Здравей Гост

Кармичните срещи

• 67 Отговора
  • 23364 Прегледи
*

Nebesna

Re:Кармичните срещи
« Отговор #40 -: Май 23, 2009, 10:11:12 pm »
Наша колежка преживя клинична смърт. По нейните описяния, там горе няма емоции, няма чувства, а само чист РАЗУМ. Затова тя казваше, "Радвайте се, смейте се, плачете сега, защото там горе няма такива работи."

Небесна, мога да споделя, че не само преживелите клинична смърт остават с такова впечатление. Същото състояние на съзнанието може да се постигне и по време на медитация, а също и при някои шокови състояния, в които емоциите напълно се изключват с оглед психическо оцеляване на индивида. Някои езотерици обясняват втория случай с това, че при силен шок емоционалното тяло се отделя от физическото и всъщност тогава идва моментът, в който спираме да чувстваме - болка, гняв, страх и т.н. Лично съм го изживявала и мога да кажа, че усещането е много интересно. След пълно изключване на емоциите съзнанието става кристално ясно. Преминеш ли отвъд емоционално обусловения ум, влизаш в пряка връзка с висшия си Аз.

С две ръце подкрепям казаното. Когато няма тяло, няма чувства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Май 23, 2009, 10:56:42 pm »
Когато няма тяло, няма чувства.

Хм, не съвсем, нямах предвид това.  :)
Някой би казал, че когато няма тяло, няма и желания.
Но тези, които приемат концепцията за кармата и реинкарнацията на душата, най-вероятно няма да се съгласят. Именно желанията карат душата отново и отново да се превъплъщава, т.е. да търси тяло, в което да се материализира. Желанията ни привързват към сетивния свят, а силният копнеж дори може да попречи на някоя душа да се издигне на някое от по-фините нива след смъртта на физическото тяло, защото енергийната субстанция продължава да вибрира на по-ниски честоти, от които бива привлечена.
Всичко, което казвам, разбира се звучи хипотетично, не се и опитвам да натрапвам никому това, в което вярвам или което съм чела някъде и съм приела, че евентуално би могло да бъде и вярно.  :)

Но щом има емоционално (астрално) тяло, чувствата, желанията и копнежите, от които сме водени във физическата си инкарнация, продължават да съществуват и след смъртта ни, смъртта на физическото тяло имам предвид. Енергийната субстанция след отделянето си от физическия носител (тялото), продължава да "помни".
На по-фините нива, които вибрират на високи честоти, наистина може да се окаже, че чувства - в контекста, в който ние ги изпитваме и разбираме тук, в сетивния свят - няма. Има едно безкрайно усещане за хармония и всепоглъщаща, безусловна любов, което ни изпълва и прониква...
А физическият свят, който обитаваме, е светът на сетивното, т.е. на изживяна опитност.
Някъде се казва, че всички светове се проникват взаимно, просто нямаме сетива да ги докоснем физически, а само ментално, което го могат малцина. Много приказки, малко разбиране... Книжният "опит" няма нищо общо с изживян такъв.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #42 -: Май 24, 2009, 10:20:06 am »
има много примери на деца,които си спомнят минали животи,назовават имена,градове,улици и много други подробности,които няма как да зная освен чрез подсъзнателната си "кармична" памет-

от опит мога да кажа, че това е факт...
в парка, две дечица на около 2 годинки, играят си постоянно заедно и в един момент, едното започва да вика на другото - Анди- име, което не е българско и няма никой в обкръжението с подобно име и  така  дълго време, въпреки че знае истинското му име...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Май 24, 2009, 11:38:57 am »
Когато бяхме девойки и спяхме в къщата на село със сестра ми сме сънували един и същи сън без да знаем за това. Баба беше вече починала...Веднъж споделих със сестра ми, че когато спим на село, постоянно сънувам как една жена на средна възраст обикаля къщата, облечена с бяла дълга нощница. И тя каза, че сънувала същото. Имахме чувството, че тази жена ни пазеше, но не беше баба ни. От дядо знаехме, че неговата майка - баба Калина е живяла и починала в тази къща. Затова решихме, че това е нейния дух.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #44 -: Август 27, 2009, 02:25:55 am »
Напоследък, гледайки картите на двама свързани по някакъв начин души, отчитам аспектите на Меркурий с възлите, Плутон, Сатурн, Лилит, защото все повече се убеждавам, че Меркурий е една доста подценявана планета, а тя има главна роля за интегриране на нашия ум и знания, както и за съзнателността. При синастрия много често показва кой от кого ще се учи, кой е ученик, кой учител, какво ще се учи - преподава в тази връзка и т.н. Особено внимание обръщам на аспектите на Меркурий с ретроградни планети, особено Нептун, Плутон, Сатурн.
И да допълня, че е имало случаи при много силни и продължителни партньорски връзки да няма аспекти между Марсове, Венери, Слънца и Луни, но да има множество на Меркурий.

по мерка не съдим ли само за комуникацията? учител според мен е сатурн. :-[

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #45 -: Септември 20, 2009, 12:47:38 am »
   Статията съм я чела преди доста време, но за източника не мога да се сетя. Бях луднала на тема кармични връзки и сродни души. Друго, което се пише за такива връзки е когато има съвпад на лични планети с лунните възли в синастричната карта. Но ако изхождаме от тълкуванието за карма -простичко да го кажа - всяко действие и неговото последствие, излиза че почти всички връзки в живота ни са кармични в този си аспект. Защото си взаимодействаме по някакъв начин и това поражда последствия. Но си мисля че трябва да определим тези кармични връзки като предопределени. Тогава вече се търсят определени сигнификатори в синастричните карти.   :D
:) Посочи ми моля някои сигнификатури от синастричните карти, които биха подсказали вероятността за кармична връзка?
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

« Отговор #46 -: Септември 20, 2009, 08:06:58 am »
Аldonea,
Би ли си сменила снимката,откакто пиша в този форум съм с нея :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #47 -: Септември 20, 2009, 10:21:09 am »
   В сайта на www.astrosite.org има много хубава статия от Лили, сродните души. Хубаво е да се прочете. Освен класическите аспекти между лунни възли с лични планети - Слънце, Луна, Венера и Марс /според руската школа/, търсят се аспекти с Лилит-кармична, среща с нашето позабравено аз, Плутон-среща за трансформация на душата, Нептун-трансгранична среща или космическа и Сатурн - регулатор на кармата, контролът и отработването на кармата. И Луната - носител на нашите емоционални спомени от минали животи. Поне аз гледам най-вече съвпадите, но до 1 градус - те са най-показателни и след това опозиции. Не знам дали съм права или не, но игнорирам тригони и квадрати. И за да ми стане ясна цялата картинката при съставянето на синастрична карта, включвам така наречените кармични аспекти, колкото повече такива има в тази карта, толкова е тя показателна.

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #48 -: Септември 20, 2009, 11:19:50 am »
 :) daisy696 Според теб САТУРН и на двете натални карти, къде ще са поставени(когато липсва съвпад) за да имаме някаква сигурност ,че срещата е кармична?

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Септември 20, 2009, 11:34:11 am »
:) daisy696 Според теб САТУРН и на двете натални карти, къде ще са поставени(когато липсва съвпад) за да имаме някаква сигурност ,че срещата е кармична?

Алдонеа, като изключим наталните карти - ти как усещаш дадена среща/човек?  интуицията ти какво говори в този случай? усещаш ли нещо кармично в тази среща/връзка/човек?  защото ако искаш да намериш нещо в една карта - винаги има опция да се намери, но това няма да бъде истинско. ако ти като личност усещаш отсрещната личност като кармична - тогава и само тогава можеш да потърсиш даден фактор в картата, иначе е просто загуба на време и уйдурдисване на аспекти  8)

« Отговор #50 -: Септември 20, 2009, 01:53:15 pm »
   Ааа Вещичке, много си права, щях да напиша, че човек най-вече трябва да се осланя на интуицията си, но доколко си вярваме на нея е друг въпрос. За Сатурн - по принцип за кармичност се гледат водните домове 4-8-12 - значи връзката на Сатурн с тези домове, също така и VІ дом - работа - значи начина по-който евентуално ще се отработи кармата. Но според мен интуицията е водеща. 

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #51 -: Септември 20, 2009, 06:55:03 pm »
   :)  daisy696 и Вещичка благодаря ви за отговорите. Определено и интуицията ми и местонахождението на Сатурн, Луна, Венера, и в двата хороскопа, също и някои допълнителни аспекти, говорят за много кармичност ::)  Но допълнителна информация от независима страна е потвърждението , което търсех, благодаря ви  :)

*

veshti4ka

« Отговор #52 -: Септември 21, 2009, 12:16:18 pm »
интересно Гали  ::)

в първата карта има точен съвпад на Луната с Плутон и на Юпи с Психея. това е връзка основана на емоционално-психологично ниво и подкрепа  ;)  интересно е, че домовата система почти ви се препокрива, което води до едно съзнателно разбиране на другия...

във втората карта виждам СЛВ на единия в абсолютно точен съвпад с АС на другия - с една дума кармата на единия е да подкрепя другия като личност... ммм много интересно  :P  квадратурата на Плутон на единия със Сатурн на другия е фактор също кармичен и има уроци за усвояване там...

поздравления за така устроените взаимоотношения и намирането на кармични приятели от старите прераждания  :-[

*

veshti4ka

« Отговор #53 -: Септември 21, 2009, 01:01:22 pm »

Точно! С този човек заедно изследваме света., ако мога така да се изразя. В нашия случай, той подкрепя мен, щото е по-напред.  :-[   Интересен феномен, който той е установил за себе си, е че не може да помага на други хора чрез съвети, подкрепа или друг начин - появява му се някакъв физически дискомфорт. А когато е свързано с мен - няма проблем ..  :-\  Този момент все още не сме го разгадали напълно как трябва да го тълкуваме ..  :P

ами как да ти го кажа... подкрепя теб щото ти си му като трън в задника, който му е удобен  ;D ;D ;D  уфф дано ме разбереш. ако твоят ас е този в съвпад с неговия възел, значи просто ти си част от неговите бъдещи уроци и затова с теб се изразява най-лесно - просто в твое лице вижда разбиране и подкрепа, както и ти в негово...  а ако твоят възел е съвпад с неговото ас - то този човек ти е като фар в движението ти напред...

аз имам такава приятелка с която моят Плутон е в съвпад с нейният Ас - чувствам се по същия начин... рядко се отварям да обяснявам собствените си принципи и вярвания, но с нея ми е лесно - виждам разбирането в очите и въпреки, че тя се опитва да се учи от мен... някак в такава една връзка няма фалш и измама, а просто можеш да бъдеш себе си без преструвки...

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #54 -: Септември 23, 2009, 10:20:59 am »
  [/quote]

Точно! С този човек заедно изследваме света., ако мога така да се изразя. В нашия случай, той подкрепя мен, щото е по-напред.  :-[   Интересен феномен, който той е установил за себе си, е че не може да помага на други хора чрез съвети, подкрепа или друг начин - появява му се някакъв физически дискомфорт. А когато е свързано с мен - няма проблем ..  :-\  Този момент все още не сме го разгадали напълно как трябва да го тълкуваме ..  :P
[/quote]

:) Вероятно ти си точният трансформатор на инфото, което той получава? :)

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #55 -: Септември 23, 2009, 03:45:51 pm »
:) Вероятно ти си точният трансформатор на инфото, което той получава? :)

Хе., ти знаеш ли че май ще се окажеш права за това.  :-\  Ето сега вече разбирам защо непрекъснато ме кара да му чета любимата апокрифна литература и после да си изказвам мнението по нея ..  ;D 

п.с. хм., това вероятно се дължи на секстила между Юпи-тата ни ..  ::)
  :) Да секстил м/у Юпи-тата , но има и още нещо,което при него липсва, а го има при теб. А секстила м/у Юпи-тата ви, подсилва ли късмета ви когато сте заедно все едно в бизнеса или друга сфера? :)

« Отговор #56 -: Септември 23, 2009, 03:52:14 pm »
   Не е задължително, може и да си разширявате мирогледа взаимно. По някакъв начин да те подтиква да четеш философия, езотеризъм, астрология - например...

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #57 -: Септември 23, 2009, 04:04:22 pm »
   Не е задължително, може и да си разширявате мирогледа взаимно. По някакъв начин да те подтиква да четеш философия, езотеризъм, астрология - например...
:)  О дааа в моят случай е точно това ! Постоянно ме подтиква към тези четива и даже е основният фактор да съм и в този форум.  :)

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #58 -: Октомври 06, 2009, 11:22:46 am »
daisy696 я виж това., на мен ми разяснява доста показателно някои от връзките ми ..
   :) Да благодаря ти. Важно е къде се намира СЛЪНЦЕТО, все пак дава много точна представа кой в коя посока ни помага и къде ние ще сме от полза на другият. Нали все пак две същества общуват за да са максимално полезни един за друг и за останалите? 

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #59 -: Октомври 16, 2009, 01:09:58 pm »
Дейзи, в първата карта с Х е много интересен взаимния съвпад на сатурн-луна. Аз имах едностранно същия съвпад с бившия. Много задушаващ аспект. Такива хора, ако са разумни трябва да се разделят честичко, за да има отпускане.
Ти как усещаше този съвпад, още повече двоен?
Сега виждам, че и при У го има!
В третата карта няма такъв аспект, но пък негово слънце върху твоя луна. И така активира квадрата на луната ти със сатурн по натал.
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 01:14:39 pm от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis