Здравей Гост

ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА

• 34 Отговора
  • 11096 Прегледи
*

Nebesna

ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА
« -: Май 21, 2009, 10:09:54 pm »
Слагам тук картата на най-ревнивата жена - Хуана Кастилска (Лудата Хуана) - съпруга на френския крал Филип Хубавия (ликвидатора на Ордена на Тамплиерите). Сгодена за него като малко момиче, като девойка бленува за своя избраник, а бракът и разкрива еротичните удоволствия. Когато го вижда за пръв, се влюбва лудо в него, обладана от обсебваща страст. Кралят се отнася към нея неуважително, пренебрегвайки вечно бременната си съпруга и предпочитайки компанията на придворните дами...В един момент Хуана обезумява (започва да губи разсъдъка си).

Втора дъщеря на Фердинанд II Арагонски от брака му с Изабела Кастилска. Смъртта на нейният единствен брат, принц Хуан, на нейната по-голяма сестра Изабела и на невръстния ѝ син принц Мигел, дава правото на Хуана да се възкачи на трона в Испания. През 1502 г. кастилските кортеси признават нея и съпругът ѝ за свои господари. Хуана и съпругът ѝ отплават за Испания, където той ще стане крал като неин съпруг. Според бащата на Хуана, Фердинанд, Филип я държи като затворничка. Освен това Фердинанд твърди, че тъй като говори от името на Хуана, трябва да бъде обявен за съвладетел. Когато Филип Хубавия внезапно умира от тиф, няколко денонощия Хуана не може да се откъсне от трупа на съпруга си, а баща и я убеждава да го направи съвладетел и след това я изолира в замъка в Тордесиляс.

След смъртта на баща и - Фердинанд ІІ, синът ѝ Карл взема властта и е провъзгласен за съвладетел. Докато Хуана е в Тордесиляс, пред нея се открива възможност да си върне престола чрез въстание, но това начинание не се увенчава с успех. Когато Карл потушава въстанието, Хуана е заключена в стая без прозорци в замъка до края на живота си. Умира на 12 април 1555 г. в Тордесиляс.

Това е една изключително интересна карта, достойна за отделна тема, тъй като по нея могат да се разнищват различни казуси. Първо тя има "КЪСМЕТА" да наследи престола при изключително трагични обстоятелства, които спомагат за нейното издигане. Освен болезнена РЕВНОСТ в картата има показания за психично разстройство и умопомрачение. Но най-интересното за мен е, какво в тази карта предполага ЗАТОЧЕНИЕ. Тази жена е била държана изолирана от съпруга си и затворена веднъж от баща си и втори път от собствения си син. Жалко, че не успях да издиря час на раждане, за да видим домовете.

JEANNE Ire de CASTILLE,

« Последна редакция: Май 21, 2009, 11:30:06 pm от Небесна »

*

Skarlet

Re:ЛУДОСТТА НА ВЕЛИЧИЯТА
« Отговор #1 -: Май 21, 2009, 10:51:23 pm »
Картата е изключително показателна по отношение на всичките й трагедии- малко ли е да имаш Съвпад на Марс,Плутон и Сатурн в квадрат с диспозитора на Марс и Плутон-Венера? Не знам изобщо как е имала някаква "връзка"? Слънцето е в Скорпион,ретро Меркурий в Скорпион в критичен градус в съвпад с Нептун и Антарес!!!! А пък за този съвпад на Луната и Лилит???? Луната е неаспектирана от останалите планети-това си отприщване на емоции и липса на всякакви задръжки и властолюбие.Манипулаторка от класа. А психичното й разстройство идва от съвпада на ретро Меркурия в съвпад с Нептун и Антарес.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Май 21, 2009, 10:57:34 pm »
Намерих час на раждане в Астротема. Астротема дава асцендента на 18 Скорпион, а моята програма го изчислява така, но както и да е. Смених картата.

Неподвижни звезди в тази карта:
Слънцето е в пръви дом в съвпад с благородната звезда Толиман. Прекрасна звезда. Дава огромна жизнена сила. През цялото време човек е на крак. Благоприятства разпространението на активността и влиянието на този човек. Холеричен темперамент, изкуството на победата. Такъв човек е склонен "да хване бика за рогата", с всичко се сдобива самостоятелно. Никога не се осланя на постигнатото и неудържимо се стреми към съвършенство. Великолепна творческа активност. На ниско ниво  нейното влияние е много благоприятно, но покровителства само тези, които се развиват. На лентяите и безделниците Толиман не дава нищо, даже ги "хвърля" в ЗАТВОР. На границата на XII дом или в съвпад с Юпитер ги праща в затвора, като наказание за бездействието им. На МЦ - невероятна слава в средата на живота.

Антарес в съвпас с Нептун - Една от четирите кардинални звезди в нашата галактика, свързана е със стихията на водата, "Страж на запада". На ниско ниво звездата е страшна. На високо ниво е по-добра. Звезда на черната магия, сатанизма. Дава страхове за цял живот, постоянни стълкновения със зли сили. На границата на 4-ти дом постоянни разрушения в семейството, детски комплекси, изоставяне от родителите (комплексът на захвърленото дете).   
« Последна редакция: Май 21, 2009, 11:43:02 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Май 21, 2009, 11:00:36 pm »
Благодаря Скарлет, Синухе! Сега сложих новата карта с домовете. И аз съм гледала филма.

ПП Само да добавя, че Луната не е в съвпад с Лилит, а това е Селена. Лилит е в 4-ти дом - в съвпад е с Хирон и в точен секстил с Венера.
« Последна редакция: Май 21, 2009, 11:04:50 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Май 21, 2009, 11:11:18 pm »
ПП Само да добавя, че Луната не е в съвпад с Лилит, а това е Селена. Лилит е в 4-ти дом - в съвпад е с Хирон и в точен секстил с Венера.

Вярно. Ама на мен вече всичко ми е размазано от умора. Добре,че ми го каза да се загледам по-добре.  :)

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Май 21, 2009, 11:38:45 pm »
От уважение към труда Ви и с оглед разликите в различните астрологични програми, слагам картата, но построена в Астрокома. Тук дават МЦ в Лъв, което потвърждава в частност разсъжденията на Синухе.

Този Астроком нещо лудна. Не мога да разбера защо дава луната в Овен. Голяма загадка.....А,аааа! Накрая ще взема и аз да лудна.
« Последна редакция: Май 22, 2009, 12:05:30 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Май 22, 2009, 12:06:33 am »
Благодаря ти Синухе! Това е много ценно пояснение.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Май 22, 2009, 01:02:08 am »
ЛУДИЯ КРАЛ ЛУДВИГ
(25 август, 1845 – 13 юни, 1886)

Лудвиг II, Лудвиг Фридрих Вилхелм; също така познат като „Лудия крал Лудвиг”, "Кралят Лебед" или " Фейъри тейл кинг"  

Артист
Негова страст са оперите на Вагнер. 13-годишен получава копие на либретото на "Лоенгрин" - операта за краля лебед, която научава наизуст, както и либретото на друга Вагнерова опера - "Танхойзер". Те оставят незаличима следа в душата на чувствителния, романтичен младеж. На 18 г. става крал и осигурява на Вагнер щедра меценатска подкрепа. Прекарва повечето от времето си сред природата и предпочита компанията на планинските селяни пред тази на своите министри. Спонсорира представления, които се поставят специално за него, сред поръчани от него декори на екзотични места - Хималаите, Тибет, Китайската империя, дворът на Луи XIV.

Архитект
Построява няколко интересни замъци, водейки се по своите капризи. От тях най-известният е „Нойшванщайн” в Бавария (превежда се "Новия лебедов замък"). Замъкът е направо като изваден от приказка. Първоначалната идея е била там да се поставят Вагнеровите опери. Стенописите в отделните зали представляват сюжети от различни Вагнерови пиеси. Казват, че Лудвиг не само поръчвал строежите, но и сам участвал в проектирането. Продължава да строи и приказните си замъци, сред които и "Линдерхоф", копие на Малкия "Трианон" във Версай, смесица между ренесансов и бароков стил.

Изобретател
Направил е няколко изобретения, изпреварващи времето си: апарат, който произвежда електрическтво и летателен апарат. Изобретил е някакъв механизъм, подобен на асансьор, с който да му доставят храната директно в стаята. Не искал да го виждат слугите в състояние на умопомрачение, в което от време на време изпадал.

Личен живот
Никога не е консумирал брака си с братовчедката си Софи - дъщеря на принцеса Сиси. Загива при мистериозни обстоятелства. Никой не знае как точно е умрял, но вечерта изчезнал и на сутринта неговото тяло и това на личния му лекар били намерени в езерото Химзе. Някои предполагат, че между тях е имало връзка.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Май 23, 2009, 01:14:55 am »
Страхотни плакати на Лебедовия замък - подходящи за десктопа: http://www.travelblog.bg/index.php?news_id=3169
Може да ви се струва, че сте го виждали някъде... Всъщност Уолт дисни използват точно този замък за замъка на Пепеляшка.

Според мен проектантската дарба на безумния крал се дължи на съвпада на Марс (господар на асцендента със Сатурн и Нептун в 3-ти дом. Марс между Сатурн и Нептун (аспект на архитекта) му дава силата и целеустремеността да превърне мечтите си в реалност. А секстилът към Уран се среща при много инженери, новатори и изобретатели. Казват, че бил заложил Бавария, за да продължи да строи замъци. Всъщност той сключва сделка, за да запази Бавария, макар и като "провинция". Благодарение на неговото строителство, обаче Бавария е една много богата провинция, защото печели от туристическия поток. Така човекът е инвестирал в нещо, което си възвръща цената многократно и ще продължи да бъде печелившо векове напред.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Май 23, 2009, 01:28:00 am »
То като сте заговорили за величия и техните лудости и на фона на се пак приближаващите избори, какво ли ни го говорят звездите за лудостта на Станишев, царо, Пешо Димитров, етемка и останалите местни величия и дребни тиранчета...

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Май 23, 2009, 10:26:34 am »
Лошото е,че им нямаме часовете,иначе лесно щяхме да видим кой накъде. Но това може да се види и по картата на БГ с прогресиите,транзитите и дирекциите. За мен нещата няма да приключат с изборите.Тепърва ще има още сътресения.Уран квадратира нат. Марс/съупр. на 10 дом-управляващите/,а като наближи и Плутон Луната-народа,а Сатурн направи квадрат към Плутон и после към нат. Сатурн,да му мислят как си правят сметките без кръчмаря.Тези избори не ми вдъхват никакво доверие с този съвпад на Юпитер с Нептун в 8 дом-голямо купуване и продаване ще падне.Жаждата за власт е голяма.

« Отговор #11 -: Май 23, 2009, 02:16:18 pm »
Аз също мисля, че нещата няма да свършат с изборите. Глейте кво ще стане като вземат да сглобяват правителството  ;D. Не знам друга държава, където на политическите трупове им се дава втори шанс да управляват  >:(. Много е интересна картата на Иван Костов дори и без час на раждане.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Юни 02, 2009, 09:08:27 pm »
Забелязала съм, че хората с квадрат между Слънцето и Луната са много властни личности.

Склонността му към тайни интриги може да се дължи на квадратът между Меркурий и Плутон (нарича се скрита квадратура, понеже Плутон е в последните гадуси на Везни, но все още в допустимата орбиса).

В биографията му прави впечатление, че е анулирал първия си брак, заради друга жена, с което е потъпкал каноните на Римокатолическата църква (католиците нямат право на развод) - Северен лунен възел в Стрелец в опозиция с Венера. Проблеми с църквата вероятно дава и тао-квадратът на Марс (господар на 9-ти дом) с Юпитер и Нептун. Марс в квадрат с Юпитер, негативно приложен дава тенденция към нарушаване на общопиетите норми, в някои случаи и на благоприличието (в зависимост от домовете). Нептун замъглява съзнанието, при което ми се струва, че не винаги е бил наясно какво точно прави.

Нептун като управител на 7-ми дом дава объркване по отношение на партньора, нетрайни бракове, брачни интриги. Господар на 7-ми дом в опозиция с Юпитер: имал е склонност да прекалява в браковете. Нептун в опозиция с Юпитер - "аспект на бохема".

Жестоките и хладни присъди, които е издавал: Меркурий - управител на ЮЛВ в Близнаци е в опозиция със Сатурн и в квадрат с Плутон ("Сатурн издава присъдата, а Плутон я изпълнява"). Марс, който има отношение към 9-ти дом е в квадрат с Юпитер в 10-ти.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #13 -: Юни 02, 2009, 09:14:31 pm »
Уф, колкото пъти чета заглавието на тая тема, толкоз пъти се нахаквам вътре с цел да чета за лудостта на Станишко, Първанко, Чучулов, БатБойко, Волен, Яне, и останалите "величия"...

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юни 02, 2009, 09:27:53 pm »
Небесна възлите са в Телец/Скорпион,не Близнаци/Стрелец или поне според астро кома (не съм сверявал картата другаде).

Извинявам се! Видя ми се на 4*Стрелец СЛВ.

« Отговор #15 -: Юни 02, 2009, 09:28:39 pm »
Да,внесъл е много промени от религиозно естество-той е първият който вкарва протестанството в Англия и отделно е целял да бъде върховната глава на Църквата в Англия-само не разбрах дали го е постигнал.За това говори Тау квадрата Марс/Юпитер/Нептун,а за това че се е виждал като религиозен/духовен глава,освен като крал-Юпитер в 10 дом.В Близнаци говори за това,че е изменял законите както му падне-бил е доста "пластичен",когато е ставало въпрос за него самият  8)

Постигнал го е. Англиканска църква http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Юни 02, 2009, 10:32:58 pm »
Спонтанното забременяване вероятно се дължи на тригона на Луна с Уран и Юпитер (оттук и многото бременности). За смъртта на децата ми се струва показателна опозицията на Луната с Плутон. Обаче нищо в тази карта, гледайки домовете, не ми говори за брак с високопоставена личност. Тригонът на Луната (господарка на МЦ) с Юпитер слабо загатва за такава възможност. Според арабската астрология, Луна в 7-ми дом дава непостоянен партньор, а ако е ранена и постоянни изневери.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юни 03, 2009, 01:26:09 pm »
Слънцето не е неаспектирано.
Допускат се орбиси до 10-12* за светилата.

Разстоянието между Слънцето и Уран е около 4,5* еклиптична дължина. И ако това е "широка" орбиса... Трябва да проверя как е по деклинация, има вероятност съвпадът да се окаже по-точен.
Вярно е обаче, че съвпадът е в различни знаци. Уран е ориентална планета спрямо Слънцето!
В случая е налице множествен съвпад, в който участва и Слънцето!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юни 03, 2009, 01:48:57 pm »

Слънцето и Уран са в паралел, а Венера е в паралел с Нептун.

Дори ако не разглеждаме планетните позиции спрямо небесния екватор, съвпад между Слънцето и Уран има (в проекция върху еклиптиката).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юни 03, 2009, 02:58:03 pm »
Паралели и контрапаралели се използват още в Античната астрология.
Това са аспекти по деклинация, т.е. позицията на дадена планета в небето по екваториална координатна система, спрямо небесния екватор.

Цитат
съвпада работи само ако планетите са в последните или първите градуси на знаците,а в случая не е така.Слънцето е чак в 4 градус.

За това "правило" не съм чувала, да не е от руската школа?
Говоря за класика, не за някоя осъвременена модификация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.