Здравей Гост

Retrogradni planeti

• 72 Отговора
  • 13502 Прегледи
Retrogradni planeti
« Отговор #20 -: Декември 24, 2006, 01:38:33 am »
Цитат
Като заговорехме за ретро планети се сетих, че имам приятелка с изгорена ретроградна и силно "ранена" Венера... какво ще кажете сега, а?  :huh:  :blink:  B)
в кой знак и дом? ;)  :P  :D  

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #21 -: Декември 24, 2006, 01:40:53 am »
Същото не го ли пише в астро-книжките и за ретро Венера?  :blink: усложнения в любовта и комплицирани чувства  :huh: ако пък случайно няма проблеми никакви, сами си ги създаваме...  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #22 -: Декември 24, 2006, 01:45:23 am »
Цитат
Цитат
Като заговорехме за ретро планети се сетих, че имам приятелка с изгорена ретроградна и силно "ранена" Венера... какво ще кажете сега, а?  :huh:  :blink:  B)
в кой знак и дом? ;)  :P  :D
Близнаци, в края на 4ти дом (на 3-4 градуса от върха на 5ти)... то е ясно, че така не може да бъде интерпретирано значението на "изгорената" Венера  ;)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #23 -: Декември 24, 2006, 01:49:04 am »
Друго,което е интересно за притежателите на ретро планети е ,че имат склонност да проектират своите ретроградни планети върху всеки индивид,с когото комуникират.Това което се случва е ,че той телепатично предава мислите ,прониквайки неуловимо в личността на този,с когото разговаря.И докато част от него остава в самия него ,друга част стои в психичното пространство на другата личност.За момент другият индивид загубва собствената  си идентичност и започва да приема мислите ,стремежите и желанията на ретроградния индивид,като че ли са негови собствени.
« Последна редакция: Декември 24, 2006, 01:51:12 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #24 -: Декември 24, 2006, 01:54:44 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Да, но нали казват, че ретроградните лични планети са с по-съществено значение?
Ретро Венера.

:)
Хората с повече ретроградни планети в наталната си карта са ,като с отворени канали за пренасяне във времето И аз имам доста ретроградни...Сатурн,Уран, Нептун , Плутон, Марс..., заради тази интерпретация, която е написал Зъболекар, си помислих, че може би има връзка с някои странни сходни преживявания, които разискавахме наскоро...., а може да е просто съвпадение..
Ретрограден Марс при жените се проявява като склонност на вътрешно ниво да избягват мъжете и често имат трудности във връзките си.
Благодаря!
И аз съм ,чела доста неща за този ретро Марс.(Козирог)..доста от тях не ми отговарят, други до някъде..да ги отбягвам...хм. нормално, тези , които според моите критерии са за отбягване- не ми остава нищо друго....
Темата ме провокира ...да се разровя из някои книжки...едната е мн. скучна.за ретро планетите..., а другата е на Доналд Йот "Астрология и Прераждане" за разните неща от минал живот , които се предават и в този..някои са си наистина прекалени, така както са описани в книгата, и ми е трудно да приема например ,че със всички хора с такива позиции сме извършили едни и същи грешки.., или за някои от описаните- , че аз съм способна да ги извърша.., но все пак по книгите си е доста общо...а ти откъде ги четеш тези интерпретациии, ако не е тайна, защото са много интересни ? :)

Retrogradni planeti
« Отговор #25 -: Декември 24, 2006, 02:04:29 am »
Цитат
Същото не го ли пише в астро-книжките и за ретро Венера?  :blink: усложнения в любовта и комплицирани чувства  :huh: ако пък случайно няма проблеми никакви, сами си ги създаваме...  :lol:
Ретроградната Венера следва модели на на влюбване от минали преживявания,най-често това се изразява в липсата на разбиране в любовта в минал живот.Обикновено е бил толкова  силно наранен,че сега той се отрича от пълнотата на любовното преживявяне ,защото се страхува да не бъде много наранен отново.  

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #26 -: Декември 24, 2006, 02:08:05 am »
Цитат
Друго,което е интересно за притежателите на ретро планети е ,че имат склонност да проектират своите ретроградни планети върху всеки индивид,с когото комуникират.Това което се случва е ,че той телепатично предава мислите ,прониквайки неуловимо в личността на този,с когото разговаря.И докато част от него остава в самия него ,друга част стои в психичното пространство на другата личност.За момент другият индивид загубва собствената  си идентичност и започва да приема мислите ,стремежите и желанията на ретроградния индивид,като че ли са негови собствени.
Това ми прилича и на силен Нептун в хороскопа, много планети в Риби, нептунови аспекти с лични планети... емпатия май го наричат, но онази "емпатия", която предполага сливане с човека отсреща, чак до загуба на собствена идентичност  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #27 -: Декември 24, 2006, 02:08:39 am »
Цитат
а ти откъде ги четеш тези интерпретациии, ако не е тайна, защото са много интересни ? :)
Като се захванах с астрологията ,ми тикнаха в ръцете най-доброто за кармичната астрология,но най -ярките интерпретации са на Мартин Шулман :)  B)  

Retrogradni planeti
« Отговор #28 -: Декември 24, 2006, 02:12:05 am »
Цитат
Цитат
Друго,което е интересно за притежателите на ретро планети е ,че имат склонност да проектират своите ретроградни планети върху всеки индивид,с когото комуникират.Това което се случва е ,че той телепатично предава мислите ,прониквайки неуловимо в личността на този,с когото разговаря.И докато част от него остава в самия него ,друга част стои в психичното пространство на другата личност.За момент другият индивид загубва собствената  си идентичност и започва да приема мислите ,стремежите и желанията на ретроградния индивид,като че ли са негови собствени.
Това ми прилича и на силен Нептун в хороскопа, много планети в Риби, нептунови аспекти с лични планети... емпатия май го наричат, но онази "емпатия", която предполага сливане с човека отсреща, чак до загуба на собствена идентичност  :huh:
Е,спокойно ти си от тези които предават идентичност,а не от губещите ;)  :D  :P  B)  

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #29 -: Декември 24, 2006, 02:13:27 am »
Цитат
Цитат
Същото не го ли пише в астро-книжките и за ретро Венера?  :blink: усложнения в любовта и комплицирани чувства  :huh: ако пък случайно няма проблеми никакви, сами си ги създаваме...  :lol:
Ретроградната Венера следва модели на на влюбване от минали преживявания,най-често това се изразява в липсата на разбиране в любовта в минал живот.Обикновено е бил толкова  силно наранен,че сега той се отрича от пълнотата на любовното преживявяне ,защото се страхува да не бъде много наранен отново.
Мхм... ами малко й остава да се 'страхува', чакам я вече да си излезе от "черупката" като се обърне директно по прогресия догодина  :D  :unsure:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #30 -: Декември 24, 2006, 02:18:04 am »
Цитат
Цитат
Същото не го ли пише в астро-книжките и за ретро Венера?  :blink: усложнения в любовта и комплицирани чувства  :huh: ако пък случайно няма проблеми никакви, сами си ги създаваме...  :lol:
Ето, че  една и съща позиция може да се тълкува в различни аспекти..напр. в книжката за прераждането пише също така, че индивидът  с ретро Венера в 4ти Дом накратко- не е създавал достатъчно уют в дома си и урокът, който трябва да усвои по отношение на ретро Венера в 4ти Дом , е правилното р-е на личностни черти, изграждането на благотворна дом. среда, така , че всички , които се намират в негово присъствие , или в неговия Дом, да не бъдат повлияни неблагоприятно...между другото подобни съвети има и за ретро Сатурн там..., а ако оказва влияние и в 5тия Дом, според книжката , урока е да не се обича неразумно, а искрено и безкористно, човек да не бъде импулсивен, когато става въпрос за живота.. Голмо удоволетворение може да се получи от работа с деца инвалиди.

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #31 -: Декември 24, 2006, 02:20:15 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Е,спокойно ти си от тези които предават идентичност,а не от губещите ;)  :D  :P  B)
"Внимавай какво си пожелаваш" - нали такава беше приказката? В никакъв случай не бих искала да предам на някой от своята идентичност, защото това нали вече се смята за навлизане в "чуждо пространство"  :huh: а и в интерес на истината и аз съм човек, който трудно 'попива' чужда "идентичност" (и респ. воля).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #32 -: Декември 24, 2006, 02:20:57 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Мхм... ами малко й остава да се 'страхува', чакам я вече да си излезе от "черупката" като се обърне директно по прогресия догодина  :D  :unsure:  :D
Може само леко страхът да намалее,но ще продължава да следва същите модели,но като човекна който му е писнало да се страхува,а не като човек,който е отворен за нова връзка.

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #33 -: Декември 24, 2006, 02:22:50 am »
Цитат
Цитат
а ти откъде ги четеш тези интерпретациии, ако не е тайна, защото са много интересни ? :)
Като се захванах с астрологията ,ми тикнаха в ръцете най-доброто за кармичната астрология,но най -ярките интерпретации са на Мартин Шулман :)  B)
Благодаря.Дано някога успея да намеря нещо от този автор.
Ще е хубаво да се обогати и разнообрази пазара на астрологична литератураПоследно време не виждам нищо ново, или поне нещо, което да нямам(ми се струва) , в книжарниците, които аз посещавам, но това е друг въпрос.. ;)  

Retrogradni planeti
« Отговор #34 -: Декември 24, 2006, 02:23:43 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
"Внимавай какво си пожелаваш" - нали такава беше приказката? В никакъв случай не бих искала да предам на някой от своята идентичност, защото това нали вече се смята за навлизане в "чуждо пространство"  :huh: а и в интерес на истината и аз съм човек, който трудно 'попива' чужда "идентичност" (и респ. воля).
Ти си от богопомазаните :D  
« Последна редакция: Декември 24, 2006, 02:28:21 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #35 -: Декември 24, 2006, 02:31:51 am »
Мисля, че тук трябва да има електронна версия на някои от книгите на Мартин Шулман, но за съжаление само на руски -

http://astrozet.ru/LibrContent.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Retrogradni planeti
« Отговор #36 -: Декември 24, 2006, 02:34:16 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Ще е хубаво да се обогати и разнообрази пазара на астрологична литератураПоследно време не виждам нищо ново, или поне нещо, което да нямам(ми се струва) , в книжарниците, които аз посещавам, но това е друг въпрос.. ;)
Търси "Кармична астрология" в нея са описанията за лунни възли, ретроградни планети и прераждания.
« Последна редакция: Декември 24, 2006, 02:37:04 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #37 -: Декември 24, 2006, 02:52:40 am »
Цитат
Мисля, че тук трябва да има електронна версия на някои от книгите на Мартин Шулман, но за съжаление само на руски -

http://astrozet.ru/LibrContent.html

Страхотен Линк с много материали  B)   ! Благодаря!  :)
Даже забелязвам и Подводни... Е, учила съм руски ,но отдавна...чесно казано, не съм много добра, но опитах да попрочета това-онова, за една моя квадратура Меркурий/Плутон ии горе-долу разбрах, което е добре, но едно изречение, не знам буквално ли да го разбирам Далее нужно привыкнуть преодолевать свою неестественную тупость, проявляющуюся при попытках понять что-то новое о Планете (протест подсознания может быть очень резким, вплоть до жестокой депрессии и неспособности прочитать текст), и не поддаваться на эмоциональные всплески сопротивления развитию рационального мышления, помня, что квадрат Меркурия - это потенциально аспект людей умных и глубоко понимающих принцип Планеты.  На подчертаното с лилаво има впредвит "Занапред трябва да привикне да преодолява своята неестествена тъпота "?!!!  :)  

*

Гостенка

Retrogradni planeti
« Отговор #38 -: Декември 24, 2006, 02:55:57 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Търси "Кармична астрология" в нея са описанията за лунни възли, ретроградни планети и прераждания.
:)ок

*

Lillie

• 30532
Retrogradni planeti
« Отговор #39 -: Декември 24, 2006, 01:11:15 pm »
Забравих да отбележа, че Глоба и Подводни понякога прекаляват и ако наистина човек реши да ги чете, е необходимо да си създаде предварителна нагласа и да се абстрахира от това-онова. Аз отдавна не чета там, но просто ви давам линка информативно.

« Последна редакция: Декември 24, 2006, 06:06:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.