Здравей Гост

ЗА РЕВНОСТТА

• 147 Отговора
  • 23592 Прегледи
*

malina

Re:ЗА РЕВНОСТТА
« Отговор #40 -: Май 21, 2009, 09:50:52 am »
'Вие не можете истински да притежавате нещо или някого, ако не сте готов да не го притежавате'

Изключително много са ми неприятни мъже и жени, на които им 'шарят очите'., и ако това е ревност  значи съм много ревнива.  :P  Връзките ми с мъже най-често са приключвали в момента, в който забележа, че той се 'оглежда'., т.е за мен това е много важен критерии, по който си подбирам партньор. Разбира се никога не съм изтъквала, че това е причината за 'развод', а си измислям нещо друго! Знам, че повечето мъже го правят несъзнателно, но няма как да направя компромис с това, а и не съм сигурна, че искам да правя..  :-[

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Август 29, 2010, 08:20:10 am »
Изтеглям и тази тема напред. Нека се включат новите и да изкажат своите мнения и наблюдения. Може да разгледаме някой интересен казус, ако имате какво да предложите.

*

Vision

• 3523
« Отговор #42 -: Август 29, 2010, 08:57:53 am »
Натален твърд аспект Марс/Венера също може да даде ревност (от наблюдения-и мъже и и жени го проявяват).Тук ревността не е свързана с желание за контрол (Сатурн) или обсебеност от партньора (Плутон),а в това че човека с такъв аспект иска да бъде единственият,най-добрият любовник,единственият обект на сексуално желание от другият.
Ревността възниква ако партньора се усети,че има някакви други сексуални/емоционални привличания и може да станат огромни скандали или просто някой друг да има претенции към партньора.Просто Марс като самец си пази самката,дори това да е в обърнат вариант в женска карта, но тук той не ограничава социалните контакти на партньора или да иска да го контролира,колкото да знае,че е интимно отдаден само на него.

абсолютно потвърждение от една опозиция венера- марс в женска карта.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #43 -: Август 29, 2010, 09:10:36 am »
ревнува този, който не умее / не желае да губи...
въпроса е кой  астро асп. показват - "неумение да губиш" ? ::)

има ли някой, който желае да губи..ако желаеш да изгубиш човека до теб, за какво си въобще с него..разходете се до Мола и го забрави там, изгуби го на ескалаторите.. :P
мен са ме губили заради неприятно чувство на собственост, все едно- моя си и нямаш право да поглеждаш настрани..дори и да не съм имала някакви мисли в главата, това поведение може да ги предизвика..иначе за мен- ако съм уверена в това, че съм на първо място, давам голяма свобода- дори и да заваря човека в леглото гол с друга, първо ще си помисля, че е припаднала и той и прави изкуствено дишане.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #44 -: Август 29, 2010, 10:27:47 am »
Натален твърд аспект Марс/Венера също може да даде ревност (от наблюдения-и мъже и и жени го проявяват).Тук ревността не е свързана с желание за контрол (Сатурн) или обсебеност от партньора (Плутон),а в това че човека с такъв аспект иска да бъде единственият,най-добрият любовник,единственият обект на сексуално желание от другият.
Ревността възниква ако партньора се усети,че има някакви други сексуални/емоционални привличания и може да станат огромни скандали или просто някой друг да има претенции към партньора.Просто Марс като самец си пази самката,дори това да е в обърнат вариант в женска карта, но тук той не ограничава социалните контакти на партньора или да иска да го контролира,колкото да знае,че е интимно отдаден само на него.

абсолютно потвърждение от една опозиция венера- марс в женска карта.. :-[

Потвърждавам и аз! Точно така е при мен.

Иначе имам пример за патологичен ревнивец, който ми беше скъсил живота /с мое позволение естествено  :-X/ преди години. Ограничение и контрол от всякъде. За съжаление нямам точен час на раждане.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Август 29, 2010, 11:41:09 am »

Иначе имам пример за патологичен ревнивец, който ми беше скъсил живота /с мое позволение естествено  :-X/ преди години. Ограничение и контрол от всякъде. За съжаление нямам точен час на раждане.

нищо, сложи му картата с час 12,00 на обяд. понякога аспектите са достатъчни, за да разконспирираме ревнивеца.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #46 -: Август 29, 2010, 12:14:31 pm »
и тук има какво да напиша, но като се наобядвам! ;D

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #47 -: Август 29, 2010, 12:28:03 pm »

Иначе имам пример за патологичен ревнивец, който ми беше скъсил живота /с мое позволение естествено  :-X/ преди години. Ограничение и контрол от всякъде. За съжаление нямам точен час на раждане.

нищо, сложи му картата с час 12,00 на обяд. понякога аспектите са достатъчни, за да разконспирираме ревнивеца.

Ето я картата.

« Отговор #48 -: Август 29, 2010, 12:32:26 pm »
Със сигурност и аз мога да подтвърдя това,Венера/Марс квадрат

*

Uran

• 6041
« Отговор #49 -: Август 29, 2010, 12:33:31 pm »
Луната му не е чак толкова наранена, може би квадратурите на Юпитер му пречат да има по-широко мислене. На всичко отгоре едната от квадратурите е с обсебваща скорпионска Венера.
Поне Венерата заслужаваше ли си? ;)
п.п.Венера/Марс имат аспект от 10* при това точен. Дейзи да каже какъв е този аспект и какви ги върши. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Август 29, 2010, 12:42:49 pm »
В тази карта Венера и Марс не са в съвпад - орбисата е твърде голяма, а и се намират в съседни знаци. Но са в рецепция, при това в знаците Везни/Скорпион. Луна в Риби в опозиция с Меркурий и Сатурн вероятно дава усещане за емоционална несигурност. Има хора, които проявяват силна ревност и себичност към партньора, а в радикса нито имат твърд аспект между Венера и Марс, нито между Венера и Плутон или Венера и Сатурн. Но пък често се среща твърд аспект Луна/Сатурн. Водещ тук е страхът от отхвърляне, който от своя страна поражда чувство за непълноценност, вътрешна неудовлетвореност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Август 29, 2010, 12:47:04 pm »

Ето я картата.

Веднага ти казвам, че Венера в Скорпион е особено ревнива, макар не винаги да го показва директно, а всеки квадрат с Юпитер води до прекаляване и преувеличаване.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Август 29, 2010, 12:51:00 pm »
Твърд аспект особенно съвпад на марс/сатурн дава ревност и то сериозна. Наред с това наранени венера и светила от марс, сатурн или венера също са аспект на ревността.
Но има хора ,при които ревността е заболяване!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #53 -: Август 29, 2010, 12:52:37 pm »
Венерата ми е в квадрат със Сатурн (Близнаци-Дева, 9-11 дом).
Венера е в тригон с Плутон (близнаци-везни, 9-12 дом).

Ревнива съм, но не се вманиачавам в партньора си, тъй като прекалено много държа на свободата си и нямам време да се занимавам със следене и други подобни.
Когато усетя, че проявява интерес към друга жена, впрягам всичките си сили да покажа, че аз съм по-добрата.
Баща ми е паталогичен ревнивец, и в двете ми сериозни връзки,и в  брака ми, партньорите ми са ревнивци.
При единия Луната е в Скорпион, Венера е в опозиция на Плутон.
При другия е застъпен Нептун - стелиум в Риби.
При мъжът ми Венера (Козирог) е в квадрат с Плутон (Дева).

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #54 -: Август 29, 2010, 12:56:49 pm »
На всичко отгоре едната от квадратурите е с обсебваща скорпионска Венера.
Поне Венерата заслужаваше ли си? ;)

На фона на обсебването? Твърдо не!  ;D

В тази карта Венера и Марс не са в съвпад - орбисата е твърде голяма, а и се намират в съседни знаци. Но са в рецепция, при това в знаците Везни/Скорпион. Луна в Риби в опозиция с Меркурий и Сатурн вероятно дава усещане за емоционална несигурност. Има хора, които проявяват силна ревност и себичност към партньора, а в радикса нито имат твърд аспект между Венера и Марс, нито между Венера и Плутон или Венера и Сатурн. Но пък често се среща твърд аспект Луна/Сатурн. Водещ тук е страхът от отхвърляне, който от своя страна поражда чувство за непълноценност, вътрешна неудовлетвореност.

Много вярно! Абсолютно неуверен в себе си и от там произлизаше всичко.

Веднага ти казвам, че Венера в Скорпион е особено ревнива, макар не винаги да го показва директно, а всеки квадрат с Юпитер води до прекаляване и преувеличаване.
От кога разправям аз, че Юпитер хич не е от добрите  :-X. Човека стигаше до огромни крайности и нищо прикрито нямаше с цялата работа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Август 29, 2010, 01:06:16 pm »
Мисля , че всяка венера е малко или много ревнива-все пак е венера :blink:.
За Скорпионската съм абсолютно съгласна.
От въздушните мисля , че близнашката е най-ревнива.
От земните -телцовата , тя е доста по притежанията.
От огнените- лъвската , заради блясъка , който исака да има.

Според мен , склонни към ревност са тези ,които изневеряват!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #56 -: Август 29, 2010, 01:11:20 pm »
Казват - ''...който не обича, той не ревнува!!''
Според мен, ревността си е доза егоизъм, а при други страх от отхвърляне или ранено его.
По-скоро мисля, че за ревността търсим твърд аспект Луна/Сатурн, както и Венера/Плутон.

За Аспект Марс/Венера в квадрат/опозиция на Плутон - там вече може да има жертви в любовта. :mellow:

Но съществено си е Луната къде е и как е аспектирана.
За съвпад Марс/Плутон/Венера дали може да се каже същото?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Август 29, 2010, 01:12:17 pm »

Според мен везнишката, все пак е на трон и се намира в знак, който се свързва с взаимоотношенията.
Венера във Везни може да бъде доста себична, ако участва в конфигурация с Луна и Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Август 29, 2010, 01:20:57 pm »

Според мен везнишката, все пак е на трон и се намира в знак, който се свързва с взаимоотношенията.
Венера във Везни може да бъде доста себична, ако участва в конфигурация с Луна и Сатурн.

Визирам карта , която пуснах в темата за изневерите....Там има точен съвпад на венера/сатурн/луна. Знака е близнаци...
Струва ми се ,че везничката не би могла да бъде по-ревнива от телцовата. Телеца е знака на притежанията...
Съвпада си е наказание за цял живот...самотата мисля ,че може да се характеризира с този аспект съвпад на венера/сатурн...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Август 29, 2010, 01:28:33 pm »
Визирам карта , която пуснах в темата за изневерите....Там има точен съвпад на венера/сатурн/луна. Знака е близнаци...

В Близнаци изявата няма да е като при същия съвпад, но в знака Телец, Скорпион, Рак или дори Везни. А пък и рибешкия Марс също не е от най-себичните. Аспектите са важни, няма спор, но не по-малко важни са и знаците, които са ангажирани.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.