Синухе, много си точен, мисля си че рано или късно ще станеш професор-астролог /академик/.
Между впрочем преди да роди това дете, тя е имала два спонтанни аборта. За генетично пренасяне на психични или ментални отклонения по родов път - също си в 10-ката, но тук ние предполагахме че е по линия на мъжа й /бащата на детето/. Както и си абсолютно прав за родовата карма - която според мен е пренесена от моя дядо по бащина линия. Не съдя по картата, а сравнявайки моя и на сестра ми житейския път. И двете сме се насочили към духовната литература, за да търсим отговори и утеха.
Лунните възли също говорят за потенциал за родова кармична обвързаност и като цяло за съществената роля в съдбата и по отношение на това да бъде родител.ЮЛВ в Рак в 8 дом с упр Луна в 6 дом-може да изплаща карма чрез болести,кризи (вкл родова тъй като самия ЮЛВ се свързва с това,както и знака Рак).Луната в 6 дом може да говори за това че майчините и отговорности и ежедневие може да са свързани с постоянни грижи,болести (един вид слугуване),както и че родовата карма може да се изразява в болести,заболявания (на генетична основа или просто като кармични събития които имат за цел разчистване на стара карма).
Сестра ми е изморена от това слугуване, защото не само на дъщеря си, но и на всички които са около нея и вече няма сили. И всичко това се отразява на физическото й тяло, както и на психиката. Единствения начин, по който й помагам, като я зареждам енергийно. Просто моето присъствие я успокоява. Имаме двоен синастричен съвпад на Слънце и Юпитер.
При детето:
Меркурий повтаря знака и това че има аспект с Хирон:тук обаче имаме квадрат,което може да покаже умствени или мозъчни нарушения(вече казах какво Хирон упр в мозъка).Упр на 1 и 6 дом Венера е в съвпад с Меркурий (ума). Меркурий в Стрелец може да мисли доста образно-картинно, да са му трудни точността и възприемането на ясните детайли.Меркурий е канал на кармично влияние в картата тъй като е упр на ЮЛВ.За това влиянието му е повече от сложно и причините за определени проявления в неговата област може да лежат в минали инкарнации и/или в родовата генетична или кармична обремененост.
Асц е близо до Алгол-за нея вече сме писали,че може да даде лудост или всякакви специфични психични и ментални състояния. - Абсолютно вярно - племенницата ми проговори доста късно, и сега когато говори, говори малко накъсано и прави елементарни изречения, като изтърва първите срички на думите, но погледа й е доста умен, въобще не изглежда дебилна. Но рисува много хубави абстрактни картини, като съчетанието на цветовете е много интересно. Все едно някаква мантра, изобразена в цветове.
А че майката и детето имат силна кармична връзка е несъмнено.Майката ще играе ролята на партньора в този живот на детето,а то ще я учи да опознае себе си из основи. - Уви и това е така. Поздравявам те за интерпретацията и ти благодаря !
[/quote]