Здравей Гост

Съединението на Юпитер с Нептун и Хирон

• 79 Отговора
  • 13686 Прегледи
*

sindi

• *
  • 64
Какво носи това съвпадение?Какво може да се очаква и в кои сфери най-вече?

*

Nebesna

Re:Съединението на Юпитер с Нептун и Хирон
« Отговор #1 -: Май 25, 2009, 09:56:16 pm »
Тук намерих интересни примери за Хирон.
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4130&start=0&p=63436&#entry63436

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Май 25, 2009, 10:04:11 pm »
И Кайнер го споменава.
А па на мен ми се пада точно връз натален Хирон.

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Май 25, 2009, 10:27:33 pm »
като разбера какво ще ми донесе ще ви съобщя  ;D ;D ;D

съвпада на трите диванета ми е точно на асцедента и ми активира 2/3 от картата, а новолунието вчера ми активира останалата 1/3 - с една дума АБСОЛЮТНО ВСИЧКО в наталната ми карта. обаче смятам, че е още рано да говоря за това. когато и ако се случи нещо ще говоря. засега само смятам, че ме чака тотална промяна в живота  :-[

*

aiia

« Отговор #4 -: Май 26, 2009, 12:25:24 am »
На мен са ми върху луната и нищо не усещам. Като пън съм  ;D
И нищо не очаквам в нито една сфера  :P  Пълна апатия  ::)

Не знам кога пак ще се събират тези три планети, но за късмет или не сега са ми в точен съвпад с луната в 5 дом.

« Последна редакция: Май 26, 2009, 12:31:11 am от aiia »

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Май 26, 2009, 01:47:30 am »
Прегледах си движението на Хирон през предходните 3 дома. Тъй като Хирон се свързва с болката и изцелението потърсих връзка именно с тези усещания. Когато Хирон ми е бил в съвпад с Асц. преживях много болезнена за мен връзка с човек, който имаше психични проблеми, постоянно твърдеше, че е неизлечимо болен и "утре може да не е жив". Измъчвах се, заради него.....Е, все още е жив. Хирон на куспидата на 2-ри дом и по време на транзита през него - болезнен опит, свързан с личната сигурност, зависимостта от другите и оцеляването със собствени сили. (тук ми направи съвпад с Луната и Слънцето - съуправители на 8-ми дом). Сега мога да кажа, че съм много по-независима и самостоятелна и по-малко разчитам на другите. Имам предвид в психологическия смисъл, щото де факто винаги съм се стремяла да бъда самостоятелна, но все съм се бояла да не би да се проваля. Наскоро Хирон (в тандем с Юпитер и Нептун) навлезе в 3-ти дом - болезнен опит, свързан с братя и сестри. Този филм ще има продължение - Меркурий, Венера и Сатурн в 3-ти дом).

« Отговор #6 -: Май 26, 2009, 08:22:07 am »
На мен този съвпад ми е на 2 гр.от натален Сатурн Водолей/6 дом, но те ще тръгнат ретро преди точния, всичко което очаквам и трябва да се случи се задържа,спира, проточва, но не се реализира, може би и тр. Сатурн върху Урана да е боцнал пръстта в раната за да спре кръвта, пък аз си викам що ме държат толко дълго полегнала, работа ме чака :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #7 -: Май 26, 2009, 10:37:29 am »
   И аз нищо не усещам, явно още не е назрял момента или съм го изтървала. В съвпад са със СЛВ, МС и вече се отдалечават от Луната ми  :(

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8 -: Май 26, 2009, 07:55:30 pm »
На мен са ми върху Слънцето в девети,a то е управител на трети.Много добре ми действа съвпадчето-станах голям оптимист,баш като Скарлет си викам ,че ще му мисля утре..Наблягам активно на мотане и кафета след работно време,а преди бързах да се прибирам,че да не ми избяга чистенето и другите задължения,колегите взеха чак да се учудват на активността  ми по време на дискусии,касаещи работата..Доволна съм от себе си,осезаемо живнах,чак с крилца се усещам..Хубав период ми е ,подготвям и поредното пътуване,да е жив и здрав Нептунчо,благодарение на него опознах света,а и той мен.. ;D

« Отговор #9 -: Май 27, 2009, 07:42:03 pm »
 Това го копирах от нета- видя ми се интересно.
Освен да задоволява своите биологични и битови нужди и да препуска след своите инстинкти и страсти, човек има нужда и от нещо друго - от въодушевление и вдъхновение. Понякога той силно се нуждае от онази чувствена екзалтация и от онази еуфория, които го откъсват от земната реалност, повдигат го някак си от земята и го пренасят в селенията на Духа. Така той се зарежда с оптимизъм и радост и става способен  да извърши и чудеса. А за всичко това на земята отговарят главно две планети на небето. Юпитер - покровителят на всички пътешествия и стремежи Нагоре, на вярата и стратегиите за живот, на смеха, радостта и веселието. И Нептун - владетел на океаните и моретата, на музиката и всички изкуства, на себеотрицанието и възвишените чувства, на връзката с божествената любов. И когато двете планети се застигнат на небето, от тази тяхна среща се ражда нещо ново, трайно, красиво и божествено на земята. Ражда се новата универсална матрица на човешкия Дух, на Любовта и на Щастието. А така също - и новият небесно-земен прототип на моралния Стожер, на опората Свише, на невидимият надзор Отгоре. Та съвсем скоро и за пореден път предстои човечеството да получи всичко това - на 27.05.2009 година, сряда, в 23:07 ч. лятно българско време.
            А сега, когато все още пребиваваме в стария цикъл Юпитер-Нептун, нека видим кога и как се е зародил той и какво ни е донесъл. Стартирал е на 9.01.1997 година, когато двете планети са се срещнали в Козирог. А в Козирог Юпитер е в падение, там той е твърде натясно, не може да се разгърне според природата си, там не се чувства много добре и Нептун. И двете планети са извори на вдъхновение, а в Козирог, поради строгостта, точността и деловитостта на последния, въодушевлението им се скапва преди да се е родило. В същото време те самите вредят на Козирог, та голям брой традиции, правила и табута, обществени и други норми, покровителствани от него и от неговия владетел Сатурн, вече отгърмяха в небитието. Затуй отминаващите 12 години и половина бяха максимално лишени от вътрешни задръжки, от въодушевление и духовен живот. И това - в целия свят. Те бяха заменени с деловитост, алчност и религиозен фанатизъм… и с поне трикратно увеличение консумацията на алкохол и опиати. Щото от векове последните служат за заместители в подобни случаи, нали те също носят чувствена екзалтация и еуфория, макар и малко по-различни от гореспоменатите, те също са под егидата на Юпитер и Нептун. А заедно с всичко това, почти се срина и онова, което някога се наричаше морал. Особено силно бяха засегнати страните управлявани от Козирог, като България и Афганистан, например. При което Афганистан постепенно се превърна в най-големия производител на наркотици и религиозни фанатици в света. А България… в какво се превърна България?
         Добре, нека да видим сега и какво ще донесе на човечеството новият цикъл Юпитер - Нептун за времето от 27.05.2009 до 12.04.2022 година, докогато трае неговото действие. Съединението попада в 27-я градус на Водолей (трета декада). Последно такова съединение на двете планети във Водолей е имало през 1843 година и виждаме, че главното, което е станало в света тогава и по-късно е свързано с израстване свободата на човешкия дух, с неговото разкрепостяване. Тогава това е отприщило огромна творческа енергия, преобразила света изцяло впоследствие. Благодарение на същото - на израстването в духа на българите тогава - по-късно те са получили и своя шанс за политическо Освобождение. А новото им съединение, какво ще породи новото съединение между двете планети? Най-вероятно е главното, което ще направи е да подготви човечеството за влизането му в Ерата на Водолея, което ще започне да се осъществява най-интензивно и на практика при преминаването на Уран - владетел на Водолей - през Овен, от април 2011 до март 2019 година. Ала най-важният момент ще настъпи тогава, когато Нептун трайно се настани в своя домицил Риби и започне да преминава през него. А това ще стане в периода февруари 2012 - март 2025 година - време за нов Ренесанс на човешкия дух и възможности.
         За България същото това би означавало нещо по-конкретно, защото последното точно съединение на двете планети ще попадне в дом 2 на картата с координатите на София, построена за този момент. А какво е мунданен дом 2? Финансова система, икономически растеж, но така също - и музика. И тъй като това планетно съединение влияе най-пряко в сферите на духа и в изкуствата, то музиката тук би имала най-първостепенно значение. Очакването е най-после България и българите да се оттърват от безвремието, докарало чалгата - нещо най-чуждо на духа на предците им - и да започнат сами да създават оригинална музика в собствен стил, която ще се харесва и извън границите на страната. А оттук нататък ще се задвижи и всичко останало, защото каквато е музиката, такива са и вътрешните трептения. А каквито са вътрешните трептения, такова е и всичко останало…
         Заради всичко казано и неказано дотук, нека всеки желаещ да се присъедини към описаните небесни събития с една обща медитация на 27.05. 2009 година, която ще започне в 23:00 часа българско време. В следващите няколко дни ще бъде приета и нейната обща формула, участвайте с предложения!

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Май 27, 2009, 07:53:49 pm »
Затуй отминаващите 12 години и половина бяха максимално лишени от вътрешни задръжки, от въодушевление и духовен живот.

Статията е интересна.
Според мен е по-правилно е да се каже, че годините са били изпълнени с вътрешни задръжки, понеже в тезата си авторът споменава, че нито Юпитер, нито Нептун могат да изразят най-добре себе си под знака на Козирога....оттук и бума на наркотиците и консумацията на алкохол с цел освобождаване от задръжките.

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Май 27, 2009, 08:21:42 pm »
хъммм интересно е доста. ще взема точно на часа 23:07 тази вечер да помедитирам за това и да си хвърля едно таро да видя какво ще ми донесе на мен  ;)

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Май 27, 2009, 08:22:15 pm »
Ето още една интересна статия: http://www.horoskop4e.com/2008/09/blog-post_3232.html

Съединението на Юпитер с Нептун и Хирон

В края на май ( от 21 ) започва интересно съединение на Юпитер с Нептун и Хирон в знака на Водолея – съвършено уникално време, когато светогледа на обществото изпада в размиване на илюзиите и парадоксалност, време на смутове и разочароващи закони. Също това съединение дава напрегнат аспект към Ретро – Меркурий, който ще се намира в попътно движение две седмици през май 2009 , т. е. глупост и лъжа , а също и обещания, които нямат реална основа.

Съединението започва да привършва чак в края на август . За това време ( юли и началото на август) ни очакват цели три затъмнения ( 7 юли – лунно, 22 – слънчево, и на 6 август –отново лунно).
Слънчевото затъмнение от 6 август ще усили своето негативно влияние за сметка на това, че Луната влиза в пряко съединение със стелиума Юпитер, Нептун- Хирон и се намира в опозиция със Слънцето, а в същото време се наблюдава негативен аспект на Марс към Сатурн. Това съединение също може да се отнася и към религията.
Нептун, бродещ по Водолея отдавана вече нарушава законите на Вярата, ту донасяйки на повърхността Евангелие от Юда, ту идеи за това, че Христос имал жена… Нептун във Водолея изисква реформа на църквата, а Юпитер изведнъж донася бови закони, които съвсем не са очаквани.

Истинската правда ще остане не казана, или казана двусмислено. Нечии задкулисни игри ще провокират у народа ажиотаж.

Меркурий, отговарящ за сделките, контактите и въобще за логиката, през 2009 ще има три ретроградни периода:
11 януари – 1 февруари
7 май - 30 май
7 септ. – 28 септември

Планетите сякаш искат да ни се присмеят в края на годината, а именно на 31 декември предстои лунно затъмнение. Всеки, който вярва в силата на Провидението, трябва да си нарече желание, и да прекъсне всички свои нежелателни връзки!

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Май 29, 2009, 11:39:27 am »
Здравейте,
може ли да ми помогнете относно тълкуването но този транзит?
Съединението на планетите е точно но куспидата на 8мият ми дом.
Юпитер и нептун управляват 9 ми  дом.Нептун ми е в 5ти,нат.хирон в 9ти,а юпитер в 6ти.
Този транзитен съвпад образува квадратури със стелиумът ми от луна,марс и сатурн.
Квадрат тр.нептун и нат.нептун,квадрат тр.хирон и нат.нептун.

Благодаря 8)

« Отговор #14 -: Май 30, 2009, 08:09:11 am »
На мен Юпитер, Хивон и Нептун в момента са ми в тригон с Венерата - само на 1 градус разлика. Големи любовни страсти се развихриха около мен през последния месец. И явно ще се развихрят още повече. Но същевременно са в точна квадратура на наталния ми Уран в 7-ми дом. Резултатите са непреодолимо желание за промяна на нещата в живота ми, необходимост от нови и интересни приключения... Все пак Уран е тежка планета и предполагам (и се надявам) квадратурата с него в случая да не действа така силно, колкото тригона с Венера. Получих предложение за нова работа и почти бях на път да го приема, но реших, че определено не сега е моментът, предвид същата тази квадратура, а и ретроградния Меркурий... Доволна съм, че не направих решителна крачка. Май в крайна сметка е добре, че Сатурн все още е върху Слънцето ми, та ме озаптява - само като си помисля да започвам нещо отначало, тепърва да се уча, да свиквам с нови условия, и лошо ми става...

« Отговор #15 -: Май 31, 2009, 12:27:26 pm »
Току що си погледнах солара /защото на 9 Юни щепорасна с още една година/ и въпросния съвпад в 27гр. на Водолей прави квадрат с Меркурий на МС също в този гр .Като се има в предвид че Мерка ми управлява освен соларния АС,в натала ми управлява АС,МС и Слънцето.Юпитер ми е упр на ИС а Нептун на ДС. На сичката тая работа и транзитния Сатурн го чакам на 18гр да ми мине през АС като направи и квадрат със Слънцето ми та изобщо не ми се иска да се замислям за тази година.Сигурно света ще ми се обърне с главата на долу :(
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Юни 02, 2009, 02:03:01 pm »
при мен съвпада на трите планети образува точен тригон до минутка с наталния ми юпитер,които е ситуиран в 7-ми дом , а управлява 1-ви... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #17 -: Юни 05, 2009, 01:03:21 pm »
Здравейте, имам един въпрос  :)
Някой може ли да направи уточняване на натална карта чрез събитийна ректификация по елитарната техника на примарните дирекции с използване на ключа на Найбод?

« Отговор #18 -: Юни 08, 2009, 11:05:02 am »
Май на никой не му е ясно това :D

*

AH

• 2201
« Отговор #19 -: Юни 08, 2009, 11:11:22 am »
Май на никой не му е ясно това :D

май така излиза ;D
А на мен не ми е ясно даже каква е връзката между въпросната елитарна техника и съединението Юпитер, Нептун, Хирон ;D- ако искаш, обясни:)