Здравей Гост

Анкета за подписите

• 29 Отговора
  • 14491 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Анкета за подписите
« Отговор #20 -: Май 30, 2009, 09:55:39 pm »
След като ти претендираш за безпристрастност, защо те интересува дали Синухе, може взависимост от протичането на анкетата и други фактори да прецени дали ще напусне или не форума...

Не си разбрала шеговития ми тон, Инти.
Нямам никакъв интерес Синухе да напуска форума, което се отнася и за всеки един от вас. Но сте свободни и интелигенти хора, както ти самата казваш, и можете сами да прецените дали големината на аватара е от жизненоважно значение за престоя ви тук или дискусиите по същество, които водим или, да кажем, напоследък се опитваме да водим.

Пак ще повторя.
Форумът не дължи съществуването си на никой един от вас/нас поотделно, а само на съвместните ни усилия! Синергия.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Май 30, 2009, 10:04:43 pm »
Не съм казал,че ще спре да съществува,но тя "пустотата" може да се случи постепенно

Пустотата, която ще настъпи, ли те притеснява?
Наслаждавай се на пустотата, Синухе. Това е единственото, което можеш да имаш, всичко друго е толкова преходно и илюзорно.  :)

Надявам се да си имал предостатъчно време да разгледаш архивите на форума и  между другото да отчетеш факта кога е създаден и как се е развивал?
Четейки постингите на потребителите назад във времето, можеш да отбележиш някои интересни тенденции. А също и факта, че качеството далеч не винаги се обуславя от количеството, дори напротив. Смея да твърдя, че има обратнопропорционална зависимост.

О аз съм си в пустотата,да не кажа като цяло,не като време,а като позиция на съзнанието.Но когато съм тук и сега,в този форум,когато не съм в пустотата смятам да бъда себе си като личност със целият и антураж и да изразявам това което мисля.Иначе си права,чел съм по-назад и ми е ясно,че тогава нещата не са зависели от количеството и че не то е критерий,но ако някои от най-активните като цяло във форума участници си отидат (както важеше по едно време и за теб по твои думи като възможност) или повечето,тогава форума няма да е същият и това ще се усети много осезателно.Ети примерно макар че Зъболекара уж се извинява че е зает-дори и да е така,мисля че има и друго за това че влиза рядко.Ясно е че ако начина ни на живот извън форума е причината всичко е наред,но ако причините са тук и те не се изгладят,това ще влияе на форума като цяло...
През последния месец наистина съм ограничен  да влизам редовно във форума ,защото в Пловдив правят ремонти на пътищата и по цял ден сме по улиците.
Когато имам възможност ползвам интернет в някое от кафенетата ,които посещавам .Може да ми вярвате ,че не е много весело приключение да ползваш миниатюрно лаптопче  без мишка и да се пробваш да четеш написаното във форума . На всичко отгоре имам и съвсем малко време и съвсем честно си споделих ,че големината на картинките ми създава реални проблеми . Пробвах да изключа подписите ,но нещо ми куца .
Друг момент е ,че атмосферата във форума е нажежена до червено от старанието на хората да трупат звездички па макар и с не толкова съществени мнения .
Тия дни прочетох най-голямото откровение във форума по повод на звездичките .Ставаше въпрос за някаква махната звездичка под името и откровенната шега ,че ще се напущат тъпи мнения само за да се достигне въпросното звездно обозначение под името .
Честно да си призная това ме провокира да помоля да се премахне въпросната статистика във форума.
Забелязвам масова тенденция от този вид .
Това е моето мнение за нещата във форума.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 30, 2009, 10:14:29 pm »
Тия дни прочетох най-голямото откровение във форума по повод на звездичките .Ставаше въпрос за някаква махната звездичка под името и откровенната шега ,че ще се напущат тъпи мнения само за да се достигне въпросното звездно обозначение под името .

Въх, как съм пропуснала да го видя!?  ;D

А сега сериозно.
В друг астрологичен форум имаше подобна статистика, в съчетание с опция да се добавят и отнемат звездички на всеки юзър чрез гласуване. Мога да кажа, че идеята като цяло не потръгна и се превърна в повод за разногласия и напрежение. Имаше изразена тенденция звездички да се дават на база лични пристрастия и тук-там като поощрение за интересен пост в дадена тема. Решението на админа бе да премахне тази система и според мен е постъпил мъдро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #23 -: Юни 01, 2009, 12:21:15 pm »
В хода на двете "спорни" теми се зачудих...Свобода равнозначно ли е на липса на ограничения? А свободна изява на духа на свободна изява на егото? Толерантността и компромиса са чудесни решения...уви, приложими доста по-лесно (евентуално) при наличието само на двама участника  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #24 -: Юни 06, 2009, 11:50:54 am »
тъй като съм "голям фен" на звездичките ще се възползвам от изкаването по адрес на подписите-  бях склонна да защитя разнообразието и цветността им (когато беше застрашена), но намалени имаха по-прегледен вид- конкретно на Синухе  подписът ми направи впечатление имаше рамка  подреждането на картите на 1 ред :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Юни 07, 2009, 12:25:18 pm »
Въпросът с подписите явно още е на дневен ред.
 Мониторите ми са големи и подписите не ми се разтеглят в два реда, но като тръгна само с малка дамска чанта или плащам свръхбагаж на летище, си мечтая за лаптопче колкото тефтер и тогава бих имала проблем.:)
Днес Луната ми аспектира наталната Венера и въпросите за спокойствие и хармания са ми важни.
Моето мнение е, че едно астрологично общество не трябва за такива въпроси да търси намеса на администратор чрез лични бележки и пр.
Въпросите се обсъждат, решават и ако се стигне до решение, което иска работа от страна на админа, тогава той прави каквото е възможно.
Не би трябвало астрологичното общество да търси намесата на модератор и за триене или разместване на теми.
Ако някой иска астрологичен отговор на въпроса защо са измрели динозаврите, може да пита, а дали ще има желаещи да му отговорят е друга работа. Питащият, като не получи отговор, да не го приема лично, но темата нека да си стои- други питащи ще си дадат сметка до колко и на какви въпроси и молби могат да очакват отговори.
Ако някой си търси астрологична интерпретация на съня, защо пък да не пита и в „астрология”.
Ако някой смята, че една картина с пеперуди точно импонира на хороскопа му, защото да не я пусне в „астрология” – ако и друг я погледне от астрологична гледна точка, то темата ще си е съвсем на местото.
Връщам се на подписите.
Решението според мен е  заинтересуваните да си погледнат личните хороскопи или хороскопа на сайта. Там ще видят подходящото за тях решение не само към момента, но и в дългосрочен план.
Възможните отговори са:
-   Тук обществото е нетолерантно, закостеняло и догматично, щом не ми позволява подписа, и аз трябва да сменя обществото.
-   Тук обществото е нетолерантно, себично и ексцентрично, щом не се съобразява с моите възможности, значи аз трябва да го сменя.
-   Според хороскопа ми, трябва да отстоявам мнение и позиция в недотам благоприятна обстновка, но това е урок и аз оставам да го уча, докато аз се променя или докато обществото се промени.
Но и трите отговора не предполагат решение от страна на админа.
Астролозите, по правило, не търпят намесата на модератори и администратори:)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #26 -: Юни 07, 2009, 01:08:59 pm »
 :P

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 01:54:47 am от Синухе »

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #27 -: Юни 07, 2009, 05:48:10 pm »
Гостите не могат да изключат подписите, а пък те са около половината от четящите. Освен туй твоя подпис превишава значително размера на препоръчителния подпис в оня твой любим форум, който ми даде като пример.

*

malina

« Отговор #28 -: Юни 08, 2009, 10:23:29 am »
-   Тук обществото е нетолерантно, закостеняло и догматично, щом не ми позволява подписа, и аз трябва да сменя обществото.
-   Тук обществото е нетолерантно, себично и ексцентрично, щом не се съобразява с моите възможности, значи аз трябва да го сменя.
-   Според хороскопа ми, трябва да отстоявам мнение и позиция в недотам благоприятна обстновка, но това е урок и аз оставам да го уча, докато аз се променя или докато обществото се промени.

хах., покрай тази анкета, не е като да нямам уроци за учене ..  :P

и тъй като ми липсва желание да си отстоявам мнението, вероятно трябва да се променя ..   :P
« Последна редакция: Юни 08, 2009, 11:40:09 am от ga3l »

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Юни 08, 2009, 11:22:08 am »

хах., покрай тази анкетата, не е като да нямам уроци за учене ..  :P

и тъй като ми липсва желание да си отстоявам мнението, вероятно трябва да се променя ..   :P

ами както каза Синухе, ключът може би е не толкова в самата промяна, колкото в приемането, че можем да се променяме ;D