Здравей Гост

Доверие и доверчивост

• 4 Отговора
  • 1616 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Доверие и доверчивост
« -: Май 26, 2009, 08:34:39 pm »
Често си мисля,какво в мен и в поведението ми кара хората отсреща да си разкриват неусетно тайните пред моя милост.Понякога почти непознати хора са ми разказвали житие-битието си,почвайки с уговорката,че не обичат да говорят за себе си и след час вече са напълно "разголени" пред мен..Като студентка ми викаха 'мама Мимчо'-приятелките ми,гаджетата им,просто познати ,ме търсиха да изплачат мъката си,да се похвалят,да потърсят съвет.Не бих казала,че съм добър слушател,никога няма да се излекувам от гадния навик да прекъсвам хората..Ама факта си е  факт-имат ме за доверен изповедник познати и непознати и това си е..От друга страна от мен трудно се измъква информация за нещо мое лично или нещо ,доверено ми от друг,както и да ме манипулират,ако не съм решила да го кажа,доста ще почакат любопитните..                                                                                        Дали доверието към даден човек се ражда от опр. синастрични аспекти или се дължи на съпричастната рачешка Луна?

Re:Доверие и доверчивост
« Отговор #1 -: Май 30, 2009, 08:03:21 am »
доверието е вяра в определен  човек, че няма да те предаде, нарани или излъже,
а вярата е убеденост в нещо,което не може да бъде доказано,  и тук
ролята на Юпитер е безспорна, забелявала съм ,че Юпитер в синастрията ако е в аспект, особено в съвпад със светилата на др. човек, то печелиш лесно доверието му, но за бъде дълготрайно запазено,
съхранено си мисля, че и сатурн трябва да се намеси,то се гради
доверието е и интуиция, да усетиш това, което човек не казва със думи, то и двустраност, да вярваш в себе си и да вярваш в другия, ако ти си искрен и позитивен човек, което ти носи душевен комфорт ще си склонен да се доверяваш на хората, но къде е границата, защото безграничното доверие е илюзията, която ни носи разочарования в живота, нереалните очаквания спрямо даден човек, които той не оправдава също и тогава идват съмненията, на мястото на вярата и се появява страхът...
« Последна редакция: Май 31, 2009, 08:21:29 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Май 30, 2009, 12:01:04 pm »
Mims,аз пък ще те питам да не би случайно да има силна 7-ца в датата и името ? Защото астрологическо много показатели може да се намесят за това,докато в нумерологията,до сега не съм видял изключение-7ците привличат хора които им доверяват тайните си (или оплаквачки   ;D),лесно се отпускат покрай тях другите и това е заради влиянието на Нептун.В смисъл не е задължително да си 7ца,но ако я имаш това много ще засили нещата  ;)

« Отговор #3 -: Май 30, 2009, 01:18:10 pm »
Mims,аз пък ще те питам да не би случайно да има силна 7-ца в датата и името ? Защото астрологическо много показатели може да се намесят за това,докато в нумерологията,до сега не съм видял изключение-7ците привличат хора които им доверяват тайните си (или оплаквачки   ;D),лесно се отпускат покрай тях другите и това е заради влиянието на Нептун.В смисъл не е задължително да си 7ца,но ако я имаш това много ще засили нещата  ;)
Точно си мислех, че и майка ми е от този тип хора. Тя има път на живота 7, а и Нептун в 1-ви дом освен това. Може би и двата фактора играят роля. Но тя много пъти ми е казвала, че понякога много се натоварва съвсем непознати хора по спирките да й разказват за трудния си житейски път, или познати да й изливат цялата си насъбрана негативна енергия с безконечни монолози за битови проблеми...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #4 -: Юни 05, 2009, 06:55:31 pm »
Не ,името ми е 11-ца,датата-1-ца..Нептун не е кой знае колко влиятелен в картата..
Понякога се шегувам,че съм "кошче за душевни отпадъци". ;DАз също си имам две-три такива сред приятелите ,иначе ми е непосилно да съхранявам толкова много негативна своя и чужда енергия..
Еуфория,забелязала съм,че не толкова да се оплакват и мрънкат ме търсят,колкото да потърсят адекватен съвет за някоя по -заплетена ситуация и някак си хората безрезервно ми вярват и не допускат ,че може и да сгреша...Аз съвет мога да дам,гледайки от моята камбанария,но това винаги е свързано със страх и натоварване дали наистина съм права и няма ли да навредя,вместо да помогна..