Здравей Гост

Телефонна астрология

• 35 Отговора
  • 5846 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Телефонна астрология
« -: Май 31, 2009, 03:06:41 pm »
Превключвайки каналите, случайно попаднах на предаване с астроложка по ТВ Европа.
И просто не можах да се сдържа да не пусна тази тема.

Обажда се мъж.
Казва си трите имена.
Астроложката го пита за дата и час на раждане.
Мъжът си казва датата, без да спомене час и място.
След като го питат отново за часа, първо не може да зацепи за какво е нужно, а после репликира: "И как да го помня, било е много отдавна".  ;D
Задава въпрос, свързан с пътуване, на който астроложката* отвръща: "О, да, избрали сте възможно най-добрия период за пътуване в чужбина, намирате се под вибрация на числото пет".  ;D

Импулсите се броят, разбира се.
Долу са изписани два импулсни телефона за консултация "онлайн".

Това, което забелязвам, е че има масова практика да се работи без час на раждане, като се правят прогнози в ефир. На какво са базирани въпросните "прогнози" един Господ знае!
А аз се чудех що във форума се случва да се анализират карти на известни личности без дори ориентировъчен час на раждане... Тук поне никой никому не плаща.  :-[

Е, колеги, сега разбирам на какво се дължи подигравателното отношение към астролозите и към самата астрология в България!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Телефонна астрология
« Отговор #1 -: Май 31, 2009, 03:13:02 pm »
Не съм го гледала - поне кажи името на астроложката,
като си казала " А" кажи и " Б "  ;)

И много интересно, ако някой случайно си знае часа,
как в рамките на минута-две ефирно време ще построи картата
и ще  " анализира " хороскопа  8)

П.С. Защо се чудиш, като медиййната астрология не е от вчера  :-[
Естествени минерали и амулети

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2 -: Май 31, 2009, 03:14:03 pm »
Тя тази астроложка сигурно е най-добрата,след като без час и месторождение умее да разчита хороскоп. ;D ;D ;D
Ама като има наивни хора,които да се връзват.
То за това е важна и общата култура-човек не може да знае и да разбира от всичко,но не е зле да има в различни сфери поне елементарни познания. :)

Такива предавания трябва да ги забранят със закон,защото тук понякога не става дума за жълти стотинки хвърлени на вятъра.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3 -: Май 31, 2009, 03:17:04 pm »
 ;D ...но се намират хора, които да вярват в подобен тип консултиране  :D и съответно бизнеса върви. Няма начин все пак консултиращата има в своя инструментариум и други екстри - нумерология. Въпросът е да се потвърди това което клиента иска да чуе  :) Не мога да си представя даже и час да знае и място, как за 2 минути може да направи анализ на картата, пък какво остава за прогностика.  :D

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Май 31, 2009, 03:21:41 pm »
А аз се чудех що във форума се случва да се анализират карти на известни личности без дори ориентировъчен час на раждане... Тук поне никой никому не плаща.  :-[

Не се чуди! Ние можем да прецизираме докъде да се разпрострем в тълкуванията си и без час на раждане. като винаги уточняваме, че часът не е известен. Сама знаеш, че в такива случаи не обръщаме внимание на домовете, не правим прогнози и не претендираме за пълнота. Все пак това е любителски форум.

Цитат
Е, колеги, сега разбирам на какво се дължи подигравателното отношение към астролозите и към самата астрология в България!

Подигравателното отношение е от някои хора към някои астролози. Нека не обобщаваме. Обществото е разделено на две мнения, а всеки астролог сам формира своя имидж.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 31, 2009, 03:25:09 pm »

Не знам дали е редно, да не получа после призовка за ответник по дело за уронване на имидж? Я да видим първо по кой член и алинея от НК ще мина и да заделя някой неплатен хонорар (ах, ретро Мерк!) за адвокат.  ;D
Е, като повечето ТВ астроложки и ясновидки, се подвизава с псевдоним... Все такива "с високи вибрации" си ги избират, да им осигуряват "астрална" защита.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Май 31, 2009, 03:28:28 pm »
Въпросът е да се потвърди това което клиента иска да чуе  :)

Така е.
Интересно, но дотук не съм чула нито една неблагоприятна телефонна прогноза. Винаги потвърждават това, което очаква да чуе клиентът. Вещаят само цветя и рози. Е, бизнесът требва да върви, нъл тъй?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #7 -: Май 31, 2009, 03:30:55 pm »

Не знам дали е редно, да не получа после призовка за ответник по дело за уронване на имидж?

Ми...той имиджа накъде да се рони повече  :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Май 31, 2009, 03:32:13 pm »
Ми...той имиджа накъде да се рони повече  :D

Към някоя отрицателна величина до минус безкрайност.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #9 -: Май 31, 2009, 03:32:40 pm »
Може да е любителски този форум,но аз мисля,че тук има доста по-добри астролози отколкото някои прехвалени светски личности.
Бях чувала за една дама,че са и платили за годишен хороскоп,януари месец доста добра сума пари.Стана август хороскопа все още го чакаха,говоря за миналата година.След тази случка как човек може въобще да и вярва за каквото и да е... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Май 31, 2009, 03:36:06 pm »
Бях чувала за една дама,че са и платили за годишен хороскоп,януари месец доста добра сума пари.Стана август хороскопа все още го чакаха,говоря за миналата година.

Да, миналата година един мой познат ме потърси с подобен проблем.
Ставаше въпрос за хороскоп, поръчан и платен предварително (от порядъка на 100-на лв.), но неполучен и чакан в течение на 7 или 8 месеца.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #11 -: Май 31, 2009, 03:40:44 pm »
Този хороскоп,за който аз говоря е струвал 300 лв.,които хората са си платили и пак не са получили...После не зная каква е развръзката.
Ама то е нямало вече смисъл и от него,след като са го искали конкретно за годината,а са минали седем месеца от нея. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Май 31, 2009, 03:42:09 pm »
Нямам думи просто.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 31, 2009, 03:51:51 pm »
Хората, особено когато имат някакъв проблем, имат потребност да чуят нещо хубаво и с това се спекулира определено.

Това определено е вярно.
Човекът в нужда търси искрица светлинка, надежда в лицето на консултанта - астролог, психолог, ясновидец, etc., от чисто човешка и етична гледна точка нямаме право да му я отнемаме. Неетично е обаче и да се спекулира, като се дава фалшива иформация на клиента според това, което очаква да чуе.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Май 31, 2009, 03:55:26 pm »
ДОри и да кажеш на ТВ астролог много точен час и място на раждане все си мисля, че астрологията не е за телевизия. Гадаене на карти -да, ясновидство - да, но астрология -.......не!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #15 -: Май 31, 2009, 04:00:44 pm »
Лили,абсолютно си права,обаче като се замисля така се губи смисъла от това да правиш консултация с такива хора след като така или иначе няма да научиш истината.
Да не говоря пък и за себе си,защото на мен дори и да ми каже някой,че моето желание ще се сбъдне аз не му вярвам,все се съмнявам.
Така,че и каквото и да ми каже май е все тази... ;D
Ама иначе ми е интересно,искам да се докосна и да чуя... ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #16 -: Май 31, 2009, 04:01:11 pm »
Не вярвам изобщо да е имало лаптоп или комп
в студиото, така, че по дифолт се разчита на номерологията
( числото 5 е добро за пътуване )  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Май 31, 2009, 04:02:42 pm »
Гадаене на карти -да, ясновидство - да, но астрология -.......не!

В интерес на истината, и за това не съм много сигурна...
Заглавия от сорта "Ясновидство по телефона" или "Гледане на Таро онлайн" също не ми вдъхват доверие. Считам, че тук е нужен личен контакт, т.е. реално присъствие на човека, комуто се "гледа". Малко съм скептична относно това доколко адекватно протичат енергиите по телефонната жица. Все пак тук говорим за фини вибрации, които се предполага, че "ясновидецът" трябва да улови и почувства.

Преди години се занимавах с гледане на Таро, на приятелки и близки. Много е важно човекът да докосне картите, сам да ги подреди, да усетиш неговата вибрация. Та в тази връзка не знам какво Таро се реди по импулсните телефони. Много ми е мътна тази история.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Май 31, 2009, 04:04:02 pm »
Лили, ти като човек по отдавна занимаващ се с астрология и с повече практика имаш ли нужда когато касае лично теб, от сверяване на часовника с още някой, за да си по-сигурна за евентуалните тенденции, или разчиташ повече на интуицията си и това което си натрупала като опит...все пак ти най-добре познаваш ситуацията, а примерно отсрещната страна като не толкова заинтересована  ... и страничен човек и не толкова наясно с нещата, може и да не е "най-правилния" съветник.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Май 31, 2009, 04:13:35 pm »
имаш ли нужда когато касае лично теб, от сверяване на часовника с още някой, за да си по-сигурна за евентуалните тенденции...

Абсолютно задължително.
Дори спрямо мои близки не считам, че мога да бъда достатъчно адекватна в прогнозите си, затова не ги правя. Имам колеги, на чиито астрологични съвети разчитам в случай, ако се появи някой по-сериозен проблем.
Имам навика да сверявам часовника с други, по-опитни астролози, като от време на време се допитвам до тях по лични въпроси, без да прекалявам разбира се.  ::)
На мнение съм, че спрямо личния си хороскоп и заложеното в него човек не може да бъде достатъчно обективен. А има моменти и ситуации, в които на астролога му липсва обективност и безпристрастност, поради едни или други причини. При някои обстоятелства дори е желателно да прекрати за известно време да консултира клиенти с оглед да не пренася текущите влияния от хороскопа си върху тях чрез прогнозите си. Това наистина е много деликатна тема, на която следва да се обърне подобаващо влияние.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.