремежът е точно към пари и забогатяване - докато аз например не искам да имам пари заради самите пари, а заради нещата, които мога да си купя с тях.

"Ентусиазмът на ретрограден Юпитер се нуждае от енергия, привнесена отвън за да се задейства. Инак остава пасивен, интровертен, затворен."
Какво имаш предвид с това? Това означава ли, че в съответната сфера хората с ретроградни планети нямат свои си вътрешни стимули?
Нещо в лъв или телец? Едните  искат да са богати за да си позволят луксозен живот а другите така се чувстват сигурни?Пък и не само тези знаци)

*

Lina

• *
  • 118
Retrogradni planeti
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2004, 11:57:48 am »
Цитат
Цитат

Нещо в лъв или телец? Едните  искат да са богати за да си позволят луксозен живот а другите така се чувстват сигурни?Пък и не само тези знаци)
Слънце в Лъв на човека с Юпитер във втори дом. Сигурно е достатъчно. :D
« Последна редакция: Октомври 15, 2004, 11:58:45 am от Lina »
Dare mighty things!

*

mysti

• *
  • 50
Retrogradni planeti
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2004, 12:17:06 pm »
Цитат

Напротив - има вътрешни стимули и те са много силни, но външната им изява се нуждае от провокация. В действителност ретроградното положение насочва експанзията именно навъртре, но какво всъщност се прави във външната среда по отношение на тази проява?
Тук вече зависи от аспектите на Юпитер, от знака... :)
Поне така е при мен :ph34r:  

*

mysti

• *
  • 50
Retrogradni planeti
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2004, 09:52:46 pm »
Цитат

Виж, не бях обърнала внимание че и Хирона е там!
От известно време много съм се запалила по него :)

Определено е свързан с желанието да забогатееш. Четох някъде, че Хирон във 2ри дом или в Телец(особено във 2ри и в Телец) означава, че личността в минал живот не е успяла да постигне материално удовлетворение. Това остава като рана в душата й и затова се преражда с такова положение. Цял живот се среми към сигурността, която счита, че парите ще и дадат и дори понякога се случва(зависи и от аспектите) да се ожени/омъжи по сметка. Превръща пътя си в търсене на материални придобивки като цел и смисъл на съществуването си и единствен шанс да запълни празнотата в душата. :ph34r:  

*

maja

Retrogradni planeti
« Отговор #10 -: Декември 23, 2006, 11:29:29 pm »
Цитат
Цитат

приатели,
може ли някой да ми помогне с моята натална карта!
имам ретро сатурн в дева и луна в дева и двете в десети дом -козирог
освен това ретро нептун в 1ви,ретро плутон в 11 дом и ретро уран в 12 дом

Retrogradni planeti
« Отговор #11 -: Декември 24, 2006, 12:09:49 am »
Цитат
Цитат
Цитат

приатели,
може ли някой да ми помогне с моята натална карта!
имам ретро сатурн в дева и луна в дева и двете в десети дом -козирог
освен това ретро нептун в 1ви,ретро плутон в 11 дом и ретро уран в 12 дом
При ретрограден Нептун може да се проявява фобия от големи водни басейни,при Сатурн от затворени помещения,при ретрограден Плутон обикновено се развиват неосъзнати сексуални задръжки,придружени от смъртен грях,който не им позволява да се наслаждават на пълнотата на сексуалното сношение.При ретрограден Уран се проявава страх от ограничаване на личната свобода и всичко ,което възпрепятства житейските възможности,които човек е вътрешно  убеден ,че може да достигне.
« Последна редакция: Декември 24, 2006, 12:11:42 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #12 -: Декември 24, 2006, 12:41:17 am »
А какво ще каже чичо Док за ретро Нептун, Уран, Плутон, Сатурн и Венера? Много ли е "кармично"?  :huh:  :rolleyes:  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #13 -: Декември 24, 2006, 12:48:16 am »
Цитат
А какво ще каже чичо Док за ретро Нептун, Уран, Плутон, Сатурн и Венера? Много ли е "кармично"?  :huh:  :rolleyes:  :o
Свръх кармично,склонност към вглеждане повече в собствената личност и пренасяне на спомени от минали прераждания и опит да ги пренесе в настоящето.Хората с повече ретроградни планети в наталната си карта са ,като с отворени канали за пренасяне във времето , много често имат  усещането за Deja Vu
« Последна редакция: Декември 29, 2006, 02:05:30 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #14 -: Декември 24, 2006, 01:07:38 am »
Цитат
Цитат
А какво ще каже чичо Док за ретро Нептун, Уран, Плутон, Сатурн и Венера? Много ли е "кармично"?  :huh:  :rolleyes:  :o
Свръх кармично,склонност към вглеждане повече в собствената личност и пренасяне на спомени от минали прераждания и опит да ги пренесе в настоящето.Хората с повече ретроградни планети в наталната си карта са ,като с отворени канали за пренасяне във времето , много често имат  усещането за де жа вю.
Лили, ти ли  имаш  всички тези ретроградни планети? :ph34r:
-----------------------------------------------------------------
Весело посрещане на Коледа желая на всички.

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #15 -: Декември 24, 2006, 01:16:29 am »
Да, но нали казват, че ретроградните лични планети са с по-съществено значение?
Ретро Венера.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #16 -: Декември 24, 2006, 01:24:21 am »
Цитат
Ретро Венера.

Хората с повече ретроградни планети в наталната си карта са ,като с отворени канали за пренасяне във времето И аз имам доста ретроградни...Сатурн,Уран, Нептун , Плутон, Марс..., заради тази интерпретация, която е написал Зъболекар, си помислих, че може би има връзка с някои странни сходни преживявания, които разискавахме наскоро...., а може да е просто съвпадение..

Retrogradni planeti
« Отговор #17 -: Декември 24, 2006, 01:25:04 am »
Ретро Венера.
Ретроградността усилва реакциите към всичко,което се случва в живота на индивида,като преценява всяко събитие,обстоятелство и връзка от гледна точка на това до каква степен е бил влюбен и до каква степен е отхвърлял любовните преживявяния.

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #18 -: Декември 24, 2006, 01:28:41 am »
Като заговорехме за ретро планети се сетих, че имам приятелка с изгорена ретроградна и силно "ранена" Венера... какво ще кажете сега, а?  :huh:  :blink:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #19 -: Декември 24, 2006, 01:36:14 am »
Цитат
Цитат
Ретро Венера.

Хората с повече ретроградни планети в наталната си карта са ,като с отворени канали за пренасяне във времето И аз имам доста ретроградни...Сатурн,Уран, Нептун , Плутон, Марс..., заради тази интерпретация, която е написал Зъболекар, си помислих, че може би има връзка с някои странни сходни преживявания, които разискавахме наскоро...., а може да е просто съвпадение..
Ретрограден Марс при жените се проявява като склонност на вътрешно ниво да избягват мъжете и често имат трудности във връзките си.