Здравей Гост

деца с умствени и физически увреждания

• 43 Отговора
  • 7930 Прегледи
След последния Вип брадър много се заговори за тези деца и интегрирането им в обществото.Вчера докото гледах предаването по нова се замислих колко тежко е да си родител на такова дете и дали на тези родители им е заложено някъде в картата да се грижат за децата си тежка карма или съдбата така им е определила.Познавате ли такива родители,а и деца болни от церебрална парализа,аутизъм,синдром на Даун....
Докато дишаш...надявай се!

*

sindi

• *
  • 64
Re:деца с умствени и физически увреждания
« Отговор #1 -: Май 23, 2009, 12:15:20 pm »
Познавам семейство с детенце болно от синдром на Даун.Момиченцето е страхотно,любимка е на класа в училище,справя се много добре.

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Май 23, 2009, 12:35:46 pm »
моето мнение е, че родителите с тези деца в този живот трябва да се научат да обичат!!! и може би заради това в текущото им прераждане се сблъскват с този проблем. трябва да се научат на любов, онази божествената любов - всеопрощаваща, въпреки всичко, въпреки всички...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Май 23, 2009, 07:24:37 pm »
моето мнение е, че родителите с тези деца в този живот трябва да се научат да обичат!!!

...И да приемат дечицата си такива, каквито са, а не според очакванията си.
Детето си, каквото и да е то, няма начин да не обичаш. Според мен по-актуален е въпросът с приемането на тяхната различност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Май 23, 2009, 07:30:07 pm »
моето мнение е, че родителите с тези деца в този живот трябва да се научат да обичат!!!

...И да приемат дечицата си такива, каквито са, а не според очакванията си.
Детето си, каквото и да е то, няма начин да не обичаш. Според мен по-актуален е въпросът с приемането на тяхната различност.

Лили, и е и не е така. много родители вътрешно в себе си мразят тези деца и ги отхвърлят. и правилно и приемането е важно, но си мисля че ако обичаш истински, то и приемаш истински в сърцето си....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 23, 2009, 07:36:30 pm »
много родители вътрешно в себе си мразят тези деца и ги отхвърлят.

Тъкмо щях да добавя, че "обичането" е доста условно.
Има безброй родители, които пет пари не дават за децата си. Родители, които изоставят децата си или ги малтретират... Чудя се каква е тяхната представа за любов към ближния?

Да обичаш истински, т.е. безусловно, е и да приемаш.
Да обичаш условно не предполага задължително приемане, тъй като тук винаги присъства едно "само ако...", независимо дали го вербализираме или го изразяваме по индиректен начин, не толкова съзнателно.

И, не на последно място, да ти се роди дете с умствени и/или физически дефекти е силен удар по егото. Защото детето идва на този свят и заявява правото си на живот без да се съобразява с очакванията на родителите. То иска да бъде себе си и да бъде обичано/прието заради това, което Е, а не да живее в сянката на родителските очаквания/амбиции.

« Последна редакция: Май 23, 2009, 07:40:59 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #6 -: Май 23, 2009, 08:11:43 pm »
Според мен, тези деца с увреждания, ако имат
щастието да са отглеждани при семействата си,
отварят една тема за " саможертвата " - защото
иска или не / обича ли го или не, единия родител
( обикновено майката ) трябва да жертва изцяло своя
живот, работа, кариера, забавления...и т.н. за да се грижи
за такова дете 24 часа в денонощието.
Така, че " саможертвата " е почти изцяло за единия родител
и частично за другия родител поне за известен период от
време ( в зависимост от заболяването )
Естествени минерали и амулети

*

lolitta

« Отговор #7 -: Май 25, 2009, 11:00:08 am »
а как може да се разбере дали имаме рожден потенциал да имаме дете с увреждане? има ли как да се разбере от натала това- дали ще са здрави децата или не?  :o

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Май 25, 2009, 12:45:16 pm »
В хороскопа на всеки човек е "написано" всичко. Но не мога да ти дам специална "рецепта",то зависи от всеки отделен хороскоп.

« Отговор #9 -: Май 25, 2009, 12:47:39 pm »
   За голямо съжаление сестра ми има момиче, което е в момента 16 г., но ходи в 3 клас по специална програма. С триста клизми сестра ми успя да се уреди да бъде неин личен асистент, та да е с нея през цялото време, то така и така е с нея, но поне да получава някакви пари...но това е друг проблем. Другото което е че тя е примирена със състоянието си, знае че докато е жива ще полага грижи за нея. Макар че състоянието на племенницата ми е не е толкова лошо. Просто се води дебилна /по мое мнение - приема, но не предава назад поетата информация има блокиране някъде/ - след ядрено-магнитен резонанс откриват, че има удебелено подкорие. Правят го защото търсеха причините за многото епилептични припадъци...Често разсъждавайки с нея, стигаме до извода, че това е кармична връзка от минал живот. Наистина е тежко, години наред се опитваш да приемеш този факт, да не се обвиняваш, че ти си виновен, защо на теб ти се случва....и т.н....Сестра ми е Скорпион с асц. Скорпион, Слънце и асцедент точен съвпад, съвпад с Лилит на 2 градуса, - карта на майката и ето и карта на дъщерята............

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Май 25, 2009, 01:48:11 pm »
При картата на сестра ти има някои показатели,които може да показват проблема с детето и:

Първо гледаме 5 дом-и веднага прави силно впечатление Хирон който съвпада точно с куспидата.
Излишно е да споменавам,че Хирон показва мястото където ще посрещнем лечебните кризи,там където сме най-уязвими, незарастващата рана,там където положението ще е сложно и ще изисква духовен подход.Това положение на Хирон може да указва,че детето (една от сферите на 5 дом) може да бъде болно,особено,да е причина за психически или друг тип кризи.Хирон управлява в тялото равновесието между двете полукълба на мозъка,както и някои висши мозъчни дейности.Тук имаме повтаряне-проблема е в мозъка на детето.
Между другото имам няколко карти на Хирон съвпад К5,при които често има спонтанни аборти.
Управителят Марс е с добър статус и аспекти-значи не е тука проблема (освен ако не беше на К12,но тука виждам че е в 11 дом).

После гледаме общо статуса на 4 дом-семейството,всякакви семейни положения-управител Нептун е в съвпад с Лилит и ретро Меркурий-това може да е индикация като цяло за възможни проблеми от генетично пренасяне (1+4 дом) на психически или ментални отклонения по родов път.На универсално ниво-Меркурий е сигнификатор на децата.
Така погледнато Меркурий е заточен и ретро в съвпад с Нептун-това може и да даде дете с някакви "отклонения".
Меркурий в картата има аспект тригон към Хирон в 5 дом,така че допълнително може да се обвърже така с дома.

Лунните възли също говорят за потенциал за родова кармична обвързаност и като цяло за съществената роля в съдбата и по отношение на това да бъде родител.ЮЛВ в Рак в 8 дом с упр Луна в 6 дом-може да изплаща карма чрез болести,кризи (вкл родова тъй като самия ЮЛВ се свързва с това,както и знака Рак).Луната в 6 дом може да говори за това че майчините и отговорности и ежедневие може да са свързани с постоянни грижи,болести (един вид слугуване),както и че родовата карма може да се изразява в болести,заболявания (на генетична основа или просто като кармични събития които имат за цел разчистване на стара карма).

При детето:
Меркурий повтаря знака и това че има аспект с Хирон:тук обаче имаме квадрат,което може да покаже умствени или мозъчни нарушения(вече казах какво Хирон упр в мозъка).Упр на 1 и 6 дом Венера е в съвпад с Меркурий (ума). Меркурий в Стрелец може да мисли доста образно-картинно, да са му трудни точността и възприемането на ясните детайли.Меркурий е канал на кармично влияние в картата тъй като е упр на ЮЛВ.За това влиянието му е повече от сложно и причините за определени проявления в неговата област може да лежат в минали инкарнации и/или в родовата генетична или кармична обремененост.
Асц е близо до Алгол-за нея вече сме писали,че може да даде лудост или всякакви специфични психични и ментални състояния.

А че майката и детето имат силна кармична връзка е несъмнено.Майката ще играе ролята на партньора в този живот на детето,а то ще я учи да опознае себе си из основи.

« Отговор #11 -: Май 25, 2009, 02:59:20 pm »

Синухе, много си точен, мисля си че рано или късно ще станеш професор-астролог /академик/.
   Между впрочем преди да роди това дете, тя е имала два спонтанни аборта. За генетично пренасяне на психични или ментални отклонения по родов път - също си в 10-ката, но тук ние предполагахме че е по линия на мъжа й /бащата на детето/.  Както и си абсолютно прав за родовата карма - която според мен е пренесена от моя дядо по бащина линия. Не съдя по картата, а сравнявайки моя и на сестра ми житейския път. И двете сме се насочили към духовната литература, за да търсим отговори и утеха.

Лунните възли също говорят за потенциал за родова кармична обвързаност и като цяло за съществената роля в съдбата и по отношение на това да бъде родител.ЮЛВ в Рак в 8 дом с упр Луна в 6 дом-може да изплаща карма чрез болести,кризи (вкл родова тъй като самия ЮЛВ се свързва с това,както и знака Рак).Луната в 6 дом може да говори за това че майчините и отговорности и ежедневие може да са свързани с постоянни грижи,болести (един вид слугуване),както и че родовата карма може да се изразява в болести,заболявания (на генетична основа или просто като кармични събития които имат за цел разчистване на стара карма).

Сестра ми е изморена от това слугуване, защото не само на дъщеря си, но и на всички които са около нея и вече няма сили. И всичко това се отразява на физическото й тяло, както и на психиката. Единствения начин, по който й помагам, като я зареждам енергийно. Просто моето присъствие я успокоява. Имаме двоен синастричен съвпад на Слънце и Юпитер.

При детето:
Меркурий повтаря знака и това че има аспект с Хирон:тук обаче имаме квадрат,което може да покаже умствени или мозъчни нарушения(вече казах какво Хирон упр в мозъка).Упр на 1 и 6 дом Венера е в съвпад с Меркурий (ума). Меркурий в Стрелец може да мисли доста образно-картинно, да са му трудни точността и възприемането на ясните детайли.Меркурий е канал на кармично влияние в картата тъй като е упр на ЮЛВ.За това влиянието му е повече от сложно и причините за определени проявления в неговата област може да лежат в минали инкарнации и/или в родовата генетична или кармична обремененост.
Асц е близо до Алгол-за нея вече сме писали,че може да даде лудост или всякакви специфични психични и ментални състояния. - Абсолютно вярно - племенницата ми проговори доста късно, и сега когато говори, говори малко накъсано и прави елементарни изречения, като изтърва първите срички на думите, но погледа й е доста умен, въобще не изглежда дебилна. Но рисува много хубави абстрактни картини, като съчетанието на цветовете е много интересно. Все едно някаква мантра, изобразена в цветове.

А че майката и детето имат силна кармична връзка е несъмнено.Майката ще играе ролята на партньора в този живот на детето,а то ще я учи да опознае себе си из основи. - Уви и това е така. Поздравявам те за интерпретацията и ти благодаря !
[/quote]

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Май 25, 2009, 03:41:41 pm »
Ако щеш вярвай,но като гледах картата на детето и специално позицията на Меркурий си мислех,че ще може да рисува добре абстрактни картини! ::) Дано продължава да рисува,това ще и помогне да си развива мисловните функции и да си изразява мислите,чрез картини.

Оф, мен от много отдавна  ми викат че съм подвижен професор...дори на майка ми това и е любимият бъзик,наред с "дърт философ" -последното не и пречеше да го изказва дори и като бях на 16-17  ;D И си мисли,че така ще ме засегне-как ли пък не!  :P Не се влека от титли между другото,по скоро по призвание може да стана,знае ли се  8)

« Отговор #13 -: Май 25, 2009, 03:50:28 pm »

;D ееее и мен ме наричат дървен философ...ама аз тъпо и упорито си продължавам да философствам. За теб може и да ти е призвание. Имаш академичен стил на изразяване, писах го някъде вече, да не се повтарям  :).

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Май 25, 2009, 04:02:10 pm »
Виждам и че Меркурий при детето е близо до друга звезда с разрушително влияние  -Антарес (с природата на Марс/Сатурн),но разликата е 1,30 някъде  :-\

« Отговор #15 -: Май 25, 2009, 04:26:34 pm »
Виждам и че Меркурий при детето е близо до друга звезда с разрушително влияние  -Антарес (с природата на Марс/Сатурн),но разликата е 1,30 някъде  :-\
,
Дааа и аз като съм гледала картата й със зет8 - ги казах тези неща на сестра ми, но има и хубави звезди, без да изпадам в подробности само ще ги изредя - Рас Алхаг, Алният, Сарин, Гакрукс, Камбала, Денеб Окаб, Акраб, Арктур, Хезе, Айн, Заурак, Ал Джабах, Алтаир /звездите са с руските им наименования/. Като съм направила и заключения, че има един вид обезщетение за влиянието на злите звезди, просто й се помага отгоре за да не стане съвсем черна картинката. А иначе е родена дресьорка на животни.  ;D ;D ;D - няма страх от никакво животно. Само отскоро взе да се страхува от паяци. Иначе хваща змии и гони с тях хората по сокаците  ;D ;D ;D. Кучета и котки за отрицателно време ги прави на луди и послушни. Има си вродено знание по отношение на билки, наричаме я билкарка, защото тя обича да бере лайка и мащерка, има природосъобразен начин на хранене. Когато й скимне прави масаж /точков на главата/, един вид усеща когато някой е напрегнат и го успокоява...Тя сестра ми споделя, че някой път усеща че тя е много напред духовно, но всичко това е блокирано и няма как да се изрази, един вид й е попречено отгоре да не се замърси в този си земен свят. Но нейното съществуване е един вид урок за хората около нея, така си мисля аз.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #16 -: Май 25, 2009, 04:33:12 pm »
Вещичка, благодаря, че ми изясни  защо имам и се  грижа  вече 18г за дете с увреждане,  пак причината е в мен, недостатъчно съм обичала :(А  имаш ли отговор защо  малкият ми син на 14г владее 4 езика и  печели медали на олимпиади  защото много съм  обичала ли?
Не зная защо  но  постинга  ти е обиден за  родители с деца  с увреждания,  достатъчно сме се самобвинявали и сме  търсили  причината в себе си
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

veshti4ka

« Отговор #17 -: Май 25, 2009, 04:58:04 pm »
Вещичка, благодаря, че ми изясни  защо имам и се  грижа  вече 18г за дете с увреждане,  пак причината е в мен, недостатъчно съм обичала :(А  имаш ли отговор защо  малкият ми син на 14г владее 4 езика и  печели медали на олимпиади  защото много съм  обичала ли?
Не зная защо  но  постинга  ти е обиден за  родители с деца  с увреждания,  достатъчно сме се самобвинявали и сме  търсили  причината в себе си

blud, съжалявам, че сте се почувствала така от моя постинг. не съм желала да нараня никого с него. просто това беше първото обяснение което ми хрумна в тази връзка. постингът ми не е насочен към вас и не зная защо го приемате лично. понякога нямаме отговори за случките в живота си или не се ровим достатъчно надълбоко за да ги търсим. много се радвам за малкият ви син - това е прекрасно да се справя така добре, а за другото ви дете не мога да кажа - кармата на всички е различна, защото хората са различни. понякога това, което ни се случва сега е продиктувано от действията ни в минали животи и понеже нямаме спомени от тях, не можем да кажем точно какво сме вършили.
не е нужно да се обвинявате постоянно, защото не вие сте виновна да се случи това. понякога приемането и продължаването напред е най-добрият лек, както и любовта към ближният. и не е нужно да нападате по този начин, това не би ви помогнало. най-искрено ви съчувствам и се надявам да няма повече нападки тук.

*

malina

« Отговор #18 -: Май 25, 2009, 05:42:44 pm »
Университетски преподавател разказал на своите студенти следната история: 'Представете си, че трябва да дадете съвет на едно семейство. Бащата е алкохолик, а майката е болна от туберкулоза. Те имат четири деца, от които първото е сляпо, второто е починало, третото е глухо, а четвъртото е болно от туберкулоза, като майка си. Тя отново е бременна. Какво бихте посъветвали семейството?'

Повечето от студентите споделяли модерния възглед, че майката трябва да абортира. Професорът реагирал малко раздразнен: 'В такъв случай искам да ви кажа, че вие току-що убихте Бетвен!'

И междувпрочем децата индиго не се ли свързват с диагнозата аутизъм .. :-\

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Май 25, 2009, 07:56:29 pm »
И междувпрочем децата индиго не се ли свързват с диагнозата аутизъм .. :-\

аз пък си мисля, че по скоро беше болестта на Даун /но може и да греша/...  сега ще се опитам да намеря един случай в книгата на Майкъл Нютън "Пътят на душите" за едно дете инвалид и ще го пусна тук за да няма неразбрали какво съм искала да кажа  ;)